Activity

Els parcs de Ripollet

Download

Trail photos

Photo ofEls parcs de Ripollet Photo ofEls parcs de Ripollet

Author

Trail stats

Distance
3.33 mi
Elevation gain
184 ft
Technical difficulty
Easy
Elevation loss
184 ft
Max elevation
406 ft
TrailRank 
39 4
Min elevation
-1,371 ft
Trail type
Loop
Time
32 minutes
Coordinates
396
Uploaded
December 15, 2020
Recorded
January 2010
  • Rating

  •   4 1 review
Be the first to clap
1 comment
Share

near Ripollet, Catalunya (España)

Viewed 262 times, downloaded 4 times

Trail photos

Photo ofEls parcs de Ripollet Photo ofEls parcs de Ripollet

Itinerary description

[CAT]

Aquest itinerari ens permet descobrir, en pocs quilòmetres, moltes de les realitats de la comarca. Caminarem vora els horts plantats a les fèrtils ribes del riu Ripoll, recorrerem pels parcs i pulmons de la vila, vorejarem els sectors més industrials i passejarem pels carrers més cèntrics de Ripollet.

Sortim de davant l’església parroquial de Sant Esteve, tot un símbol de la vila. L’edifici actual està construït sobre una església romànica del segle X amb planta en forma de creu llatina. El portal és d’estil renaixentista del s. XVII. Si ens fixem en els pedestals que suporten les columnes, hi descobrirem uns pollets tallats a la pedra que simbolitzen l’escut municipal.

El campanar actual, d’estil modernista, es construí l’any 1882 per substituir el malmès campanar d’espadanya anterior. Baixem pel carrer Nou, fins a creuar el carrer Balmes, una ampla avinguda. A l’esquerra veiem l’Ajuntament. Continuem pel parc del riu Ripoll fins el camí que voreja els horts i que prenem cap el nord. Arribem al poliesportiu i pugem pel carrer Magallanes fins la carretera de Santiga, que prenem a l’esquerra fins la Casa de Natura, que identificarem fàcilment per les plaques solars plantades al seu jardí.

La Casa de Natura és un equipament municipal on es desenvolupen activitats d’educació ambiental i activitats destinades a l’adquisició de coneixements sobre ciències naturals. Prenem l’avinguda del Mediterrani a la dreta i entrem al Parc dels Pinetons. Ens enfilem a la part més alta del parc i ens dirigim cap a un enorme dipòsit.

Des d’aquest punt, les vistes sobre la ciutat a un costat i les de Sant Llorenç del Munt a l’altre són impressionants. El paisatge és totalment agrícola i el camí, anomenat camí de la Serra, recorre el llindar dels camps de conreu. Al final dels camps, la línia d’arbres i vegetació de ribera ens indica el traçat del torrent de Can Duran. A l’alçada del carrer de Pau Casals deixem el camí de la Serra i entrem al poble. Unes escales a l’esquerra ens permeten prendre el carrer de Joan Miró, que seguim fins el final. Continuem a la dreta per la rambla de Sant Jordi, una de les vies principals de la vila, fins el mercat. El carrer Nou, que baixa a l’esquerra, ens duu de nou a l’església de Sant Esteve.

NO US PERDEU…

L’església de Sant Esteve: l’església actual està construïda sobre estructures romàniques. Hi ha constància escrita de la seva existència des de l’any 986, encara que es creu que ja hi era abans del segle X. La construcció primitiva era més reduïda que l’actual, de planta en forma de creu llatina ben definida, amb un absis semicircular probablement reconstruït al segle XII. A la dreta, sortint de l’església, hi havia un petit cementiri adossat a les seves parets i, a l’esquerra, un reduït claustre amb un pou al mig. El portal és d’estil renaixentista del segle XVII. En els pedestals que suporten les columnes hi ha uns pollets, que representen l’escut municipal, tallats a la pedra. La façana actual, adossada a la primitiva, va ser refeta al mateix segle. L’actual campanar, edificat el 1882 per substituir l’antic d’espadanya que estava molt malmès, és d’estil modernista.

