Activity

HOŞGÖRÜ YOLU (KAMPLI )

Download

Trail photos

Photo ofHOŞGÖRÜ YOLU (KAMPLI ) Photo ofHOŞGÖRÜ YOLU (KAMPLI ) Photo ofHOŞGÖRÜ YOLU (KAMPLI )

Author

Trail stats

Distance
37.68 mi
Elevation gain
6,401 ft
Technical difficulty
Moderate
Elevation loss
6,745 ft
Max elevation
3,185 ft
TrailRank 
52
Min elevation
246 ft
Trail type
One Way
Time
2 days one hour 7 minutes
Coordinates
488
Uploaded
February 12, 2020
Recorded
May 2019
Share

near Bahçecik, Kocaeli (Türkiye)

Viewed 774 times, downloaded 26 times

Trail photos

Photo ofHOŞGÖRÜ YOLU (KAMPLI ) Photo ofHOŞGÖRÜ YOLU (KAMPLI ) Photo ofHOŞGÖRÜ YOLU (KAMPLI )

Itinerary description

Hoşgörü Yolu Roma İmparatoru Galerius, dünyada bilinen ilk hoşgörü fermanını 30 Nisan 311 yılında yayınlamıştır. Bu fermanla Hıristiyanlara, yasalara uymaları koşuluyla ibadet etme özgürlüğünü ve kiliselerini yeni baştan inşa etme özgürlüğünü tanımış olur. Yayınlanan hoşgörü fermanının bir başka özelliği de, 313 yılında Milano’da tüm dinleri kapsayacak şekilde genişletilen 2. fermana ilham olmasıdır. Yayınlanan bu iki hoşgörü fermanı sayesinde dünyada hoşgörü olgusunun temelleri atılmıştır Hoşgörü Fermanı’nın yayınladığı (30 Nisan MS 311) tarihten sonra, dönemin başkenti ve Metropolis ünvanı olan tek şehir olan İzmit (Nicomedia), üzerinden İznik’e (Nikaia) ulaşan yol. Hoşgörü Yolu’nun toplam uzunluğu, yaklaşık 126 km (Yürüyüş ve bisiklet yolları) uzunluğundadır

Bu yol 1745 yılında, Fransız gezgin ve elçi olan Charles de Peyssonnel, 1906 yılında Kanadalı botanikçi Robert Chamber tarafından kullanılmıştır. 1955 yılında, Demokrat Parti döneminde, İznik bölgesinin sebze ve meyvesini, en kısa yoldan İstanbul’a ulaştırmak için, Bahçecik üzerinden İznik Yolu’nun yapımına başlamış, 1960 ihtilali nedeniyle bitirilememiştir. En az 1700 yıllık İzmit (Nicomedia) ile İznik (Nikaia) arasındaki tarihi önemi olan, yaklaşık 126 kilometrelik antik yolu, Hoşgörü Yolu adı koymayı uygun bulduk.

Hoşgörü Yolu, antik dönemde Romalıların hüküm sürdüğü, günümüzde İzmit (Nicomedia) ile İznik (Nikaia) arasında kalan bölgede, doğal yürüyüş yollarına dayalı, yakın tarihi ve doğa güzelliklerin görülmesi düşüncesiyle oluşturulmuştur. Detaylı tarihsel ve kültürel bilgi ile birlikte Rota hakkında www.toleranceway.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
Akademik alanın konusu olan, Nicomedia-Nikaia ilişkisi ve antik yolların çıkarılmasından ziyade, yakın dönem tarihsel mirasımızın korunması ve tanıtılması amacıyla bu proje hazırlanmıştır.

ROTALAR
HOŞGÖRÜ YOLU (Tolerance Way) YÜRÜYÜŞ ROTALARI
1. Rota Nicomedia’dan Astakos’a (İzmit-Başiskele-10 Km)
2. Rota Başiskele-Bahçecik- Servetiye Karşı (12km)
3. Rota Servetiye Karşı-Beşkayalar Tabiat Parkı (13km)
4. Rota Beşkayalar Tabiat Parkı- Kırıntı Köyü (9km)
5. Rota Kırıntı- Kutluca-Hacıosman
6. Rota Hacıosman-Gürmüzlü-Elbeyli-Dikilitaş
7. Rota Dikilitaş- Ayasofya (10 km)

Waypoints

PictographCastle Altitude 0 ft
Photo ofSİPERLER Photo ofSİPERLER Photo ofSİPERLER

