Activity

Valflaunès: Cingles i balcons de l’Hortus

Download

Trail photos

Photo ofValflaunès: Cingles i balcons de l’Hortus Photo ofValflaunès: Cingles i balcons de l’Hortus Photo ofValflaunès: Cingles i balcons de l’Hortus

Author

Trail stats

Distance
7.18 mi
Elevation gain
1,319 ft
Technical difficulty
Easy
Elevation loss
1,319 ft
Max elevation
1,876 ft
TrailRank 
42 4.3
Min elevation
770 ft
Trail type
Loop
Time
4 hours 39 minutes
Coordinates
2066
Uploaded
April 4, 2024
Recorded
April 2024
 • Rating

 •   4.3 1 review
Share

near Valflaunès, Occitanie (France)

Viewed 108 times, downloaded 0 times

Trail photos

Photo ofValflaunès: Cingles i balcons de l’Hortus Photo ofValflaunès: Cingles i balcons de l’Hortus Photo ofValflaunès: Cingles i balcons de l’Hortus

Itinerary description

La zona de l'Hortus és un altiplà calcari que al vessant sud presenta una bonica cinglera amb vistes a tota la plana de Montpeller i el conegut pic Saint-Loup. En aquesta sortida es proposa fer un recorregut gairebé complet per tota aquesta cinglera. El punt de partida és el coll de Jouilles, a la carretera que des de Valflaunès porta a Pompignan. Aquí hi ha una àmplia esplanada per aparcar.

Es comença la ruta cap el sud-est pel mig del bosc i en terreny calcari. De seguida s'arriba a un mirador que ens posa en situació, es veu tota la llargada de la cinglera i des d'on és molt fàcil veure el mar. Cal tornar una mica enrere i prendre un corriol a la dreta que comença a pujar una mica. De fet aquesta serà la tònica de la primera part de la sortida, petites pujades per terreny calcari i múltiples miradors.

La ruta recorre tota la cinglera cap al sud-oest i just en el moment que gira més cap a l'oest, la pujada s'intensifica i s'arriba al cim de l'Hortus, que no té cap tipus de senyal. Des d'aquí es té molt bona vista del pic Saint-Loup i la vall que els separa.

A partir d'ara comença la baixada per un terreny pedregós, bastant ben balisat, però que hi ha trams de bosc on cal seguir bé la traça. Al final d'aquest tram hi ha la pujada al castell de la Roquette o de Viviourès. Cal fer un curt anar i tornar per visitar-lo, cosa que val molt la pena perquè tot i que està derruït presenta elements molt interessans, com finestres amb festejadors, un matacà, entre altres.

Just a sota del castell, cal girar a l'esquerra, passar entre les construccions adjacents, i iniciar una bona baixada per un corriol dret i pedregós, que de seguida desemboca en un altre de molt bon fer que cal prendre a l'esquerra. Aquest corriol, bastant ràpid, desemboca en una pista ampla.

Es pren la pista cap a l'esquerra, es passa una portellera i aviat es comencen a veure les vistes de la cinglera de l'Hortus que impressiona bastant, juntament amb diverses coves. El tram de pista és bastant llarg, uns quatre quilòmetres i com sempre passa amb les pistes és avorrit, però ràpid. La pista acaba en una altra portellera i l'enllaç amb la carretera D17E6.

Aquí cal prendre la carretera i iniciar la pujada cap al punt de sortida. És un tram curt, de pujada i més entretingut que la pista. Ara bé, la carretera és estreta i bastant transitada, per tant, cal anar amb molt de compte.

És una ruta que presenta una dificultat mitjana-baixa, potser és una mica llarga, però no presenta cap desnivell de consideració ni tampoc cap pas tècnic. Per aquest motiu la qualifico com a fàcil. Pel que fa a l'orietanció, aquí ja és una altra cosa. No hi ha cap rètol orientatiu, només unes marques de pintura que es perden bastant i balises de pedres a la baixada de l'Hortus. Per aquest motiu, recomono molt portar un bon track per evitar problemes i sorpreses.

Waypoints

PictographCastle Altitude 0 ft
Photo ofCastell de la Roquette o de Viviourès Photo ofCastell de la Roquette o de Viviourès Photo ofCastell de la Roquette o de Viviourès

Castell de la Roquette o de Viviourès

PictographIntersection Altitude 0 ft
Photo ofInici de la pista

Inici de la pista

PictographIntersection Altitude 0 ft
Photo ofInici del tram de la carretera D17E6 Photo ofInici del tram de la carretera D17E6

Inici del tram de la carretera D17E6

PictographPanorama Altitude 0 ft
Photo ofMirador Photo ofMirador Photo ofMirador

Mirador

Cinglera i balcons de l’Hortus

PictographSummit Altitude 0 ft
Photo ofPuig de l'Hortus Photo ofPuig de l'Hortus Photo ofPuig de l'Hortus

Puig de l'Hortus

Cinglera i balcons de l’Hortus

Comments  (2)

 • Photo of fleshouille
  fleshouille Apr 7, 2024

  I have followed this trail  View more

  un superbe itinéraire escarpé à faire en 4h en famille ou entre amis. la visite du château rythme bien la randonnée.

 • Photo of ebassegoda
  ebassegoda Apr 7, 2024

  Merci de ce commentaire aussi enthousiaste.

You can or this trail