Activity

kanaal route

Download

Author

Trail stats

Distance
74.69 mi
Elevation gain
656 ft
Technical difficulty
Moderate
Elevation loss
597 ft
Max elevation
125 ft
TrailRank 
1
Min elevation
0 ft
Trail type
One Way
Coordinates
1307
Uploaded
July 20, 2022
Recorded
July 2022
Be the first to clap
Share

near IJskelder, Flanders (Belgique)

Viewed 13 times, downloaded 2 times

Itinerary description

kanaal route

Waypoints

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Kanaal naar Beverlo

Het Kanaal naar Beverlo werd in een record-tempo van 3 jaar aangelegd. Het graven werd gestart in 1854. Het fungeert als een aftakking van het Kanaal Bocholt-Herentals en was voornamelijk om militaire reden gegraven. Het was een bevoorradingskanaal voor de garnizoensplaats Leopoldsburg. Later werd het ook commercieel belangrijk voor de metaalindustrie te Lommel. Het kanaal loopt dood in de havenkom van Leopoldsburg en is vrij van sluizen.

Auteur: De Willemsroute
Meer informatie

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Zeniq

Je hebt een leuke kamer in 'zen' stijl ter beschikking en daarbij een luxe douche, daar hoort ook een uitgebreid ontbijt bij indien gewenst. Je kan eventueel ook gebruik maken van onze privé sauna en jacuzzi mits afspraak. Je kan hier genieten van de natuur, en je bent niet ver van het stadje Geel en Herentals om te winkelen. Fietsroutes en abdijroutes zijn hier rijkelijk aanwezig. Binnenkort op wandelafstand een nieuw schoppingcenter.

Auteur: tovpubliek
Meer informatie

PictographWaypoint Altitude 0 ft

B&B Olen

Ons huis is gelegen in Olen, het hartje van de Antwerpse kempen. Wij begroeten u er hartelijk met Belgische gastvrijheid. Het gastenverblijf telt 2 kamers voorzien van eigen badkamer met lavabo, douche en toilet. Volledig rookvrije woning, geen dieren toegelaten. Roken kan op het terras. Privé parking. Bij mooi weer kan u ontbijten in de tuin.

Auteur: tovpubliek
Meer informatie

PictographWaypoint Altitude 0 ft

De Grote Kievit

Deze prachtige B&B bevindt zich in een oase van rust, natuurgebieden en bossen in de Antwerpse Kempen. De huidige eigenaren, hebben als binnenhuis- en tuinarchitect, deze unieke hoeve met rijke historie, nieuw leven ingeblazen.

Auteur: tovpubliek
Meer informatie

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Sunparks Kempense Meren

Sunparks Kempense Meren is een familiepark omringd door natuur. Omzoomd door het eindeloze Rauwse Meer aan de ene kant en het uitgestrekt dennenbos aan de andere kant. De comfortabele vakantievilla's, met tuin en terras, liggen verspreid over het park. U kunt ook overnachten in het hotel, waar u de voordelen van een vakantiepark met de luxe van een hotel combineert. Dagelijks worden de bedden opgemaakt, ligt er een stapel handdoeken voor u klaar en kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. In dit all-weather vakantiepark zullen u en uw familie zich geen seconde vervelen. Veel van de sportfaciliteiten zijn overdekt, net als het subtropisch zwemparadijs Aquafun (toegang inbegrepen). Dus ook als het regent, kunnen uw kinderen zich volledig uitleven. Wilt u er liever op uit trekken? Dan helpt ons toeristisch infopunt, de Tourist Guide, u graag verder op weg om de attracties in de buurt te ontdekken.

Auteur: tovpubliek
Meer informatie

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Antwerp Docks

Het Antwerp Docks ligt op 250 m van afrit 1 aan de E19 met één voet in de haven en toch slechts enkele min. van het stadscentrum. Kamers met douche of bad en toilet, radio, kleuren TV, telefoon, safe. Restaurant en bar.

Auteur: tovpubliek
Meer informatie

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Docklands - Belgian Branch

Luxekamers in een tijdloos design van befaamde ontwerpers en architecten. Rustig gelegen op het eilandje ('the place-to-be'), gemakkelijk te bereiken vanaf de ring en gratis parking, maar toch op loopafstand van de binnenstad. Welkom!