SİPERLER

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde 93 yıl sonra ormanın ortasında bulunan Kurtuluş Savaşı mevzileri tekrar canlandırılıyor. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın girişimleri sonucu 2012 yılında ortaya çıkartılan Başiskele ilçesindeki Servetiye mevzilerinde bakım onarım çalışması yapıldı. Kurtuluş Savaşı sırasında bölgenin düşmana karşı savunulmasında önemli rol oynayan Servetiye siperlerinde zamanla çökmeler ve hasarlar oluştuğunu söyleyen İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, "Bahçecik Servetiye’deki tarihi siperlerde sık sık bakım onarım çalışması yapıyoruz. Bin 400 rakımlı tepedeki mevzilerde hiçbir eksiklik ve sorun olmasını istemiyoruz. Özellikle gençlerin bölgeye gelerek siperleri görmelerini istiyoruz" dedi.

PictographWaypoint Altitude 0 ft
Photo ofSERVETİYE KARŞI Photo ofSERVETİYE KARŞI Photo ofSERVETİYE KARŞI

SERVETİYE KARŞI

SERVETİYE KARŞI

Photo ofCAMİ Photo ofCAMİ Photo ofCAMİ

CAMİ

CAMİ DE SU DA VAR.

Photo ofBEŞKAYAALAR MANZARA Photo ofBEŞKAYAALAR MANZARA Photo ofBEŞKAYAALAR MANZARA

BEŞKAYAALAR MANZARA

BEŞKAYAALAR MBeşkayalar Tabiat Parkı-Başiskele - Kocaeli Kocaeli il sınırları dahilinde yer alan Beşkayalar Tabiat Parkı, vadi boylarında zengin çeşitliliğe sahip bitki örtüsü ve nefes kesen manzarasıyla ziyaretçilerine keyifli zamanlar yaşatmaktadır. Bu özellikleri yanında, yaban hayatı ve açık hava rekreasyonu yönünden zengin bir potansiyel arz eden yöre, yaylaları, mağaraları, çadırlı kamp alanları ve trekking güzergahları ile de ayrı bir öneme sahiptir. Ankara, İstanbul, Bursa ve Kocaeli’nin orta yerinde yer alan vadi, hafta sonları gruplar halinde, kamp ve trekking yapmak isteyen ziyaretçilerin akınına uğramaktadır.ANZARA

PictographCave Altitude 0 ft
Photo ofVEYSEL DAYININ YERİ Photo ofVEYSEL DAYININ YERİ Photo ofVEYSEL DAYININ YERİ

VEYSEL DAYININ YERİ

VEYSEL DAYININ YERİ Yuvacık Aytepe, hem şehre yakın oluşu hem de doğa ile iç içe oluşu ile son derece dikkat ve ilgi çekmektedir. Bölge bu özelliği sayesinde oldukça fazla turist çekmektedir. Bölge, ziyaretçilerine hem doğanın içerisinde kahvaltı ve mangal imkanı hemde konaklama imkanı sunmaktadır. Yeşilliklerin içerisindeyken aslında şehre ne kadar yakın olduğunuzu da burada kolaylık ile unutursunuz.

PictographPanorama Altitude 0 ft
Photo ofŞAHİN TEPESİ Photo ofŞAHİN TEPESİ Photo ofŞAHİN TEPESİ

ŞAHİN TEPESİ

ŞAHİN TEPESİ

PictographCampsite Altitude 0 ft
Photo ofPAPAZIN ÇAYIRI Photo ofPAPAZIN ÇAYIRI Photo ofPAPAZIN ÇAYIRI

PAPAZIN ÇAYIRI

PAPAZIN ÇAYIRI : Papaz Çayırına iki farklı yoldan gidebilirsiniz. İlki Kocaeli -> Yuvacık üzerinden Aytepe’ye gidip ardından Menekşe yaylası tabelalarını takip ederek ulaşmak. İkincisi ise; Kocaeli -> Gölcük -> Nuzhetiye üzerinden yine Menekşe yaylası tabelalarını takip ederek ulaşabilirsiniz. İlk yol Aytepe’den sonra toprak yola dönüyor ve zaman zaman aracınızın altını sürtmemek için yavaş geçmek zorunda kalıyorsunuz. 2.yol ise ilk yola göre daha düzgün. Nüzhetiye sonrasında toprak yola giriyorsunuz. Ama bu yol daha düzgün. Papaz Çayırı, Menekşe ve Menekşe Subatımı yaylalarına çok yakındır.

