Activity

Castellar+Montrodó+Can Torres+Ermita de les Arenes i Sant Pere Mur+Creu de Ricó+Sant Llorenç

Download

Trail photos

Photo ofCastellar+Montrodó+Can Torres+Ermita de les Arenes i Sant Pere Mur+Creu de Ricó+Sant Llorenç Photo ofCastellar+Montrodó+Can Torres+Ermita de les Arenes i Sant Pere Mur+Creu de Ricó+Sant Llorenç Photo ofCastellar+Montrodó+Can Torres+Ermita de les Arenes i Sant Pere Mur+Creu de Ricó+Sant Llorenç

Author

Trail stats

Distance
27.55 mi
Elevation gain
4,134 ft
Technical difficulty
Moderate
Elevation loss
4,134 ft
Max elevation
2,289 ft
TrailRank 
43
Min elevation
1,033 ft
Trail type
Loop
Time
4 hours 37 minutes
Coordinates
14089
Uploaded
December 20, 2023
Recorded
December 2023
Be the first to clap
Share

near Castellar del Vallès, Catalunya (España)

Viewed 43 times, downloaded 1 times

Trail photos

Photo ofCastellar+Montrodó+Can Torres+Ermita de les Arenes i Sant Pere Mur+Creu de Ricó+Sant Llorenç Photo ofCastellar+Montrodó+Can Torres+Ermita de les Arenes i Sant Pere Mur+Creu de Ricó+Sant Llorenç Photo ofCastellar+Montrodó+Can Torres+Ermita de les Arenes i Sant Pere Mur+Creu de Ricó+Sant Llorenç

Itinerary description

Una altre ruta pels voltants de Castellar. Aquesta es una mica mes durilla que les 3 anteriors que he pujat perquè mes o menys el desnivell es semblant però el fem amb alguns quilometres menys. En qualsevol cas ja veieu que no arriba als 1300mm de desnivell.

Per si les voleu veure aquí sota teniu els links:
https://ca.wikiloc.com/rutes-btt/castellarcoll-dasesgranerasant-llorenc-savall-155819529
https://ca.wikiloc.com/rutes-btt/castellarsabadellmatadeperacan-torrasermita-les-arenes-156000844
https://ca.wikiloc.com/rutes-btt/castellartogoresguantapuigpla-de-le-forquessant-jaume-vallverd-156010476

