Activity

45km Remersdaal rjo

Download

Author

Trail stats

Distance
28.11 mi
Elevation gain
2,241 ft
Technical difficulty
Moderate
Elevation loss
2,241 ft
Max elevation
912 ft
TrailRank 
8
Min elevation
279 ft
Trail type
Loop
Coordinates
939
Uploaded
August 17, 2021
Recorded
August 2021
Be the first to clap
Share

near Berlieren, Wallonia (Belgique)

Viewed 235 times, downloaded 1 times

Waypoints

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Commanderij van Sint-Pieters-Voeren

Een plaats van nimfen... Een prachtig gebouwtje is het brongebouwtje in de Commanderij van Sint-Pieters-Voeren. Hier vloeit het riviertje de Voer uit die zijn naam geeft aan dit gebied. De bron van de Voer bevindt zich niet in het gebouw maar ontspingt iets verderop. Door het gebouwtjes stroomt tot 4.000 liter per minuut afkomstig van het verderop gelegen brongebied van de Voer. Het gebouw is een soort nymphaion. Een nymphaion is een gebouw dat men optrok in Griekse en Romeinse tijd toegewijd aan de nimfen "die aan bronnen en rivieren leven".

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

't Gillishof

Welkom in onze rustieke vakwerkwoning, waar het oudste gedeelte uit de 17de eeuw voor je gereserveerd is. Twee prachtige gastenverblijven voor 2 pers. (+ slaapbank) en 4 pers., de gezellige eetkamer met aangrenzend keukentje en de rustige bibliotheek met open haard staan ter beschikking. In onze ruime tuin met diverse terrassen bevindt zich het zwembad. Ons motto: privacy en rust in een familiale omgeving.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Veurzerbron

Gelegen midden in een bosrijke omgeving. Er passeert een wandelroute. Onze kamers hebben uitzicht op weilanden met paarden en koeien. Onze B&B hebben wij opgezet met de bedoeling onze gasten echt te verwennen met een heerlijk ontbijt met vers geperste appelsienen. 's Avonds een lekker glas wijn bij de open haard en dan genieten van de rust en de stilte in Veurs! Er staat een koelkast ter beschikking met drank o.a. streekbier, wijn, frisdranken, fruitsap, e.d. "Veurzerbron" dankt zijn naam aan het nabijgelegen riviertje. Carol en François renoveerden het vakwerkhuis tot een luxueus gastenverblijf waar gastvrijheid en gezelligheid hoog in het vaandel staan.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Auberge 's Gravenhof

Een volledig gerenoveerde Bed & Breakfast geopend door de familie Appel. Het gehele complex bestaat uit 11 hotelkamers. Limburgers worden over het algemeen beschouwd als de meest gastvrije mensen van België. In Auberge ’s-Gravenhof legt de gastvrouw je extra in de watten. Met koffie en thee op de kamers, lekkere streekgerechten in de salon en een ontbijtje met verse eitjes en andere lokale oogsten is het heerlijk vertoeven en overnachten in deze prachtige hoeve.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Blanckthys

Wil je er even tussenuit? Hotel Blanckthys geeft je die mogelijkheid. Je beleeft een ontspannend verblijf in de 16e eeuwse hoeve. Wandel en fiets er in een streek waar de tijd lijkt stil te staan. En combineer dit alles met avondjes van culinaire verwennerij. Meer informatie vind je op de website.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Het Begijnenhof

Tegenover het middeleeuwse abdijkasteel Sinnich, aan de rand van een rijk hellingbos en het schilderachtige grensdorp Teuven, ligt de Begijnenhof. Drie vakantiehuisjes voor 2, 4 en 6 personen met 1, 2 en 3 slaapkamers, zitkamer met TV, badkamer met ligbad of douche, cv en volledig ingerichte keuken. Een ideaal vakantieoord voor familiereünies en vriendengroepen. De Begijnenhof is bijzonder geschikt voor kinderen. Alle voorzieningen zoals subtropisch zwembad, sauna, restaurantjes liggen op een afstand vanaf 1 km. Romantisch met z'n tweetjes of met de ganse familie in smaakvol ingerichte karakterwoningen in de monumentale boerderij. Max. capaciteit: 12 personen.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Kasteel van Altenbroek