Auteur: tovpubliek
Meer informatie

PictographWaypoint Altitude 0 ft

De Brouwerij

Volgens Winkler-Prins, ontstond hier in de Brouwerij in Viersel de groene beweging in Vlaanderen, als eerste in Europa. Onder de titel "Leven in de Brouwerij" stichtte rond het einde van de jaren zestig de jezuïetenpater Luc Versteylen een christelijke leefgemeenschap waar mensen tot vandaag inzicht en inspiratie gaan zoeken. Zij vonden huisvesting in deze oude brouwerij De Valk in Viersel, vlakbij het Albertkanaal. Hier richtten ze de Groene fietsers op, een actiegroep die onder andere actie voerde tegen de geplande aanleg van een duwvaartkanaal van de Antwerpse haven naar het Albertkanaal. Zo kwamen zij in contact met andere groene actievoerders. Daar ontstond ook de herlevingsbeweging "Anders gaan leven" die tegenover de drukke, jachtige tijd nieuwe waarden propageerde: tegenover consumptie, concurrentie, prestatie werden voorgesteld: soberheid, samenhorigheid en stilte. In 1977 deden zij als Agalev voor het eerst mee aan verkiezingen (zie beginselen van Agalev).

Auteur: Dromos
Meer informatie

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Sint Felix pakhuis

Vroeger was dit een pakhuis, het Sint-Felix pakhuis. Tegenwoordig is dit het huidige stadsarchief. (Foto van de voorgevel).

Auteur: Lisa Maes
Meer informatie

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Knipoog

omheind grasveldje met drie veerwipjes, een dubbele schommel, een vierveer, een looprek en een combinatietoestel met klimmuur, huisje en glijbaan.

Auteur: Bouwen aan groen speelweefsel
Meer informatie

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Sint-Pieter en Pauwelkerk

De huidige kerktoren dateert van het einde van de 15de eeuw. Hij is 41,78 meter hoog. Het is een typisch Kempische bakstenen toren in gotische stijl. Opmerkelijk zijn de vele rune-tekens die in de toren aangebracht zijn : maalkruisen, ruitkruisen, een odalteken, een zandloper en een ingewikkelder metselaarsteken. Het schip van de kerk werd herbouwd in 1898 in neogotische stijl. De portalen en enkele andere delen kwamen iets vroeger klaar. Boven een portaal prijkt een 'Doop van Christus in de Jordaan', Vlakbij de deur staat een "dovenbiechtstoel", die indertijd wegens de privacy opgesteld stond in de sacristij. De gebeeldhouwde biechtstoelen en lambrisering zijn van Andreas De Swert de moderne kruisweg van Geroen De Bruycker (1976). Onderaan het altaar met de Kruisafneming, ligt een Sint-Franciscus van Assisi, uit ivoor en Congolees hout. In het tabernakel van dit altaar wordt het relikwie van de Heilige-Doorn bewaard. Het centrale altaar werd op 29 juni 2008 door Mgr. Paul Van den Berghe gewijd. Het is een ontwerp van architect Fréderic Wattecamps, partner bij Atelier Vanhout in Turnhout. Het is uitgewerkt in carraramarmer en blauwe hardsteen. De eenheid tussen altaar en lezenaar is het sterkste kenmerk van deze moderne constructie die door de materiaalkeuze goed in het interieur is geïntegreerd. De parochie heeft een handige brochure ter beschikking met vooral aandacht aan details uit glasramen en beeldsnijwerk. In de zomer is er in de kerk meestal een tentoonstelling van religieuze kunst.

Auteur: Wizpr.guide
Meer informatie

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Buulmolen

Een korte geschiedenis De allereerste vermelding van de Buulmolen dateert al van 1362. In de nacht van 11 juli 1744 brandde de molen af, maar hij werd in het najaar en de winter weer opgebouwd. In 1938 moest de molen plaatsruimen voor de aanleg van het Albertkanaal. Helemaal gedemonteerd werd hij overgebracht naar het Antwerpse Noordkasteel waar hij tot 1986 bleef staan. Uiteindelijk werd hij terug afgebroken en aan zijn lot overgelaten. In 1994 was de stad Antwerpen bereid om de molen terug te geven. Na renovatie kreeg de Buulmolen in 2003 weer zijn plaats in Olen. Locatie De molen staat in de Industrielaan, vlakbij het sas van Olen. Openingsuren Vaste tijdstippen om de molen te bezichtigen: elke laatste zondag van de maand: 13.00 - 17.00 uur (oktober tot en met maart) 13.00 - 18.00 uur (april tot en met september) De molenaar is tijdens deze momenten steeds aanwezig en hij kan je veel vertellen over de werking en de geschiedenis van de molen. Het bezoek is gratis. Individuele of groepsbezoeken op andere momenten: Wil je op een ander moment de molen bezoeken, dan maak je best telefonisch een afspraak met de molenaar. Hou er wel rekening mee dat je 5 euro verplaatsingsvergoeding betaalt aan de molenaar. Tip: aan de Buulmolen vertrekt de wandeling 'Het Buulmolenpad'. Meer info Willy Vermaelen (molenaar), 014 26 33 87, wvermaelen@hotmail.com