La ruta comença com la majoria de vegades per la pista del puig però aquesta vegada nomes trepitjar la pista quan s'acaba la renglera de oliveres a la primera recte anirem per la pista de l'esquerra que baixa cap els horts i a continuació passar la cadena. El camí ens portara a l'urbanització de Airesol on arribarem per un petit corriol de pujada. Desprès passarem per dos o tres carrers de l'urbanització fins sortir a la carretera de Sant Llorenç just davant de la cruïlla de Sant Feliu del Racó. Hem de seguir la carretera cap a Sant Feliu del Racó, passem el pont i al primer revolt desprès del pont agafem el camí que hi ha a l'esquerra i ben aviat comença a pujar passant per davant de Can Juliana on el camí es converteix amb un sender ample que ressegueix la tanca de Can Juliana. El camí continua pujant amb algun tram de corriol o amb el terreny mes empedrat fins arribar a un camí mes ample en un estat una mica millor. Aleshores, trobarem una cruïlla i farem un gir de 180º per agafar un corriol molt ben parit de baixada i diria que apte per a tothom fins sortir a la carretera de la cantera on hem de fer un metres amunt per agafar un corriol de pujada amb pedres soltes que no es de gran dificultat. La part mes complicada comença al sortir del corriol a la pista perquè des de aquí fins el cim del Montrodó nomes ens queden pujades especialment cap el final on la pendent es forta.
Al cim del Montrodò agafarem un corriol de l'esquerra segons pujàvem . Aquest corriol es un pel complicat i de bastant nivell sobretot en la seva part inicial i desprès cap el final també es difícil perquè te rampes molt fortes i que cal un gran esforç per pujar . Si us ho voleu estalviar podeu seguir recte pel camí i empalmareu amb el track ràpidament.
Al final del corriol sortim al camí i seguim cap a l'esquerra, arribem a un encreuament i tornem a girar a l'esquerra. Aquest tram es de baixada amb algunes pendents fortes i algun tram enciementat. Aquest camí es portarà fins la pista que va de Matadepera, o la Font de la Tartana fins a Can Torres. La pujada a Can Torres es un camí ample però com es pedregós la traçada està ben trepitjat i definit. la seva part inicial te algun tram amb asfalt molt vell i trencat i en la seva part central hi han les rampes mes fortes. A Can Torres continuem pujant deixant la casa a la nostra dreta fins el primer encreuament que agafarem a la dreta. Hi ha una mica mes de pujada però desprès ja baixarem per una pista ample, encara que bastant pedregosa. Desprès de passar una cadena, veurem un diposit al davant. Agafarem el corriol que hi ha just abans de passar el diposit per fer un tram de corriol i tornar a la pista de nou. Si no us ve de gust fer el corriol heu de seguir per la pista principal a continuació del diposit.
Aquesta pista ens portarà de baixada fins el el sot on agafarem un camí a l'esquerra . Al principi amb un parell de pujades una mica fortes però curtes que enllacen amb un corriol que de baixada sortirem a una pista de grava que passa pel costat de l'ermita de les Arenes. Seguidament entrem a un corriol que ens portara fins la riera per on pujarem. La riera es un tram que te moltes pedres seques i que fa que el terreny una mica tou i costa una mica de pedalar. La riera acaba sortint a una pista on en la primera cruïlla seguirem recte per pujar per la pista que està encimentada i a on hi ha la cadena. Fins arribar a la casa de el Dalmau tot el tram es de pujada, voltejarem la casa pel seu darrera per arribar a l'ermita de Sant Pere Mur.
Per marxar de l'ermita tornem enrere uns metres i passem per l'altre costat de la casa per agafar un camí que sortira a un pista que anirem cap a la dreta i al primer encreuament a l'esquerra trobarem un parell de rampes molt fortes abans de començar a baixar cap a la vall de Horta a on hem de creuar la carretera i seguir recte per passar per la casa de la Roca on el camí es comença a enfilar cap a munt fins la Creu de Ricó.
A la Creu de Ricó decidim arribar a Sant Llorenç per un corriol que hi ha just al davant de la Creu tal com arribem. El corriol s'acaba en una pista i una mica desprès mes avall arribem a Sant Llorenç. Creuem el poble i sortim pel carrer de la Fonda Rius i desprès de passar el pont agafem a la dreta pel carrer asfaltat. Quan deixem el carrer asfaltat la pista en la seva part inicial es de baixada però al costat de una petita edificació on hi ha un torrent, comença a pujar amb un tram que està una mica trencat. Seguidament la pista està en millor estat però amaga alguna pujada curta i forta fins sortir a la pista que va de Sant Llorenç a Castellar. Quan sortim a la pista de principal la seguim en direcció a Castellar, es un tram amb el terreny en molt bon estat que te tendència a pujar molt suaument, passant per Can Cadafalch i arribant a l'Alzina Balladora on decidim baixar directament per la pista.

Salut i força pedals!!!

___________________________________________________________________________________

Otra ruta por los alrededores de Castellar. Ésta es un poco más durilla que las 3 anteriores que he subido porque más o menos el desnivel es parecido pero lo hacemos con algunos kilómetros menos. En cualquier caso ya ve que no llega a los 1300mm de desnivel.