Verscholen tussen de bossen en heuvels van de Belgische Voerstreek is Château Altembrouck een oase van pastorale rust en ruimte, met de monumentale sfeer en stijl die horen bij een 18e eeuws kasteel en landgoed. En dat op slechts enkele minuten van Luik, Hasselt en Maastricht. U kunt overnachten in een bijzonder design hotel, midden in een 250 hectare groot grensoverschrijdend natuurdomein, met de grootste fauna variatie van Vlaanderen. Het uitzicht op bossen, vijvers en landerijen is adembenemend. Herten, reeën, das en everzwijn, u kunt ze spotten vanuit uw luxueuze verblijf in de vleugels van het kasteel. Altembrouck is een van de mooiste te bezoeken historische hotels in de streek. In het restaurant Fogo worden gasten op Altembrouck verrast met gerechten van het eigen land. De slow food filosofie en een eigenzinnige selectie zorgen voor de unieke smaak van onze producten, zoals het exclusieve Japanse Wagyu rund, ons Kurohitsu lam en het verrukkelijke Primavera kalf. Sinds kort en dat is werkelijk uniek, loopt ook het Hongaarse, Mangalica, zeg maar de Wagyu onder de varkens, vrij rond op ons landgoed. Het best bewaarde geheim van Belgie. +32 4268 0336

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Aubel

Aubel is een plaats en gemeente in de provincie Luik in België, in de zogeheten Platdietse streek. De gemeente telt ruim 4000 inwoners. Binnen de gemeentegrenzen liggen naast Aubel ook de dorpjes Sint-Jansrade , Godsdal en Kluis .

Aubel is bekend om zijn streekproducten: hervekaas, stroop, cider en bier. Deze worden verhandeld op de markten op
dinsdag- en zondagochtend. In het verleden was de markt van Aubel zeer bekend. Van heinde en verre kwamen de boeren naar Aubel om hun producten te verkopen. Zelfs vanuit de omgeving Sittard bezochten de boeren de markt van Aubel. Vooral de kaas uit Aubel, de Aubeloise, is erg bekend onder de liefhebbers. Het is een kaas die scherp en pittig van smaak is en ook zo ruikt. De kaas is beschermd als Hervekaas door middel van de Europese kwalificatie: beschermde oorsprongsbenaming.


Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Sint-Pieters-Voeren

Sint-Pieters-Voeren is met ongeveer 250 inwoners de kleinste deelgemeente van Voeren, een faciliteitengemeente die deel uitmaakt van het arrondissement Tongeren in Belgisch-Limburg .

De streek werd reeds in het neolithicum bewoond. Er werden overblijfselen gevonden van werkplaatsen waar in de open lucht silex bewerkt is.


Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Homburg

Homburg is een deelgemeente van Blieberg in de Belgische provincie Luik. Het plaatsje ligt in het Land van Herve en in de zogeheten Platdietse streek. Tot 1977 was Homburg een zelfstandige gemeente.

De geschiedenis van Homburg gaat mogelijk terug tot de Merovingische tijd; rond 1070 wordt de naam Humborc aangetroffen in manuscripten.


Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Steenboskapel

Steenboskapel is een bidkapel in de gemeente Voeren en werd ca. 1850 gebouwd met gebruik van onder andere spolia van de aldaar opgegraven Romeinse villa. Langs de kapel loopt de weg Steenbos die gelegen is op de plaats waar in de Romeinse tijd ook reeds een weg lag. Verder naar het westen komt de boom langs de Nagelboom van 's-Gravenvoeren.
Ze wordt gewaardeerd als een element in de studie van het wedergebruik van Romeinse spolia in jongere gebouwen.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Nagelboom van 's-Gravenvoeren

Deze Nagelboom of Pijnboom werd boom van het jaar in 2015. De Voerense nagelboom - een paardenkastanje die vol verroeste spijkers zit - dong tevens mee naar de titel van 'Europese boom van het jaar'. Deze verkiezing wordt jaarlijks opgezet door 'EPA', een Tsjechische milieuorganisatie. Een team van lokale experts, een 12-koppige jury, koos voor België uiteindelijk unaniem voor deze nagelboom in 's Gravenvoeren: een eerder anonieme paardenkastanje, ware het niet dat de schors vol spijkers zit.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Natuurhuisje 24763 in Blieberg

