Activity

De Manresa a Salou, passant per Igualada+Pont d'Armentera+Pla de Santa Maria+Alcover+La Selva del Camp+Riudoms

Download

Trail photos

Photo ofDe Manresa a Salou, passant per Igualada+Pont d'Armentera+Pla de Santa Maria+Alcover+La Selva del Camp+Riudoms Photo ofDe Manresa a Salou, passant per Igualada+Pont d'Armentera+Pla de Santa Maria+Alcover+La Selva del Camp+Riudoms Photo ofDe Manresa a Salou, passant per Igualada+Pont d'Armentera+Pla de Santa Maria+Alcover+La Selva del Camp+Riudoms

Author

Trail stats

Distance
94.28 mi
Elevation gain
6,158 ft
Technical difficulty
Moderate
Elevation loss
7,133 ft
Max elevation
2,269 ft
TrailRank 
43
Min elevation
25 ft
Trail type
One Way
Time
8 hours 42 minutes
Coordinates
23827
Uploaded
December 16, 2023
Recorded
November 2023
Share

near Viladordis, Catalunya (España)

Viewed 85 times, downloaded 4 times

Trail photos

Photo ofDe Manresa a Salou, passant per Igualada+Pont d'Armentera+Pla de Santa Maria+Alcover+La Selva del Camp+Riudoms Photo ofDe Manresa a Salou, passant per Igualada+Pont d'Armentera+Pla de Santa Maria+Alcover+La Selva del Camp+Riudoms Photo ofDe Manresa a Salou, passant per Igualada+Pont d'Armentera+Pla de Santa Maria+Alcover+La Selva del Camp+Riudoms

Itinerary description

Si la família vol anar a port aventura i tu no tens gens de ganes de passar un dia agobiat fent cues i caminant sense rumb aquesta es la teva alternativa, anar en bici i ja us trobareu al final del dia. Així va arrencar aquesta ruta fins a Salou, exactament a un hotel a prop de Port Aventura.
La ruta tot i tenir mes de 150km no es molt dura, transcorre principalment per carreteres tranquil·les, sense transit. La part mes dura son els primers 60km perquè hi han les dues pujades mes llargues, la primera fins a tocar d'Odena i la segona desprès de creuar Igualada. A la part final del recorregut evitem passar per dins la població de Reus i per això la voltem i en aquesta volta tenim un parell de trams on el ferm no està en perfectes condicions, us ho explico amb mes detall a la ressenya de la ruta.

Iniciem la ruta i creuem tot Manresa per anar a trobar-nos amb la resta de companys de ruta a prop de Sant Joan de Vilatorrada, exactament a tocar de l'antiga fabrica de la Pirelli. Pràcticament des de aquest moment i fins el km25 no parem de pujar. Primer fem una carretera local fins arribar al barri del Xup, on seguim per la carretera cap a Salelles i Sant Salvador de Guardiola on ja tenim les primeres rampes. Just passat Sant Salvador de Guardiola seguim per la antiga carretera de Igualada que segueix pel costat de la C17. Desprès del encreuament de Maians arribarem al pla on comença la baixada fins a Odena. A continuació arribem a Igualada entrant pel polígon industrial i creuem la població per la banda nord que es mes tranquil.la. A la sortida d'Igualada tenim la segona pujada del dia i la darrera que serà tant llarga, desprès hi hauran rampes però seran trams mes curts. El primer tram de pujada va d'Igualada a Sant Martí de Tous per una carretera bastant tranquil.la i passada la població deixarem aquesta carretera per agafar una a l'esquerra cap a Bellprat que encara ho es mes, pe no dir quasi sense tràfic existent. Abans d'arribar a Bellprat s'acaba la pujada i ja comença un tram que encara no comença el descens cap a mar però que va fent petites baixades i pujades que ens portarà fins Pontils i Querol passant pel costat del Castell de Santa Perpetua de Gaia que sta en una tram de la carretera que es una mica congost.
Nomes perquè ho sapigueu a Querol hi ha l'opció de pujar fins Montagut, ho dic perquè es si un dia teniu ganes d'un bon repte, hi han rampes superiors al 20%. Podeu trobar al meu perfil la ruta.
Desprès de Querol ja comença una baixada molt mes clara fins a Pont d'Armentera on trobarem una petita pujada per sortir del poble i desprès hi hauria una llarguíssima recte fins el pla de Santa Maria però que decidim trencar la monotonia de la recta passat a veure l'estàtua del Mazinguer Z.
Al Pla de Santa Maria hem de seguir a la dreta cap a Figuerola del Camp que es un tram de pujada però a la sortida de la població i fins a Picamoixons ja trobem llargues baixades. A Picamoixons fem una parada per menjar a local social del poble on mengem bé i econòmic. Desprès de Picamoixons tenim un tram d'uns 20km bastant planer fins a Almoster. Abans d'arribar a Almoster, en una rotonda el track us enviarà cap a la dreta en sentit contrari, podeu passar perquè hi ha un carril bici per arribar a la població i també trobareu que com la carretera es molt estreta hi ha un semàfor que dona pas alternatiu per entra a la població. Es el podeu saltar , no passa ni deu i nomes es el revolt que hi ha al davant, si no, us farà esperar una eternitat.
A partir d'Almoster ja comença el descens final fins Salou. la primera població que hi ha desprès d'Almoster es Castellvell del Camp on l'asfalt deixarà d'esser asfalt. Aquest tram es una barreja d'asfalt molt vell amb trams encimentats que tenen forats de gran mida. No es un tram molt llarg però el fet de no poder pedalar a bon ritme es té la sensació que es molt llarg. I mes endavant passada la població de Riudoms tornem a tenir una tram fotut. hi ha un punt on hem de fer un gir tancat a la dreta per agafar un camí que no es asfaltat, es de terra. Es un tram curt i el terreny es pla i es pot fer perfectament al a bicicleta de carretera, es com fer un petit esterrato, ara que sembla que estan de moda. Si la part negativa d'aquesta part final del recorregut son aquest dos trams, la part positiva es que el transit es inexistent. I a la sortida del camí de terra, una llarga recte ens porta a Salou on no arribem al centre de la població , si no que anem vorejant fins acabar molt a prop de Port Aventura.
Es a dir, un dia no perdut, si no, perfecte de bici.

