Activity

Daily Swimming - in the Gheshlagh Dam lake - مسیر شنای روزانه - دریاچه سد قشلاق سنندج

Download

Trail photos

Photo ofDaily Swimming - in the Gheshlagh Dam lake - مسیر شنای روزانه - دریاچه سد قشلاق سنندج Photo ofDaily Swimming - in the Gheshlagh Dam lake - مسیر شنای روزانه - دریاچه سد قشلاق سنندج Photo ofDaily Swimming - in the Gheshlagh Dam lake - مسیر شنای روزانه - دریاچه سد قشلاق سنندج

Author

Trail stats

Distance
1.71 mi
Elevation gain
285 ft
Technical difficulty
Moderate
Elevation loss
285 ft
Max elevation
5,075 ft
TrailRank 
33
Min elevation
5,075 ft
Trail type
Loop
Moving time
10 minutes
Time
one hour 46 minutes
Coordinates
49
Uploaded
July 23, 2019
Recorded
July 2019
Be the first to clap
3 comments
Share

near Sarāb Qāmīsh, Kordestān (Iran)

Viewed 159 times, downloaded 1 times

Trail photos

Photo ofDaily Swimming - in the Gheshlagh Dam lake - مسیر شنای روزانه - دریاچه سد قشلاق سنندج Photo ofDaily Swimming - in the Gheshlagh Dam lake - مسیر شنای روزانه - دریاچه سد قشلاق سنندج Photo ofDaily Swimming - in the Gheshlagh Dam lake - مسیر شنای روزانه - دریاچه سد قشلاق سنندج

Itinerary description

مسیر شنای روزانه - دریاچه سد قشلاق سنندج

---------------------------------------------
سد چند منظوره قشلاق یا وحدت سنندج سدی مخزنی با قدرت ذخیره سازی ۲۱۵ میلیون متر مکعب آب در ۱۲ کیلومتری شمال شهر سنندج در امتداد جاده سنندج- دیواندره بر روی رودخانه قشلاق بسته شده است . این سد در پشت کوههای ساتله و تیرگران و محدوده روستاهای سراب قامیش ، قلیان ،ایسیر ، چرنو ، ماموخ و خلیفه ترخان واقع شده است و آب آشامیدنی و کشاورزی منطقه را تأمین می‌کند." قشلاق" نام قدیمی سد و" وحدت " نام جدید آن می باشد ، اما مردم بومی استان اکثرا از آن تحت عنوان همان قشلاق یاد می کنند.
در پشت دیواره های سد آبی به دارازای حدودا 10 کیلومتر و وسعت تقریبا 900 هکتار دامن گسترده است که با تشکیل دریاچه قشلاق زمینه مناسبی برای گردشگری را فراهم می آورد.
در اطراف دریاچه درخت کاری هایی انجام شده و مراتعی وجود دارد که زیبایی مجموعه را دو چندان و آن را به یکی از پرطرفدارترین جاذبه های آبی شهرستان سنندج تبدیل کرده است. ساحل دریاچه قشلاق همواره میزبان گردشگرانی است که مایل به انجام تفریحات آبی می باشند.
در دل دریاچه قشلاق تعدادی جزیره بوجود آمده که استراحتگاه مناسبی است برای شناگرانی که از ساحل شروع به شنا می کنند.
راه دسترسی به دریاچه جاده ای است که دقیقا مقابل جاده روستای سراب قامیش قرار دارد .
تاریخ ساخت سد قشلاق سنندج میان سال‌های ۱۳۵۳–۱۳۵۸ خورشیدی بوه است.


