Activity

Belair 47K-770HM

Download

Author

Trail stats

Distance
29.9 mi
Elevation gain
1,916 ft
Technical difficulty
Difficult
Elevation loss
1,916 ft
Max elevation
453 ft
TrailRank 
16
Min elevation
79 ft
Trail type
Loop
Coordinates
1905
Uploaded
January 2, 2021
Recorded
January 2021
Be the first to clap
Share

near Sint-Pieters-Leeuw, Flanders (Belgique)

Viewed 46 times, downloaded 2 times

Itinerary description

Deze stedelijke route begeeft zich op 40% onverharde paden die vloeiend door het landschap lopen. Terug in Sint-Pieters-Leeuw levert 'T Gareel de nodige verfrissing.

Waypoints

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Kasteel van Coloma

Het kasteel van Coloma heeft een prachtige rozentuin. De rozentuin van Coloma is de grootste van Europa. De tuin heeft een oppervlakte van 15 hectare. De rozentuin is opgedeeld in 5 delen. Er staan 3000 verschillende rozenvariëteiten uit 25 verschillende landen. De tuin wordt beheerd door de dienst Groen van de Vlaamse Gemeenschap.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Coloma Rozentuin

Het is onmogelijk om te zeggen hoe immens de Coloma rozentuin is, totdat je begint er doorheen te dwalen. Elke heg heeft een doorgang naar een andere tuin vol kleurrijke rozen. Gemiddeld zijn er 200.000 rozen in bloei gedurende het hele seizoen. De tuinen worden georganiseerd in geografische regio's. Natuurlijk is Europa de meest vertegenwoordigde van de continenten, maar er zijn rozen uit de hele wereld. Er zijn pergola's en hekjes voor klimrozen. je kan genieten op de goed geplaatste bankjes om de geur van de rozen op te snuiven.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Sint-Pieters-Leeuw

Wist je dat Leeuw een uitzondelijk gebied was in de 4de eeuw. Dit was een Saksisch gebied met Saksische wetten in tegenstelling tot de dominantie van de Franken rondom. De Saksen zaten meer naar het noorden, in Nederland, en de Noord-Duitse Laagvlakte. Het overgrote merendeel van de Saksen bleef in het huidige Duitsland en bood weerstand tegen het zich uitbreidende Frankische Rijk. Het meest opvallende verschil tussen het Saksische en het Frankische recht was het erfrecht waarbij niet de oudste zoon maar de jongste zoon het vaderlijk erf kreeg bij de Saksen.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Kasteel Coloma

Waarschijnlijk is het kasteel van Coloma en het bijhorende park één van de meest gekende monumenten van Sint-Pieters-Leeuw.< Het kasteel is een blijvende getuige van het grote belang dat de "Heerlijckheydt van Sinte Peeters Leeuw" had in het land van Gaasbeek. Het Colomakasteel is een typisch voorbeeld van de overgang van een versterkt kasteel uit de 15de eeuw naar het "lusthuis" of "huys van plaisantie" ofte buitenverblijf. Het kasteel is thans volledig gerestaureerd en fungeert als gemeentelijk cultureel centrum en ruimte voor de gemeentelijke diensten cultuur en toerisme.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Brouwerij Drie Fonteinen

3 Fonteinen is een Belgische brouwerij, gespecialiseerd in geuze en kriek. De brouwerij produceert klassieke versies van zowel kriek als geuze. 3 Fonteinen werd gesticht rond 1887 als een cafe en geuzestekerij, wat betekent dat geuze werd geproduceerd door het mengen van oude en nieuwe lambik overgenomen van brouwerijen elders. De onderneming werd gekocht door Gaston De Belder in 1953, die het uitbreidde met een restaurant. In 1998 werd een brouwerij-installatie gekocht. Afgezien van het gebruik van haar eigen lambik wordt 3 Fonteinen lambik gebruikt door Boon, Girardin en Lindemans voor de geuze. 3 Fonteinen is een van de weinige overgebleven geuzestekerijen.



Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Spoorwegstraat / Sollenberg

Heilige Apollonia (bij tandpijn, problemen met de mond of tandheelkundige problemen, voor volharding en wilskracht) Heer, ontferm U over ons. Christus, ontferm U over ons. Heer, ontferm U over ons. Christus, hoor ons. Christus, verhoor ons. God, hemelse Vader, ware God, ontferm U over ons. God Zoon, Verlosser van de wereld, ontferm U over ons. Heilige Geest, ware God, ontferm U over ons. Heilige Drievuldigheid, één God, loon van de Heilige Apollonia, ontferm U over ons. Heilige Maria, koningin van de maagden, bid voor ons. Heilige Apollonia, Lelie der zuiverheid, Welriekend kruid van ootmoed, Roos van liefde, Olijfboom van standvastigheid, Overschone bruid van Christus, Open zonnebloem, zich altijd kerend naar de wil van God, Gelukkige bewoonster van het hemelse hof, Bijstand voor diegenen, die u voor de tandpijn aanroepen, Getrouwe navolgster van de apostelen, Uitstekend in kloekmoedigheid onder de martelaren, Vriendin der belijders, Schitterend lid van het koor der maagden, Uitstekende maagd en martelares, Maak, bidden wij u, door uw voorspraak, dat Jezus ons genadig zij, opdat wij, door zijn genade versterkt, al hetgeen ons in dit leven zwaar valt, omwillle van zijn liefde met geduld verdragen, help ons, Heilige Apollonia. Door de vreselijke pijnen, die gij bij het uitrukken van uw tanden met liefde geleden hebt, help ons, Heilige Apollonia. Die, gesterkt door de H. Geest, onbevreesd in het vuur sprong, dat de tiran voor u had bereid, help ons, Heilige Apollonia. Dat gij u gewaardigt de H. Kerk, onze Heilige Vader de Paus, en alle medebroeders en medezusters te beschermen, wij bidden u, hoor ons. Dat gij u gewaardigt ons, ellendige, arme en zieke mensen, door uw voorspraak, voor tandpijn te bewaren, wij bidden u, hoor ons. Lam Gods, dat de zonden der wereld wegneemt, spaar ons, Heer. Lam Gods, dat de zonden der wereld wegneemt, verhoor ons, Heer. Lam Gods, dat de zonden der wereld wegneemt, ontferm U over ons. Christus, hoor ons. Christus, verhoor ons. Heer, ontferm U over ons. Christus, ontferm U over ons. Heer, ontferm U over ons. Onze Vader, enz. Bid voor ons, Heilige Apollonia, opdat wij de beloften van Christus waardig worden en verlost zijn van tandpijn. Laat ons bidden. Luisterrijke maagd en martelares, Heilige Apollonia, gij hebt met een wonderlijk geduld overgrote smarten doorstaan, toen men, om het belijden van het ware geloof, uw tanden met geweld uitrukte. Bid voor mij, opdat ik, indien het tot mijn zaligheid strekt, van alle tandpijn word bevrijd, of tenminste door de goddelijke genade zo gesterkt word, dat ik die tandpijn uit liefde tot God geduldig verdraag. Bewaar mij door uw voorspraak die plaats waar het eeuwig is. Heilige Apollonia, bid voor mij. Amen.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Brouwerij Eylenbosch

1875: in de nalatenschap van Joannes Ferdinandus Cammaert, pachter en burgemeester te Huizingen wordt een eigendom beschreven bestaande uit een herberg, 'De Chik', met biermagazijn, een stal, twee woningen en andere aanhorigheden, gelegen op de Sollenberg. In dezelfde akte wordt eveneens de verdeling van roerende goederen beschreven waaronder het materiaal van de brouwerij en het bier. Dit bewijst duidelijk de toenmalige brouwactiviteiten. Zijn kleinzoon, Jan-Baptist (°18 augustus 1880) was er brouwer en herbergier, samen met zijn jongere broer Georges (°29 juni 1894). Na het overlijden van hun vader, in januari 1922, zetten de broers samen de activiteiten op de brouwerij verder. De brouwerij kende in de periode 1922 tot 1948 een toenemende activiteit. Er waren toen een 6-tal vaste personeelsleden (één brouwer en twee brouwersgasten, één kuiper en twee voermannen). Leuk om te weten is dat in die tijd het brouwwater afkomstig was van een bron die zich situeerde aan het hoger gelegen Sollenerf. Dit water werd door middel van een hevel afgeleid naar een grote kuip op de zolder van de brouwerij. Op die manier kon een constante druk verzekerd blijven in de waterleiding. Tijdens de wintermaanden van oktober tot maart werd er gemiddeld 3 maal per week gebrouwen. Later, door het groeiend succes van de brouwerij, was het debiet van de bron onvoldoende geworden en werd een bijkomende waterput geboord. Jan-Baptist Eylenbosch overleed in 1948 en werd door zijn 2de jongste zoon Henri opgevolgd. Henri moderniseerde de brouwerij en produceerde geuze die in 25 cl-flesjes met kroonkurken werd gecommercialiseerd. Een belangrijk deel van de productie werd uitgevoerd naar Wallonië. Henri stopte omstreeks 1965 met brouwen.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Sint-Jan-Baptist

