Activity

VOLTANTS DE GIRONA: FORNELLS, L'ONYAR, CAMÍ DE LA RIERA SECA I CAMPLLONG.

Download

Trail photos

Photo ofVOLTANTS DE GIRONA: FORNELLS, L'ONYAR, CAMÍ DE LA RIERA SECA I CAMPLLONG. Photo ofVOLTANTS DE GIRONA: FORNELLS, L'ONYAR, CAMÍ DE LA RIERA SECA I CAMPLLONG. Photo ofVOLTANTS DE GIRONA: FORNELLS, L'ONYAR, CAMÍ DE LA RIERA SECA I CAMPLLONG.

Author

Trail stats

Distance
23.55 mi
Elevation gain
568 ft
Technical difficulty
Easy
Elevation loss
568 ft
Max elevation
413 ft
TrailRank 
72 4.9
Min elevation
224 ft
Trail type
Loop
Time
3 hours 55 minutes
Coordinates
3112
Uploaded
June 29, 2019
Recorded
June 2019
 • Rating

 •   4.9 3 Reviews
Share

near Santa Eugènia de Ter, Catalunya (España)

Viewed 1456 times, downloaded 99 times

Trail photos

Photo ofVOLTANTS DE GIRONA: FORNELLS, L'ONYAR, CAMÍ DE LA RIERA SECA I CAMPLLONG. Photo ofVOLTANTS DE GIRONA: FORNELLS, L'ONYAR, CAMÍ DE LA RIERA SECA I CAMPLLONG. Photo ofVOLTANTS DE GIRONA: FORNELLS, L'ONYAR, CAMÍ DE LA RIERA SECA I CAMPLLONG.

Itinerary description

Sortim de Girona per la Via Verda del Carrilet en direcció a Sant Feliu, quan arribem al davant del Mas Moliner, girem cap a la dreta i seguint les pistes arribem a tocar de la variant de Quart, hi passem per sota i la pista fa un gir a l'esquerra resseguint la carretera fins que ens trobem un punt obert a la carretera. Fem una pujada per la pista que ens ve de cara i anem a sortir a la carretera asfaltada de Quart a Fornells. Seguim cap a l'esquerra en direcció a Fornells i abans d'arribar-hi, just passar el pont sobre l'Onyar, girem a l'esquerra seguint riu amunt fins que trobem el camp de futbol de Fornells a la nostra dreta.
Travessem pel davant del camp i sortim a la carretera de Fornells a Riudellots. Seguim el carril bici cap a Fornells i en el semàfor, travessem la carretera i continuem pel mig de la urbanització fins que el carril bici gira a l'esquerra. S'acaba l'asfalt i la pista travessa el riu Onyar continuant pel mig de camps de fruiters fins que finalment torna a sortir a la carretera de Riudellots. Uns metres cap a la dreta, travessem el pont sobre el Riu Bugantó i girem de seguida a l'esquerra per una pista que travessa els camps i que quan s'acaba (trencant en forma de "T"), girem a la dreta i ens dirigim cap a l'altiplà de La Bruguera però abans d'arribar-hi, girem a la dreta per una pista que ens porta a trobar la petita via verda de La Bruguera. A la dreta fins que trobem el primer trencant a l'esquerra pel qual baixem fins arribar al mig del polígon de Riudellots.
Continuem cap a l'esquerra per la carretera, passem la rotonda i seguim recte per la carretera de Sant Andreu Salou fins que trobem un pont sobre la Riera de Susvalls. Abans del pont, una pista cap a l'esquerra ens porta a resseguir la Riera que enllaça amb la Riera Seca, camí pel qual sortim a la petita carretera entre Campllong i Cassà. Uns metres a l'esquerra i trobem una pista a la dreta que ens porta a la C-25, altre cop uns metres a l'esquerra i una petita carretera ens porta fins el centre de Campllong.
Des de Campllong anem a trobar la via verda de La Bruguera, al davant d¡un conegut restaurant i a l'altre costat de la C-25, via verda que seguim cap a la dreta fins el Pla del Bugantó. Quan aquesta petita via gira a l'esquerra, nosaltres també (recordem que és una via circular de l'altiplà), però la deixem quan hi ha una bifurcació de la carretera asfaltada. Triem la petita carretera cap a la dreta per la qual arribem fins l'entrada de Llambilles des d'on seguint altre cop la Via Verda del Carrilet, tornem fins a Girona.
Temps efectiu: 2h. 27'

Waypoints

PictographRiver Altitude 275 ft
Photo ofL'Onyar

L'Onyar

PictographWaypoint Altitude 319 ft
Photo ofCamí de la Riera Seca

Camí de la Riera Seca

PictographWaypoint Altitude 350 ft
Photo ofCampllong

Campllong

Comments  (8)

 • Photo of Shaagar
  Shaagar Jul 5, 2019

  I have followed this trail  View more

  Una ruta molt bonica travessant camps i fruiters i pel costat de rius i rieres. A més, es molt planera -en general- i no exigeix gaire esforç. Li he recomanat a un company de feina que te uns certs problemes de mobilitat i va amb una e-bike i m'ha felicitat. Així que jo també felicito al autor de la ruta!
  Si la feu cap al tard, trobareu gran part del camí en ombra i anireu ben fresquets

 • Photo of RIANEL
  RIANEL Jul 5, 2019

  Moltes gràcies Shaagar! Comentaris molt encertats, nosaltres la vàrem fer de bon matí i també vàrem anar molt bé.
  Salut i pedals!

 • Photo of RIANEL
  RIANEL Jul 5, 2019

  Aquesta setmana n'hem fet una altra semblant per fugir de la calor i potser també us agradarà. Només hi ha un petit tall per pujar a Palol que està una mica trencat.
  Bones pedalades!

 • Photo of Shaagar
  Shaagar Jul 5, 2019

  Ara mateix la busco i de ben segur que la faré i recomanaré!

 • Photo of albert valls
  albert valls May 10, 2022

  I have followed this trail  View more

  Bona ruta planera, sobretot interessant la primera meitat fins Riudellots. Creua unes quantes rieres que si porten aigua acabes amb els peus una mica molls. La tornada és per carril bici, i també te alguns trams d'asfalt.
  ULL: Destacar que la zona de Quart que passa aprop del diu, les herbes estan molt i molt altes. Costa una mica passar aquest tram fins que et trobes sota la carretera.

 • Photo of RIANEL
  RIANEL May 10, 2022

  Gràcies pels comentaris i valoració. Sí que és una ruta planera però permet estirar les cames i coincidim en que cal tenir en compte les petites rieres quan ha plogut. Suposem que el camí al costat del riu vols dir el de les Ortigues : a la primavera tot creix... Fa uns dies hi vàrem passar a peu i en bici es fa millor.
  Salut i pedals!

 • Photo of Mercè Espunya
  Mercè Espunya Mar 17, 2023

  I have followed this trail  verified  View more

  Una molt bona ruta pels voltants de Girona.Moltes gràcies!!

  Comentar que si ha plogut ( cosa que tots voldríem, donades les circumstàncies actuals...) hi ha uns quants passos en què s' ha de travessar la riera i cal anar en compte.

 • Photo of RIANEL
  RIANEL Mar 17, 2023

  Tens raó, malauradament en els darrers temps les rieres que es troben pel camí no representen cap problema.
  Gràcies pels comentaris i valoració.
  Bones pedalades!

You can or this trail