Activity

مسیر دوچرخه سواری سنندج به حسن آباد،مربزان، کیلانه، کانی مشکان و بازگشت به سنندج

Download

Trail photos

Photo ofمسیر دوچرخه سواری سنندج به حسن آباد،مربزان، کیلانه، کانی مشکان و بازگشت به سنندج

Author

Trail stats

Distance
25.26 mi
Elevation gain
2,864 ft
Technical difficulty
Moderate
Elevation loss
2,825 ft
Max elevation
6,207 ft
TrailRank 
26
Min elevation
4,972 ft
Trail type
One Way
Moving time
3 hours 8 minutes
Time
6 hours 56 minutes
Coordinates
5450
Uploaded
July 19, 2019
Recorded
July 2019
Be the first to clap
2 comments
Share

near Khosrowābād, Kordestān (Iran)

Viewed 814 times, downloaded 2 times

Trail photos

Photo ofمسیر دوچرخه سواری سنندج به حسن آباد،مربزان، کیلانه، کانی مشکان و بازگشت به سنندج

Itinerary description

قلعه حسن‌آباد سنندج
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به ناوبریپرش به جستجو
حسن اباد سنندج.png
قلعه حسن‌آباد در ۵ کیلومتری سنندج در جنوب روستایی به نام حسن‌آباد واقع شده‌است. گفته می‌شود که این قلعه از آن دوران اشکانیان و ساسانیان می‌باشد و به نام مرکز حکومت غرب ایران کنونی بهره‌گیری می‌شده‌است.نام این منطقه به دلیل حکومت امیر حسن خان اردلان به نام حسن آباد شهرت یافته است.


محتویات
۱ تاریخچه
۲ طراحی قلعه
۳ منابع
۴ جستارهای وابسته
تاریخچه
حسن اباد سنندج2.png
در سال ۷۴۶ هجری قمری «امیر حسن خان اردلان»، بر بلندای کوهی در جنوب روستا، قلعه مستحکمی برای مرکز حکومت خود بنا کرد. در اوایل قرن دهم هجری قمری هلوخان اردلان والی وقت کردستان، آنجا را مقر حکومت قرار داد. احتمالاً آبادی و قلعه حسن‌آباد قبل از تأسیس شهرِ سنه دژ (سنندج) مرکز ولایت کردستان بود و از سال ۱۰۴۶ هجری قمری پس از انهدام قلعه حسن‌آباد، سنندج مرکز ولایت کردستان گردید. آثار و بقایای تأسیسات قلعه حسن‌آباد، هنوز بر جای است.

طراحی قلعه
قلعه حسن‌آباد از جمله تپه‌های سخت‌گذر و راهبردی منطقه‌است که دارای شیب نسبتاً شدیدی در دامنه کوه‌است. این قلعه از نوع قلعه‌های کوهستانی است که دارای دیوارهای بلند سنگی در شیب کوه و برج‌هایی در امتداد دیوارهاست. دیوار قلعه حدود۱۱۰۰متر است که از ارتفاع ۲۰۰متر شروع و تا ارتفاع ۴۰۰ متر بالا می‌رود، ساختمان‌های اداری و نظامی اصلی داخل قلعه در بلندترین نقطه کوه در ارتفاع ۴۰۰ متر بنا شده‌است که عمدتاً دارای معماری آجری است. از پایین‌ترین قسمت دیواره تا بالای کوه به صورت طبقاتی سکوهایی برای احداث ساختمان ساکنان قلعه در لایه بیرونی تپه ایجاد شده و همچنین قلعه دارای برج و بارو و حصار سنگی است که نوع مصالح آن از جنس سنگ لاشه محل و ملات گل است.

به گفتهٔ باستان شناسان بی گمان در جنگ‌های ایران و روم از این منطقه به نام یکی از بزرگ‌ترین دژها و پایگاه‌های مبارزه برای ایرانیان بوده‌است. همچنین بعدها در دوران صفویان این منطقه مرکز حکومت حاکم کردستان (اردلان) بوده‌است. درگیری‌هایی میان اردلان و پادشاه صفوی رخ داده که منجر به صلح میان هر دو سو شده‌است. بر پایهٔ این صلح پادشاه صفوی از اردلان خواسته که بخش‌هایی از این قلعه ویران شود.