Ben je op zoek naar een echt bijzondere ervaring? Dan ben je welkom in onze postwagons uit 1930, waar je enkele dagen lang in een compleet andere omgeving verkeert! De eigenaars hebben de wagons gerenoveerd met zorgvuldig behoud van de originele stijl. Wel staan de wagons voortaan stil in een oude garage. Tot je beschikking zijn een salonwagon met banken waar je kunt lezen of je ontspannen, een eetkamerwagon waarvan de zijdeuren volledig naar buiten opengaan en tot slot een wagon met couchettes van weleer waarvoor je zelf een slaapzak moet meebrengen.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Waterbron en poomp in Brigidabron Wesch Norbik

Waterbron en poomp in Brigidabron De Wesch Noorbeek In het Noorbeekse buurtschap De Wesch ontspringt het beekje De Noor. Het beekje is de enige richting België stromende waterloop van Nederland. De bron is vernoemd naar de plaatselijke patrones van de RK parochie de Heilige Brigida. Over de bron van de Noor is een soort van waterbekken gebouwd met een fraaie hardstenen boog. De bewoners van Noorbeek en omliggende gehuchten kwamen vroeger hun drinkwater uit de bron halen. Dit gebeurde veelal met twee emmers aan een houten puthaam. Later werd er een pomp gemaakt bij de bron. Tegen de gemetselde bakstenen pompzuil met natuurstenen bekroning werd een pomp bevestigd. Alleen de ijzeren banden waarmee de pompinstallatie aan de zuil was bevestigd zijn nog zichtbaar. De pompinstallatie is verdwenen. Op de oude foto (ca. 1920) is de oude pompinstallatie wel nog goed zichtbaar

