Activity

Castellar+Sant Feliu del Raco+Ermita de les Arenes+Rocamur+Sant Llorenç+Granera+Coll d'Ases

Download

Trail photos

Photo ofCastellar+Sant Feliu del Raco+Ermita de les Arenes+Rocamur+Sant Llorenç+Granera+Coll d'Ases Photo ofCastellar+Sant Feliu del Raco+Ermita de les Arenes+Rocamur+Sant Llorenç+Granera+Coll d'Ases Photo ofCastellar+Sant Feliu del Raco+Ermita de les Arenes+Rocamur+Sant Llorenç+Granera+Coll d'Ases

Author

Trail stats

Distance
30.15 mi
Elevation gain
3,960 ft
Technical difficulty
Moderate
Elevation loss
3,960 ft
Max elevation
2,873 ft
TrailRank 
54
Min elevation
1,033 ft
Trail type
Loop
Time
4 hours 33 minutes
Coordinates
14023
Uploaded
December 24, 2023
Recorded
December 2023
Share

near Castellar del Vallès, Catalunya (España)

Viewed 97 times, downloaded 4 times

Trail photos

Photo ofCastellar+Sant Feliu del Raco+Ermita de les Arenes+Rocamur+Sant Llorenç+Granera+Coll d'Ases Photo ofCastellar+Sant Feliu del Raco+Ermita de les Arenes+Rocamur+Sant Llorenç+Granera+Coll d'Ases Photo ofCastellar+Sant Feliu del Raco+Ermita de les Arenes+Rocamur+Sant Llorenç+Granera+Coll d'Ases

Itinerary description

Una altre ruta pels voltants de Castellar. Aquesta es una mica mes durilla que les 3 anteriors que he pujat perquè mes o menys el desnivell es semblant però el fem amb alguns quilometres menys. En qualsevol cas ja veieu que no arriba als 1300mm de desnivell.

Per si les voleu veure aquí sota teniu els links:
https://ca.wikiloc.com/rutes-btt/castellarcoll-dasesgranerasant-llorenc-savall-155819529
https://ca.wikiloc.com/rutes-btt/castellarsabadellmatadeperacan-torrasermita-les-arenes-156000844
https://ca.wikiloc.com/rutes-btt/castellartogoresguantapuigpla-de-le-forquessant-jaume-vallverd-156010476

