Activity

L'Arboç - Sant Jaume dels Domenys

Download

Trail photos

Photo ofL'Arboç - Sant Jaume dels Domenys Photo ofL'Arboç - Sant Jaume dels Domenys Photo ofL'Arboç - Sant Jaume dels Domenys

Author

Trail stats

Distance
13.48 mi
Elevation gain
581 ft
Technical difficulty
Moderate
Elevation loss
581 ft
Max elevation
811 ft
TrailRank 
69 5
Min elevation
432 ft
Trail type
Loop
Moving time
one hour 24 minutes
Time
one hour 35 minutes
Coordinates
3099
Uploaded
November 17, 2023
Recorded
November 2023
 • Rating

 •   5 1 review

near L'Arboç, Catalunya (España)

Viewed 83 times, downloaded 0 times

Trail photos

Photo ofL'Arboç - Sant Jaume dels Domenys Photo ofL'Arboç - Sant Jaume dels Domenys Photo ofL'Arboç - Sant Jaume dels Domenys

Itinerary description

L'Arboç - Sant Jaume dels Domenys


*******************************************************************************************

Deu raons per les quals és saludable anar amb bicicleta:

El ciclisme és un dels esports més durs i extrems que existeixen. Els ciclistes professionals recorren cada any centenars i centenars de quilòmetres, faci fred, plogui o nevi. Són un exemple de vida sana i dedicació, que podem copiar perquè el nostre cos se senti millor. I és que pedalejar, a més de ser una moda ecològica, econòmica i addictiva, porta a la nostra salut una sèrie de beneficis que pel Dia Mundial de la Bicicleta et detallem.

1. Redueix el risc d'infart

Varis estudis van confirmar que anar amb bicicleta redueix a la meitat el risc de patir un atac al cor. Això és així perquè al pedalejar augmenta el ritme cardíac i la pressió arterial disminueix.

2. Eleva el colesterol 'bo' i redueix el 'dolent'

Un pedaleig constant fa que els vasos sanguinis siguin més flexibles, evitant que es calcifiquin. Això contribueix a reduir l'anomenat colesterol 'dolent', el LDL, i a elevar el 'bo', el HDL.

3. Evita els dolors d'esquena

La inactivitat o les males postures en asseure's generen incòmodes dolors d'esquena. Si en muntar amb bici adoptem una posició amb el tors inclinat cap a davant, aconseguirem que els músculs es tibin,
estabilitzant el tronc. Per tant, és una bona forma que nostra esquena no pateixi.

4. Ajuda a evitar les infeccions i el càncer

El sistema immunològic es reforça muntant amb bicicleta. Però compte, tan sols amb un esforç moderat, en cas contrari contribuirem a afeblir-lo. Així mateix, el pedaleig està recomanat per a persones que pateixen càncer perquè aquesta activitat activa els «fagotitos», cèl·lules que capten i eliminen microorganismes nocius.

5. Adéu a les depressions

Els qui munten amb bicicleta tenen menys depressions i malalties mentals. Aquest esport oxigena el nostre cervell, la qual cosa ens ajuda a pensar amb més facilitat. Així mateix, segregarem hormones que generen una sana addicció a aquesta pràctica.

6. Millora les articulacions

Encara que es tendeix a pensar que la bicicleta fa patir als genolls, la veritat és que pedalejar contribueix a protegir-los. A diferència d'altres esports, com el 'running', en el ciclisme la major part del pes del cos recau sobre el seient i no sobre els genolls. A més, aconseguirem unes cames fibroses i atractives.

7. Dispara els nivells d'energia de l'organisme

El ciclisme requereix un enorme esforç, per això és necessària una bona alimentació que ens proporcioni energia per pujar empinades pujades. Està comprovat que els ciclistes tenen més energia que els que no ho són. Muntar amb bici a una intensitat moderada redueix la sensació de fatiga i eleva els nivells d'energia.

8. Genera endorfines

Caminar amb bici et dibuixarà en el rostre un ampli somriure. Pedalejar genera endorfines, les hormones de la felicitat. Tan sols necessites una hora sobre el seient per notar que ets més feliç. Això sí, no cal passar-se amb l'esforç perquè podem aconseguir l'efecte contrari.

9. Allarga la vida

Les persones, de qualsevol edat, que practiquen ciclisme gaudeixen de molta millor salut. Un estudi del 'International Journal of Sports Medicine' va revelar que els ciclistes professionals viuen, de mitjana, uns vuit anys més que la resta de la població.

10. Contribueix a la lluita contra la contaminació

Zero emissions. Si utilitzem la bici en lloc del cotxe per desplaçar-nos, estarem posant el nostre gra de sorra en la lluita contra el canvi climàtic. A més, des del punt de vista econòmic, la bicicleta resulta molt més barata que un automòbil. *


* Font:
http://www.regio7.cat/salut/2015/04/19/deu-raons-per-les-quals/310523.html

Waypoints

PictographIntersection Altitude 460 ft
Photo ofIntersecció Photo ofIntersecció Photo ofIntersecció

Intersecció

PictographWaypoint Altitude 467 ft
Photo ofPunt d'interès Photo ofPunt d'interès Photo ofPunt d'interès

Punt d'interès

PictographWaypoint Altitude 660 ft
Photo ofPunt d'interès Photo ofPunt d'interès Photo ofPunt d'interès

Punt d'interès

PictographRuins Altitude 747 ft
Photo ofRuïnes Photo ofRuïnes Photo ofRuïnes

Ruïnes

Comments  (2)

 • Photo of Oscar Upegui
  Oscar Upegui Jan 1, 2024

  Muy buen circuito para disfrutar de la bici de montaña, gracias Josep por compartir el trazado.

 • Photo of Josep Mª Dalmau
  Josep Mª Dalmau Jan 2, 2024

  Moltes gràcies Oscar pel comentari i la valoració de la ruta.

You can or this trail