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Landgoed Altembrouck

Altenbroek, 's Gravenvoeren: Landgoed Altembrouck Altembrouck ligt midden in de Voerstreek, een gebied tussen Luik, Maastricht en Aken, dat qua landschap eeuwenlang onveranderd is gebleven. Ook al lijkt het dat de tijd hier stil heeft gestaan, de geschiedschrijving is er niet minder boeiend om. Ooit bestond er in de vroege Middeleeuwen een kleine gouw (de Luigau) waarbij de hoofdhof hier in 's-Gravenvoeren lag. Voeren was in die tijd een Karolingisch kroondomein bestuurd (beheerd) door een graaf. In dit voormalig koningsgoed werd in 878 de overeenkomst gesloten aangaande verdeling van Lotharingen tussen de koning van Frankrijk, Lodewijk de Stamelaar en de koning van Duitsland, Lodewijk de Smalle, de respectievelijke zonen van Karel de Kale en zijn broer Lodewijk de Duitser die in 870 de historische ontmoeting in Meerssen hadden. Uit een schenking van Graaf Conrad in 1083 weten we dat de parochie Voeren bestond uit de tegenwoordige kerkdorpen 's-Gravenvoeren, Noorbeek, Mheer en Banholt, Warsage en Aubel, Sint Martenvoeren, Sit Pietersvoeren, St. Jean-Sart en Slenaken. Rond 1100 was graaf Thibald tevens heer van Valkenburg. Bij het kinderloos overlijden van Thibald in 1106 werd de gravenzetel van Voeren naar het naburige Dalhem verplaatst. Om maar aan te geven hoe hecht deze streek ooit in elkaar gevlochten is geweest. Midden in dit historische gebied lag rond 1300 een "Broeke bi Voeren". Etymologisch betekent "broek": gedraineerd en in weilanden herschapen moeras. In de loop der tijden zijn inderdaad een aantal broekgronden door afwateringswerken (zoals het aanleggen van vijvers) in hooilanden en beemden veranderd. De oudst gekende heer van Broek (anno 1314) is een zekere Jan van Voeren, waarschijnlijk nog een verre afstammeling van de graven van Voeren. In zijn tijd was Altembrouck een leengoed van de graven van Dalhem. In 1371 neemt Reinier van de Broekke deel aan de bekende Slag van Baesweiler. Van 1355 tot 1511 is het kasteel in het bezit van het geslacht Melcops. Via verhuwelijking komt het in bezit van de familie Holset die er woont tot 1624. In de 16e eeuw, wanneer "ons" Broek (of Brook zoals Voerenaars het zeggen) verbonden wordt aan de familie van Hoensbroek, evolueert de naam tot "Aldenbroek", het oude Broek in tegenstelling tot het jongere Broek van Hoen. Het wapenschild van Altenbroek en het wapenschild van Hoensbroek hebben trouwens gemeenschappelijke kwartieren. In 1629 werd Altembrouck eigendom van Jan de Berghe, tevens Heer van Noorbeek. In 1714 is ridder de Winckel, heer van Altenbroek én van de heerlijkheid Noorbeek, nog altijd verbonden met Hoensbroek middels zijn functie van adjudant van Antonius van Hoensbroek. De bekendste eigenaar van Altembrouck is wel de familie de Schiervel. Zij komt op het kasteel in 1790 wanneer de advocaat Pierre Joseph de Schiervel trouwt met de erfdochter van de toenmalige eigenaar de Fassin, Marie Claire. Vader de Fassin verlaat dan Altembrouck en geeft kasteel en hoeve aan zijn schoonzoon. Dit gaf aanleiding tot de legende die Carolus Waelbers uitspon in zijn gedicht: "Op Waterloo" De jonge de Schiervel neemt de leiding van de hoeve persoonlijk in handen en toen Napoleon de grenzen met Engeland sloot, introduceerde hij de schapenteelt in het dal van de Noorbeek. Als stamhoofd van de Schiervels op Altembrouck was hij een eminente persoonlijkheid. Van 1812 t/m 1827 was hij burgemeester van 's-Gravenvoeren en vóór 1830 lid van de Tweede Kamer der Staten Generaal van Nederland. Later wordt hij ridder in de orde van de Belgische Leeuw. Hij overlijdt te Altembrouck op 25 jan. 1831 op 76 jarige leeftijd. Zijn zoon Louis de Schiervel wordt gouverneur van de nieuwe Belgische provicie Limburg en maakte zich onder andere dienstbaar door de aanleg van een nieuwe weg tussen Hasselt en Maastricht. Uit dankbaarheid voor de bewezen diensten liet de gemeenteraad van Hasselt de boulevard tussen Kuringen en Luikerpoort de Schiervellaan noemen. Zijn broer, Henri de Schiervel werd net als zijn vader burgemeester van 's-Gravenvoeren en woonde tot zijn dood op Altembrouck. Hij maakte eerst de onafhankelijkheid van België mee en moest vervolgens accepteren dat het tegenwoordige Nederlands Limburg onder dwang aan Nederland werd afgestaan. Dit was een zware klap voor 's-Gravenvoeren omdat het door de nieuwe Belgisch-Nederlandse grens, die dwars door het landgoed Altembrouck liep werd afgesloten van de dorpen in Nederland, zoals Mheer, Noorbeek en Slenaken, waarmee het voorheen een economische eenheid vormde (die omspande het hele gebied tussen Valkenburg en Dalhem). Henri's zoon Jacques Gustave de Schiervel, verwerft de titel baron van zijn oom Louis, de gouverneur, na zijn huwelijk met de dochter van de bekende Charles Ghislain Vilain XIIII (Vilain quatorze), lid van het Nationaal Congres (de eerste Belgische regering), later minister van Buitenlandse zaken en buitengewoon minister van het Vaticaan. Een dochter uit deze verbintenis, Marie-Philipine Ghislaine Josephine trouwt in 1878 met Arthur de Behault, de grootvader van monsieur Jean en monsieur André, nog bekend bij vele oud Voerenaren. Gustave baron de Schiervel werd bij zijn dood in 1898 bijgezet in de familiegrafkelder naast de parochiekerk van 's-Gravenvoeren. Met zijn heengaan kwam een voorlopig einde aan de permanente bewoning van Altembrouck. De Behaults waren gehuisvest te Gent op kasteel Gend'hof te Buggenhout. De zoon van Arthur de Behault,Adrien, geboren 7 februari 1884 was officier tijdens de oorlog 1914-1918 en huwde met Annette de la Croix, dochter van de eerste minister de la Croix (na 1914-1918). Het was Adrien de Behault die samen met zijn vrouw en drie zonen Altembrouck gebruikte als zomerverblijf. Bij hun overlijden wordt het landgoed verdeeld. Kasteel en park gaan naar zoon Jean, boerderij en landerijen naar zoon André. In 1994 wordt het kasteel door hun erfgenamen verkocht aan de huidige bewoners. Goed een jaar later worden ook boerderij en landgoederen gekocht, waardoor het landgoed uiteindelijk werd herenigd. Na 100 jaar is het kasteel nu weer bruisend van activiteit.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Broekmolen

De Broekmolen (of: Broekermolen) dateert waarschijnlijk uit 1773, het jaartal dat in muurankers is weergegeven. In die tijd bestond het complex uit een kleine graan- en oliemolen en een woonhuis onder één dak. Aan de andere kant van het erf lagen de schuren. De molen kreeg water vanuit een vergaarvijver aangevoerd, die het water vanuit een molentak van de Gulp kreeg.

