Activity

CASTELL DE CARTELLÀ - LA VILETA - CAMÍ DE JONQUEROL- GINESTAR

Download

Trail photos

Photo ofCASTELL DE CARTELLÀ - LA VILETA - CAMÍ DE JONQUEROL- GINESTAR Photo ofCASTELL DE CARTELLÀ - LA VILETA - CAMÍ DE JONQUEROL- GINESTAR Photo ofCASTELL DE CARTELLÀ - LA VILETA - CAMÍ DE JONQUEROL- GINESTAR

Author

Trail stats

Distance
21.86 mi
Elevation gain
1,214 ft
Technical difficulty
Moderate
Elevation loss
1,214 ft
Max elevation
1,026 ft
TrailRank 
69 5
Min elevation
252 ft
Trail type
Loop
Time
4 hours 5 minutes
Coordinates
2917
Uploaded
April 19, 2018
Recorded
April 2018
 • Rating

 •   5 1 review
Share

near Santa Eugènia de Ter, Catalunya (España)

Viewed 1332 times, downloaded 58 times

Trail photos

Photo ofCASTELL DE CARTELLÀ - LA VILETA - CAMÍ DE JONQUEROL- GINESTAR Photo ofCASTELL DE CARTELLÀ - LA VILETA - CAMÍ DE JONQUEROL- GINESTAR Photo ofCASTELL DE CARTELLÀ - LA VILETA - CAMÍ DE JONQUEROL- GINESTAR

Itinerary description

Amb aquesta ruta feta amb inici i fi a Girona, hem connectat la Vall d'Adri amb la Vall de Llémena acabant en el riu Ter, seguint el qual hem tornat a Girona.
Qualifiquem aquesta ruta com a "Moderada" perquè conté trams d'una certa dificultat, especialment el tram de baixada des d'el Collet de Miralles.
Comencem sortint de Girona direcció Sant Gregori pel Camí Ral fins que trobem un trencant a l'esquerra que ens fa anar a travessar la zona industrial de Domeny seguint la direcció de Canet d'Adri. Després de les naus i de fer una pujada, girem a la dreta per seguir un corriol que ens estalvia una part d'asfalt. Finalment, tornem a la carretera durant uns metres fins que girem a l'esquerra per una pista que passa pel mig de camps de fruiters i ens porta fins el Castell de Cartellà.
Continuem per la pista per sortir novament a la carretera. A l'esquerra uns metres girant per una pista que surt a la nostra esquerra. Seguint la pista que passa pel costat d'una casa i travessa per uns camps (herbes molt altes), sortim a sota la carretera asfaltada entre La Vileta i Cartellà. Girem a l'esquerra i pugem fins a Cartellà, girem a la dreta i travessem les cases per seguir per una pista ample, Camí de La Vileta, que ens porta fins les cases de Can Tuscà.
Des d'aquí ens arribem fins a Canet d'Adri sortint al costat de Cal Sabater. Girem a la dreta i quasi de seguida cap a l'esquerra per anar a buscar el Camí de Jonquerol (rètol indicador amb el nom). Baixem fins travessar la Riera de Canet i girem cap a l'esquerra pujant per asfalt fins que estem davant d'unes cases on la pista, ara ja de terra, segueix cap a la dreta. Amb algunes pujades una mica feixugues, arribem fins el Collet de Miralles on prenem la pista que baixa primer i puja després fins davant d'una casa (Can Nando segons el mapa, "Refugi de maquis" segons els rètol davant de la casa).
Aquí comencem a baixar amb força pendent fins un collet on trobem una pista a la dreta. Estem a sobre del Veïnat de Jonquerol. Nosaltres continuem recte i la pista sembla bona però es va estrenyent i amb força pendent, el terra es degrada per finalment acabar en una pista ample i molt més bona. Llavors trobem una pista que ens ve per la dreta del veïnat de Jonquerol, en força millor estat que el camí que hem seguit nosaltres. Què hi farem!
La pista acaba al cap de poc a la carretera de Sant Gregori a Llorà, al terme de Ginestar.
Girem a l'esquerra fins que en un revolt trobem una pista a la nostra dreta. Girem i anem a travessar el Llémena (o la Llémena, segons si es considera riu o riera). Després, una pujada fins passar pel davant de Cal Tacó i continuem pujant fins que arribats a un collet, comença la baixada fins sortir a la base de la carretera de Santa Afra.
Cap a l'esquerra, travessem el Llémena i girem a la dreta pel Camí del Barri del Raval fins que trobem a la nostra dreta una pista que baixa a travessar altre cop el Llémena (pilones per no mollar-se els peus), seguint el camí fins arribar a la carretera del Barri de l'Església de Sant Gregori. Girem a l'esquerra, travessem el pont i immediatament, girem a la dreta pel ben condicionat Camí Ral que acaba a tocar del camp de futbol de Sant Gregori. A la dreta i passat el pont, a l'esquerra dirigint-nos fins l'Aiguabarreig Llémena-Ter i seguint fins trobar la passera que ens permet anar a buscar la Via Verda del Carrilet per la que tornem fins a Girona passant aquest cop cap a la zona de l'Embarcador, abans del qual trobem un rètol que no estem massa segurs si calia (veure foto).
Temps efectiu: 2h. 48'

Waypoints

PictographIntersection Altitude 1,023 ft

Colllet de Miralles

PictographIntersection Altitude 686 ft

Can Tuscà

PictographCastle Altitude 450 ft
Photo ofCastell de Cartellà Photo ofCastell de Cartellà

Castell de Cartellà

PictographWaypoint Altitude 266 ft

L' Embarcador

PictographRiver Altitude 332 ft
Photo ofLlémena 2 Photo ofLlémena 2 Photo ofLlémena 2

Llémena 2

PictographRiver Altitude 410 ft
Photo ofLlémena Photo ofLlémena

Llémena

PictographWaypoint Altitude 281 ft
Photo ofRétol

Rétol

PictographRiver Altitude 683 ft
Photo ofRiera de Canet

Riera de Canet

PictographRiver Altitude 325 ft

El Ter

PictographIntersection Altitude 497 ft

Cal Moliner (trencant)

PictographRiver Altitude 287 ft
Photo ofAiguabarreig Llémena-Ter

Aiguabarreig Llémena-Ter

PictographWaypoint Altitude 525 ft
Photo ofLa Vileta Photo ofLa Vileta

La Vileta

Comments  (2)

 • Photo of Shaagar
  Shaagar Apr 22, 2018

  L'he valorat amb 5 estrelles per les excel·lents explicacions sobre la realització de la ruta. Moltes gracies!

 • Photo of RIANEL
  RIANEL Apr 24, 2018

  Moltes gràcies Shaagar tant pel comentari com per la valoració de la ruta. Intentem explicar el millor possible les nostres rutes perquè ens agrada i sempre és un plaer addicional comprovar que són útils.
  Bones pedalades i rutes!

You can or this trail