-------------------------------------------------------------------------
لینک نمایش 3 بعدی اجرای برنامه

https://www.relive.cc/view/rt10006775687
-------------------------------------------------------------------------


جریان شکافنده ( Rip Currents )

سازوکار جریان‌های شکافنده:
جریان های شکافنده ، جریان‌ های ساحلی یا جریان ‌های مرگبار به جریان ‌های قدرتمند از آب گفته می‌شود که از ساحل به سوی دریا حرکت می‌کنند. این جریان یکی از مهمترین عوامل در غرق شدن انسان‌ ها در دریاهاست که حتی توانایی غرق کردن توانمندترین شناگران را نیز دارد ، به ‌طوری ‌که ۸۰ درصد عملیات‌های کمکی نجات غریقها مربوط به همین پدیده است.

حرکت این جریان از داخل منطقه خیزاب ساحلی آغاز می‌شود و تا خارج از خط شکست موج ادامه می‌یابد. این جریان‌ها ، آبی که موج‌ ها به سوی ساحل آورده‌اند را به دریا باز می‌گردانند. جریان‌های شکافنده بسته به شیب ساحل و کنش خیزاب ( موج ) ، عامل اصلی زهکشی آب به سوی دریا و مرگ انسان‌ها است. جریانهای شکافنده در تمام دریاها ، دریاچه‌ها و اقیانوس‌ها امکان پدیداری دارند.
جریان شکافنده از بالا شبیه یک بادبزن دستی است که دسته آن به‌سمت ساحل، و دهانه آن به‌سمت دریا می‌باشد. دسته این بادبزن بیشترین قدرت را دارد و صرف‌نظر از اینکه شناگر چقدر شنا می‌داند یا چقدر توان جسمی دارد، عملاً برگشت وی به‌سمت ساحل را غیرممکن ساخته ، او را سریعاً با خود به‌داخل دریا می‌کشاند.
درک بهتری از قدرت این جریان

صرف‌نظر از اینکه چقدر شنا بلد باشید یا حتی توان جسمی فوق‌العاده بالایی هم داشته باشید، جریان شکافنده عملاً برگشت به سمت ساحل را برای هرکسی غیرممکن می‌سازد. برای درک بهتری از قدرت جریان شکافنده باید گفت این جریان‌ها از حدود ۶۰ تا ۷۶۰ متر می‌توانند در عمق دریا پیشروی کنند در حالی که عرض کمی در حدود ۹ متر دارند. این جریان‌ها به‌طور معمول در حدود ۲۲/۲ متر بر ثانیه سرعت دارند. می‌توان این عدد را با رکوردهای شنای المپیک مقایسه کرد. به عنوان مثال سزار سیه لو از کشور برزیل رکورددار شنای ۵۰ متر آزاد، این فاصله (۵۰ متر) را در ۲۱٫۳۰ ثانیه پیمود یعنی سرعت متوسط ۲٫۳۲ متر بر ثانیه و یا ایمون سالیوان استرالیایی در شنای ۱۰۰ متر آزاد رکورد ۴۷٫۰۵ ثانیه را ثبت کرده است یعنی او با سرعت متوسط ۲٫۲۱ متر بر ثانیه شنا کرده است. با مقایسه این اعداد، می‌توان نتیجه گرفت که اگر زمانی در دریا گرفتار این پدیده شدید به هیچ وجه سعی نکنید در خلاف جهت حرکت آب و به سمت ساحل شنا کنید. چرا که اگر قهرمان شنای المپیک باشید و شانس نیز همراه شما باشد و بیشتر از فاصله مشخصی نیز از ساحل دور نشده باشید در آن صورت شاید بتوانید به این روش خود را نجات دهید، در نتیجه می‌توان گفت این راهی غیرممکن برای یک فرد عادی است.
فردی که در جریان شکافنده گرفتار شده باشد، ناگهان متوجه می‌شود که بدون خواست خود در حال دور شدن از ساحل و کشیده شدن به نواحی عمیق دریا است. دلیل مرگ شناگرانی که در مورد جریان شکافنده آگاهی ندارند، تلاش آن‌ها برای مبارزه با جریان و برگشت مستقیم به سمت ساحل است. این اقدام بی‌ثمر موجب خستگی مفرط، وحشت‌زدگی شدید، از رمق افتادن و نهایتاً غرق شدن حتی شناگران بسیار ماهر می‌شود. بااین‌حال، جریان شکافنده قربانیان خود را صرفاً از بین شناگران انتخاب نمی‌کند؛ حتی فردی که در حال آبتنی بوده و صرفاً تا قسمتی از بدن خود در آب رفته است و شنا بلد نیست نیز ممکن است به واسطه کشش جریان شکافنده به داخل دریا کشیده شود. قرار گرفتن چنین فردی در قسمت عمیق دریا به راحتی می‌تواند موجب غرق شدن وی شود.