Por si las desea ver aquí debajo tiene los links:
https://es.wikiloc.com/rutes-btt/castellarcoll-dasesgranerasant-llorenc- savall-155819529
https://es.wikiloc.com/rutes-btt/castellarsabadellmatadeperacan-torrasermita arenas-156000844
https://es.wikiloc.com/rutes-btt/castellartogoresguantapuigpla- de-le-forquessant-jaume-vallverd-156010476

La ruta comienza como la mayoría de veces por la pista del monte pero esta vez sólo pisar la pista cuando se acaba la hilera de olivos en la primera recta iremos por la pista de la izquierda que baja hacia los huertos y a continuación pasar la cadena . El camino nos llevará a la urbanización de Airesol donde llegaremos por un pequeño sendero de subida. Después pasaremos por dos o tres calles de la urbanización hasta salir a la carretera de Sant Llorenç justo delante del cruce de Sant Feliu del Racó. Debemos seguir la carretera hacia Sant Feliu del Racó, pasamos el puente y en la primera curva después del puente tomamos el camino que hay a la izquierda y pronto empieza a subir pasando por delante de Can Juliana donde el camino se convierte con un sendero ancho que sigue la valla de Can Juliana. El camino sigue subiendo con algún tramo de sendero o con el terreno más empedrado hasta llegar a un camino más ancho en un estado algo mejor. Entonces, encontraremos un cruce y haremos un giro de 180º para coger un sendero muy bien parido de bajada y diría que apto para todos hasta salir a la carretera de la cantera donde tenemos que hacer un metros arriba para tomar un sendero de subida con piedras sueltas que no es de gran dificultad. La parte más complicada comienza al salir del sendero a la pista porque desde aquí hasta la cima del Montrodó sólo nos quedan subidas especialmente hacia el final donde la pendiente es fuerte.
En la cima del Montrodó tomaremos un sendero de la izquierda según subíamos. Este sendero es un pelo complicado y de bastante nivel sobre todo en su parte inicial y después hacia el final también es difícil porque tiene calambres muy fuertes y que hace falta un gran esfuerzo para subir. Si se quiere ahorrar puede seguir recto por el camino y empalmar con el track rápidamente.
Al final del sendero salimos al camino y seguimos hacia la izquierda, llegamos a un cruce y volvemos a girar a la izquierda. Este tramo es de bajada con algunas pendientes fuertes y algún tramo encendido. Este camino se llevará hasta la pista que va de Matadepera, o la Font de la Tartana hasta Can Torres. La subida a Can Torres es un camino ancho pero como se pedregoso la trazada está bien pisado y definido. su parte inicial tiene algún tramo con asfalto muy viejo y roto y en su parte central se encuentran las rampas más fuertes. En Can Torres seguimos subiendo dejando la casa a nuestra derecha hasta el primer cruce que tomaremos a la derecha. Hay un poco más de subida pero después ya bajaremos por una pista amplia, aunque bastante pedregosa. Después de pasar una cadena, veremos un depósito al frente. Cogeremos el sendero que hay justo antes de pasar el depósito para hacer un tramo de sendero y volver a la pista de nuevo. Si no te apetece hacer el sendero debe seguir por la pista principal a continuación del depósito.
Esta pista nos llevará de bajada hasta el bache donde tomaremos un camino a la izquierda. Al principio con un par de subidas un poco fuertes pero cortas que enlazan con un sendero que de bajada saldremos a una pista de grava que nos llevaría a la ermita de las arenas, pero en el primer cruce seguiremos recto para subir por la pista que está cementada y donde está la cadena. Hasta llegar a la casa del Dalmau todo el tramo es de subida, voltearemos la casa por detrás para llegar a la ermita de Sant Pere Mur.
Para marchar de la ermita volvemos atrás unos metros y pasamos por el otro lado de la casa para tomar un camino que saldrá a una pista que iremos hacia la derecha y en el primer cruce a la izquierda encontraremos un par de rampas muy fuertes antes de empezar a bajar hacia el valle de Horta donde debemos cruzar la carretera y seguir recto para pasar por la casa de la Roca donde el camino empieza a subir hacia arriba hasta la Creu de Ricó.
En la Creu de Ricó decidimos llegar a Sant Llorenç por un sendero que hay justo en frente de la Creu tal y como llegamos. El sendero se acaba en una pista y un poco después más abajo llegamos a Sant Llorenç. Cruzamos el pueblo y salimos por la calle de la Fonda Rius y después de pasar el puente tomamos a la derecha por la calle asfaltada. Cuandodejamos la calle asfaltada la pista en su parte inicial de bajada pero junto a una pequeña edificación donde hay un torrente, empieza a subir con un tramo que está un poco roto. Seguidamente la pista está en mejor estado pero esconde alguna subida corta y fuerte hasta salir a la pista que va de Sant Llorenç a Castellar. Cuando salimos a la pista principal la seguimos en dirección a Castellar, es un tramo ema el terreno en muy buen estado que tiene tendencia a subir muy suavemente, pasando por Can Cadafalch y llegando a la Alzina Balladora donde decidimos bajar directamente por la pista .

