Mas Corts-Font de la Dinamita-Font del Ferro-Font de la Teula-Castellruf-Turó d'en Galzeran-Cementiri dels Empestats
near la Conreria, Catalunya (España)
Viewed 1060 times, downloaded 44 times
Trail photos
Itinerary description
Moto Vespa abandonada
Index IBP: 61 (Veure anàlisi a l'enllaç "Ver más")
Versió en Català
Excursió entre moderada i difícil en l'aspecte tècnic, i moderada en l'aspecte físic, en la que farem un recorregut circular, des de la urbanització Mas Corts (Sant Fost de Campsentelles), per tal de conèixer els interessants vestigis arqueològics i els espectaculars paisatges de la Serra de Marina.
Punts d'interès:
1- Ruïnes Edificis Fàbrica de la Dinamita
2- Font de la Dinamita
3- Font del Ferro
4- Font de la Teula
5- Poblat Ibèric de Castellruf
6- Turó de Castellruf (Poblat Ibèric)
7- Mirador de Castellruf
8- Dolmen de Castellruf
9- Mirador del Turó de Galzeran
10- Turó d'en Galzeran (La Miranda)
11- Cementiri dels Empestats
12- Mas Po-Canyadó
13- Can Katxot
AVÍS 1: Per entrar a la urbanització Mas Corts hi ha un control d'accés que enregistra les matrícules. No cal ser veí, hi pot entrar tothom, per accedir-hi només cal acostar el cotxe a la tanca i aquesta s'obre.
AVÍS 2: La qualificació de l'apartat tècnic d'entre moderat i difícil, es degut la drecera de baixada del Coll dels 9 pins. Es tracta d'un sender amb bastant pendent i relliscós, no apte per gent no habituada a aquest tipus de senders de muntanya. La drecera és pot evitar sense fer gaire volta.
Un altre sender complicat és el de pujada de la Font de la Teula al Poblat Ibèric de Castellruf.
Nota 1: Indispensable GPS o portar activada la navegació a l'aplicació Wikiloc.
Nota 2: L'excursió no és difícil de seguir, però no és apta per a aquells que busquen sortides molt còmodes, sense haver de mirar el GPS, ja que, no es tracta d'una ruta senyalitzada i cal estar pendent del GPS a les cruïlles.
Nota 3: El recorregut transcorre al 50% per senders i camins amb ombra i un 50% exposat al Sol.
Nota 4: No fer si ha plogut, amb el terra moll, perill de relliscar.
Nota 5: No fer amb temperatures elevades.
Nota 6: El temps de la ruta sense parades és d'unes 3 hores i 20 minuts.
Versión en Español
Excursión entre moderada y difícil en el aspecto técnico, y moderada en el aspecto físico, en la que realizaremos un recorrido circular, desde la urbanización Mas Corts (Sant Fost de Campsentelles), para conocer los interesantes vestigios arqueológicos y los espectaculares paisajes de la Sierra de Marina.
Puntos de interés:
1- Ruinas Edificios Fábrica de la Dinamita
2- Fuente de la Dinamita
3- Fuente del Hierro
4- Fuente de la Teja
5- Poblado Ibérico de Castellruf
6- Cerro de Castellruf (Poblado Ibérico)
7- Mirador de Castellruf
8- Dolmen de Castellruf
9- Mirador del Turó de Galzeran
10- Cerro de Galzeran (La Miranda)
11- Cementerio de los Empestados
12- Mas Po-Canyadó
13- Can Katxot
AVISO 1: Para entrar en la urbanización Mas Corts existe un control de acceso que graba las matrículas. No hace falta ser vecino, puede entrar todo el mundo, para acceder sólo hay que acercar el coche a la valla y ésta se abre.
AVISO 2: La calificación del apartado técnico de entre moderado y difícil, se debe el atajo de bajada del Collado de los 9 pinos. Se trata de un sendero con bastante pendiente y resbaladizo, no apto para gente no habituada a este tipo de senderos de montaña. El atajo se puede evitar sin dar mucha vuelta.
Otro sendero complicado es el de subida de la Fuente de la Teja al Poblado Ibérico de Castellruf.
Nota 1: Indispensable GPS o llevar activada la navegación en la aplicación Wikiloc.
Nota 2: La excursión no es difícil de seguir, pero no es apta para aquellos que buscan salidas muy cómodas, sin tener que mirar el GPS, ya que no se trata de una ruta señalizada y hay que estar pendiente del GPS en los cruces.
