Activity

Zomaar even weg: HVC '10

Download

Author

Trail stats

Distance
6.62 mi
Elevation gain
23 ft
Technical difficulty
Easy
Elevation loss
23 ft
Max elevation
42 ft
TrailRank 
12
Min elevation
-9 ft
Trail type
Loop
Coordinates
191
Uploaded
December 19, 2020
Recorded
December 2020
Be the first to clap
Share

near Hoek van Holland, Zuid-Holland (Nederland)

Viewed 26 times, downloaded 1 times

Itinerary description

Minimale uitstoot voor wie het openbaar vervoer combineert met wandelen. Deze route kan je combineren met het openbaar vervoer. (treinstation Hoek van Holland Haven). Langsheen deze route ligt hotel Mijn Torpedoloods. De wandelroute start op de parking.. Je kan de route ook daar starten (maar dat hoeft niet). Één bezienswaardigheid langs deze route moet je alvast gezien hebben: HVC '10.

Waypoints

PictographWaypoint Altitude 26 ft

Hoek van Holland

Hoek van Holland is een kustplaats in Zuid-Holland, gelegen op de noordoever van de Nieuwe Waterweg waar deze de Noordzee bereikt. Hoek van Holland is een voormalige deelgemeente van de gemeente Rotterdam, maar ligt circa 25 kilometer ten westen van de stad Rotterdam. De gemeente Rotterdam is voor statistische doeleinden onderverdeeld in wijken en buurten, Hoek van Holland is Wijk 17 .

De plaats grenst aan de noordoostelijke kant aan de gemeente Westland en aan de zuidoostelijke kant aan de gemeente Maassluis. Aan de westkant grenst Hoek van Holland aan de Noordzee en aan de zuidkant aan de Nieuwe Waterweg. Hoek van Holland, in de volksmond vaak kortweg "de Hoek" genoemd, heeft 10.200 inwoners en een oppervlakte van 14,1 km².


Auteur:

PictographWaypoint Altitude 35 ft

Begraafplaats Hoek van Holland

De Begraafplaats Hoek van Holland is een gemeentelijke begraafplaats aan de Kerkhofweg 6 in de Nederlands plaats Hoek van Holland.
De begraafplaats ligt aan de rand van een bos- en duingebied. Er bevindt zich een erehof voor gesneuvelde geallieerde militairen. Er is een rouwcentrum en een urnentuin met columbarium.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 13 ft

HVC '10

HVC '10 is een Nederlandse amateurvoetbalclub uit Hoek van Holland in Zuid-Holland, opgericht in 2010. Het eerste elftal van de club speelt in de Tweede klasse zaterdag .
HVC '10 is ontstaan in 2010 na een fusie tussen vv Hoek van Holland en vv Hoekse Boys. Het eerste elftal begon in de Derde klasse en werd direct het eerste jaar kampioen, waardoor het vanaf het seizoen 2011/12 uitkomt in de Tweede klasse. In het seizoen 2013/14 werd de club tweede, en promoveerde via de nacompetitie naar de Eerste klasse. Het seizoen daarop, 2014/2015, eindigde de club als 11e en degradeerde via de nacompetitie naar de Tweede klasse

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Camping Hoek van Holland

Het kampeerterrein "Camping Hoek van Holland" is gelegen in Rotterdam.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Vluchtenburg B.V.

Het kampeerterrein "Vluchtenburg B.V." is gelegen in Westland.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 9 ft

routeyou-zomaar-even-weg-hvc-10

Het strand van 's Gravenzande, iets minder boeiend omdat je er met de fiets niet zo ver op komt, in tegenstelling tot in Hoek van Holland.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 37 ft

Troposcatter

De troposcatter in Hoek van Holland is een voormalig Amerikaans radio-relaystation met vier grote schotelantennes. De vier schotelantennes werden tijdens de Koude Oorlog in 1967 en deels in de jaren 50 gebouwd op een Duitse luchtafweer-bunker. De zender werd gebruikt om berichten door te sturen van West-Duitsland, via het Verenigd Koninkrijk naar de Verenigde Staten. Sinds de val van IJzeren Gordijn staat het complex, nadat het overgedragen is aan het ministerie van Defensie, ongebruikt in de duinen. In 2000 wilde Defensie de antennes slopen, maar kreeg geen vergunning van de gemeente Rotterdam. Uiteindelijk was dit voor de deelgemeente juridisch onhoudbaar, maar een jaar later, in 2001 besloot Defensie toch af te zien van de sloop, onder meer omdat een vleermuizenkolonie er een winterslaap hield. Het ministerie droeg vervolgens het terrein over aan stichting Zuid-Hollands Landschap. Een bijbehorende loods en brandstoftanks zijn in 2001 verwijderd.

Het is nog niet zeker wat er met de zender gaat gebeuren. Misschien dat het station in de toekomst open wordt gesteld voor het publiek in de vorm van een openluchtmuseum. Wel verkeert het complex in een slechte staat, omdat de huidige eigenaar nog geen geld wil besteden aan het onderhoud. In 2009 is door de stichting Vesting Hoek van Holland onderzoek laten doen naar de mogelijkheden om het bouwwerk te herstellen en te conserveren. Op 25 januari 2019 is de troposcatter een rijksmonument geworden.


Auteur:

PictographWaypoint Altitude 33 ft

Station Hoek van Holland Strand

Station Hoek van Holland Strand was tot 1 april 2017 het eindpunt van de Hoekse Lijn. Dit spoorwegstation in Hoek van Holland werd geopend op 1 juni 1893. Het lag circa 700 meter westelijker dan station Hoek van Holland Haven. Door de aanleg van de Maasvlakte is de kustlijn verder in zee komen te liggen dan toen het station werd geopend, zodat het station nadien niet meer vlakbij het strand lag maar ruim een kilometer er vandaan.