دلیل پدیده جریان شکافنده
امواج دریا با حرکت به سمت ساحل همواره حجم زیادی از آب را به طرف خشکی منتقل می‌کنند. این حجم وسیع از آب می ‌باید دوباره به ‌داخل دریا برگردد و برای این منظور در نقاطی از ساحل ، به‌صورت تقریباً غیرقابل پیش‌بینی ، درون آب دریا آب ‌راهه ‌هایی به طرف دریا ایجاد می‌شود که در آن آب با سرعت زیادی بر خلاف جهت امواج ( یعنی از سمت ساحل به‌سمت دریا ) جریان می‌یابد. این جریانها کاملاً از امواج آب متفاوت بوده و به آن‌ ها جریان‌های ساحلی ، جریان‌های شکافنده یا جریان‌های مرگبار گفته می‌شود که در بسیاری نقاط جهان تلفات جانی بسیاری را به‌بار می‌آورند.

نشانه‌های جریان‌های شکافنده
شناسایی زمان پدیداری جریان شکافنده برای افراد عادی دشوار است. در بسیاری موارد دیده شده که افراد بسیاری در دریا در حال شنا کردن بوده‌اند ، همه چیز عادی به چشم می‌آید ، اما در همین میان یک نفر در میان جریان شکافنده گیر کرده و غرق می‌شود. جریان شکافنده تنها وابسته به دریاهای طوفانی و مناطق پرخطر نیست. هنگامی که دریا موّاج است ، احتمال پدیداری این جریان‌ها بسیار است. در بسیاری از کرانه‌های گیلان و مازندران ساحل ماسه‌ای است. در ساحل ماسه‌ای نشانه‌هایی همانند شکل هلال یافت می‌شود که نوک هلال جایی است که جریان شکافنده پدیدار می‌شود. نشانه‌های دیگر عبارتند از این که اگر کسی روی تپه ماسه‌ای ، نیمکت‌های چوبی یا روی سقف خودرویی بایستد و به کرانه دریا نگاه کند راه‌ها و شکل‌هایی را که به بادبزن دستی شباهت دارد را خواهد دید، به گونه‌ای که دسته بادبزن به سوی ساحل و دهنه بازش به سوی دریاست. رنگ روشن در کف آب نشانه وجود جریان شکافنده است ؛ البته این شکل‌های ظاهری جریان شکافنده ‌است که مردم می‌توانند به سادگی شناسایی کنند. نشانه‌های دیگر نیازمند سنجش با دستگاه‌های دقیق دریایی است. از دیگر نشانه‌های جریان ‌های شکافنده می‌توان موردهای زیر را نام برد.

آب در محل جریان شکافنده آرام و بدون موج است.
آب دریا در محل جریان شکافنده همرنگ دیگر جاهای دریا نیست.
خطی از آب کف‌آلود، خزه یا زباله در محل جریان شکافنده به سوی دریا حرکت می‌کنند.
موج‌هایی که به سوی کرانه و ساحل می‌آیند، در محل جریان شکافنده دچار شکست می‌شوند.


روش فرار از جریان شکافنده:

اگر در یک جریان شکافنده گرفتار شدید: ۱- با جریان مقابله نکنید.
۲- موازی با خط ساحلی حرکت کنید. ۳- اگر توانایی فرار ندارید ، بر روی آب شناور بمانید. (تا با جریان آب به دریا برده شوید.)
۴- درخواست کمک کنید.


