Activity

Castellar+Coll d'Ases+Granera+Sant Llorenç Savall

Download

Trail photos

Photo ofCastellar+Coll d'Ases+Granera+Sant Llorenç Savall Photo ofCastellar+Coll d'Ases+Granera+Sant Llorenç Savall Photo ofCastellar+Coll d'Ases+Granera+Sant Llorenç Savall

Author

Trail stats

Distance
32.22 mi
Elevation gain
3,786 ft
Technical difficulty
Moderate
Elevation loss
3,786 ft
Max elevation
3,094 ft
TrailRank 
39
Min elevation
1,104 ft
Trail type
Loop
Time
3 hours 32 minutes
Coordinates
12389
Uploaded
December 16, 2023
Recorded
December 2023
Be the first to clap
Share

near Castellar del Vallès, Catalunya (España)

Viewed 35 times, downloaded 4 times

Trail photos

Photo ofCastellar+Coll d'Ases+Granera+Sant Llorenç Savall Photo ofCastellar+Coll d'Ases+Granera+Sant Llorenç Savall Photo ofCastellar+Coll d'Ases+Granera+Sant Llorenç Savall

Itinerary description

Ruta interessant per pista principalment al voltant de 50km i amb poc desnivell apta per fer una matí, amb nomes un parell de corriols, el primer fàcil i el segon una mica mes exigent. Us ho explico a la ressenya.
La ruta s'inicia per la pista que puja al Puig, ja sabeu que des de Castellar la majoria de rutes que van cap el nord es la principal via de sortida. Superem els poc mes de 3km de pujada fins l'Alzina Balladora i seguim per la pista de l'esquerra que a l'inici baixa una mica però que acabarà pujant de nou fins el encreuament de 3 pins on seguim a l'esquerra passant per la casa en runes de Coll Moner i en direcció al Pla de les Forques. Tot aquest recorregut entre 3 pins i el Pla de les Forques te bastant tram que planeja o tendeix a baixar però arribant a l Pla de les Forques tenim una petita pujada.
Arribats al Pla de les Forques trobem la carretera de Gallifa per on seguirem uns metres fins trobar la pista que hi ha a l'altre costat i que es l'inici de la pujada capa coll d'Ases. Actualment, lamentablement aquesta pista està pràcticament totalment asfaltada, una llastima però també ajuda a pujar una mica mes còmode. En aquesta ruta no arribarem a Coll d'Ases seguint tota la pista fins el final, si no, al coll Pi d'en Guàrdia la deixarem per la pista que hi ha a la dreta. En aquesta pista tornem a trobar el terreny que ens agrada per la btt. A l'inici baixem però en poca estona la pujada arriba, tot i que no es molt forta es fa llarga i pesada perquè el terreny es molt pedregós i no ajudar gens a pedalar. Passem per una casa en runes on ja comencem a deixar enrere el tram amb el terreny mes complicat tot i que encara queda pujada ja estem a la part final de la mateixa. Sortirem a una pisata asfaltada que es la mateixa que hem deixat abans. Seguim a la dreta i comencem a baixar fins trobar el primer encreuament on deixem la pista asfaltada i seguim a l'esquerra per anar a Coll d'Ases. Nomes girar tenim una barrera que podem passar i continuar. Aquest tram es planer i de baixada amb petites pendents. Sabrem que estem a Coll d'Ases quan arribem a una nova tanca metàl·lica i verda que passarem pel seu costat seguint recte. Aquest camí ens porta al Salomó però no arribarem perquè a la sortida d'un sot anirem a l'esquerra per descobrir un racó molt interessant. Passarem per sota de les antenes del Salomó. Al deixar el camí s'inicia un tram de pujada una mica estret i tancat fins sortir a un altre camí que es mes ample i de baixada fins finalment trobar el corriol, molt senzill, sense cap dificultat que passa per aquest reco sota la gran roca de les antenes que ens porta a un espai obert des de on les vistes son realment fantàstiques, tenim tot el massís de Sant Llorenç i l'Obac al davant, així com la serralada del litoral. Lloc ideal per fer una parada i admira el nostre entorn.
Seguint la ruta arribarem fins Granera. Des de el mirador de la Cinglera del Salomó tenim una llarga baixada tot i que l'arribada a Granera es en pujada. A granera es el punt allunyat de la ruta i començarem a girar cua per tornar a Castellar seguin uns metres per la carretera i agafar la pista a l'esquerra per la pista que ens porta a Sant Llorenç de Savall, passant per l'Armengol i coll de Traens on nosaltres la deixarem i seguirem per un corriol que tenim al davant. Al principi es una mica mes ample i poc a poc es va fent mes estret, tot i això, no es gens difícil. I quan sortim de nou a la pista empalmarem a un altre corriol que arriba a Sant Llorenç. En aquest corriol hi han un parell de punt amb graons de pedra amb una mica de dificultat però que poden passar sense baixar de la bici i nomes un tronc de grans dimensions ens farà parar i passar a peu. El corriol surt al polígon industrial de Sant Llorenç Savall. Creuem la població pels seus carrers estrets i mes identitaris del poble. A la sortida al darrer pont girem a l'esquerra per el carrer asfaltat per anar una buscar una pista molt poc freqüentada i que ens portarà a fer el darrer esforç abans d'arribar a Coll Roig i ja tornar la pista principal, ample que arribar a Can Cadafalch i de baixada arribem de nou a l'Alzina Balladora per on hem passat a l'inici de la ruta, on nomes ens quedarà des fer la primera pujada de la ruta.