Op 1 april 2017 is de Hoekse Lijn overgenomen door de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag en is deze verbouwd tot metrolijn die op 30 september 2019 in gebruik is genomen. Van 1 april 2017 tot 2022 is er vervangend busvervoer naar Hoek van Holland Strand.


Auteur:

PictographWaypoint Altitude 17 ft

Fort aan den Hoek van Holland Stichting

Het Fort aan den Hoek van Holland in Hoek van Holland is de locatie van het Nederlands Kustverdedigingsmuseum. Het voormalige fort is voor een deel gerestaureerd en zal in de nabije toekomst verder worden gerestaureerd. Het bevindt zich aan de voormalige monding van de Nieuwe Waterweg.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 17 ft

Fort aan den Hoek van Holland Stichting

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 17 ft

Fort aan den Hoek van Holland

et Fort aan den Hoek van Holland in Hoek van Holland is de locatie van het Nederlands Kustverdedigingsmuseum. Het voormalige fort is voor een deel gerestaureerd en zal in de nabije toekomst verder worden gerestaureerd. Het bevindt zich aan de voormalige monding van de Nieuwe Waterweg.

Voor meer informatie zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Fort_aan_den_Hoek_van_Holland

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 23 ft

Fort aan den Hoek van Holland

Het Fort aan den Hoek van Holland, ook Fort 1881 genoemd, is een voormalig pantserfort in Hoek van Holland. Het huisvestte sinds 1987 een aantal jaren het Nederlands Kustverdedigingsmuseum.

Het fort, gelegen aan de Nieuwe Waterweg, diende om de vaarweg in oorlogstijd te beschermen tegen een vijandelijke vloot en het strand tegen een invasie. Daartoe beschikte het fort over zes kanonnen in drie draaibare pantserkoepels. Verder kon een mijnversperring in de vaarweg worden gelegd.
Zowel het draaien van de geschutkoepels als het eleveren van het geschut gebeurde met gebruikmaking van hydrauliek. Hiermee was het fort bij voltooiing erg modern. Door de komst van de nieuwste slagschepen, waarvan het geschut een groter bereik had dan het fort, was het echter tegen 1900 al verouderd. Geld voor grootschalige verbeteringen was er niet en zo bleef de situatie grotendeels gelijk tot aan de Tweede Wereldoorlog.


Auteur:

PictographWaypoint Altitude 7 ft

Berghaven

De Berghaven is een haven in Hoek van Holland aan de Nieuwe Waterweg. De haven ligt vooraan de Stationsweg die loopt van het station Hoek van Holland Haven naar het station Hoek van Holland Strand.
De Berghaven is in de jaren 1883 – 1884 gegraven. Dit gebeurde in opdracht van het Rijk met als doel te fungeren als berghaven voor schepen van het loodswezen en van Rijkswaterstaat. Daarnaast dient de Berghaven ook als uitvalsbasis voor de reddingboten van de KNRM die zijn gestationeerd in Hoek van Holland. Sinds 1931 staat het Reddersmonument, opgericht ter nagedachtenis van de opvarenden van reddingsboten die te Hoek van Holland zijn omgekomen, bij de Berghaven. Het beeld stelt een ‘redder’ voor , die uitkijkt over de Berghaven.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 20 ft

Hoek van Holland Haven

Station Hoek van Holland Haven was tot 1 april 2017 spoorwegstation en wordt naar verwachting begin 2019 metrostation. Het station in Hoek van Holland ligt aan de spoorlijn Schiedam - Hoek van Holland en werd geopend op 1 juni 1893. Het bestaat uit een hoog middengebouw, geflankeerd door twee lagere zijvleugels. In 1950 werd een tweede stationsgebouw naast het oudere geplaatst naar een ontwerp van Sybold van Ravesteyn, dat een Italiaanse indruk maakt met een lange gevel en een veelvuldig herhaalde verticale geleding. Het station is verbonden met de ferryterminal van de Stena Line.

Vroeger was dit station een belangrijk begin- en eindpunt van internationale treinen naar Duitsland, Scandinavië en Moskou met namen als Britannia Expres, Rhein Express, Nord-West Expres, Scandinavië-Holland Express en Warszawa-Hoek Expres.


Auteur:

PictographWaypoint Altitude 10 ft

Sint Jozef

De onderwijsinstelling "Sint Jozef" is gelegen in Rotterdam.
Meer informatie op deze link

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 7 ft

Heilige Egbertuskerk

De eerste Egbertuskerk in Hoek van Holland was een eenvoudig houten gebouw uit 1900 aan de 1e Scheepvaartstraat. In 1905 werd dit gebouw verplaatst naar de Rietdijkstraat, waar het bij oorlogshandelingen in 1944 werd verwoest. In de periode na de oorlog werd de naastgelegen Sint-Josephschool als kerk gebruikt. Het huidige kerkgebouw werd in 1959-1960 gebouwd, naar een ontwerp van H.P.J. de Vries. Dit was een van zijn laatste ontwerpen voor hij in 1965 overleed. De eerste paal werd geslagen op 13 april 1959, waarna de eerste steen op 24 september van hetzelfde jaar kon worden gelegd. Op 6 april 1960 werd de kerk geconsacreerd.
Het is een rechthoekige zaalkerk, met een halfronde apsis aan de westelijke zijde. In 2006 werd een kleine Mariakapel toegevoegd, ontworpen door Vincent van Leent. Het beeldhouwwerk van De Heilige Egbertus op de voorgevel werd gemaakt door Albert Termote.

Auteur:

Comments

    You can or this trail