Activity

(GI) RIOS DE LA PROVINCIA DE GIRONA (10).- Les gorgues de la Font de la Torre de Canet D'Adri

Download

Trail photos

Photo of(GI) RIOS DE LA PROVINCIA DE GIRONA (10).- Les gorgues de la Font de la Torre de Canet D'Adri Photo of(GI) RIOS DE LA PROVINCIA DE GIRONA (10).- Les gorgues de la Font de la Torre de Canet D'Adri Photo of(GI) RIOS DE LA PROVINCIA DE GIRONA (10).- Les gorgues de la Font de la Torre de Canet D'Adri

Author

Trail stats

Distance
19.31 mi
Elevation gain
1,132 ft
Technical difficulty
Moderate
Elevation loss
1,132 ft
Max elevation
1,125 ft
TrailRank 
75 4.8
Min elevation
240 ft
Trail type
Loop
Time
7 hours 2 minutes
Coordinates
2649
Uploaded
May 10, 2016
Recorded
May 2016
 • Rating

 •   4.8 2 Reviews

near Sant Ponç, Catalunya (España)

Viewed 4371 times, downloaded 138 times

Trail photos

Photo of(GI) RIOS DE LA PROVINCIA DE GIRONA (10).- Les gorgues de la Font de la Torre de Canet D'Adri Photo of(GI) RIOS DE LA PROVINCIA DE GIRONA (10).- Les gorgues de la Font de la Torre de Canet D'Adri Photo of(GI) RIOS DE LA PROVINCIA DE GIRONA (10).- Les gorgues de la Font de la Torre de Canet D'Adri

Itinerary description

Esta ruta ha sido copiada del usuario de Wikiloc Alfons_Hosta.
Denominada Girona - Cartellà - Adri -St. Gregori - Girona

Ruta cuyo destino más importante era visitar las gorgues de la Font de la Torre de Canet D’Adri, una maravilla natural que bien merece una visita. También probar el restaurante Can Joan D’Adri para futuras ocasiones, y ver si era posible añadirlo a la lista de restaurantes que recomendamos de la Provincia de Girona.

Cabe destacar la fuerte subida al volcán del Puig D’adri, imposible de realizarla montado en bicicleta en buena parte del recorrido, aunque merece la pena subirla por la vista que se aprecia desde la cumbre, a un lado la montaña que destaca por las antenas de Rocacorba, en el valle está Canet D’Adri y al fondo la Ciudad de Girona.

Resaltar también que si ha llovido anteriormente hay unos tramos embarrados y llenos de charcos, en los que el barro se pega a las ruedas taponando los movimientos de la cadena y muy resbaladizo por lo que cabe ir con mucho cuidado y que son a la salida de Sant Gregori y el comprendido entre Cartellá y Canet.

Lo mejor es que después de comer en Adri, es un descenso continuo por paisajes y senderos muy agradables.

Salida de Girona siguiendo el parque al lado del Río Ter hasta llegar a la fábrica Nestlé y al Campo de Tiro. Después de pasar las casas Novas se llega a Sant Gregori y al lado de su pabellón deportivo sale el camino que ya no dejaremos hasta llegar a la altura de Cartellá.

A partir de aquí encontramos los primeros letreros que te conducen a Canet D’adri por el camino explicado anteriormente, a las gorgues de la Font de la Torre y al volcán D’Adri.

Descendemos hasta el pueblo y al restaurante Can Joan.

Después de comer por la carretera asfaltada llegamos a Montcal y a unos 500 metros a la izquierda vemos la granja de can Can Murtra, donde hay una gran variedad de animales exóticos.

Siguiendo cerca del bosque cruzaremos la carretera de Sant Medir y en Can Fita Grós a la derecha empieza el camino que siempre hacia el Sur, nos llevará a cruzar la autopista y a la llegada al principio y fin de este ruta en la zona de Fontajau de Girona.

Aquesta ruta es del usuari de Wikiloc Alfons_Hosta.
Denominada: Girona - Cartellà - Adri -St. Gregori - Girona

Ruta en que la destinació més important era visitar les gorgues de la Font de la Torre de Canet D'Adri, una meravella natural que bé mereix una visita. També provar el restaurant Can Joan d'Adri per a futures ocasions, i veure si era possible afegir-lo a la llista de restaurants que recomanem de la Província de Girona.

Cal destacar la forta pujada al volcà del Puig D'adri, impossible de realitzar-la muntat en bicicleta en bona part del recorregut, tot i que val la pena pujar-la per la vista que s'aprecia des del cim, a un costat la muntanya que destaca per les antenes de Rocacorba, a la vall està Canet d'Adri i al fons la Ciutat de Girona.