In 1906 werd het molengebouw uitgebreid, het maalwerk en waterrad werden vergroot. De oude kleine molen werd afgebroken en een grotere molen werd aangebouwd. Tijdens en na de Eerste Wereldoorlog was het waterrad aan een 110 Volt-dynamo gekoppeld. Daardoor kregen de omliggende woningen elektrisch licht.

Aan het begin van de twintigste eeuw werd er uitsluitend nog bakroggen en voergraan gemalen. Het mechanisme voor de oliemolen was inmiddels verwijderd. De molenfunctie verdween toen de molenaar in 1962 overleed. Vanaf 1980 is de molen geheel verbouwd en in gebruik als woonhuis.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Kasteel van Obsinnich

Het aan de Gulp gelegen kasteel en hof van Obsinnich was een allodiaal goed, in de 14de eeuw in bezit van de familie Rhoe van Obsinnich. Vanaf midden 15de eeuw eigendom van de familie van Eynatten. Volgens sommige auteurs bevond zich op deze plaats vanaf de 8ste eeuw een burcht die in 1285 door Jan I van Brabant wordt ingenomen en na de slag van Woeringen in 1288 volledig platgebrand. Van deze constructie bleven geen sporen bewaard. De oude kern van het gebouw zou dateren uit de periode dat de familie van Eynatten het goed in zijn bezit krijgt; van dit kasteel resten slechts een aantal elementen in de onderbouw. Winand van Eynatten, heer van Obsinnich vanaf 1619, vergroot het kasteel met twee haakse vleugels; de datering 1641 op een windwijzer verwijst waarschijnlijk naar deze bouwcampagne. Door het huwelijk van Cathérine-Elisabeth van Eynatten met Guillaume-Théobald d'Eynatten de Remersdael, begin 17de eeuw, worden de heerlijkheden Obsinnich en Remersdaal verenigd. In 1721 komt het goed in het bezit van de familie de Furstenberg, tot circa 1950. Baron Clément-Auguste-Egon de Furstenberg voert in 1880 belangrijke verbouwingen uit aan het kasteel: de centrale vleugel wordt in zuidwestelijke richting verlengd, de toren die tot een ruïne vervallen was wordt herbouwd, en de zijgevels worden verhoogd.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Brouwerij Grain D'orge

Biertyp(en) : Aubel Pure (5%), Aubel Double (6,5%), Aubel Triple (9%), Canaille (wit, 5%), The Pom
(fruit, 5,2%), Joup (7,5%), Brice Joup (7,5%) en Grelotte (bruin kerstbier, 9%)
Benoît Johnen werkte eerst in een brouwerij. Daarna had hij samen met zijn vrouw Vivianne een café. "Maar we zeiden altijd tegen elkaar dat we ooit ons eigen bier zouden maken". Een paar jaar lang hadden ze én een café én brouwden ze bier. Sinds kort houden ze zich echter alleen bezig
met bierbrouwen. Ook produceren ze bier tegen maakloon. Extra troef: twee à drie keer per jaar organiseren zij bier-spijs-avonden.
Bezoek: op afspraak - Voor iedereen toegankelijk op zaterdag om 16.30 u
10 -> 100 personen - € 6,50/p - Inclusief twee glazen bie
Workshops: nee
Talen: FR - NL - DE - EN
Verkoop: ja

-Bie

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Stroopfabriek Meurens

In de geschiedenisboeken lezen we dat reeds in de 17de eeuw vele landbouwers uit het Land van Herve zelf stroop maakten van de appels en peren uit hun boomgaard, met alleen een koperen ketel en een pers. Die stroop werd samen met de andere producten van de boerderij verkocht.
Een eerste industrialisatie van de stroop duikt op tussen 1880-1890: toen gingen de boeren uitgebreid experimenteren met een stoommachine en met hydraulische persen. Dankzij die twee grote innovaties konden ze grotere hoeveelheden verwerken. Zo ontstonden de eerste industriële stroperijen.
Ook na 60 jaar, van 1947 tot 2007, blijft de Echte Luikse stroop®, een vaste waarde op de tafel en in de keuken. De siroop troont op de ontbijttafel, raffineert karakterkazen en geeft een verfijnde toets aan kleine gerechtjes in onze dagdagelijkse keuken tot de complexe bereidingen van de beste koks in het land.
Trouw aan zijn roots, wordt de stroop in het bekende blauwe potje met zijn bloeiende boomgaard ook vandaag nog steeds in de streek van Aubel geproduceerd..