Rambla de Sant Jordi: la principal artèria de la ciutat és centre d’activitats socials i comercials, que els diumenges i festius es converteix en passeig de vianants. Al començament de la rambla hi ha el Centre Cultural, un modern edifici tot blanc inaugurat l’any 1995, i el Casal de Joves, situat en una antiga torre. Al davant trobem el Centre Parroquial, un edifici d’estil noucentista.

SUGGERIMENTS

Zones de jocs i pícnic a qualsevol dels parcs que trobem al llarg del recorregut.


[CAST]

LOS PARQUES DE RIPOLLET

Este itinerario nos permite descubrir, en pocos kilómetros, muchas de las realidades de la comarca. Andaremos cerca de los huertos plantados en las fértiles orillas del río Ripoll, recorreremos por los parques y pulmones de la villa, bordearemos los sectores más industriales y pasearemos por las calles más céntricas de Ripollet.

Salimos de delante la iglesia parroquial de Sant Esteve, todo un símbolo de la villa. El edificio actual está construido sobre una iglesia románica del siglo X con planta en forma de cruz latina. El portal es de estilo renacentista del s. XVII. Si nos fijamos en los pedestales que soportan las columnas, descubriremos unos pollitos cortados a la piedra que simbolizan el escudo municipal.

El campanario actual, de estilo modernista, se construyó en 1882 para sustituir el malogrado campanario de espadaña anterior. Bajamos por la calle Nou, hasta cruzar la calle Balmes, una ancha avenida. A la izquierda vemos el Ayuntamiento. Continuamos por el parque del río Ripoll hasta el camino que bordea los huertos y que tomamos hacia el norte. Llegamos al polideportivo y subimos por la calle Magallanes hasta la carretera de Santiga, que tomamos a la izquierda hasta la Casa de Natura, que identificaremos fácilmente por las placas solares instaladas en su jardín.

La Casa de Natura es un equipamiento municipal donde se desarrollan actividades de educación ambiental y actividades destinadas a la adquisición de conocimientos sobre ciencias naturales. Tomamos la avenida del Mediterrani a la derecha y entramos al Parc dels Pinetons. Nos enfilamos por la parte más alta del parque y nos dirigimos hacia un enorme depósito.

Desde este punto, las vistas sobre la ciudad a un lado y las de Sant Llorenç del Munt al otro son impresionantes. El paisaje es totalmente agrícola y el camino, llamado camino de la Serra, recorre el lindero de los campos de cultivo. Al final de los campos, la línea de árboles y vegetación de ribera nos indica el trazado del torrente de Can Duran. A la altura de la calle de Pau Casals dejamos el camino de la Serra y entramos al pueblo. Unas escaleras a la izquierda nos permiten tomar la calle de Joan Miró, que seguimos hasta el final. Continuamos a la derecha por la rambla de Sant Jordi, una de las vías principales de la villa, hasta el mercado. La calle Nou, que baja a la izquierda, nos lleva de nuevo a la iglesia de Sant Esteve.

NO OS PERDÁIS…

La Iglesia de Sant Esteve: la iglesia actual está construida sobre estructuras románicas. Hay constancia escrita de su existencia desde el año 986, aunque se cree que ya estaba antes del siglo X. La construcción primitiva era más reducida que la actual, de planta en forma de cruz latina muy definida, con un ábside semicircular probablemente reconstruido en el siglo XII. A la derecha, saliendo de la iglesia, había un pequeño cementerio adosado a sus paredes y, a la izquierda, un reducido claustro con un pozo en medio. El portal es de estilo renacentista del siglo XVII. En los pedestales que soportan las columnas hay unos pollitos, que representan el escudo municipal, cortados a la piedra. La fachada actual, adosada a la primitiva, fue rehecha en el mismo siglo. El actual campanario, edificado en 1882 para sustituir el antiguo de espadaña que estaba muy malogrado, es de estilo modernista.

