Activity

Jazmin Catherine Caporusso

Download

Trail photos

Photo ofJazmin Catherine Caporusso Photo ofJazmin Catherine Caporusso Photo ofJazmin Catherine Caporusso

Author

Trail stats

Distance
2.5 mi
Elevation gain
207 ft
Technical difficulty
Easy
Elevation loss
207 ft
Max elevation
139 ft
TrailRank 
33
Min elevation
2 ft
Trail type
Loop
Coordinates
176
Uploaded
January 21, 2023
Be the first to clap
Share

near Cala San Vicente, Baleares (España)

Viewed 32 times, downloaded 0 times

Trail photos

Photo ofJazmin Catherine Caporusso Photo ofJazmin Catherine Caporusso Photo ofJazmin Catherine Caporusso

Itinerary description

Comencem a l'entrada de la cala Sant Vicenç anem pel carrer del Torrent de Can Botana, que visitem la Necròpolis de l'Alzinaret de cala Sant Vicenç, fins arribar al final del carrer que ens topam amb cala Molins, passam al carrer de Cala Carbo fins arribar a la Cala Carbo, ja vegem la Cala enganxem mitja volta i tornem fins a la Cala Molis, pujam pel carrer Temporal, on giram al carrer de Cala Clara, que veiem des de dalt dels escles la Cala Clara, anam fins a una rodona que hi ha al final del carrer, que es veu a Cala Barques. Desprs anam per l'Avinguda de Cavall Bernat que passam per l'entrada del camí de les Coves Blanques, seguim tota l'Avinguda fins a fer un enllaç al carrer de Guillem Bestard, al qual tornarem a veure la Necropolis de l'Alzinaret i per finalitzar tornarem al punt que hem partit.

Waypoints

PictographBeach Altitude 56 ft
Photo ofCala Carbó Photo ofCala Carbó

Cala Carbó

Cala Carbó és una platja de roques i còdols situada al costat del poble de Cala Sant Vicent, a Pollença, al nord de Mallorca. Aquesta cala té una longitud d'uns 30 mi l'amplada màxima és d'uns 20. El fons presenta sorra, alga, grava, un pendent elevat i registra una profunditat superior als tres metres a dos hectòmetres del litoral. A diferència de les altres cales que conformen Cala Sant Vicent (Cala Barques, Cala Clara i Cala Molins), Cala Carbó es manté pràcticament verge. Les úniques construccions properes a la platja són un varador al costat d'un petit refugi per a barques de pescadors, pràcticament en desús, i el mur que sosté la carretera que la voreja. Tot i que hi ha edificacions a les proximitats no fan malbé l'ambient salvatge i agrest de la platja, que proporciona un petit oasi d'intimitat i tranquil·litat.Les úniques construccions humanes (varadors, refugi per a barques i escales d'accés) ja quasi formen part natural del paisatge. No compta amb banys ni dutxes, ni servei de socorrisme, ni molt menys guingueta de platja.

PictographBeach Altitude 29 ft
Photo ofCala Molins Photo ofCala Molins Photo ofCala Molins

Cala Molins

Cala Molins és una petita platja de sorra enclavada a Cala Sant Vicent, un petit nucli a la costa de Pollença, al nord de Mallorca. Es tracta d'una platja de sorra fina i blanca de 50 m de longitud i uns 40 d'amplada flanquejada per la seva esquerra per la Punta de la Torre, que la separa de Cala Clara, i per la dreta per un petit penya-segat que la separa de Cala Carbó. Els vents i corrents dominants recomanen que s'entri a la cala només amb bon temps. El fons és de sorra amb uns 3 metres de profunditat a 300 metres. Això ens deixa en una zona massa exposada pel que no és recomanable el fondeig durant molt de temps. Als mesos d'estiu compta amb servei de socorristes També compta amb dutxes, banys i vestidors Si no portem el nostre para-sol i cadires a la mateixa platja podrem llogar para-sols i gandules Per refrescar-nos, prendre un piscolabis o fins i tot menjar comptem amb un petit quiosquet a peu de platja, de preus moderats tenint en compte la ubicació També hi ha lloguer d'equipament esportiu divers: pàdel surf, canoes, snorkel…

PictographBeach Altitude 59 ft
Photo ofCala Clara Photo ofCala Clara Photo ofCala Clara