Nota 3: El recorrido transcurre al 50% por senderos y caminos con sombra y un 50% expuesto en el Sol.
Nota 4: No hacer si ha llovido, con el suelo mojado, peligro de resbalar.
Nota 5: No realizar con temperaturas elevadas.
Nota 6: El tiempo de la ruta sin paradas es de unas 3 horas y 20 minutos.
English Version
Excursion between moderate and difficult in the technical aspect, and moderate in the physical aspect, in which we will take a circular route, from the Mas Corts urbanization (Sant Fost de Campsentelles), to see the interesting archaeological remains and the spectacular landscapes of the mountains of Marina.
Points of interest:
1- Dynamite Factory Building Ruins
2- Dynamite Fountain
3- Source of Iron
4- Teula Fountain
5- Iberian town of Castellruf
6- Turó de Castellruf (Iberian Village)
7- Castellruf Viewpoint
8- Castellruf Dolmen
9- Turó de Galzeran Viewpoint
10- Turó de Galzeran (La Miranda)
11- Empestats Cemetery
12- Mas Po-Canyadó
13- Can Katxot
NOTICE 1: To enter the Mas Corts urbanization there is an access control that records the license plates.You don't have to be a neighbor, anyone can enter, to access you just have to bring your car close to the fence and it opens.
NOTICE 2: The rating of the technical section between moderate and difficult is due to the shortcut down the Coll dels 9 pins. It is a quite steep and slippery trail, not suitable for people not used to this type of mountain trails. The shortcut can be avoided without turning around too much.
Another complicated path is the one that goes up from the Teula Fountain to the Iberian town of Castellruf.
Note 1: GPS is essential or navigation activated in the Wikiloc application.
Note 2: The excursion is not difficult to follow, but it is not suitable for those looking for very comfortable exits, without having to look at the GPS, since it is not a signposted route and you have to pay attention to the GPS at the intersections.
Note 3: The route runs 50% along trails and roads with shade and 50% exposed to the Sun.
Note 4: Do not do if it has rained, with wet ground, danger of slipping.
Note 5: Do not perform at high temperatures.
Note 6: The time of the route without stops is about 3 hours and 20 minutes.
Version Française
Excursion entre modérée et difficile sur le plan technique, et modérée sur le plan physique, dans laquelle nous emprunterons un itinéraire circulaire, depuis l'urbanisation Mas Corts (Sant Fost de Campsentelles), pour voir les intéressants vestiges archéologiques et les paysages spectaculaires de la montagnes de Marina.
Points d'intérêt:
1- Ruines du bâtiment de l'usine de dynamite
2- Fontaine à dynamite
3- Source de fer
4- Fontaine de Teula
5- Ville ibérique de Castellruf
6- Turó de Castellruf (village ibérique)
7- Point de vue de Castellruf
8- Dolmen de Castellruf
9- Point de vue Turó de Galzeran
10- Turó de Galzeran (La Miranda)
11- Cimetière d'Empestats
12- Mas Po-Canyadó
13- Can Katxot
AVIS 1 : Pour entrer dans l'urbanisation Mas Corts, il y a un contrôle d'accès qui enregistre les plaques d'immatriculation. Vous n'avez pas besoin d'être voisin, tout le monde peut entrer, pour y accéder il vous suffit d'approcher votre voiture de la clôture et elle s'ouvre.
AVIS 2 : La note du secteur technique entre modéré et difficile est due au raccourci vers le Coll dels 9 pins. C'est un sentier assez raide et glissant, qui ne convient pas aux personnes non habituées à ce type de sentiers de montagne. Le raccourci peut être évité sans trop se retourner.
Un autre chemin compliqué est celui qui monte de la Fontaine de la Teula jusqu'au Ville ibérique de Castellruf.
Note 1 : Le GPS est indispensable ou la navigation activée dans l'application Wikiloc.
Note 2 : L'excursion n'est pas difficile à suivre, mais elle ne convient pas à ceux qui recherchent des sorties très confortables, sans avoir à regarder le GPS, car ce n'est pas un itinéraire balisé et il faut faire attention au GPS au niveau du GPS. carrefours.
Note 3 : Le parcours s'effectue à 50% sur des sentiers et routes ombragés et à 50% exposés au soleil.
Note 4 : Ne pas faire s'il a plu, avec sol mouillé, risque de glissade.