PictographCampsite Altitude 0 ft
Photo ofKAMP Photo ofKAMP Photo ofKAMP

KAMP

KAMP Papaz Çayırına iki farklı yoldan gidebilirsiniz. İlki Kocaeli -> Yuvacık üzerinden Aytepe’ye gidip ardından Menekşe yaylası tabelalarını takip ederek ulaşmak. İkincisi ise; Kocaeli -> Gölcük -> Nuzhetiye üzerinden yine Menekşe yaylası tabelalarını takip ederek ulaşabilirsiniz. İlk yol Aytepe’den sonra toprak yola dönüyor ve zaman zaman aracınızın altını sürtmemek için yavaş geçmek zorunda kalıyorsunuz. 2.yol ise ilk yola göre daha düzgün. Nüzhetiye sonrasında toprak yola giriyorsunuz. Ama bu yol daha düzgün. Papaz Çayırı, Menekşe ve Menekşe Subatımı yaylalarına çok yakındır.

PictographWaypoint Altitude 0 ft
Photo ofKAYIINORMAN ÇİFTLİĞİ Photo ofKAYIINORMAN ÇİFTLİĞİ Photo ofKAYIINORMAN ÇİFTLİĞİ

KAYIINORMAN ÇİFTLİĞİ

KAYIINORMAN ÇİFTLİĞİ : iznik ilçesinin dağ köyünde, Karadeniz'e çok benzer yeşillikler içerisinde eletrik olmayan bir çiftlik düşünün. Koyun, keçi, köpek, tavuk ve kediler.

PictographWaypoint Altitude 0 ft
Photo ofKIRINTI KÖYÜ Photo ofKIRINTI KÖYÜ Photo ofKIRINTI KÖYÜ

KIRINTI KÖYÜ

KIRINTI KÖYÜ MENEKŞE YAYLASI ÜZERİNDE BİR KÖY.

PictographWaypoint Altitude 0 ft

HACIOSMAN

HACIOSMAN

PictographWaypoint Altitude 0 ft

GÜRMÜZLÜ

GÜRMÜZLÜ

PictographWaypoint Altitude 0 ft

GÜRMÜZLÜ

GÜRMÜZLÜ

Photo ofDikili Taş (Obelisk) Photo ofDikili Taş (Obelisk) Photo ofDikili Taş (Obelisk)

Dikili Taş (Obelisk)

Dikili Taş (Obelisk) - Bursa Asklepiodos’un oğlu L. Cassius Philiscus anısına II. yüzyılda dikilmiştir. Kare prizma bir kaide üzerinde, altta kalın ve üstte doğru düzenli bir biçimde incelerek yükselen, bu görünümüyle bir kama veya meç izlenimi uyandıran anıtın, başlangıçta 6 parça ve 15.5 metre yüksekliğinde olduğu ve ucunda bir “Kuş’’ heykelciğinin bulunduğu öne sürülmektedir. Zamanla en üsteki kuş heykelciği bir nedenle yok olmuştur. Kaidede üçgen prizmatik dikili taşın iki yanında, görülen ayak izleri ve bağlantı yuvaları, bu kısımda bronz heykellerin bulunduğunu işaret etmektedir. Anıtın alt kısmında toprağa gömülü olan bölümde mezarın yer aldığı, zaman zaman yapılan kaçak kazılar tarafından da görülen çukurlarda iri moloz taşlar ve duvar izlerinin bulunması, buranın bir tümülüs mezar odası sitilinde yapılmış olduğunu belgelemektedir. Günümüzde kaidesi üzerinde beş parça halinde 12 metrelik bölümü durmaktadır. Halk arasında “Beştaş” , “Dikilitaş” , “Nişantaşı” olarak adlandırılmıştır. İznik’te Roma dönemine ait mezar anıtı olan dikilitaş (obelisk), 2 bin yıldır ayakta. İznik’i tarihini araştırmak için gelen Almanya Kültür Bakanlığı'nda görevli arkeolog Karen Sperlıng, buranın acilen koruma altına alınması gerektiğini söyledi. İznik’e 5 kilometre uzaklıkta şeftali bahçelerinin tam ortasında yer alan Roma dönemi mezar anıtı obelisk, ihtişamı ile görenleri şaşırtıyor.

Photo ofİZNİK Photo ofİZNİK Photo ofİZNİK

İZNİK

İznik, Türkiye'nin Bursa ilinin bir ilçesi ve ilçenin merkezi olan şehir. Adını şehirden alan İznik Gölü'nün doğu kıyısında, Bursa'nın kuzeydoğusunda yer alır. 2014 sayımı itibarı ile nüfusu 42.727 kişidir. İznik adı, şehrin eski adı olan "Nikea"dan gelmektedir.

Comments

    You can or this trail