Salut i força pedals!!

Waypoints

PictographPark Altitude 1,213 ft
Photo ofCan Juliana Photo ofCan Juliana Photo ofCan Juliana

Can Juliana

La masia de Can Juliana està situada al terme municipal de Castellar del Vallès en l'antic camí que vorejant el Riu Ripoll uneix Sant Esteve de Castellar Vell amb Sant Feliu del Racó. S'hi accedeix a través de la Carretera de Sant Feliu del Racó a Castellar (BV 1249) pel km. nº 2. Actualment és un centre de lleure amb tirolines, restaurant i Paint-ball. https://ca.wikipedia.org/wiki/Can_Juliana https://www.canjuliana.com/

PictographReligious site Altitude 1,508 ft
Photo ofErmita de les Arenes

Ermita de les Arenes

ERMITA DE LA MARE DE DEU DE LES ARENES La Mare de Déu de les Arenes és una església del municipi de Castellar del Vallès inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. https://ca.wikipedia.org/wiki/Mare_de_deu_de_les_Arenes

PictographMountain pass Altitude 1,899 ft
Photo ofCreu de Rico Photo ofCreu de Rico Photo ofCreu de Rico

Creu de Rico

Creu_de_Rico

PictographMountain pass Altitude 1,857 ft
Photo ofL'Alzina Balladora Photo ofL'Alzina Balladora

L'Alzina Balladora

L'Alzina_Balladora

PictographRuins Altitude 1,991 ft
Photo ofColl Monner

Coll Monner

Masia en ruïnes situada al sud-est del municipi a pocs metres més avall del Coll Monner. La teulada era a dues vessants i les obertures amb els brancals i les llindes fetes amb grans carreus de pedra. Actualment només es conserven alguns murs que estan fets de pedres de diferents dimensions, sense devastar, col·locats de forma irregular. Al seu interior encara es conserva l'antic forn i un finestral amb festejadors. https://ca.wikipedia.org/wiki/Can_Monner

PictographWaypoint Altitude -32,805 ft

Asfalt

Asfalt

PictographDead-end street Altitude 1,755 ft
Photo ofEl Dalmau Photo ofEl Dalmau Photo ofEl Dalmau

El Dalmau

El Dalmau és un mas del municipi de Sant Llorenç Savall (Vallès Occidental), situat a la vall de Mur, a la vora del torrent de la font del Cubell, situat a uns replans anomenats Quintana del Dalmau, molt a prop de Sant Pere de Mur. És una de les principals masies del municipi i juntament amb el mas Daví, les úniques que es mantenen amb activitat a la vall de Mur. Alhora és un dels masos més antics del terme, ja citat el segle XII sota domini del monestir de Sant Llorenç del Munt. El mas prosperà durant l'edat mitjana i pogué superar la crisi de la baixa edat mitjana, durant aquest període es va aprofitar de la seva relativa bonança econòmica i s'annexionà els terrenys dels anomenats masos rònecs (abandonats) del voltant, aconseguint ser el mas més pròsper de la regió durant els segles XV i XVI. Va ser habitat fins al segle XX per la família Dalmau. Es conserva la casa, la masoveria i diverses dependències agrícoles. El conjunt degué ser reformat i ampliat durant els segles XVII i XVIII segons indiquen les dates gravades a les llindes. Conserva notables elements arquitectònics d'aquests segles com un portal dovellat, diferents finestrals i un rellotge solar. https://ca.wikipedia.org/wiki/El_Dalmau