Salut i força pedals!!!

____________________________________________________________________________________


Ruta interesante por pista principalmente alrededor de 50km y con poco desnivel apta para hacer una mañana, con sólo un par de senderos, el primero fácil y el segundo un poco más exigente. Se lo cuento en la reseña.
La ruta se inicia por la pista que sube al Puig, ya sabéis que desde Castellar la mayoría de rutas que van hacia el norte es la principal vía de salida. Superamos los poco más de 3km de subida hasta la Alzina Balladora y seguimos por la pista de la izquierda que al inicio baja un poco pero que acabará subiendo de nuevo hasta el cruce de 3 pinos donde seguimos a la izquierda pasando por la casa en ruinas de Coll Moner y en dirección al Pla de les Forques. Todo este recorrido entre 3 pines y el Pla de les Forques tiene bastante tramo que planea o tiende a bajar pero llegando al Pla de les Forques tenemos una pequeña subida.
Llegados al Pla de les Forques encontramos la carretera de Gallifa por donde seguiremos unos metros hasta encontrar la pista que hay al otro lado y que es el inicio de la subida capa collado de Ases. Actualmente, lamentablemente esta pista está prácticamente totalmente asfaltada, una lástima pero también ayuda a subir algo más cómodo. En esta ruta no llegaremos a Coll d'Ases siguiendo toda la pista hasta el final, si no, al collado Pi d'en Guardia la dejaremos por la pista que hay a la derecha. En esta pista volvemos a encontrar el terreno que nos gusta por la btt. Al inicio bajamos pero en poco rato la subida llega, aunque no es muy fuerte se hace larga y pesada porque el terreno es muy pedregoso y no ayudar nada a pedalear. Pasamos por una casa en escombros donde ya empezamos a dejar atrás el tramo con el terreno más complicado aunque todavía queda subida ya estamos en la parte final de la misma. Saldremos a una pisata asfaltada que es la misma que hemos dejado antes. Seguimos a la derecha y empezamos a bajar hasta encontrar el primer cruce donde dejamos la pista asfaltada y seguimos a la izquierda para ir a Coll d'Ases. Solo girar tenemos una barrera que podemos pasar y continuar. Este tramo es llano y de bajada con pequeñas pendientes. Sabremos que estamos en Coll d'Ases cuando llegamos a una nueva valla metálica y verde que pasaremos por su lado siguiendo recto. Este camino nos lleva al Salomón pero no llegaremos porque a la salida de un bache iremos a la izquierda para descubrir un rincón muy interesante. Pasaremos por debajo de las antenas del Salomón. Al dejar el camino se inicia un tramo de subida algo estrecho y cerrado hasta salir a otro camino que es más ancho y de bajada hasta finalmente encontrar el sendero, muy sencillo, sin ninguna dificultad que pasa por este reco bajo la gran roca de las antenas que nos lleva a un espacio abierto desde donde las vistas son realmente fantásticas, tenemos todo el macizo de Sant Llorenç y Obac delante, así como la cordillera del litoral. Lugar ideal para realizar una parada y admira nuestro entorno.
Siguiendo la ruta llegaremos hasta Granera. Desde el mirador de la Cinglera del Salomó tenemos una larga bajada aunque la llegada a Granera es en subida. A escoba es el punto alejado de la ruta y empezaremos a dar la vuelta para volver a Castellar siguiendo unos metros por la carretera y tomar la pista a la izquierda por la pista que nos lleva a Sant Llorenç de Savall, pasando por Armengol y collado de Traens donde nosotros la dejaremos y seguiremos por un sendero que tenemos delante. Al principio es algo más ancho y poco a poco se va haciendo más estrecho, sin embargo, no es nada difícil. Y cuando salimos de nuevo a la pista empalmaremos a otro sendero que llega a Sant Llorenç. En este sendero hay un par de punto con escalones de piedra con un poco de dificultad pero que pueden pasar sin bajar de la bici y sólo un tronco de grandes dimensiones nos hará parar y pasar a pie. El sendero sale al polígono industrial de Sant Llorenç Savall. Cruzamos la población por sus calles estrechas y más identitarias del pueblo. A la salida al último puente giramos a la izquierda por la calle asfaltada para ir a buscar una pista muy poco frecuentada y que nos llevará a hacer el último esfuerzo antes de llegar a Coll Roig y ya volver la pista principal, ancho que llegar en Can Cadafalch y de bajada llegamos de nuevo a la Alzina Balladora por donde hemos pasado al inicio de la ruta, donde sólo nos quedará hacer la primera subida de la ruta.