Note 5 : Ne pas effectuer à des températures élevées.
Note 6 : La durée du parcours sans arrêts est d'environ 3 heures et 20 minutes.
Waypoints
Aparcament Gratuït al carrer
Aparcament Gratuït al carrer-- Per accedir a la urbanització Mas Corts hi ha un control d'accés que enregistra les matrícules. No fa falta se veí, només s'ha d'apropar el cotxe a la tanca i aquesta s'obre.
Edificis Fàbrica de la Dinamita
Edificis Fàbrica de la Dinamita: Segons J. Torrens, aquesta fàbrica subministrava la dinamita, amb carros tirats per matxos a una fàbrica de Rio Tinto. L’any 1886 el mestre i veterinari de Mollet del Vallès, Viçens Plantada, va publicar al Butlletí del Centre Excursionista de Catalunya una crònica de la seva visita a la fàbrica de dinamita per tal guarir un matxo que s’havia cremat la pell amb àcid nítric. Informació Extreta de: https://blogs.cpnl.cat/fescami/historia-de-la-poblacio/font-de-la-dinamita
Font de la Dinamita
Font de la Dinamita: L' aigua de la font està canalitzada i es perd en mig del torrent. Aquesta font també era coneguda com a Font de la Nau
Font del Ferro
Font del Ferro: La font pren el seu nom pel gust de ferro que té la seva aigua, donat que és probable que travessi alguna veta d'aquest mineral, característic de la zona. L'aigua brolla sota de dos torrents, el sot dels Verreus i el dels Cirerers, que en aquest punt s'uneixen formant el torrent de la font Sunyera. La font fou rehabilitada als anys 50 del segle XX per en "Picu" Marín, paleta i veí de la població. A escassos metres de la font, a la part alta del corriol, hi ha un exemplar de micaquer (nesprer del Japó) inusual dins del bosc. Informació Extreta de: https://patrimonicultural.diba.cat
Font de laTeula
Font de laTeula: La font agafa el seu nom del broc per on raja l'aigua, que té forma de teula. És força probable que la teula originària fos de terrissa, tot i que en l'actualitat ha estat restituïda i és de ferro. Antigament, els llenyataires que treballaven pels voltants de la font demanaven a les seves dones doble tupí per dinar, donat que l'aigua que raja és molt lleugera i fa venir gana. Informació Extreta de: https://patrimonicultural.diba.cat
Desviament cap a l'esquerra--Inici Camí Forta Pujada
Desviament cap a l'esquerra--Inici Camí Forta Pujada
Desviament cap a la dreta-Fi Camí Forta Pujada-Primers 100 metres herbes altes, però es passa bé.
Desviament cap a la dreta-Fi Camí Forta Pujada-Primers 100 metres herbes altes, però es passa bé.
Seguir pel sender de l'esquerra--Fi herbes altes
Seguir pel sender de l'esquerra--Fi herbes altes
Poblat Ibèric de Castellruf
Poblat Ibèric de Castellruf: Les primeres intervencions arqueològiques documentades al poblat ibèric de Castellruf foren obra de l'Andrés Cueto, veí del poble i aficionat a l'arqueologia, a mitjans dels anys 50 del segle XX. Les seves tasques es concentraren en les habitacions documentades a la banda oest del turó, recollint un gran nombre de restes de ceràmica, òssos, ferro, peces lítiques, etc. Destaca un vas polípode de set peus adscrit al període Neolític, dins del Bronze final, i que a priori no tindria relació amb el poblat ibèric (no s'ha pogut localitzar la peça). Tant en Josep Maria Cuyàs, director del Museu de Badalona requerit pel propi Cueto, com el Baró d'Esponellà, delegat en Cap d'Excavacions Arqueològiques, estaven al corrent dels progressos al jaciment, tot i que no s'hi implicaren mai institucionalment. Entre els mesos d'abril i octubre del 1984, el Departament de Treball i el Servei d'Arqueologia de la Generalitat dugueren a terme una intervenció arqueològica al jaciment, dins del programa de Recuperació de Jaciments Arqueològics (en aquesta intervenció es fa referència a l'excavació furtiva d'en Cueto). Durant el mes de març de l'any 2014 es va fer una campanya de neteja de la densa vegetació que cobria les estructures, donat que des de la intervenció arqueològica dels anys 80 no s'havia fet res al jaciment. L'acció fou coordinada per l'empresa Àtics, dedicada a la gestió i difusió del patrimoni arqueològic, i hi participaren voluntaris d'arreu de l'estat espanyol i els ADF de la zona. El jaciment s'adscriu a una cronologia establerta entre el període de l'Ibèric Ple i Ibèric Final. Informació Extreta de: https://patrimonicultural.diba.cat
