Activity

Passejada a la Torre del Bisbe - La Salut de Sant Feliu

Download

Trail photos

Photo ofPassejada a la Torre del Bisbe - La Salut de Sant Feliu Photo ofPassejada a la Torre del Bisbe - La Salut de Sant Feliu Photo ofPassejada a la Torre del Bisbe - La Salut de Sant Feliu

Author

Trail stats

Distance
3.49 mi
Elevation gain
689 ft
Technical difficulty
Moderate
Elevation loss
689 ft
Max elevation
853 ft
TrailRank 
43
Min elevation
233 ft
Trail type
Loop
Coordinates
590
Uploaded
December 11, 2020
Recorded
December 2020
Be the first to clap
Share

near Sant Feliu de Llobregat, Catalunya (España)

Viewed 800 times, downloaded 34 times

Trail photos

Photo ofPassejada a la Torre del Bisbe - La Salut de Sant Feliu Photo ofPassejada a la Torre del Bisbe - La Salut de Sant Feliu Photo ofPassejada a la Torre del Bisbe - La Salut de Sant Feliu

Itinerary description

[CA]
Des de l’àrea de lleure i tornant al punt d’origen, podrem fer una caminada per pistes i corriols per les valls de Sant Feliu amb un cert desnivell. A través de pinedes, conreus i horts, passarem prop de masies i edificis emblemàtics, com la torre del Bisbe. Es recomana portar bon calçat, aigua, binocles i guies del Parc si voleu observar fauna i flora.

[ES]
Desde el área de ocio y regresando al punto de origen, podremos hacer una caminata por pistas y senderos por los valles de Sant Feliu con cierto desnivel. A través de pinares, cultivos y huertos, pasaremos cerca de masías y edificios emblemáticos como la torre del Bisbe. Se recomienda llevar buen calzado, agua, prismáticos y guías del parque si se desea observar fauna y flora.

View more external

Waypoints

PictographFountain Altitude 0 ft
Photo ofFont de Can Ferriol

Font de Can Ferriol

PictographFountain Altitude 0 ft
Photo ofFont de Santa Margarita

Font de Santa Margarita

Photo ofLa Salut de Sant Feliu de Llobregat

La Salut de Sant Feliu de Llobregat

La capella es va edificar sobre una ermita medieval i fou beneïda el 1749. Està adossada a una masia, la Casa Gran de la Gleva. El 1859 s’hi construí una nova capella i un nou retaule. En esclatar la Guerra Civil Espanyola, l’ermita fou cremada i les imatges destruïdes, també la de la Mare de Déu. Acabada la guerra, es reconstruí i s’encarregà una nova imatge. Als anys vuitanta del segle passat, tota la finca passà a ser propietat del Parc Natural de la Serra de Collserola i es feren grans remodelacions a l’entorn de la masia.

Photo ofPoblat ibèric de la Penya del Moro

Poblat ibèric de la Penya del Moro

Constituït per restes de l’ocupació del turó pels laietans i les ruïnes d’una fortificació medieval, el poblat és de dimensió mitjana i formà part d’una xarxa de poblats connectats visualment entre ells: el de la penya del Moro, el del puig Madrona i el de Ca n’Oliver. Es caracteritza per un sistema constructiu basat en l’excavació de la roca del turó per fer-hi encaixar les cases de planta rectangular. Presenta dues fases d’habitació separades per un espai de temps en estat de desús. La primera és datada entre els anys 550 i 500 aC, i la segona, entre 425 i 300 aC.
També cal esmentar que al cim de la penya del Moro hi ha les restes d’una fortificació medieval.

Photo ofSanta Margarida de Valldonzella

Santa Margarida de Valldonzella

Conjunt d’edificacions format per l’església, la torre i la masia construïdes en diferents èpoques, actualment abandonat. Annexa al mas hi ha el que fou la capella d’un important monestir de deodades datat del 1175 i que passà el 1226 a les benedictines del Cister. Va ser l’origen del monestir femení de Valldonzella. Se’n conserva l’absis rectangular, amb finestra de doble esqueixada, seguida d’una nau amb carreus ben escairats que denoten una construcció del segle XII, i una coberta amb sostre pla i embigat, sostingut per arcs de mig punt, excepte l’oratori, que és cobert amb volta.

PictographPicnic Altitude 0 ft
Photo ofÀrea de lleure de La Salut de Sant Feliu

Àrea de lleure de La Salut de Sant Feliu

El paratge de la Salut és una de les portes d’entrada del Parc de Collserola, un lloc de trobada lligat a la tradició dels aplecs i dels romiatges, situat molt a prop de la població de Sant Feliu de Llobregat, sobre un vessant suau modelat per la riera de la Salut i presidit per la presència destacada del puig d’Olorda. Al costat d’ametllers, oliveres i garrofers, també hi podem trobar boscos de pins i alzines que ocupen els turons propers. La fàbrica de ciment, molt propera a aquest indret, també és un element del paisatge de la zona.

L’ermita de la Salut data del segle XVIII i va ser edificada sobre una altra ermita medieval. Adossada a l’ermita, es troba la Casa Gran de la Gleva, una masia de finals del segle XV, que va ser remodelada el 1987.

L’ermita es pot visitar els dissabtes de tardor i hivern, de 16 a 17 h.

S’hi arriba a peu des de Sant Feliu pel camí antic de la Salut. També s’hi pot anar a peu des de Sant Just Desvern, passant per la urbanització de la Plana Pedrosa i Can Solanes.

Comments

    You can or this trail