Ressaltar també que si ha plogut anteriorment hi ha uns trams enfangats i plens de tolls, en els quals el fang s'enganxa a les rodes taponant els moviments de la cadena i molt relliscós pel que cap anar amb molt de compte i que són a la sortida de Sant Gregori i el comprès entre Cartellà i Canet.

El millor és que després de dinar a Adri, és un descens continu per paisatges i corriols molt agradables.

Sortida de Girona seguint el parc al costat del Riu Ter fins arribar a la fàbrica Nestlé i al Camp de Tir. Després de passar les cases Novas s'arriba a Sant Gregori i al costat del seu pavelló esportiu surt el camí que ja no deixarem fins arribar a l'altura de Cartellà.

A partir d'aquí trobem els primers rètols que et condueixen a Canet D'adri pel camí explicat anteriorment, a les gorgues de la Font de la Torre i al volcà D'Adri.

Baixem fins al poble i al restaurant Can Joan.

Després de dinar per la carretera asfaltada arribem a Montcal i a uns 500 metres a l'esquerra veiem la granja de can Can Murtra, on hi ha una gran varietat d'animals exòtics.

Seguint prop del bosc creuarem la carretera de Sant Medir ia Can Fita Gros a la dreta comença el camí que sempre cap al Sud, ens portarà a creuar l'autopista ia l'arribada al principi i final d'aquest ruta a la zona de Fontajau de Girona .

Waypoints

PictographPhoto Altitude 294 ft
Photo ofLes casas Noves

Les casas Noves

PictographPhoto Altitude 346 ft
Photo ofSant Gregori Photo ofSant Gregori

Sant Gregori

PictographPhoto Altitude 780 ft
Photo ofCanet D'Adri Photo ofCanet D'Adri Photo ofCanet D'Adri

Canet D'Adri

PictographPhoto Altitude 734 ft
Photo ofLes gorgues de la Font de la Torre Photo ofLes gorgues de la Font de la Torre Photo ofLes gorgues de la Font de la Torre

Les gorgues de la Font de la Torre

PictographPhoto Altitude 1,112 ft
Photo ofVolcà del Puig D'Adri Photo ofVolcà del Puig D'Adri Photo ofVolcà del Puig D'Adri

Volcà del Puig D'Adri

Volcà del Puig D'Adri

PictographPhoto Altitude 1,013 ft
Photo ofAdri

Adri

Adri

PictographPhoto Altitude 839 ft
Photo ofMontcal Photo ofMontcal

Montcal

Montcal

PictographPhoto Altitude 617 ft
Photo ofCan Murtra y sus animales Photo ofCan Murtra y sus animales Photo ofCan Murtra y sus animales

Can Murtra y sus animales

PictographPhoto Altitude 249 ft
Photo ofGirona Photo ofGirona Photo ofGirona

Girona

Girona

Comments  (6)

 • Photo of Alfons_Hosta
  Alfons_Hosta May 20, 2016

  Per aclarar que nosaltres la vam fer en direcció contraria, i aleshores no has de baixar de la bici. Molt ben explicada!!! salut i pedals.

 • Photo of william bg
  william bg Jan 23, 2018

  I have followed this trail  verified  View more

  Muy buena ruta y bien explicada, la hemos hecho el domingo 21 de enero del 2018 y todo súper bien!
  Decir que pasado Sant Gregori había un trayecto bastante pantanoso debido al invierno ( lo disfrutamos un montón, incluidas un par de caídas ), por el resto súper bien!
  Recomendable 100%

 • Photo of Shaagar
  Shaagar Jan 28, 2019

  Jo també l'he fet en direcció contraria com el company Alfons, al menys la part del volcà i no cal baixar de la bici, doncs es molt ciclable

 • Photo of garrigacom
  garrigacom Jan 31, 2019

  Us agrairia que féssiu la valoració amb les estrelles per tenir una millor informació de la vostra opinió sobre la ruta. Les estrelles s'obren quan marques el quadrat que diu HE REALITZAT LA RUTA. gràcies.

 • Photo of Shaagar
  Shaagar Jan 31, 2019

  I have followed this trail  View more

  Una ruta excel·lent

 • Photo of Carlcarlcarl
  Carlcarlcarl Feb 7, 2024

  És apte per a gravel o hi hi trans de desnivell tècnics? Gràcies

You can or this trail