Activity

Olla de Sant Quirze de Colera pels Esquerders (Puig de la Calma, puig d'en Jordà, font Jordana i coll de Dofines)

Download

Trail photos

Photo ofOlla de Sant Quirze de Colera pels Esquerders (Puig de la Calma, puig d'en Jordà, font Jordana i coll de Dofines) Photo ofOlla de Sant Quirze de Colera pels Esquerders (Puig de la Calma, puig d'en Jordà, font Jordana i coll de Dofines) Photo ofOlla de Sant Quirze de Colera pels Esquerders (Puig de la Calma, puig d'en Jordà, font Jordana i coll de Dofines)

Author

Trail stats

Distance
7.32 mi
Elevation gain
2,549 ft
Technical difficulty
Moderate
Elevation loss
2,549 ft
Max elevation
2,533 ft
TrailRank 
58
Min elevation
572 ft
Trail type
Loop
Time
4 hours 19 minutes
Coordinates
3707
Uploaded
February 9, 2024
Recorded
February 2024
Share

near Molinàs, Catalunya (España)

Viewed 212 times, downloaded 10 times

Trail photos

Photo ofOlla de Sant Quirze de Colera pels Esquerders (Puig de la Calma, puig d'en Jordà, font Jordana i coll de Dofines) Photo ofOlla de Sant Quirze de Colera pels Esquerders (Puig de la Calma, puig d'en Jordà, font Jordana i coll de Dofines) Photo ofOlla de Sant Quirze de Colera pels Esquerders (Puig de la Calma, puig d'en Jordà, font Jordana i coll de Dofines)

Itinerary description

Com a l'Olla de Núria on es volta el santuari pel capdamunt de les muntanyes, aquí es proposa una ruta per la volta per les muntanyes que volten el monestir de Sant Qurize de Colera, que és el punt de sortida i arribada. I es fa per la serra dels Esquerders, que posa més duresa i més bellesa a la sortida.

Es comença a caminar per la pista que surt davant del monestir cap al coll de Plaja, de seguida es deixa la pista per un corriol que puja dret, travessa un cop la pista i en altres ocasions s'hi posa en paral·lel. Al final, el corriol torna a la pista, passa a prop de la font dels Gossos i arriba al coll de Plaja.

Aquí, cal girar a la dreta per una pista que va prenent alçada. Al davant hi ha el puig de la Calma, el següent objectiu de la ruta. Durant l'ascensió hi ha una drecera fins que la pista s'acaba en un coll bonic i a partir d'aquí es pren un corriol que puja bastant i que caldrà una mitja hora llarga per arribar a dalt, amb contínues parets per superar. Les visites, però, bé valen l'esforç.

Es baixa cap al coll del Torn, on s'arriba de manera fàcil. S'hi passa i cal pujar de nou, ara molt més suau, cap al puig d'en Jordà. Abans d'arribar-hi, si no s'hi vol pujar, es pot girar cap a la dreta i baixar directament cap a la barraca-refugi de la font Jordana. Després de pujar al puig d'en Jordà, es baixa directe cap al coll del Teixó i d'aquí es gira cap a la dreta. Des d'aquí, la barraca-refugi es veu i de seguida s'hi arriba. Es tracta d'una barraca de pedra seca restaurada i habilitada com a refugi lliure on hi caben de dues a quatre persones.

Es continua pel corriol i es passa prop de la font Jordana que actualment està neta i fins i tot raja aigua. Es continua baixant i en poca estona s'arriba al coll de Pallerols. Des d'aquest punt es pot continuar girar a la dreta i baixar directament cap a Sant Quirze on s'hi arriba amb una hora escasa. Però aquesta ruta opta per fer la serra dels Esquerders.

La serra dels Esquerders és una constant de pujar i baixar per cims rocosos i colls pronunciats, amb un parell de cims que es reconeixen de seguida com els més importants. També hi ha un parell de trams equipats amb cadenes, però que no tenen cap dificultat, les cadenes només ajuden. El millor d'aquest tram són les vistes, per un costat la vall de Sant Quirze i per l'altre, el mar.

Al final d'aquest tram s'arriba al coll de Dofines, aquí es gira a la dreta i es comença la baixada a Sant Quirze, que és prou llarga. Primer es passa per sota de les Roques Blanques fins que el corriol es converteix en una pista quan comença una sureda. Cal seguir-la i després girar a la dreta per un corriol que està indicat. A partir d'aquí hi ha la veritable baixada fins al monestir, és ràpida. El primer que es troba és la font de l'Abat, després es travessa el riu per un pont i finalment s'arriba al monument, punt final de la jornada.

Es tracta d'una ruta de dificultat moderada, amb unes pujades prou fortes a l'hora de pujar al puig de la Calma i alguna baixada prou dreta. També és complicat el tram dels Esquerders, cal tenir-hi paciència. Pel que fa a l'orientació, es passa per camins i corriols marcats, que no tenen pèrdua i a més hi ha tot d'indicadors, senyals amb pintura groga i també marques de pedra. Per tant, perdre's és complicat.

Waypoints

PictographMountain hut Altitude 2,108 ft
Photo ofBarraca de la font Jordana Photo ofBarraca de la font Jordana Photo ofBarraca de la font Jordana

Barraca de la font Jordana

PictographMountain pass Altitude 1,420 ft
Photo ofColl de Dofines Photo ofColl de Dofines Photo ofColl de Dofines

Coll de Dofines

Coll de Dofines

PictographMountain pass Altitude 1,728 ft
Photo ofColl de Pallerols Photo ofColl de Pallerols Photo ofColl de Pallerols

Coll de Pallerols

PictographMountain pass Altitude 1,289 ft
Photo ofColl de Plaja Photo ofColl de Plaja

Coll de Plaja

PictographMountain pass Altitude 2,006 ft
Photo ofColl del Torn Photo ofColl del Torn

Coll del Torn

PictographFountain Altitude 623 ft
Photo ofFont de l'Abat

Font de l'Abat

PictographFountain Altitude 1,218 ft
Photo ofFont dels Gossos Photo ofFont dels Gossos

Font dels Gossos

PictographFountain Altitude 1,976 ft
Photo ofFont Jordana Photo ofFont Jordana

Font Jordana

PictographSummit Altitude 2,448 ft
Photo ofPuig d'en Jordà Photo ofPuig d'en Jordà

Puig d'en Jordà

PictographSummit Altitude 2,335 ft
Photo ofPuig de la Calma Photo ofPuig de la Calma

Puig de la Calma

PictographSummit Altitude 1,896 ft
Photo ofPuig dels Esquerders Photo ofPuig dels Esquerders Photo ofPuig dels Esquerders

Puig dels Esquerders

PictographReligious site Altitude 577 ft
Photo ofSant Quirze de Colera Photo ofSant Quirze de Colera Photo ofSant Quirze de Colera

Sant Quirze de Colera

Comments

    You can or this trail