Salut i força pedals!!!

_________________________________________________________________________

Si la familia quiere ir a puerto aventura y tú no tienes ganas de pasar un día agobiado haciendo colas y caminando sin rumbo esta es tu alternativa, ir en bici y ya se encontrará al final del día. Así arrancó esta ruta hasta Salou, exactamente en un hotel cerca de Port Aventura.
La ruta a pesar de tener más de 150km no es muy dura, transcurre principalmente por carreteras tranquilas, sin tráfico. La parte más dura son los primeros 60km porque están las dos subidas más largas, la primera hasta tocar de Odena y la segunda después de cruzar Igualada. En la parte final del recorrido evitamos pasar por dentro de la población de Reus y por eso la rodeamos y en esta vuelta tenemos un par de tramos donde el firme no está en perfectas condiciones, se lo cuento con más detalle en la reseña de la ruta.

Iniciamos la ruta y cruzamos todo Manresa para ir a encontrarnos con el resto de compañeros de ruta cerca de Sant Joan de Vilatorrada, exactamente junto a la antigua fábrica de la Pirelli. Prácticamente desde ese momento y hasta el km25 no paramos de subir. Primero hacemos una carretera local hasta llegar al barrio del Xup, donde seguimos por la carretera hacia Salelles y Sant Salvador de Guardiola, donde ya tenemos las primeras rampas. Justo pasado Sant Salvador de Guardiola seguimos por la antigua carretera de Igualada que sigue junto a la C17. Después del cruce de Maians llegaremos al plano donde comienza la bajada hasta Odena. A continuación llegamos a Igualada entrando por el polígono industrial y cruzamos la población por la parte norte que es más tranquila. En la salida de Igualada tenemos la segunda subida del día y la última que será tan larga, después habrá rampas pero serán tramos más cortos. El primer tramo de subida va de Igualada a Sant Martí de Tous por una carretera bastante tranquila y pasada la población dejaremos esta carretera para tomar una a la izquierda hacia Bellprat que aún lo es más, por no decir casi sin tráfico existente. Antes de llegar a Bellprat se acaba la subida y ya empieza un tramo que todavía no comienza el descenso hacia mar pero que va haciendo pequeñas bajadas y subidas que nos llevará hasta Pontils y Querol pasando junto al Castillo de Santa Perpetua de Gaia que está en un tramo de la carretera que es un poco desfiladero.
Solo para que lo sepan en Querol existe la opción de subir hasta Montagut, lo digo porque es si un día tiene ganas de un buen reto, hay rampas superiores al 20%. Puede encontrar en mi perfil la ruta.
Después de Querol ya empieza una bajada mucho más clara hasta Pont d'Armentera donde encontraremos una pequeña subida para salir del pueblo y después habría una larguísima recta hasta el llano de Santa Maria pero que decidimos romper la monotonía de la recta pasado a ver la estatua del Mazinguer Z.
En el Pla de Santa Maria debemos seguir a la derecha hacia Figuerola del Camp que es un tramo de subida pero a la salida de la población y hasta Picamoixons ya encontramos largas bajadas. En Picamoixons hacemos una parada para comer en local social del pueblo donde comemos bien y económico. Después de Picamoixons tenemos un tramo de unos 20km bastante llano hasta Almoster. Antes de llegar a Almoster, en una rotonda el track le enviará hacia la derecha en sentido contrario, puede pasar porque hay un carril bici para llegar a la población y también encontrará que como la carretera es muy estrecha hay un semáforo que da paso alternativo por entra a la población. Se lo puede saltar, no pasa ni diez y sólo es la curva que hay delante, si no, le hará esperar una eternidad.
A partir de Almoster ya comienza el descenso final hasta Salou. la primera población que hay después de Almoster es Castellvell del Camp donde el asfalto dejará de ser asfalto. Este tramo es una mezcla de asfalto muy viejo con tramos cementados que tienen agujeros de gran tamaño. No es un tramo muy largo pero el hecho de no poder pedalear a buen ritmo se tiene la sensación de que es muy largo. Y más adelante pasada la población de Riudoms volvemos a tener un tramo jodido. hay un punto donde debemos dar un giro cerrado a la derecha para tomar un camino que no es asfaltado, es de tierra. Es un tramo corto y el terreno se llano y se puede hacer perfectamente en bicicleta de carretera, es como hacer un pequeño esterrato, ahora que parece que están de moda. Si la parte negativa de esta parte final del recorrido son estos dos tramos, la parte positiva es que el tráfico es inexistente. Y a la salida del camino de tierra, una larga recta nos lleva a Salou donde no llegamos al centro de la población, sino que vamos bordeando hasta terminar muy cerca de Port Aventura.
Es decir, un día no perdido, sino perfecto de bici.