زمانی پیش در این منطقه یک گورستان گروهی یافت شد که دیرینگی آن حد اقل ۳۰۰۰ سال برآورد شده‌است. همچنین کوزه‌های بزرگ پر از مفرغ و… یافت شد.

قلعه حسن‌آباد به شماره ۱۱۷۵۸ در تاریخ ۲۴ اسفندماه ۱۳۸۳در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده‌است؛ و یکی از بهترین و معروف‌ترین جاذبه‌ها گردشگری کردستان است و آثار باستانی بسیاریس در آن کشف شده‌است ویکی از اهالی روستایی که این قلعه در آن قرار دارد هم در آن گنجی پیدا کرده بوده‌است.

روستای مربزان در استان کردستان و به طور دقیق‌تر در بین مسیر جاده حسن آباد در شهر سنندج واقع شده است. این روستای زیبا و خوش آب و هوا پس از گذر از کوه آبیدر نمایان خواهد شد. مربزان از منظر توپوگرافی شامل دشت، کوه و چشمه میباشد. با آسان بگرد همراه باشید تا به معرفی بیشتر این روستا بپردازیم.

روستای مربزان
کوه “ئاویه ریا آبیدر” یکی از جاذبه‌های بسیار زیبا و دیدنی اطراف روستای مربزان میباشد و به عنوان نمادی از شهر سنندج و استان کردستان محسوب میشود. از جاذبه‌های دیگر این روستا میتوان به “کوه حه م روله”، “کوه برا”، “ئاوالان” و “باغ صالحا” اشاره کرد که هریک داستان‌های طول و درازی برای خود دارند. طبیعت و جاذبه‌های طبیعی این روستا تنها به کوه‌های زیبای اطراف آن محدود نمیشود، بلکه دشت‌های خیره کننده‌ای در اطراف مربزان قرار گرفته که مکان بسیار خوبی برای تفریح و گردش این روستا و روستاییان اطراف میباشد. جالب است بدانید که هریک از این دشت‌ها نام خاصی برای خود دارند که میتوان به: “توله م”، “داروه”، “زه رشک” و “برا” اشاره نمود.

اهالی روستای مربزان
شغل اکثر اهالی بومی این روستای توابع شهرستان سنندج همانند بسیاری از روستاییان دیگر، دامداری و کشاورزی می‌باشد. از محصولات کشت شده این روستا میتوان به نخود، گندم و جو اشاره کرد. از محصولات باغی روستای مربزان نیز میتوان از توت فرنگی، سیب، زردآلو، توت سفید و انگور نام برد. زبان اصلی اهالی مربزان، اردلانی و آداب رسوم به دلیل نزدیکی به شهر سنندج، همانند همان شهر می‌باشد.

معماری روستای مربزان
اکثر خانه‌های این روستای قدیمی، ساخته شده از کاه و گل بوده و معماری آن ساده میباشد. روستای مربزان از جمله روستاهایی است که فاصله چندان زیادی با روستاهای اطراف خود ندارند و از همسایگان آن میتوان به روستاهای “دادانه”، “کیلانه”، “کانی مشکان”، “ملکشان” و “کرسی” اشاره کرد. خلاصه به شما پیشنهاد میکنیم که اگر به شهر سنندج سفری داشتید، حتما به روستای مربزان سری بزنید.

Waypoints

PictographPhoto Altitude 5,841 ft
Photo ofابتدای روستای مربزان

ابتدای روستای مربزان

Comments  (2)

  • Photo of arram1981
    arram1981 Jul 20, 2019

    با درود و سپاس خدمت آقای پرندان عزیز بابت اجرای برنامه خیلی خوب دوچرخه سواری مسیر مربزان و کمک و راهنمایی های شما و آقای محمدی. برنامه لذت بحش و عالی بود.

  • Photo of Sane Parandan
    Sane Parandan Jul 22, 2019

    درود بر شما آقای نوری عزیز. شما برای ما مثل معلم هستید و هر بار که در خدمت شما هستیم درس های باارزش را فرا می گیریم. همراهی با شما باعث افتخاره.به امید برنامه های بیشتر

You can or this trail