Activity

GR 5.2 Turó de l'Home - Fontmartina

Download

Trail photos

Photo ofGR 5.2 Turó de l'Home - Fontmartina Photo ofGR 5.2 Turó de l'Home - Fontmartina Photo ofGR 5.2 Turó de l'Home - Fontmartina

Author

Trail stats

Distance
2.67 mi
Elevation gain
30 ft
Technical difficulty
Moderate
Elevation loss
2,326 ft
Max elevation
5,403 ft
TrailRank 
36
Min elevation
3,077 ft
Trail type
One Way
Coordinates
1425
Uploaded
November 24, 2020
Recorded
November 2020
Share

near Santa Fe del Montseny, Catalunya (España)

Viewed 2483 times, downloaded 52 times

Trail photos

Photo ofGR 5.2 Turó de l'Home - Fontmartina Photo ofGR 5.2 Turó de l'Home - Fontmartina Photo ofGR 5.2 Turó de l'Home - Fontmartina

Itinerary description

[CA]
Punt d’inici: Àrea d’esplai de la Plana del Coll

L'itinerari s'inicia la Plana del Coll, i segueix pujant per l'est de la masia del Baiés, trobant el corral d'en Deumal, pujar cap el pla del Sauquet i passar pel coll de Sesbasses per arribar al Turó de l'Home.

[ES]
Punto de inicio: Área de recreo de la Plana del Coll

El itinerario se inicia la Plana del Coll y sigue subiendo por el este de la masía del Baiés, encontrando el corral de Deumal, subir hacia el pla del Sauquet y pasar por el coll de Sesbasses para llegar al Turó de l'Home.

Waypoints

PictographCar park Altitude 5,417 ft

Aparcament d'accés al turó de l'Home: plana Amagada

Aparcament d'accés al turó de l'Home: plana Amagada

PictographPanorama Altitude 3,957 ft
Photo ofCorral d'en Deumal

Corral d'en Deumal

PictographCampsite Altitude 2,886 ft
Photo ofCàmping de Fontmartina

Càmping de Fontmartina

El càmping de Fontmartina està situat al cor del massís del Montseny, al vessant del migjorn del Turó de l'Home i a 900 m d'altitud. El càmping ofereix tant acampades col·lectives com familiars en un indret tranquil, ideal per gaudir de la natura. Al llarg de l'any, s'hi organitzen cursos i activitats d'aproximació al coneixement del medi adequats a tots els públics. El càmping, de 3a categoria, disposa de feixes per plantar-hi tendes i un espai per a caravanes.

PictographSummit Altitude 5,540 ft
Photo ofEl turó de l'Home (1.706 m)

El turó de l'Home (1.706 m)

El sostre del Montseny (1.706 m) té una silueta peculiar: segons la veu popular, és la d'un home ajagut, l'home mort. Al cim trobem l'observatori promogut el 1932 per Eduard Fontserè (1870-1970), un dels principals meteoròlegs i sismòlegs catalans. A una banda de la carena podem veure el puig Sesolles i, a l'altra, més lluny, les Agudes.

PictographPanorama Altitude 2,894 ft
Photo ofPanoràmica del turó de l'Home

Panoràmica del turó de l'Home

Al turó de l'Home, el Montseny assoleix la màxima alçada (1.706 m). Des dels cims es veu la caseta de l'observatori meteorològic i les antenes situades a puig Sesolles.

A les carenes esventades i als vessants més inclinats, el sòl és cobert de gespes i matolls. Els boscos més enlairats són fagedes, pròpies de climes freds i humits. Sota el nivell dels faigs, en el domini dels alzinars, el paisatge és clapejat de plantacions de coníferes i castanyers. Al davant, a l'altra banda del sot, hi ha la imponent castanyeda que més endavant visitarem. El paisatge, clarament remodelat, és el testimoni de la llarga convivència de l'home i la muntanya.

PictographPanorama Altitude 4,728 ft
Photo ofPla del Saüquet

Pla del Saüquet

PictographMonument Altitude 3,132 ft
Photo ofXalet Fontmartina

Xalet Fontmartina

Fins al novembre de 2009, el xalet Fontmartina, construït pel Patronat del Montseny als anys seixanta, va ser la seu de l'oficina del parc natural on s'ubicaven les dependències administratives i tècniques. Està previst que en un futur esdevingui un equipament dedicat a la formació i a la recerca.

La nova oficina del parc natural està situada en l'actualitat a la masia Mariona.

PictographPicnic Altitude 3,080 ft
Photo ofÀrea d'esplai de la Plana del Coll

Àrea d'esplai de la Plana del Coll

L'àrea d'esplai de la Plana del Coll, situada a la carretera de Sant Celoni al Turó de l'Home km 10,8, disposa de servei de taules, sanitaris i aigua potable. Informació 24 hores.

Comments

    You can or this trail