Cala Clara

Cala Clara és una de les quatre cales que formen part del conjunt de Cala Sant Vicent, a Pollença, al nord de l'illa. Rep el nom per la fina sorra blanca i la claredat de les aigües. Cal tenir en compte que encara que la platja sigui de sorra el fons marí és de roques. El sorral en si té uns 25 m de llarg i 20 d'amplada. Està separada de Cala Barques per l'anomenada Punta dels Ferrers, i de Cala Molins per la Punta de la Torre, anomenada així per la torre de defensa medieval que s'hi va alçar fins als anys 50. La platja no és particularment accessible ja que cal baixar per una llarga escalinata de pedra Com a vestigi del seu passat com a port pesquer hi ha un petit varador i un refugi per a embarcacions, però la cala ha quedat encaixonada entre un hotel per una banda i vivendes per l'altra. Sobretot a la zona propera a les roques se'n poden agrupar una bona quantitat. Un altre perill és el fort onatge que s'aixeca quan bufa vent del nord i nord-est. A diferència de la veïna Cala Barques, a Cala Clara no comptem amb cap servei de socorrista, ni tampoc amb dutxes o banys. Tampoc no hi ha lloguer d'hamaques ni para-sols, encara que es poden portar de Cala Barques. No hi ha cap guingueta ni balneari a peu de platja, caldrà pujar fins als bars i restaurants propers per refrescar-se.

PictographBeach Altitude 37 ft
Photo ofCala Barques Photo ofCala Barques Photo ofCala Barques

Cala Barques

Cala Barques és una platja de sorra situada al petit poble de Cala Sant Vicent, al municipi de Pollença, al nord de Mallorca. És un areny d'uns 70 m de longitud i 40 d'amplada màxima. A tots dos extrems està flanquejada per zones de roques, i constitueix la desembocadura del torrent de les Rotes Velles, que baixa de la propera La Mola. Al costat esquerre també té un petit varador, record de l'origen com a poble pesquer de Cala San Vicente.Ja que les seves aigües estan netes i normalment tranquil·les, i la sorra és fina i també es manté neta. La platja té un pendent suau, i fins i tot hi ha una passarel·la d'accés per a persones amb mobilitat reduïda. Als mesos d'estiu hi ha servei de socorrisme. També compta amb banys i dutxes, i hi ha disponibles para-sols i gandules. També hi ha espai per estendre la nostra tovallola a la sorra, o fins i tot a les zones de roques planes als extrems de la platja, encara que a l'estiu convé anar aviat per trobar lloc. No hi ha quiosquet a peu de platja a Cala Barques, però a pocs metres sobre la mateixa hi ha diversos bars i restaurants on prendre un refresc o un gelat.

PictographDoor Altitude 125 ft
Photo ofEntrada a camí de Coves Blanques Photo ofEntrada a camí de Coves Blanques Photo ofEntrada a camí de Coves Blanques

Entrada a camí de Coves Blanques

També conegut com a Camí dels presos. La ruta discorre principalment per un camí construït durant la guerra civil per presoners republicans per col·locar peces d'artilleria. A més, per als més experts, finalitzat el camí podeu continuar la ruta fins al Puig de l'Aguila o simplement agafar una mica d'alçada seguint els senders de muntanya per obtenir unes vistes fabuloses de la zona. Començarem l'excursió creuant una pineda fins que , passats uns 5 minuts, veurem a la nostra dreta una barrera al costat d´un petit monument. Es tracta d'un petit monòlit aixecat per l'Ajuntament de Pollença a l'abril del 2005, en record dels presoners on podrem llegir “A la memòria dels presos republicans que, per mantenir-se fidels a la democràcia ia la llibertat, van ser obligats -entre 1937 i 1940- a obrir camins com aquest”. Just darrere del mateix veurem una porta per on podrem passar i continuar, ara sí, pel Cami dels Presos o de Coves Blanques. Després aproximadament 30 minuts de caminada arribem al lloc on es troben les “Coves Blanques” i la fi del camí com a tal. La seva finalitat inicial era servir de dipòsit d'armament per poder abastir una unitat d'artilleria. Finalment les coves mai van arribar a fer-se servir encara que ens queda la prova del gran esforç i treball que van fer els presoners republicans per excavar tal buit a la roca.

PictographCave Altitude 91 ft
Photo ofNecrópolis L' Alzinaret de Cala Sant Vicenç Photo ofNecrópolis L' Alzinaret de Cala Sant Vicenç Photo ofNecrópolis L' Alzinaret de Cala Sant Vicenç

Necrópolis L' Alzinaret de Cala Sant Vicenç

La Necròpolis de l'Alzinaret està ubicada al nucli urbà de Cala Sant Vicenç, en un bonic bosc d'alzines. Es tracta d'un recinte on pots passejar per un petit bosc mediterrani mentre observes les diverses construccions del que va ser un assentament prehistòric. A la necròpolis hi trobem coves artificials d'enterrament al costat de construccions naviformes de l'edat de bronze. A la necròpolis trobem un total d'11 coves de diferent construcció. Les coves de forma oval són més senzilles en la construcció. Les coves de forma rectangular disposen de diversos elements com passadissos, bancs i nínxols. A la Necropolis podem veure coves funeràries al costat de coves habitatge. Hi havia una convivència natural entre la vida i la mort.

Comments

    You can or this trail