Rambla de Sant Jordi: la principal arteria de la ciudad es centro de actividades sociales y comerciales, que los domingos y festivos se convierte en paseo de peatones. A comienzos de la rambla está el Centre Cultural, un moderno edificio totalmente blanco inaugurado en 1995, y el Casal de Joves, situado en una antigua torre. Delante encontramos el Centre Parroquial, un edificio de estilo novecentista.

SUGERENCIAS

Zonas de juego y pícnic en cualquiera de los parques que encontramos a lo largo del recorrido.


[EN]

THE PARKS OF RIPOLLET

This itinerary allows us to discover, in a few kilometers, many of the realities of the region. We will walk near the orchards planted in the fertile banks of the river Ripoll, we will go across the parks and lungs of the villa, will border the more industrial sectors and we will walk through the streets of the town of Ripollet.

We leave in front of the parish church of Sant Esteve, a symbol of the villa. The current building is built on a Romanesque church of the 10th century with a Latin cross shaped plant. The entrance gate is of Renaissance style and of the 17th century. If we look at the pedestals that support the columns, we will discover a few chicks sculpt in the stone which symbolize the municipal coat of arms.

The current bell tower, of modernist style, was built in 1882 to replace the previous bell tower. We go down the carrer Nou, until we cross the Carrer Balmes, a broad avenue. To the left we see the Town Hall. We continue by the park of the river Ripoll to the road that borders the orchards and that we take toward the north. We arrive at the sports centre and climb the carrer de Magallanes to the road of Santiga, which we take to the left until we arrive at the Casa de Natura, which we will easily identify through the solar panels installed in its garden.

The Casa de Natura is a municipal facility where they are developed environmental education activities and activities aimed at the acquisition of knowledge on natural sciences. We take the avinguda del Mediterrani on the right and enter the Parc dels Pinetons. We head for by the highest part of the park and we go toward a huge tank.

From this point, the views over the city on one side and of Sant Llorenç del Munt on the other are impressive. The landscape is completely agricultural and the road, called the camí de la Serra, runs along the edge of the crop fields. At the end of the fields, the line of trees and vegetation shows us the path of the torrent de Can Duran. At the height of the carrer de Pau Casals we leave the camí de la Serra and enter the village. Some stairs to the left allow us to take the carrer de Joan Miró, which we follow to the end. We continue to the right by La Rambla de Sant Jordi, one of the main roads of the village, to the market. The carrer Nou, which descends to the left, brings us back to the church of Sant Esteve.

DON’T MISS…

The church of Sant Esteve: the church of today is built on Romanesque structures. There is a written record of its existence from the year 986, although it is believed that it already existed before the 10th century. The primitive construction was smaller than the current one, in the shape of a Latin cross very well defined, with a semi-circular apse probably restored in the 12th century. To the right, coming out of the church, there was a small cemetery attached to its walls, and on the left, a small cloister with a well in the middle. The portal is of Renaissance style of the 17th century. In the pedestals that support the columns there are some chicks, representing the municipal coat of arms, sculpt in the stone. The current facade, attached to the primitive, was restored in the same century. The current bell tower, built in 1882 to replace the old damaged belfry, it is of modernist style.

Rambla de Sant Jordi: The main artery of the city is the centre of social and commercial activities, which on Sundays and public holidays becomes a pedestrian promenade. At the beginning of the Rambla is the Cultural Centre, an all-white modern building opened in 1995, and the Casal de Joves, located in an old tower. Before we find the Parish Centre, a Noucentista style building.

SUGGESTIONS

Play areas and picnic at any of the parks that we find along the way.


[FR]

LES PARCS DE RIPOLLET

Cet itinéraire vous permettra de découvrir en quelques kilomètres bon nombre des mondes de la comarque. Vous marcherez près des vergers des rivages fertiles de la rivière Ripoll, vous traverserez les parcs et les poumons de la ville, vous longerez les secteurs les plus industriels et vous promènerez dans les rues les plus centriques de Ripollet.