چنانچه درون یک جریان شکافنده گرفتار شدید ، نخست آرامش خود را حفظ کنید. دوم اینکه هرگز ، هرگز و هرگز بر خلاف جریان شکافنده و به سمت ساحل شنا نکنید. این اقدام مرگبار منجر به خسته شدن کامل شناگر شده و شناگر از رمق افتاده به راحتی غرق خواهد شد. در عوض خود را بر روی آب نگاه دارید؛ اکنون دو گزینه پیش روی شماست:


اگر توان بدنی بالایی برای شنا دارید:
الف- به صورت موازی با ساحل حرکت کرده و از مسیر جریان کاملاً خارج شوید و سپس به صورت مورب به سمت ساحل برگردید
ب- یا اینکه برای خروج از جریان شکافنده، موازی با ساحل در عمق آب شنا کنید. در اعماق زیرین آب ، جریان شکافنده قدرت کمتری دارد. لذا میتوان به این طریق از مسیر جریان فرار کرده ، آنگاه از آب عمیق به آرامی و به صورت مورب به سطح بازگشت و به صورت مورب به ساحل برگشت. دقت کنید که این روش نیازمند توانایی حبس نسبتاً طولانی تنفس می‌باشد.

اگر توان بدنی معمولی دارید:
هم جهت با جریان به سمت دریا حرکت کنید. معمولاً جریان پس از طی چندین متر تا چند ده متر، قدرت خود را از دست می‌دهد. در اینجا میتوانید با صورت موازی با ساحل از جریان فرار کرده و پس از طی چندین متر و دور شدن از جریان ، ابتدا نفس بگیرید ، سپس تقاضای کمک کنید و بعد به صورت مورب به سمت ساحل برگردید. لازم به ذکر است که معمولاً دریا در خارج ناحیه شکست امواج آرامتر است . ناحیه شکست امواج ، ناحیه ای است که موج در آنجا فرو ریخته و به رنگ کف سفید دیده می‌شود، و این ناحیه برای شناکردن مناسب نیست. بنابراین شناگری که بتواند خود را در در خارج ناحیه شکست امواج روی سطح آب نگاه دارد ، از جریان شکافنده در امان خواهد بود ( البته به‌طور کلی فاصله گرفتن زیاد از ساحل برای بیشتر شناگران به هیچ وجه قابل توصیه نیست).


در هر دو دسته افراد با توان بدنی بالا و با توان بدنی معمولی:
اگر تشخیص دادید که کمکی به شما نخواهد رسید و باید با توان خود به طرف ساحل برگردید، همراه با امواج دریا خود را به ساحل برسانید. هنگامی که امواج بزرگ به سمت شما می‌آیند، چند ثانیه نفس بگیرید و کمی زیر آب بروید تا از ضربه موج در امان بمانید. در تمام این موارد خونسرد بوده، کاملاً به خود مسلط باشید، چرا که این امر نخستین رمز نجات جان شما است. توجه داشته باشید که ممکن است دوباره درون جریان شکافنده دیگری گرفتار شوید. اگر دوباره گرفتار شدید، همان مراحل قبل را تکرار کنید و طبق اصول پیش‌گفته به سمت ساحل بازگشت کنید.
اگر فردی را مشاهده کردید که در جریان شکافنده گرفتار شده:
از نجات‌غریق کمک بخواهید. اگر نجات‌غریق در محل نیست با آتش‌نشانی و اورژانس و یا شماره تلفن‌های محلی ویژه عملیات غریق نجات تماس بگیرید. برای فرد گرفتار شده در جریان شکافنده شیئی پرتاب کنید که بتواند روی آب شناور بماند و با صدای بلند روش فرار از جریان شکافنده را به او بگویید. از ساحل سعی کنید طنابی برای او پرتاب کنید، یا با یک میله بلند، شاخه بلند درخت، یا اشیاء مشابه که بتواند آن‌ها را بگیرد، به او کمک کنید.
اگر شناگر قوی و ماهری نیستید و به قابلیت‌های امداد و نجات خود ایمان ندارید برای نجات فرد گرفتار در جریان شکافنده وارد آب نشوید. به یاد داشته باشید: بسیاری از افراد فاقد تجربه نجات‌غریق در حین تلاش برای نجات فرد گرفتار در جریان شکافنده، خود نیز غرق می‌شوند. اگر باوجود تمام موارد بالا خواستید وارد آب شوید حتماً یک جسم قابل شناور شدن بر روی آب که تحمل وزن شما و فرد دیگری را داشته باشد (نظیر یک تیوب پر باد، یک تکه بزرگ استیروفوم یا …) همراه خود ببرید.