Neogotische parochiekerk uit de periode 1895-1899 naar ontwerp van architect C. De Maeght. De kerk met aan de rechter zijde de pastorie vormde het nieuwe religieuze centrum van Huizingen. De oude functie van bedevaartkerk ter ere van de Heilige Leonardus werd overgenomen door de nieuwe kerk wat resulteerde in het ontstaan van een pelgrimscafé 'In den gouden appel' ten noorden van de kerk.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Provinciedomein Huizingen

Alhoewel de paden van het provinciaal domein Huizingen behoorlijk een aantal klimmetjes vertonen zijn ze zeer geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Maar het is wel duwen op tal van plaatsen.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Vijver van Kasteel Beaulieu

In de vijver van Kasteel Beaulieu tref je tal van vleesetende waterschildpadden. Meestal zitten ze in het water. maar soms kan je ze aan de rand van de vijver zien, zonnend om hun koudbloedige lijf wat op te warmen. Handjes in de boot houden is de boodschap!

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Hallerbosstraat

De Hallerbosstraat gaat dwars door de Steenputbeekvallei. Het is een zeer geliefde weg bij wandelaars.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Warande

De Warande straat loopt ongeveer op de geologische scheidingslijn tussen het hoger gelegen Brusseliaans zand en het lager gelegen Ieperiaans zand. Alhoewel beid lagen bestaan uit zand zorgt het iets minder doorlatende Ieperiaanse zand voor een bronniveau op deze plaats.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Houtveld

In de buurt van het Houtveld vind je een grindlaag onder het leemoppervlak waarvan de keien in de typische positie liggen van rivierbodems. Het Houtland was tijdens de IJstijden ook een rivierbodem. Merkwaardig dat een huidige heuvelrug vroeger het laagste gedeelte van het landschap was. Dit noemt men reliefsinversie. Wat toen het laagste punt was is nu het hoogste punt geworden, precies omdat die grindlaag hier de bodem voor verdere uitschuring behoedde.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Daslook

Wist je dat je de bladeren van daslook, als die nog niet bloeit, rauw fijngehakt gebruikt worden in salades en in soepen. Ze hebben een bieslook-, uien- of knoflooksmaak. Vooral de bladeren ruiken bij het verwrijven naar knoflook en uien. In Duitsland geniet daslook sinds enkele jaren een grote populariteit en wordt verwerkt bijvoorbeeld tot pesto en marinades en in onder meer brood ('Bärlauchbrot') en kaas. Maar je kan hier sowieso beter van deze planten blijven en ze laten staan. Bij het verzamelen van de bladeren bestaat het gevaar van verwisseling met bladen van andere planten, zoals lelietje-van-dalen, gevlekte aronskelk en herfsttijloos die giftig zijn. Jaarlijks vallen er slachtoffers door deze verwisseling.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Steenputbeek

De Steenputbeek is één van de drie hoofdbeken in het Hallerbos: daarnaast heb je nog de Kapittelbeek en de Molenbeek. De Steenputbeek ontspringt in een steengroeve in het Hallerbos en het water is van een zeer goede kwaliteit. Het is dan ook de biotoop van onder andere beekprik, rivierdonderpad, stekelbaars en hier en daar wordt beweerd dat ook de beekforel er nog zou voorkomen. Op de plaats waar de steenputbeek samenvloeit met de Kapittelbeek verandert de naam in Molenbeek.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Bosmuseum Hallerbos

Het Bosmuseum vertelt je alles wat je moet weten over het prachtige Hallerbos. Je krijgt er een ruime waaier aan informatie over de geschiedenis van het bos, de geologie en de flora en fauna die dit bos zo bijzonder maken. Rond het museum is een arboretum aangelegd. Hier groeien een vijftigtal inlandse en uitheemse boom- en struiksoorten. Speciaal voor scholen zijn er educatieve programma's opgesteld. Contact Bosmuseum Hallerbos Pierre Kestemont Vlasmarktdreef 4 1500 Halle Tel: 0499 94 93 41 pierre.kestemont@lne.vlaanderen.be

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Kasteelbrakel

Kasteelbrakel is een plaats en gemeente in de provincie Waals-Brabant in België. De gemeente telt ruim 10.000 inwoners.