La ruta comença com la majoria de vegades per la pista del puig però aquesta vegada nomes trepitjar la pista quan s'acaba la renglera de oliveres a la primera recte anirem per la pista de l'esquerra que baixa cap els horts i a continuació passar la cadena. El camí ens portara a l'urbanització de Airesol on arribarem per un petit corriol de pujada. Desprès passarem per dos o tres carrers de l'urbanització fins sortir a la carretera de Sant Llorenç just davant de la cruïlla de Sant Feliu del Racó. Hem de seguir la carretera cap a Sant Feliu del Racó, passem el pont i comencem a pujar fins Sant Feliu del Racó, passem el poble i a les cases de Cal Coix deixem la carretera a l'esquerra. Ja estem al camí i desprès de passar les cases agafem un camí pel costat de la cadena en baixada però ben aviat començara a pujar fins arribar a un revolt on deixarem el camí que encara s'enfila mes per agafar un corriol de baixada bastant tècnic en la seva part inicial. Diria que amb el pas del temps cada cop el relleu , els graons de pedra son mes assequibles tot i que encara es requereix un bon nivell per passar sense posar el peu a terra. Passada la part mes complicada continua baixant fins sortir del bosc i arribar al camí que ens portarà cap a l'ermita de les Arenes.
Al principi del camí hi han un parell de pujades una mica fortes però curtes que enllacen amb un corriol que de baixada sortirem a una pista de grava que passa pel costat de l'ermita de les Arenes. Seguidament entrem a un corriol que ens portara fins la riera per on pujarem. La riera es un tram que te moltes pedres seques i que fa que el terreny una mica tou i costa una mica de pedalar. La riera acaba sortint a una pista per on seguirem sempre en pujada fins arribar a El Dalmau. Deixarem la casa a l'esquerra, seguim pel costat del camp i entrar a la zona de bosc on el camí te les rampes mes fortes de la ruta. Son un parell abans d'arribar a Coll Gavatx on des de el coll podem admirar Rocamur que queda a les nostres esquenes segons arribem al coll.
Per seguir la ruta desfem un petit tram del camí d'arribada per agafar un corriol a la dreta que s'endinsa al bosc. El corriol es de baixada , bastant mes senzill que l'anterior desprès de les case de Cal Coix, poder hi han un parell de regateres al terre que seran la part mes complicada. A la sortida del corriol el camí ens portara de baixada fins la casa del Marquet de les Roques. Una vegada a la pista principal baixem per ella fins el pàrquing de la Vall d'Horta on creuem el pont i seguim a la dreta cap a la casa de La Muntada on agafem un altre corriol. Aquesta vegada molt fàcil que ens portarà fins passar pel costat de la Roca on el camí es comença a enfilar cap amunt fins la Creu de Ricó. A la Creu de Ricó seguim la pista que des seguida començara a baixar per arribar al polígon industrial de Sant Llorenç.
Sortim de Sant Llorenç per l'altre polígon industrial del poble. De fet creuar el poble podia ser una mica mes ràpid que el recorregut del track però de vegades l'improvisació et porta a no fer la volta mes lògica.
Nomes agafar la pista ample i en molt bon estat es comença enfila i ens portarà a tocar de la casa de l'Armengol on deixem la pista i agafem el camí de la dreta, mes pedregós i amb mes pendent que no parara de pujar fins arribar a Coll de Traens on just abans trobareu que la rampa està encimentada. La pujada no s'acaba al coll, continuem pujant fins a Granera.
A Granera sortim a la carretera passem pel costa de l'ermita de Santa Cecília i al següent revolt deixem la carretera i seguim recte. La part inicial es una baixada encara encimentada fins trobar un Mas a l'esquerra on el terreny planeja per una mica mes endavant començar a pujar. Seguirem el camí sempre en pujada, passarem un parell de revolts tancats en pujada i arribarem a un encreuament amb una cadena. Tot i indicar que està prohibit passar, que es una propietat privada i una finca agrícola, la veritat es que ningú no fem cas i tothom seguim passant com en fet tota la vida. De fet, en pregunto fins a quin punt pot prohibir el pas. Aquesta pista et porta fins la casa del Salomó però no arribarem a la casa perquè la deixarem per anar fins la seva cinglera, des de on tenim unes vistes espectaculars de Sant Llorenç del Munt, i d'on sortirem per un corriol que passa per sota de les antenes del Salomó. El corriol es molt fàcil a l'inici, mes endavant es converteix en un camí amb una pujada forta al mig per tornar a convertir-se en corriol just abans d'arribar a Coll d'Ases.
A coll d'Ases podríem dir que tot el recorregut que tenim per davant per tornar a Castellar es de baixada però no us confieu perquè sempre a la muntanya no està tot tant clar.
Lamentablement, pels que volem gaudir la bici de muntanya cada vegada el tram de coll d'Ases està en millor estat i ja no queda quasi camí de terra. Es una llarga baixada fins sortir a la carretera de Gallifa on farem uns metres per l'asfalt per tornar a agafar una pista a l'altre costat. La pista es divideix en dos i seguirem per la de sota que encara es tot camí de terra. La tendència es de baixada fins una mica abans d'arribar a Coll Munner, casa quasi en runes, que hi ha un parell de remuntades. Seguirem pel seu costat per arribar a l'encreuament de 3 pins, girem a la dreta per fer la primera meitat de baixada i seguidament pujar amb pendent suau fins l'Alzina Balladora on enfilem la pista avall fins a Castellar.

Salut i força pedals!!!!

______________________________________________________________________________________


Otra ruta por los alrededores de Castellar. Ésta es un poco más durilla que las 3 anteriores que he subido porque más o menos el desnivel es parecido pero lo hacemos con algunos kilómetros menos. En cualquier caso ya ve que no llega a los 1300mm de desnivel.

Por si las desea ver aquí debajo tiene los links:
https://es.wikiloc.com/rutas-btt/castellarcoll-dasesgranerasant-llorenc-savall-155819529
https://es.wikiloc.com/rutas-btt/castellarsabadellmatadeperacan-torrasermita-les-arenes-156000844
https://es.wikiloc.com/rutas-btt/castellartogoresguantapuigpla-de-le-forquessant-jaume-vallverd-156010476