جریان شکافنده صرفاً یکی از خطرات متعدد آب‌های دریایی است. جریان‌های Undertow که افراد را به زیر آب می‌کشند و جریان‌های Riptide یا Tidal jets که به دنبال جزر و مد ایجاد می‌شوند، از جمله خطرات دیگر جریانات دریایی هستند. در بستر آب سواحل دریای خزر (به ویژه از آستارا تا نکا) پشته‌های ماسه‌ای وجود دارد که با ایستادن بر روی آن‌ها چنین تصور می‌شود که در ناحیۀ کم‌عمقی هستیم. ولی با فقط اندکی جابه‌جایی، عمق آب شدیداً افزایش می‌یابد؛ ضمناً پشته‌های ماسه‌ای ناپایدار بوده و گاهی زیر پای فرد فرو ریخته و او را در عمق زیاد آب گرفتار می‌کنند. در برخی مناطق نیز عمق آب به صورت ناگهانی زیاد می‌شود. این حالت مشابه این است که بر روی لبۀ کوهی حرکت کنید که با یک قدم به طرفین، زیر پایتان درّه‌ای پدیدار شود. بالا آمدن آب دریای خزر در سال‌های اخیر موجب شد که بسیاری از ساختمان‌ها و تأسیسات ساحلی، و چاه‌های آب و فاضلاب آن‌ها در زیر آب ساحل مدفون شوند. دهانه باز این چاه‌های آب و فاضلاب ممکن است شناگران را به داخل خود بکشند.

خطر شنا کردن در آب‌های ناشناخته

به آبهایی ناشناخته مي‌گويند که از عمق دقيق ، سلامت آب ، وضعيت كف رود يا درياچه و... اطلاعات دقيقي در دست نيست. وجود حيوانات احتمالي، اشياي تيز و برنده كف آب و پوشش گياهي و نبود نيروي متخصص نجات غريق در حاشيه اين آب ‌ها نيز از دلايل ديگر نا امن بودن آنهاست. به همين دليل به شهروندان توصيه مي‌شود هنگام شنا در اين آب‌ ها نكات زير را رعايت كنند:
1- از شنا كردن و ورود به آب‌هاي ناشناخته جدا خودداري كنيد و تابلوي شنا ممنوع را جدي بگيريد.
2- براي اولين‌بار از قسمت كم‌عمق و با " پا " وارد آب‌هاي ناشناخته شويد و از شيرجه زدن در اين آب‌ها خودداري كنيد و حتما از جليقه نجات استفاده كنيد.
3- هرگز به صورت تنهايي و انفرادي به شنا نرويد. زيرا در صورت گرفتگي عضلاني و غرق‌شدن كسي براي كمك به شما حضور ندارد.
4- ترجيحا در آب‌هاي سرد شنا نكنيد.
5- در بخش‌هايي از رودها يا درياچه‌ها كه داراي پوشش گياهي است و وسعت ديد كمتر است وارد نشويد.
6- غالبا كف بعضي درياچه‌ها و آب‌هاي راكد تبديل به لجن‌زار مي‌شود. از شنا كردن در آب‌هاي لجن‌زار پرهيز كنيد.
7- آب پشت سدها داراي سطحي آرام است اما يك جريان شديد زيرين وجود دارد كه از ديد شناگران پنهان است كه در صورت شنا در عمق يا نقاط عميق پشت سدها به سادگي افراد را به زير مي‌كشد.
8- هرگز در نقاط عميق سدها و در نزديكي تاج سدها شنا نكنيد. در اين نقاط به دليل فعال بودن توربين‌هاي بسيار قوي، جريان كشنده‌اي وجود دارد كه ناخواسته افراد را به سمت توربين‌ها هدايت مي‌كند.
9- از شنا كردن در جريان تند و شديد رودخانه‌ها خودداري كنيد.
10- در كنار رودخانه‌ها، درياچه‌ها و اطراف سدها اتراق نكنيد و اجازه شنا به كودكان و نوجوانان را در اين آب‌ها ندهيد.
11- سواحل خاكي و گلي كنار سدها حالت باتلاقي دارند و تاكنون افراد زيادي در اين باتلاق‌ها گرفتار شده و جان باخته‌اند.


