Activity

Raid 2 Catalognes

Download

Author

Trail stats

Distance
57.78 mi
Elevation gain
10,650 ft
Technical difficulty
Difficult
Elevation loss
10,689 ft
Max elevation
3,971 ft
TrailRank 
24
Min elevation
776 ft
Trail type
One Way
Time
one day 3 hours 26 minutes
Coordinates
3778
Uploaded
February 21, 2024
Recorded
August 2021
Share

near Barri d'Avall, Occitanie (France)

Viewed 187 times, downloaded 17 times

Itinerary description

El Raid 2 Catalognes és una iniciativa del Centre VTT Haut Vallespir Sud Canigó (Haut Vallespir – Catalogne Nord – France) i del Centre BTT Salines Bassegoda (Alt Empordà – Catalunya – Espagne).
Són uns 91 km i 3.180 m de desnivell positiu. La tendència és pujar per pista i baixar per corriols més o menys tècnics. La pujada al coll de Perilló és per pista amb molt pendent i pedra solta. Del coll de Perilló al coll de la Dona Morta hi ha un sender amb trams a peu amb fort pendent. A la baixada a Maçanet de Cabrenys hi ha un parell de rutes negres i vermelles que no s'han aprofitat.
Podeu trobar informació detallada a França i a Catalunya. Es pot fer en dos dies i sortir de Maçanet o d'Arles sur Tech. El track és el que vam seguir l'agost del 2021 i a l'abril de 2024 amb Occitanos és pràcticament fidel a l'original. Només hi ha dos petits canvis: a) Baixant cap a Amélie no vam passar per Montalbà: s'ha d'agafar un corriol a la dreta què no vam veure. El dia que vam tornar amb Occitanos abril 2024, vam passar per aquesta variant amb molt de sender i trialera, apta per ciclistes tècnics, però lenta (la considerem una variant: variant Montalbà); b) La primera part de la baixada des de Coustouges la vam fer per la carretera en lloc d'embolicar-nos com proposa la versió original.
Observacions. El bucle de Can Noell, és això un bucle, però els corriols són molt interessants i es passa per la masia fortificada de Cremadells. La trialera que baixa a Saint Laurent de Cerdans en lloc de baixar directes a Coustouges és pot evitar: després del mas de la Nantilla i de la borna 545 es pot seguir recte fins al poble de Coustouges (variant Coustuges). És recomanable fer-la en dos dies. Per exemple, Maçanet de Cabrenys - Arles sur Tech/ Amèlie les Bains i el segon dia tornar a Maçanet.
Òbviament, hi ha molts punts de coincidència amb tracks per la zona originaris nostres com la transpirinenca Crêtes et Vallées (etapa Amélie les Banys - Les Illes), les transfrontereres per l'Alt Empordà i el Vallespir (com L’Alt Vallespir des de Maçanet de Cabrenys i com Maçanet de Cabrenys – Céret – Amélie les Bains – Maçanet i la seva variant) i rutes per l'Alt Empordà.
Més rutes i propostes a Betetistes dels Pirineus: www.bttpirineus.org

View more external

Comments

    You can or this trail