Dolmen de Castellruf
Dolmen de Castellruf: El nom de Fàbregues prové del seu descobridor, mossèn Fàbregues, del seminari de la Conreria. Segons sembla, entre els anys 1939 i 1942, un grup de religiosos d'aquest seminari excavaven els boscos de la Serralada Litoral a la recerca de restes arqueològiques. L'estructura s'adscriu al període Calcolític (2200-1800 a.c.), dins del Neolític final. Al interior del dolmen s'hi va trobar un punyal de bronze, tot i que no hi ha notícies de com va ser la troballa. L'any 2001, el Museu de Mataró va fer una prospecció a la zona emmarcada dins del projecte "El poblament prehistòric a la Serralada Litoral (Maresme-Vallès Oriental)". Informació Extreta de: https://patrimonicultural.diba.cat
Turó d'en Galzeran (La Miranda)
La Miranda (Turó d'en Galzeran): Es tracta del vèrtex geodèsic que fou utilitzat per determinar la trajectòria del meridià Dunkerque-Barcelona (o meridià de París), per tal d'establir el sistema mètric decimal a partir de la mesura del metre (establert definitivament l'any 1799). La designació original amb la que se'l coneixia era Mont-Matas i els observadors que estudiaren la zona foren Pierre Méchain i Jean Joseph Tranchot. Les actuacions es dugueren a terme els anys 1792 i 1803. Posteriorment, l'any 1871, l'observador fou l'enginyer militar català Joaquim Barraquer Rovira. A Santa Maria de Martorelles és conegut com la Miranda. En un article publicat l'any 1889 pel butlletí de l'Associació d'Excursions Catalana, el turó apareix mencionat també com el "Turó dels Enginyers" en clara referència al vèrtex geodèsic anteriorment mencionat. Segons l'Àrea de Geodèsia del Instituto Geogràfico Nacional, l'element actual fou construït l'any 1977. En aquella època, l'estructura estava emblanquinada. Informació Extreta de: https://patrimonicultural.diba.cat
Desviament cap el sender de la dreta, per drecera--Inici Forta Pendent--Fàcil de relliscar
Desviament cap el sender de la dreta, per drecera--Inici Forta Pendent--Fàcil de relliscar: No passar per la drecera si no s'està habituat a camins complicats. Es pot evitar la drecera pel camí de l'esquerra, que porta a una pista i seguir cap avall fins enllaçar amb el track.
Cementiri dels Empestats
Cementiri dels Empestats: L'any 1870 es declarà una epidèmia de febre groga o còlera al barri mariner de La Barceloneta de Barcelona, a causa de, possiblement, un vaixell infectat que provenia de l'illa de Cuba. Malgrat els esforços de les autoritats, l'epidèmia es començà a escampar per tota la ciutat de Barcelona. A tall d'exemple, us indicarem que la Junta de Sanidad Provincial decretà allunyà tots els vaixells del port de la Barceloneta ja que molts treballadors portuaris havien caigut malalts. El pànic s'apoderà del barri i n'emigraren onze mil veïns, que es dirigiren cap a pobles del Vallès, de la costa o a la vil·la de Gràcia. La situació es va fer tan insostenible que el dia 22 de setembre, l'Ajuntament i la Junta de Sanidad ordenaren el desallotjament forçós de tota la Barceloneta. Es decidí, aleshores, establir una colònia sanitària a les antigues dependències religioses de la Conreria per traslladar-hi les famílies sense recursos i joves provinents de la Casa Provincial de Corrección, desaparegut correccional i presó de Ciutat Vella. Aquesta colònia de la Conreria allotjarà 1.693 persones, entre les quals hi havien 94 reclusos, que es repartiren entre l'edifici de l'antic seminari i el convent. El metge responsable n'era el Dr. Pelegrí Giralt, amb l'assistència d'infermeres i sanitaris. Hi van estar des del 23 de setembre fins el 10 de desembre de 1870. El 29 de setembre es produïren les dues primeres morts pel còlera però també hi va haver 