Activity

Gorgs del Tenes

Download

Trail photos

Photo ofGorgs del Tenes Photo ofGorgs del Tenes Photo ofGorgs del Tenes

Author

Trail stats

Distance
3.2 mi
Elevation gain
558 ft
Technical difficulty
Easy
Elevation loss
558 ft
Max elevation
1,023 ft
TrailRank 
39
Min elevation
842 ft
Trail type
Loop
Time
3 hours 15 minutes
Coordinates
265
Uploaded
June 26, 2016
Recorded
June 2016
Be the first to clap
Share

near Riells del Fai, Catalunya (España)

Viewed 1588 times, downloaded 34 times

Trail photos

Photo ofGorgs del Tenes Photo ofGorgs del Tenes Photo ofGorgs del Tenes

Itinerary description

Recorregut remuntant el riu Tenes per l'entorn de Riells per tal de donar a conèixer els nens les joies que tenim al nostre territori i aprenguin a respectar-les, a banda de passar-s'ho en gran en contacte amb la natura i l'aigua.

Índex IBP: 20.

Waypoints

PictographMonument Altitude 902 ft
Photo ofMolí de la Pineda

Molí de la Pineda

El molí de la Pineda és un conjunt d'edificis de Riells del Fai aproximadament del segle XVII formats per un molí aïllat, més recent, i un edifici que era l'antic molí i que ara és habitatge, amb construccions annexes. En l'extrem dret de la façana d'aquest edifici, s'hi observa una construcció de planta baixa i pis, probablement anterior, ja que conserva les llindes i brancals de les obertures de pedra escairada. Poden ser els vestigis del molí anterior.

PictographMonument Altitude 856 ft

Molí de l'altra banda

Petit edifici de planta baixa, d'un sol cos, amb coberta a dues aigües. Disposava de bassa, de la qual en queden vestigis i un petit refugi enterrat, per a deixar-hi eines. L'estructura és de parets de càrrega de paredat amb cantonades de carreus escairats. Les aigües s'escolaven per una canalització, anant a parar al riu Tenes. El carcavà està situat uns metres més enllà de l'edifici. Recentment s'hi ha realitzat un porxo davant l'entrada i s'ha practicat una gran obertura vidrada en la façana nord.

PictographTree Altitude 984 ft
Photo ofFont de la Pineda

Font de la Pineda

Plàtan (Platanus hispanica) de la Font de la Pineda és un arbre de grans dimencions situat al davant de la font que li dóna nom, concretament al mig del camí de la Pineda (que va a Sant Miquel del Fai), on a l'alçada d'aquest arbre el camí es bifurca en dos i el plàtan queda al mig del camí dins d'un test de pedra. Té un perímetre de 4'72 metres, un DBH de 1'51 metres i està declarat com a Monumental pel Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca dins del Decret 214/1987 d'arbres Monumentals. La Font de la Pineda, a diferència del seu entorn més immediat, aparentment està molt poc antropitzada. Únicament consta d'un broc metàl·lic.

PictographMonument Altitude 1,037 ft

La Madella

Masia amb diversos cossos afegits, situada en el recinte que tanca un barri, on a més hi trobem pallisses i estables per als animals. L'edifici principal és de grans dimensions, de planta baixa, pis i golfes, de tres cossos d'amplada i coberta a dues aigües. Les obertures estan emmarcades amb carreus escairats de pedra sorrenca de la zona i el portal és d'arc de mig punt adovellat. A la façana principal també hi ha un rellotge de sol. L'espai d'accés a la casa, que queda un xic enterrat respecte el camí, està pavimentat amb lloses de pedra i pedres de molí.

PictographRuins Altitude 1,020 ft
Photo ofMolí de la Madella

Molí de la Madella

El Molí de la Madella és un edifici d'estil popular del gòtic tardà (segle XVII) de planta rectangular, de dues alçades, en un estat avançat d'enrunament. Conserva l'estructura de molí, amb els carcavans a la part inferior i algunes moles a dins. En una paret lateral encara s'endevina el forn de pa que tenien molts d'aquests edificis. Les llindes i brancals de les obertures són de carreus de pedra arenisca, ben treballats. Les parets exteriors eren de paredat, amb pedres de riu carejades.

PictographRuins Altitude 1,017 ft
Photo ofCentral hidroelèctrica

Central hidroelèctrica

L'antiga central elèctrica del Tenes és un edifici de planta rectangular, de quatre plantes d'alçada i amb parets de càrrega de maó massís vist. Els forjats eren de bigueta metàl·lica i revoltó ceràmic, i les cobertes, a dues aigües i de teula àrab, descansaven sobre encavallades de fusta. Hi havia un annexe a aquest cos principal, de la mateixa alçada, però de menors dimensions en llargada i amplada. Encara es conserven parts de la canonada que duia l'aigua de l'embassament que es va construir abans dels saltants de Sant Miquel, així com el mateix embassament.

Comments

    You can or this trail