هشدار
سد را با استخر شنا اشتباه نگیریم
مهمترین خطرات ناشی از شنا در سدها و آب بندها
1- بعضی به اشتباه فکر میکنند که شنا در سدها خطرات کمتری دارد ولی این طرز تفکر بسیار خطرناک می باشد چراکه اگر چه سطح آب سدها اغلب آرام می باشد و مانند دریا امواج بزرگ در آنها دیده نمی شود اما آب موجود درسطح زیرین سدها دارای فشار بسیار بالاتری نسبت به آب دریا و که این امر تنفس را مشکل میکند و فشار بسیار زیادی به بدن شناگر وارد میکند بطوریکه حتی بهترین شناگران نیز در این آّب ها غرق شده اند.
2- آب لایه های پایین در سدها بسیار سردتر از لایه های سطحی است و این موضوع برای تنفس و عکس العمل به موقع عضلات بسیار خطرناک می باشد
3- سطح زیرین آب سدها همیشه پر از رسوبات سیل های متعدی است که در طول سال به مخزن سد سرازیر می شود و این رسوبات اغلب به باتلاق تبدیل می شود که گرفتار شدن در آن برای شناگران بسیار خطرناک است
4- سد ها اغلب بر روی رودخانه ها و دره هایی بسته می شوند که درختان بزرگ و پوشش گیاهی بسیاری آنها را پوشانده و پس از آبگیری سد همه این درختان و گیاهان به زیر آب می روند که بسیاری از افراد به وسیله همین درختان جان خود را از دست داده اند.

Waypoints

PictographPhoto Altitude 5,072 ft
Photo ofWest Coast Dam Lake

West Coast Dam Lake

ساحل غربی دریاچه سد

PictographPhoto Altitude 5,062 ft
Photo ofBig island Photo ofBig island Photo ofBig island

Big island

جزیره بزرگ

PictographPhoto Altitude 5,069 ft
Photo ofThe place back from the big island Photo ofThe place back from the big island Photo ofThe place back from the big island

The place back from the big island

محل برگشت از جزیره بزرگ

PictographPhoto Altitude 5,082 ft
Photo ofReturn to the swimming place

Return to the swimming place

برگشت به محل شروع شنا

Comments  (3)

  • Photo of arram1981
    arram1981 Jul 24, 2019


    -------------------------------------------------------------------------
    لینک نمایش 3 بعدی اجرای برنامه


    -------------------------------------------------------------------------

  • Photo of Sane Parandan
    Sane Parandan Jul 27, 2019

    درود بر شما، بسیار عاالی

  • Photo of arram1981
    arram1981 Jul 29, 2019

    ممنون آقای پرندان عزیز. سپاسگذارم

You can or this trail