16 morts per verola i d'altres morts per malalties comunes. L'epidèmia es declarà acabada el dia 7 de desembre i, poc a poc, els veïns de la Barceloneta van poder tornar a casa. Havien mort 76 persones. El recinte funerari del qual us parlem és la fossa comuna d'aquests barcelonins ingressats al sanatori. Consta d'una parcel·la d'un 20 m x 11 m tancat per un mur de pedra d'un metre d'alçada aproximadament. Un cop dins, l'únic element que hi podem trobar és un monument cilíndric de pedra de poca alçada, uns 40 cm, sobre una base, amb un diàmetre d'entre 1,70m i 2 m i un pes d'uns 700 quilograms. El cercle està dividit en quatre quadrants en els quals s'alternen el símbol de la calavera i del rellotge de sorra alat. Al centre hi veurem l'escut de l'Ajuntament de Barcelona, envoltat per la inscripció Colonia de Montalegre. El Ayuntamiento de Barcelona a las víctimas de la fiebre amarilla 1870. El monument fou erigit el 25 de maig de 1871. Informació Extreta de: https://patrimonicultural.diba.cat
Mas Po-Canyadó
Mas Po-Canyadó: El mas Po Canyadó és el més representatiu dels xalets construïts al voltant dels anys vint a la nova Colònia Bosc, situada a la Conreria. La Colònia -considerada la primera urbanització d'estiueig de tot l'Estat- va ser promoguda per Francesc Artigues amb Joan Amigó Barriga com a arquitecte. En pagament pels seus serveis, Artigues va regalar a Amigó una de les millors parcel·les i l'arquitecte va projectar una torre noucentista, amb determinats espais replicats de la casa on ell residia amb la seva família, el mas Po Canyadó, de Badalona. La casa va ser enllestida l'any 1919. Damunt de la porta hi podem veure l'àliga amb l'escut de Catalunya, dissenyada per Domènech i Montaner com a símbol de la Renaixença. Als anys vuitanta la casa va ser donada a l'Església i actualment és una casa de colònies de la Fundació Pere Tarrés. Informació Extreta de: https://www.poblesdecatalunya.cat
Desviament cap a la dreta, pel camí de la Vespa (Inici Forta Pujada)
Desviament cap a la dreta, pel camí de la Vespa (Inici Forta Pujada)
Desviament cap a l'esquerra (Fi Forta Pujada)
Desviament cap a l'esquerra (Fi Forta Pujada)
Comments (46)
You can add a comment or review this trail
درود بر شما بسیار عالی 👏👏👏👏❤️❤️❤️💐💐💐
👍💪💪👍👍👍
Una ruta circular muy completa, pasando puntos de interés como los vestigios arqueológicos y los espectaculares paisajes de la Sierra de Marina. Gran reportaje fotográfico de todo el recorrido.
Gracias por compartirla
Un saludo Tetititu.
Gran ruta, pasando por lugares muy interesantes el el que destaca el cementerio de los pestosos, gran desconocido aun por muchos y con una gran historia.....saludos
Bonita ruta compañero con gran reportaje fotográfico y muy bien documentada un abrazo amigo
Súper
👏👏👏👏
Aquesta part de la Serralada, és l'entorn per el que més conec
👏👏👏👏👏😉👍
Ja que sóc de Sant Fost , aquesta part Martorellenca te moltes fonts i es bastant ombrívol , és un bon recorregut , si no coneixes , espero que hagis disfrutat.
Gracies Salvador. La coneixia en part, i he disfrutat força. Salutacions.
La vista de la ciudad desde lo alto era hermosa, gracias por compartir.⚘️👏
Tetititu una nova ruta circular per la Serra de Marina molt bé explicada i documentada. Felicitats
Interessant volta circular per la Serra de Marina, amb visita a algunes fonts i vestigis patrimonials.
Enhorabona Tetititu
Mais um belo percurso perto de Sant Fost de Campsentelles, Com muitos pontos de interesse, belas fotografias e boas descrições. Obrigado pela partilha. Um forte abraço
Espectaculares lugares amigo 👏👏
Muy bonita ruta por los parajes de la Serra de Marina. Muy bien indicada y fotografiada. Me ha encantado tu historia sobre el Cementeri dels empestats y la arquitectura del Mas Po Canyadó. Un abrazo.
Preciosa ruta por la Sierra de Marina, donde veremos interesantes restos arqueológicos y disfrutaremos de bellos paisajes. Gracias por compartirla con detallada descripción y amplio reportaje fotográfico. Un abrazo!!