PictographReligious site Altitude 1,785 ft
Photo ofSant Pere de Mur Photo ofSant Pere de Mur

Sant Pere de Mur

Sant Pere de Dalmau i la masia de can Dalmau estan molt a prop l'una de l'altre, a ponent del pujol de Rocamura, a la vessant esquerra de la Vall d'Horta. La masia és de dos plantes amb la teulada a dues vessants. Té un graner i el barri o era al davant. La capella és petita i de planta rectangular. No conserva avui dia la mateixa imatge que oferia en l'època de la seva inauguració en el 1101. No té absis,ja que li va ser suprimida a principis del segle XVIII. En l'interior la nau rectangular està coberta amb volta de canó. Actualment la l'orientació de l'església està capgirada perquè en el mur on hi havia l'absis s'ha obert la porta d'entrada amb una inscripció a la llinda que diu "Antoni Dalmau, 1722"; per sobre de la porta hi ha un òcul i coronant la façana un campanar d'espadanya d'un ull que també és fruit de la reforma. A migdia i a tramuntana s'hi poden veure encara dues portes tapiades, de caràcter romànic, amb arcs de descàrrega, timpà llis i llinda. El parament és força regular, fet de pedres escapçades de petites dimensions excepte als angles i a les portes que es van fer servir carreus de pedra. https://ca.wikipedia.org/wiki/Sant_Pere_de_Dalmau

PictographWaypoint Altitude 1,558 ft
Photo ofLa Roca

La Roca

Té un edifici principal amb diferents cossos adossats. L'estructura principal consta de planta baixa, un pis i golfes i té la coberta a dues aigües; a la façana, hi ha la porta d'entrada amb arc de mig punt adovellat i finestres emmarcades per grans dovelles de pedra, igual que l'ampit. A la façana s'hi troba adossat un cos amb un sol aiguavés amb petites finestres com espitlleres. A l'esquerra de la façana s'aixeca un altre cos amb una galeria d'arcades, que abans era utilitzada com eixugadors. Una de les finestres té la llinda i els brancals decorats amb fines columnetes, figures d'animals i altres elements decoratius. https://ca.wikipedia.org/wiki/La_Roca_(Sant_Llorenç_Savall)

PictographRuins Altitude 2,047 ft
Photo ofCan Torres

Can Torres

Masia situada en una zona boscosa allunyada del nucli urbà. La seva estructura respon a la tipologia clàssica de les masies d'aquesta zona, de planta rectangular, planta baixa, pis i coberta de teula àrab de dos aiguavessos amb carener perpendicular a la façana principal. Aquesta presenta finestres rectangulars amb llinda i brancals que en alguns casos són de maó vist i en d'altres de pedra. Una d'elles presenta una llinda datada del segle XVII. La porta principal al centre de la planta baixa està formada per un arc de mig punt adovellat amb blocs de pedra ben escairats. Entre les dues finestres centrals del primer pis destaca un plafó de ceràmica amb un rellotge de sol. https://ca.wikipedia.org/wiki/Can_Torres_(Matadepera)

PictographSummit Altitude 2,014 ft
Photo ofMontrodó

Montrodó

Montrodó

PictographTree Altitude 2,054 ft
Photo ofTres pins

Tres pins

Tres_pins

Comments

    You can or this trail