Auteur: Eddy&Rita
Meer informatie

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Kempens Wielermuseum

Zeer aan te bevelen museum voor alle mensen met een hart voor wielrennen en in het bijzonder voor oud-wielrenners die in de jaren 60 en 70 gekoerst hebben.De kans is groot dat je hier oud collega's tegen het lijf loopt en nostalgisch wordt bij het ophalen van herinneringen uit die tijd.Niet enkel de carrière van Kempense wielergrootheden wordt hier in beeld gebracht met foto's en hun materiaal,maar nu ook meer en meer van andere bekende renners uit België en Nederland. Adres: Astridplein 13,2280 Grobbendonk Openingsuren: dinsdag en donderdag van 1300 tot 1700 u eerste zaterdag van de maand van 1000 tot 1700 u derde zondag van de maand van 1000 tot 1700 u Inkomprijs: 2,00 Euro Gratis inkom voor inwoners van Grobbendonk.

Auteur: Bert 2
Meer informatie

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Kempens Wielermuseum

Zeer aan te bevelen museum voor alle mensen met een hart voor wielrennen en in het bijzonder voor oud-wielrenners die in de jaren 60 en 70 gekoerst hebben.De kans is groot dat je hier oud collega's tegen het lijf loopt en nostalgisch wordt bij het ophalen van herinneringen uit die tijd.Niet enkel de carrière van Kempense wielergrootheden wordt hier in beeld gebracht met foto's en hun materiaal,maar nu ook meer en meer van andere bekende renners uit België en Nederland.
Adres: Kempens Wielermuseum
Dorp 1 - 2288 Bouwel 
Openingsuren:
dinsdag en donderdag van 1330 tot 1730 u of op afspraak via Sus Verhaegen, tel. 0475 29 74 14. 

Inkomprijs: gratis

Info op 26.06.2022: Voorlopig is het wielermuseum gesloten voor publiek. 

CONTACT

Kempens Wielermuseum

tel.

014 31 99 73 of 0475 29 74 14

GROBBENDONK - (Uit Het Nieuwsblad 08.06.2021)

Het Kempens Wielermuseum van Suske Verhaegen (73) gaat later dit jaar verhuizen. De collectie krijgt een nieuwe plaats in de lokalen die momenteel gebruikt worden door de gemeentelijke toeristische dienst op het Astridplein in Grobbendonk. De Dienst Toerisme verhuist naast het gemeentehuis, zodat er ruimte vrijkomt.

Marc Peeters

Dinsdag 8 juni 2021 om 18:43



Auteur: Bert 2
Meer informatie

PictographWaypoint Altitude 0 ft

uitkijktoren

samen loop van wateren.

Meer informatie

PictographWaypoint Altitude 0 ft

bochtend Groen

vele leuke bochten door het groen.

Meer informatie

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Grobbendonk

Grobbendonk is een plaats en gemeente in de Belgische provincie Antwerpen. Grobbendonk ligt in de Kempen en behoort tot het gerechtelijk kanton en kieskanton Herentals. In Grobbendonk bevond zich een Romeinse vicus ter hoogte van de Steenberg.
Naast Grobbendonk zelf ligt in de gemeente nog de deelgemeente Bouwel. De dorpen worden gescheiden door het Albertkanaal en de autosnelweg E313; de N13 loopt op de grens. De gemeente grenst aan de stad Herentals en de gemeentes Herenthout, Nijlen, Vorselaar en Zandhoven.

Auteur: Wikipedia
Meer informatie

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Provinciaal Domein het Zilvermeer

Het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer is een recreatiedomein gelegen in de Belgische gemeente Mol. Het domein wordt uitgebaat door de provincie Antwerpen. Het heeft een oppervlakte van 157 hectare en omvat zowel een camping als een recreatief gedeelte.
Het recreatiedomein omvat een zwemvijver met witzandstrand, een watersport- en duikvijver, speeltuinen, minigolf, roeiboten en waterfietsen, go-karts en elektrische minicars. Op het domein zijn er meerdere horecabedrijven, een grote bivakplaats, kampeerhutten en voor mindervaliden toegankelijke vakantiewoningen. Verder zijn er een hoogteparcours, een avonturentoren, een klimmuur met een speleobox, en andere sportterreinen. Sinds 2006 beschikt het domein over een eigen toervaarthaven.


Auteur: Wikipedia
Meer informatie

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Deurnebrug

De Deurnebrug was een liggerbrug in de Antwerpse districten Merksem en Deurne over het Albertkanaal en over spoorlijn 220 ten noorden van het kanaal. De brug had drie overspanningen: twee zij-overspanningen van 22,3 m elk en een middenoverspanning over het kanaal van 44 m.
In de 19de eeuw lag er op deze plaats al een draaibrug over de Kempische Vaart. In 1935, bij de aanleg van het Albertkanaal, werd een nieuwe brug gebouwd. In 1940 werd deze brug door het Belgisch leger vernield. Na de oorlog werd de brug herbouwd.