Salut i força pedals!!

Waypoints

PictographIntersection Altitude 1,736 ft
Photo ofQuerol-Inici Coll de Montagut

Querol-Inici Coll de Montagut

Com us dic a la ressenya, que sapigueu que a l'esquerra la pujada que trobareu te rampes superiors al 20% per arribar a Montagut Aqui teniu el link de la ruta que vaig fer per pujar a Montagut: https://ca.wikiloc.com/rutes-bicicleta-de-carretera/vilanovacoll-de-la-talaiacoll-de-la-torretamontagutquerolla-llacunacoll-de-la-serrasant-marti-sarro-138220073

PictographPark Altitude 1,457 ft
Photo ofMazinguer Z Photo ofMazinguer Z Photo ofMazinguer Z

Mazinguer Z

L'estatua mes gran del mon la tenim a Catalunya.La raó l'hem d'anar a buscar al1978 quan a Cabra del camp volien promocionar una urbanització i per atraure als nens i pares varem tenir l'idea de construir la figura gegant.

PictographReligious site Altitude 1,864 ft
Photo ofCastell de Santa Perpétua de Gaia Photo ofCastell de Santa Perpétua de Gaia Photo ofCastell de Santa Perpétua de Gaia

Castell de Santa Perpétua de Gaia

El Castell de Santa Perpètua és un castell al capdamunt del nucli de Santa Perpètua de Gaià (localitat al terme de Pontils la Conca de Barberà) declarat bé cultural d'interès nacional. Documentat a partir de l'any 976 en queden les restes de la torre triangular a dalt d'un cingle que domina la vall i el poble de Santa Perpètua. Formava part de la línia de frontera del Comtat de Barcelona. https://ca.wikipedia.org/wiki/Castell_de_Santa_Perpétua

PictographProvisioning Altitude 692 ft
Photo ofLocal social a Picamoixons Photo ofLocal social a Picamoixons Photo ofLocal social a Picamoixons

Local social a Picamoixons

Bon lloc per parar a dinar

PictographPavement ends Altitude 207 ft
Photo ofInici tram de gravel

Inici tram de gravel

Hem de girar a l'esquerra i si fins ara, els darrers quilometres l'asfalt no estava en molt bon estat, aquí trobarem unt tram curt de terra que es pot perfectament perquè està molt pla.

PictographFountain Altitude 1,565 ft
Photo ofFigurola del Camp Photo ofFigurola del Camp

Figurola del Camp

Figuerola del Camp és un municipi de la comarca de l'Alt Camp. El municipi s'estén al vessant sud de la Serra de Miramar. https://ca.wikipedia.org/wiki/Figuerola_del_Camp

PictographIntersection Altitude 820 ft
Photo ofCap a Almoster

Cap a Almoster

Tot i que a la sortida de la rotonda hi ha l'indicació de sentit prohibit es pot passar perquè tenim un carril bici.

PictographPavement ends Altitude 656 ft
Photo ofInici tram en mal estat.

Inici tram en mal estat.

Sortint de Castellvell del Camp trobarem un tram en mal estat. L'asfalt es conveterix en encimentat i hi han trams que esta bastant malmess. La raó de passar per aquí es evitar creuar Reus amb la bicicleta.

Comments  (1)

  • Photo of Tarres
    Tarres Dec 16, 2023

    Gràcies per aplaudir la ruta!!! No dubteu a valorar i comentar-le!!

You can or this trail