Eeuwenlang hoorde Kasteelbrakel bij het graafschap Henegouwen, alhoewel het omringd was door gebieden die tot het hertogdom Brabant behoorden.


Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Rue de Nivelles

Rue de Nivelles

Beklimmingscode van RouteYou :

  • Lengte : 0.72 km
  • Stijging : 32 m
  • Gemiddelde hellingsgraad : 4 m / 100 m - 4.44 %
  • Maximale hellingsgraad : 4.48 %


Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Côte de la Grande Bruyère

Côte de la Grande Bruyère

Beklimmingscode van RouteYou :

  • Lengte : 1.19 km
  • Stijging : 51 m
  • Gemiddelde hellingsgraad : 4 m / 100 m - 4.34 %
  • Maximale hellingsgraad : 5.23 %


Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Hakhoutbos van zwarte els met perceelsrandbegroeiing

Vlakbij de Mollebeek ligt een vrij nat lager perceel met een perceelsrandbegroeiing van knotwilgen, een knoteik en een houtkant op talud van hazelaar en meidoorn. Op de 18de-eeuwse de Ferrariskaart staat dit perceel al ingekleurd als bosje. Op het perceel zelf zijn nog hakhoutstoven van wilg en een hakhoutperceel van zwarte els aanwezig. De dikste knotwilg staat bij het kruispunt van de Blekerijstraat met de Trompstraat en heeft een stamomtrek van 460 cm. Bij hetzelfde kruispunt staat er in de hoek van het perceel een knoteik met een stamomtrek van 224 cm.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Malakofftoren

De Malakofftoren werd uitgeroepen als Hals paradijsplekje door het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei. De Malakofftoren is een nagebouwde middeleeuws ogende wachttoren uit 1854, nu ingebed in een natuurdomein met bos en bloemrijke graslanden. Vandaag kijk je vanaf de kantelen uit over een landschap dat onder stedelijke druk staat. Niettemin kan je nog volop van het groen proeven en word je er ondermeer overdonderd door een oase van rust en natuur.



Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Reservaat Berendries

Natuurreservaat De Berendries is een natuurgebied van Natuurpunt Halle. Het werd de laatste jaren bijna 1 hectare groter! Meer plaats voor planten, dieren en wandelaars om van de ruimte en de rust te genieten.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Steengroeve van Rodenem

Deze leisteengroeve, gekend als de steengroeve van Rodenem, is één van de eerste plaatsen (als je van het noorden komt) waar je primaire gesteenten aan het oppevlakte ziet. Deze rots dateert uit het cambrium en is een relict van een oude steengroeve van de wijk Rodenem. De steen werd verwerkt in heel wat gebouwen in de regio, zoals in de kerk van Lembeek, de Malakovtoren, het vroegere kasteel en de bruggen over het kanaal. De rots werd onderzocht door geologen. Het gaat om een oud massief dat 500miljoen jaar geleden werd gevormd. Er werden zelfs fossielen gevonden die zowat 520miljoen jaar oud zijn. De oudste geologische beschrijving van deze groeve dateert uit 1847. De groeve bestond reeds in 1730, maar over de eerste exploitatie is weinig concreets geweten.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Station Halle

Station Halle is een spoorwegstation in de stad Halle langs spoorlijn 96 . Het station is tevens het eindstation van spoorlijn 26 naar Schaarbeek en van spoorlijn 94 naar Doornik.

Dit decoratieve station in neo-Vlaamse Renaissancestijl werd in 1887 gebouwd naar ontwerp van architect Henri Fouquet, ter vervanging van een eerder gebouw uit 1840.


Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Buizingen

Buizingen is een dorp in de Belgische provincie Vlaams-Brabant en een deelgemeente van Halle. Het ligt ongeveer 15 km ten zuidwesten van Brussel.
Voor de komst van de eerste spoorlijn Brussel-Zuid - Tubeke in 1840 kende de toenmalige gemeente Buizingen twee kernen: de dorpen Buizingen en Eizingen. Destijds gespeld als Buysinghen en Eysinghen. Het centrum en de kerk van Eizingen lagen exact op de as waar de spoorlijn zou komen waardoor vrijwel het hele dorp, dat toen slechts een 130-tal protesterende bewoners telde, plaats moest maken voor de metershoge spoorwegberm.

Auteur:

Comments

    You can or this trail