Auteur: Wikipedia
Meer informatie

PictographWaypoint Altitude 0 ft

IJzerlaanbrug

De IJzerlaanbrug was een liggerbrug in het Antwerpse district Merksem over het Albertkanaal en over spoorlijn 220 . De brug was een deel van de N1 tussen Antwerpen en de Nederlandse grens. De brug bestond uit drie overspanning: twee zijoverspanningen van 16,5 m elk en een middenoverspanning over het kanaal van 37,7 m. De plaats is tot de verbreding van het kanaal op die plaats nog steeds een flessenhals voor het scheepvaartverkeer, dat slechts beurtelings kan passeren.
In het kader van het Masterplan Mobiliteit Antwerpen voor een betere bevaarbaarheid van het Albertkanaal door containerschepen worden de bruggen tussen de Haven van Antwerpen en de aansluiting met het Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten verhoogd tot een doorvaarthoogte van minstens 9,10 meter en wordt het kanaal verbreed tot 63 meter. Ook de IJzerlaanbrug zou verhoogd en verlengd moeten worden, maar door de nabijheid van het viaduct van Merksem komt de vrije hoogte op de brug in het gedrang. De brug wordt daarom afgebroken en vervangen door een fietsers- en voetgangersbrug.

Auteur: Wikipedia
Meer informatie

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Kattesteertvijver

De Kattesteertvijver is een gekende broedplaats van de roerdomp. De roerdomp is in Vlaanderen een uiterst zeldzame vogel geworden en werd daarom op de Vlaamse Rode Lijst opgenomen in de categorie 'met uitsterven bedreigd'. Maar ook andere watervogels kun je hier in grote getalen aantreffen.

Auteur: Veleau | Fietsen langs water
Meer informatie

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Kanaal Dessel-Kwaadmechelen

Het Kanaal Dessel-Kwaadmechelen is een 15,7 km lang kanaal in België. Het verbindt het kanalenkruispunt te Dessel met het Albertkanaal te Kwaadmechelen. Het is een van de zeven Kempische kanalen tussen de Maas en de Schelde. Bij de voltooiing in 1858 maakte het deel uit van het Aftakkingskanaal naar Hasselt. Het heeft een gabariet van 2000 ton, bevat geen enkele sluis en heeft 1 bocht nabij de aansluiting met het Albertkanaal. Te Dessel geeft het aansluiting met de Kempense kanalen: Kanaal Bocholt-Herentals en Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten

Auteur: Eddy&Rita
Meer informatie

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Wolwashuisje

vzw Kemp renoveerde het 19de eeuwse ‘Wolwashuisje’ aan de Molse Nete, de plaats waar vroeger de schapenwol gewassen en gedroogd werd. Deze wolwasserij is het laatste overblijfsel van de vroegere wolindustrie in Mol. Je kan, mits voorafgaandelijke aanvraag, in het oude watermolenhuisje een educatieve natuurhistorische tentoonstelling over het Molse Netebekken en het wolhuisje bezoeken.
Contactgegevens : Wandelweg z/n - Centrum - 014 31 78 16



Auteur: ToerismeMol
Meer informatie

PictographWaypoint Altitude 0 ft

St.-Antoniuskapel

Aan het einde van de negentiende eeuw kende St. Antonius van Padua een grote populariteit als heilige van de verloren voorwerpen. De kapel werd in 1898 gebouwd en was met zijn populaire heilige een veel bezocht gebedsoord.



Auteur: ToerismeMol
Meer informatie

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Jakob Smitsmuseum

Een bezoek aan het Jakob Smitsmuseum in Sluis laat je kennismaken met de hoogst getalenteerde schilder. Decennialang legde Smits het typische Kempense leven vast op doek. In het museum kan je de werken van Smits en zijn tijdgenoten in alle rust bekijken. Weinig kunstenaars hebben de Kempen zo treffend vereeuwigd als Jakob Smits. Hij had een grenzeloze bewondering voor het alledaagse boerenleven, het religieuze karakter van de volksmensen en de Kempense natuur. Smits zag het levenslicht in 1855 in Rotterdam. In 1888 verhuisde hij naar Achterbos waar hij bleef tot zijn dood in 1928. In deze veertigjarige periode penseelde en etste hij een oeuvre bij elkaar dat door August Vermeylen een ‘hoogste glorie van onze kunst’ genoemd werd.

Auteur: ToerismeMol
Meer informatie

Comments

    You can or this trail