Activity

Raalte

Download

Trail photos

Photo ofRaalte Photo ofRaalte Photo ofRaalte

Author

Trail stats

Distance
13.59 mi
Elevation gain
26 ft
Technical difficulty
Easy
Elevation loss
26 ft
Max elevation
58 ft
TrailRank 
33
Min elevation
27 ft
Trail type
Loop
Moving time
3 hours 55 minutes
Time
4 hours 41 minutes
Coordinates
3750
Uploaded
October 24, 2023
Recorded
October 2023
Be the first to clap
Share

near Raalte, Overijssel (Nederland)

Viewed 7 times, downloaded 0 times

Trail photos

Photo ofRaalte Photo ofRaalte Photo ofRaalte

Itinerary description

Sallandse 4-daagse 20 km, dag 1.
De dag van Wijhe, helaas kom je met de 20 km niet eens in de buurt van Wijhe en de IJsel.

WIJHE

dinsdag 24 oktober 2023

De dag van Wijhe

De routes van de eerste wandeldag leiden in westelijke richting met als doorkomstplaats het dorp aan de rivier: Wijhe. Al gauw buiten de bebouwde kom van Raalte komen we in een landbouwgebied waar oorspronkelijk met kleine boerderijen op zandgrond geboerd werd. De boerderijen zijn inmiddels verbouwd tot comfortabele woningen en veel kleine percelen zijn van hun afrastering ontdaan en vormen nu uitgestrekte gras– en maisbouwlanden. Dichter bij de rivier heeft de IJssel in de loop van de eeuwen zijn vruchtbare klei afgezet. Uitgestrekte landerijen en grotere opstallen doen welvaart vermoeden. Inmiddels delen grote en kleine agrariërs dezelfde zorgen.

De route van de 30- en 40km loopt door het sfeervolle centrum van Wijhe. Kijk iets verder dan de etalages en zie de authentieke gevels, de molen en de op een verhoging gelegen Nicolaaskerk, veilig voor een overstroming.

De 30- en 40 km-route gaat via Elshof naar Wijhe en daarna naar Boerhaar en Broekland. De 40km-wandelaars zullen nog nader kennismaken met de IJssel als de route leidt door het plaatsje Herxen. De 20km-wandelaars lopen van Raalte naar o.a. Elshof. Dit zijn allemaal kleine kernen met hun eigen karakter. Dat uit zich in een grote saamhorigheid onder de bevolking. Vaak zijn de openbare voorzieningen tot een minimum teruggebracht, maar het verenigingsleven bloeit er volop.

Waypoints

Photo ofInformatiepunt Photo ofInformatiepunt Photo ofInformatiepunt

Informatiepunt

Comments

    You can or this trail