Vous sortirez devant l’église paroissiale de Sant Esteve, un symbole fort de la ville. Le monument actuel est construit sur une église romane du Xème siècle en forme de croix latine. Le style du portail appartient à la Renaissance du XVIIème siècle. En observant bien les piédestaux qui supportent les colonnes, vous découvrirez des poussins gravés dans la pierre qui symbolisent le blason municipal.

Le clocher actuel de style moderniste a été construit en 1882 pour remplacer le clocher détérioré du campanile précédent. Descendez la rue Carrer Nou jusqu’au croisement avec la rue Carrer Balmes, une grande avenue. Sur votre gauche, vous verrez la Mairie. Continuez dans le parc de la rivière Ripoll jusqu’au chemin qui borde les vergers et dirigez-vous vers le Nord. Vous arriverez à la salle omnisport pour monter la rue Carrer Magallanes jusqu’à la route de Santiga, que vous prendrez à gauche jusqu’à la Casa de Natura, que vous n’aurez pas de difficulté à identifier grâce aux panneaux solaires plantés dans son jardin.

La Casa de Natura est une installation municipale dans laquelle ont lieux des activités d’éducation environnementale et des activités destinés à acquérir des connaissances sur les sciences naturelles. Prenez l’avenue Avinguda del Mediterrani sur la droite et entrez dans le Parc dels Pinetons. Engagez-vous sur la partie la plus haute du parc et dirigez-vous vers l’énorme réservoir.

De ce point, les vues sur la ville d’un côté et sur Sant Llorenç del Munt de l’autre sont impressionnantes. Le paysage est entièrement agricole et le chemin, appelé camí de la Serra, parcourt le seuil des champs de culture. Au bout des champs, la ligne d’arbres et de végétation riveraine vous indiquera le tracé du torrent de Can Duran. À la hauteur de la rue Carrer de Pau Casals, abandonnez le camí de la Serra et entrez dans la ville. Des escaliers sur la gauche vous permettront de prendre la rue Carrer de Joan Miró, que vous suivrez jusqu’au bout. Continuez sur la droite sur la Rambla de Sant Jordi, l’une des voies principales de la ville, jusqu’au marché. La rue Carrer Nou, qui descend sur la gauche, mène à nouveau à l’Église de Sant Esteve.

NE MANQUEZ PAS…

L’Église de Sant Esteve : l’église actuelle est construite sur des structures romanes. Des écrits témoignent de son existence depuis l’année 986, même si l’on pense qu’elle date d’avant le Xème siècle. La construction primitive était plus réduite que l’actuelle, en forme de croix latine bien définie, avec une abside en demi-cercle probablement reconstruite au XIIème siècle. Sur la droite, en sortant de l’église, se trouve un petit cimetière adossé à ses murs et, sur la gauche, un cloître aux dimensions réduites avec un puits en son centre. Le style du portail est de la Renaissance du XVIIème siècle. Sur les piédestaux qui supportent les colonnes se trouvent des poussins qui représentent le blason municipal, taillés dans la pierre. La façade actuelle, adossée à la façade primitive, a été refaite au cours du même siècle. Le clocher actuel, construit en 1882 pour remplacer l’ancien campanile très abîmé, est de style moderniste.

Rambla de Sant Jordi : artère principale de la ville et centre d’activités sociales et commerciales, qui devient une promenade de piétons le dimanche et les jours fériés. Au début de la Rambla se trouve le Centre Culturel, un bâtiment moderne tout blanc inauguré en 1995 ainsi que le Casal de Joves, situé dans une ancienne tour. En face se trouve le Centre Paroissial, un monument de style noucentiste.

SUGGESTIONS

Aires de jeux et de pique-nique dans n’importe quels parcs tout au long du parcours.

Comments  (1)

  • Photo of enricgelis1
    enricgelis1 Aug 5, 2022

    I have followed this trail  verified  View more

    Gracies per l,informacio

You can or this trail