-Alcoholvrije dranken, siropen
-Siroop

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Ambachtelijke Stroopfabriek Van Aubel

Al vijf generaties lang zet de Ambachtelijke Stroopfabriek van Aubel de traditie voort van stroop die gemaakt wordt volgens het oude recept van de boerderijen van het Land van Herve.
Hoewel ‘technische’ verbeteringen de verschillende handelingen gemakkelijker hebben gemaakt, is er niets veranderd aan de van oudsher overgeleverde tradities. De ambachtelijke stroop wordt nog steeds gemaakt in koperen ketels boven een stevig vuur en zonder toegevoegde suikers. Ze bestaat uit geconcentreerd sap van peren en appels van hoogstammige fruitbomen uit het Land van Herve.
Bij Nyssen is stroop een familieverhaal, een vakkennis die van generatie tot generatie wordt doorgegeven. En de aflossing is opnieuw verzekerd!

-Alcoholvrije dranken, siropen
-Cider/appelsap
-Siroop
-Jam en honing
-Jam/confituu
-APAQ-W

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Chapelle Sainte Anne

Deze barbecue is voor een familie ontworpen. Die bestaat uit een tafel en twee zitbanken. Als groepen gebruik van de barbecueplaats willen maken, is het noodzakelijk om het bovenstaande nummer op voorhand op te roepen. Zo zullen de vuilniszakken leergemaakt en de plaats klaar gedaan.
Overdekte barbecue : Nee
Rooster ter plaats : Ja
Tafel ter plaats : Ja
Reservatie : Optioneel

-Sport & fysieke activiteit
-Barbecue/picknickzone

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Sint-Annakapel

Aan de rand van Vlaanderen, in de prachtige Voerstreek, staan de twee kleinste monumentjes die Erfgoed Vlaanderen beheert. Ze zijn ideaal om even halt bij te houden tijdens een rit met de fiets of de wagen.

De Sint-Annakapel staat in Sint-Pieters-Voeren op een idyllisch kruispunt in de velden en is te mooi om er aan voorbij te gaan. Binnenin is een schitterend stucwerkplafond, dat dateert uit de 17de eeuw. Andere verfraaiingswerken werden uitgevoerd in 1730. Momenteel wordt een grondige restauratie voorbereid.

De kapel van Onze-Lieve-Vrouw Kinkenberg heeft die restauratie al gekregen. Deze barokke kapel staat in het hart van ’s Gravenvoeren op de rechteroever van de Voer. In 1715 werd het religieuze bouwwerkje aan de zuidkant van het driehoekige plein van de Kinkenberg opgericht door Henri Delvaux. Het werd een klein juweeltje dat nog steeds de moeite is om even bij stil te staan.
Bron: Erfgoed Vlaanderen

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Slenaken

Slenaken is gelegen in het dal van de Gulp. Aan de rand van Slenaken, langs de oever van de Gulp, ligt een enorme steen verscholen tussen de bossen. In 1953 ontdekte een oplettende amateur-archeoloog op de kei van Slenaken een aantal kaarsrechte groeven die slijpsporen zijn, ontstaan doordat de kei in de prehistorie werd gebruikt voor het slijpen van bijlen van vuursteen en hardsteen. De steen van Slenaken is dan ook een zogenaamde slijpsteen of polissoir.

De Amstel Gold race werd herhaaldelijk door Slenaken gepland.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Heijenrath

Heijenrath is één van dé fietsdorpen in deze regio. Het gehucht is vooral bekend omdat het gelegen is bovenaan de Loorberg, een van de zwaarste en langste beklimmingen in de wielerklassieker Amstel Gold Race.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Belvoor

Deze 32-persoons vakantiewoning is een volledig nieuwe vakantiewoning. Door de U-vormige opstelling, waarin veel ramen zijn verwerkt, is er een prachtige vakantiewoning met zeer veel licht en ruimte ontstaan. 
De woning biedt enorm veel luxe en comfort door onder andere: een inpandige wellness ruimte, buiten een jacuzzi, een bar en een pooltafel. De woning ligt in ’s Gravenvoeren en wordt met Maastricht verbonden door een zijriviertje dat vanuit de Maas door de gemeente stroomt.

Auteur:

Comments

    You can or this trail