La ruta comienza como la mayoría de veces por la pista del monte pero esta vez sólo pisar la pista cuando se acaba la hilera de olivos en la primera recta iremos por la pista de la izquierda que baja hacia los huertos y a continuación pasar la cadena . El camino nos llevará a la urbanización de Airesol donde llegaremos por un pequeño sendero de subida. Después pasaremos por dos o tres calles de la urbanización hasta salir a la carretera de Sant Llorenç justo delante del cruce de Sant Feliu del Racó. Debemos seguir la carretera hacia Sant Feliu del Racó, pasamos el puente y empezamos a subir hasta Sant Feliu del Racó, pasamos el pueblo y en las casas de Cal Coix dejamos la carretera a la izquierda. Ya estamos en el camino y después de pasar las casas tomamos un camino junto a la cadena en bajada pero pronto empezara a subir hasta llegar a una curva donde dejaremos el camino que aún sube más para coger un sendero de bajada bastante técnico en su parte inicial. Diría que con el paso del tiempo cada vez el relieve, los escalones de piedra son más asequibles aunque todavía se requiere un buen nivel para pasar sin poner el pie en el suelo. Pasada la parte más complicada sigue bajando hasta salir del bosque y llegar al camino que nos llevará hacia la ermita de las Arenas.
Al principio del camino hay un par de subidas algo fuertes pero cortas que enlazan con un sendero que de bajada saldremos a una pista de grava que pasa junto a la ermita de las Arenas. Seguidamente entramos en un sendero que nos llevara hasta la riera por donde subiremos. La riera es un tramo que tiene muchas piedras secas y que hace que el terreno un poco blando y cuesta un poco de pedalear. La riera acaba saliendo a una pista por la que seguiremos siempre en subida hasta llegar a El Dalmau. Dejaremos la casa a la izquierda, seguimos junto al campo y entramos en la zona de bosque donde el camino tiene las rampas más fuertes de la ruta. Son un par antes de llegar a Coll Gavatx donde desde el collado podemos admirar a Rocamur que queda a nuestras espaldas según llegamos al collado.
Para seguir la ruta deshacemos un pequeño tramo del camino de llegada para tomar un sendero a la derecha que se adentra en el bosque. El sendero es de bajada, bastante más sencillo que el anterior después de las casas de Cal Coix, poder hay un par de regateras en el suelo que serán la parte más complicada. A la salida del sendero el camino nos llevará de bajada hasta la casa del Marquet de les Roques. Una vez en la pista principal bajamos por ella hasta el parking del Valle de Horta donde cruzamos el puente y seguimos a la derecha hacia la casa de La Muntada donde tomamos otro sendero. Esta vez muy fácil que nos llevará hasta pasar junto a la Roca donde el camino empieza a subir hacia arriba hasta la Creu de Ricó. En la Creu de Ricó seguimos la pista que enseguida empezara a bajar para llegar al polígono industrial de Sant Llorenç.
Salimos de Sant Llorenç por el otro polígono industrial del pueblo. De hecho cruzar el pueblo podía ser un poco más rápido que el recorrido del track pero a veces la improvisación te lleva a no dar la vuelta más lógica.
Solo coger la pista ancha y en muy buen estado se empieza sube y nos llevará junto a la casa del Armengol donde dejamos la pista y tomamos el camino de la derecha, más pedregoso y con más pendiente que no parara de subir hasta llegar en Coll de Traens donde justo antes encontrará que la rampa está cementada. La subida no termina en el collado, seguimos subiendo hasta Granera.
En Granera salimos a la carretera pasamos por la costa de la ermita de Santa Cecilia y en la siguiente curva dejamos la carretera y seguimos recto. La parte inicial es una bajada todavía cementada hasta encontrar un Mas a la izquierda donde el terreno planea por un poco más adelante empezar a subir. Seguiremos el camino siempre en subida, pasaremos un par de curvas cerradas en subida y llegaremos a un cruce con una cadena. Aunque indica que está prohibido pasar, que es una propiedad privada y una finca agrícola, la verdad es que nadie hacemos caso y todo el mundo seguimos pasando como de hecho toda la vida. De hecho, pregunto hasta qué punto puede prohibir el paso. Esta pista te lleva hasta la casa del Salomón pero no llegaremos a la casa porque la dejaremos para ir hasta su risco, desde donde tenemos unas vistas espectaculares de Sant Llorenç del Munt, y de donde saldremos por un sendero que pasa por debajo de las antenas del Salomón. El sendero es muy fácil al inicio, más adelantese convierte en un camino con una subida fuerte en medio para volver a convertirse en sendero justo antes de llegar a Coll d'Ases.
En coll d'Ases podríamos decir que todo el recorrido que tenemos por delante para volver a Castellar es de bajada pero no se confía porque siempre en la montaña no está todo tan claro.
Lamentablemente, para los que queremos disfrutar la bici de montaña cada vez el tramo de collado de Ases está en mejor estado y ya no queda casi camino de tierra. Es una larga bajada hasta salir a la carretera de Gallifa donde haremos unos metros por el asfalto para volver a tomar una pista al otro lado. La pista se divide en dos y seguiremos por la de abajo que todavía es todo camino de tierra. La tendencia es de bajada hasta un poco antes de llegar a Coll Munner, casa casi en escombros, que hay un par de remontadas. Seguiremos por su lado para llegar al cruce de 3 pinos, giramos a la derecha para realizar la primera mitad de bajada y seguidamente subir con pendiente suave hasta la Alzina Balladora donde subimos la pista abajo hasta Castellar.