Bonito recorrido pasando por un montón De Fuentes que con este calor son de agradecer.
Saludos amigo.
Bonita ruta, con buenas fotos y bien descrita.
Saludos.
Gracias por compartir está bonita ruta Tetititu 😊
Abrazos montañeros! 🤗🤗
👏👏👏👏🌷🌹🌷🌹
Excelente percurso, onde é possível encontrar de tudo um pouco...
Desde o património industrial, o Dolmen, o cemitério, e muito mais!
Excelentes descrições como habitual.
Obrigado pela partilha
Bonita e interesante tuta circular por la Sierra de Santa Marina. Muy bien documentada y un valioso aporte fotográfico. Muchas gracias Tetititu por compartirla. Un abrazo😉🏔
Ruta muy bonita y completa por la serralada de la Marina.
Coincido contigo que el sendero de bajada es de los complicados y hacerla con esta calor tiene un mérito enorme.
1ABRAZO!!!
Ruta molt interessant i variada per un bon nombre de llocs d'interès de la serralada litoral.
Ben documentat i amb bones fotografies.
Una abraçada!
Muy buena circular compañero 👌, buen reportaje fotográfico y exquisita descripción, gracias por compartir, saludos.
Una ruta muy interesante con restos arqueológicos y bellos paisajes.
Muy bien descrita con un amplio reportaje fotográfico 👌.
Un abrazo!!
Magnífica ruta amb un interessant i diversificat recorregut, unes fantàstiques fotografies, molt bones ressenyes i descripció de la caminada.
Enhorabona i gràcies per compartir-la.
Interesante recorrido muy bien fotografiado y con buenas explicaciones. Gracias por compartirlo, Tetititu. Un abrazo.
I have followed this trail verified View more
Information
Easy to follow
Scenery
Moderate
Ruta medianamente exigente, no apta para domingueros. Bonito entorno, combina senda con pista, subida a punto geodésico y torreta de forestal. Eso sí, guardate un par de balas para la Vespa final 😅😂
Muchas gracias Angel_MJ por la valoración. Saludos.
Muchas gracias behrang masoomi, Olman Alvarado Z, Noruega7319, Nando, SOLO RUTA, MBruno77, Ardeshir Masoumi, Mostafa_ahmadi, poset63, Ximo Esteve Vaquer, STrilhos, Pepe Patio, María Caballer, palocorto1, californiagymsama, Alfredo Barberan, Sonja la roja, yaser masoumi, migueleloi, marangel, Tolly Mune, Chus, Pájaro Kuy Kuy, Knes Montañeros, Joan i Dolors, y Manu Arroyo, por las valoraciónes. Saludos a todos.
Bones Alfons, feia temps que no tenia notícies teves. Espero que tot vagi bé. Una abraçada.
Magnificas fotos y descripción del recorrido.
Un abrazo.
Muchas gracias Sara por la valoración. Saludos.
Bonita ruta y muy bien documentada, con magníficas fotografías.
Saludos.
Qué sitio más chulo como me encanta!!!! Me lo guardo!!! ❤️❤️❤️❤️❤️
Segunda visita en pocos días a esta acumulación de puntos interesantes entre la Conrería, Alella Parc y Santa María de Martorelles.
Saludos.
Fenomenal recorrido, mostrando fuentes, Dolmen, con muy buena descripción y bien documentada.
Saludos
Tebrikler
¡Tetititu, vaya pedazo de ruta te has marcado! 😍 Las fotos están brutales y el recorrido que elegiste es impresionante. Entre las fuentes y esos paisajes de ensueño, se nota que disfrutaste cada paso. El Castellruf y el Turó d'en Galzeran son una pasada, y lo del Cementiri dels Empestats le da un toque misterioso que me encanta. ¡Eres un crack, siempre descubriendo lugares épicos! Ya sabes que me apunto a la próxima contigo. ¡Abrazo fuerte! 🌄🚶♂️
Hermosa ruta con muchas cosas que ver por el camino. Bonita de verdad! Un abrazo
Muchas gracias Emilio, Tocayo, Semih Çaliskan, Caros55, mei_fu y Caros55, Francisco Javier Garcés Aso y MPuet por las valoraciones. Saludos a todos.
Muchas gracias por enseñarnos vuestras Montañas y paisajes !!!😍 Un fuerte abrazo amigo Tetititu
Nos vemos en la Montaña!!!
Muchas gracias Peplo007, por la valoración. Saludos.