Salut i força pedals!!

Waypoints

PictographMountain pass Altitude 2,874 ft
Photo ofColl d'Ases

Coll d'Ases

En aquesta ruta passem pel seu darrera i no fem tota la pujada

PictographReligious site Altitude 2,523 ft
Photo ofErmita Santa Cecília

Ermita Santa Cecília

Santa Cecília de Granera és una capella romànica del cementiri del poble de Granera a la comarca del Moianès. Es tracta d'un dels tres monuments més importants del municipi; juntament amb el Castell de Granera i l'església parroquial de Sant Martí.[ És a migdia del Barri del Castell, ran del cementiri de Granera. És al costat sud de la cruïlla de les carreteres de Sant Llorenç Savall i Castellterçol (BV-1245) amb l'accés al Barri del Castell i al camí de Monistrol de Calders a Granera. https://ca.wikipedia.org/wiki/Santa_Cecília_de_Granera

PictographMountain pass Altitude 2,133 ft

Corriol de Coll de Traens

Corriol_de_Coll_de_Traens

PictographIntersection Altitude 2,054 ft
Photo ofTres pins

Tres pins

Tres_pins

PictographMountain pass Altitude 1,857 ft
Photo ofL'Alzina Balladora Photo ofL'Alzina Balladora

L'Alzina Balladora

L'Alzina_Balladora

PictographRuins Altitude 1,991 ft
Photo ofColl Monner

Coll Monner

Edifici de planta rectangular, de planta baixa pis i engolfa amb alguns cossos adossats a ponent. Tot i que l'edifici estava bastant en ruïna darrerament se li ha fet un arrebossat interior i una coberta que impedeixen la degradació. Una part de la casa té usos agropecuaris com a magatzem. Conserva un forn, alguna finestra amb la llinda decorada i una amb festejadors i altres petits detalls. https://patrimonicultural.diba.cat/element/collmonner-coll-monner-mas-monner

PictographIntersection Altitude 2,060 ft
Photo ofPla de les Forques

Pla de les Forques

Seguim uns metres per la carretera

PictographPavement ends Altitude 2,083 ft
Photo ofPista Coll d'Ases Photo ofPista Coll d'Ases

Pista Coll d'Ases

Pista_Coll_d'Ases

PictographMountain pass Altitude 2,493 ft

Pi d'en Guardia

Pi_d'en_Guardia

PictographFountain Altitude 3,018 ft
Photo ofFont casa aigua

Font casa aigua

Font_casa_aigua

PictographFountain Altitude 2,484 ft
Photo ofFont Ajuntament Granera Photo ofFont Ajuntament Granera Photo ofFont Ajuntament Granera

Font Ajuntament Granera

Font_Ajuntament_Granera

PictographMountain pass Altitude 1,795 ft
Photo ofColl Roig

Coll Roig

Coll_Roig

Comments

    You can or this trail