Salut i força pedals!!!

Waypoints

PictographReligious site Altitude 1,340 ft
Photo ofSant Feliu del Racó Photo ofSant Feliu del Racó

Sant Feliu del Racó

Sant_Feliu_del_Racó

PictographIntersection Altitude 1,357 ft
Photo ofCases Joan Coix Photo ofCases Joan Coix

Cases Joan Coix

Cases_Joan_Coix

PictographReligious site Altitude 1,508 ft
Photo ofErmita de les Arenes

Ermita de les Arenes

La Mare de Déu de les Arenes és una església del municipi de Castellar del Vallès (Vallès Occidental) inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. https://ca.wikipedia.org/wiki/Mare_de_Deu_de_les_Arenes

PictographReligious site Altitude 1,899 ft
Photo ofCreu de Rico Photo ofCreu de Rico Photo ofCreu de Rico

Creu de Rico

Creu_de_Rico

PictographWaypoint Altitude 2,008 ft
Photo ofEl Marquet de les Roques Photo ofEl Marquet de les Roques Photo ofEl Marquet de les Roques

El Marquet de les Roques

El_Marquet_de_les_Roques

PictographPhoto Altitude 2,444 ft
Photo ofRoca Mur (Màquina del tren) Photo ofRoca Mur (Màquina del tren) Photo ofRoca Mur (Màquina del tren)

Roca Mur (Màquina del tren)

Roca_Mur_(Màquina_del_tren)

PictographMountain pass Altitude 2,874 ft
Photo ofColl d'Ases

Coll d'Ases

Coll_d'Ases

PictographSummit Altitude 2,788 ft
Photo ofAntenes Salomo Photo ofAntenes Salomo

Antenes Salomo

Antenes_Salomo

PictographReligious site Altitude 2,523 ft
Photo ofErmita Santa Cecília Photo ofErmita Santa Cecília Photo ofErmita Santa Cecília

Ermita Santa Cecília

Santa Cecília de Granera és una capella romànica del cementiri del poble de Granera, a la comarca del Moianès. Es tracta d'un dels tres monuments més importants del municipi; juntament amb el Castell de Granera i l'església parroquial de Sant Martí. És a migdia del Barri del Castell, ran del cementiri de Granera. És al costat sud de la cruïlla de les carreteres de Sant Llorenç Savall i Castellterçol (BV-1245) amb l'accés al Barri del Castell i al camí de Monistrol de Calders a Granera. https://ca.wikipedia.org/wiki/Santa_Cecília_de_Granera

PictographMountain pass Altitude 2,133 ft
Photo ofCorriol de Coll de Traens

Corriol de Coll de Traens

Corriol_de_Coll_de_Traens

PictographIntersection Altitude 2,054 ft
Photo ofTres pins

Tres pins

Tres_pins

PictographMountain pass Altitude 1,857 ft
Photo ofL'Alzina Balladora Photo ofL'Alzina Balladora

L'Alzina Balladora

L'Alzina_Balladora

PictographRuins Altitude 1,991 ft
Photo ofColl Monner

Coll Monner

Edifici de planta rectangular, de planta baixa, pis i engolfa, amb alguns cossos adossats a ponent. Tot i que l'edifici estava bastant en ruïna, darrerament se li ha fet un arrebossat interior i una coberta que impedeixen la degradació. Una part de la casa té usos agropecuaris com a magatzem. Conserva un forn, alguna finestra amb la llinda decorada i una amb festejadors i altres petits detalls. https://patrimonicultural.diba.cat/element/collmonner-coll-monner-mas-monner

PictographIntersection Altitude 2,060 ft
Photo ofPla de les Forques

Pla de les Forques

Pla_de_les_Forques

PictographPavement ends Altitude 2,083 ft
Photo ofPista Coll d'Ases Photo ofPista Coll d'Ases

Pista Coll d'Ases

Pista_Coll_d'Ases

PictographMountain pass Altitude 2,493 ft
Photo ofPi d'en Guardia

Pi d'en Guardia

Pi_d'en_Guardia

PictographMountain pass Altitude 2,221 ft
Photo ofColl Gavatx Photo ofColl Gavatx Photo ofColl Gavatx

Coll Gavatx

Coll_Gavatx

PictographWaypoint Altitude 1,558 ft
Photo ofLa Roca

La Roca

Té un edifici principal amb diferents cossos adossats. L'estructura principal consta de planta baixa un pis i golfes i té la coberta a dues aigües

Comments  (1)

  • Photo of Tarres
    Tarres Dec 25, 2023

    Gràcies per aplaudir la ruta!!! No dubteu a comentar!!

You can or this trail