Activity

Alt Penedès: Font del Cuscó

Download

Trail photos

Photo ofAlt Penedès: Font del Cuscó Photo ofAlt Penedès: Font del Cuscó Photo ofAlt Penedès: Font del Cuscó

Author

Trail stats

Distance
3.42 mi
Elevation gain
476 ft
Technical difficulty
Moderate
Elevation loss
476 ft
Max elevation
1,258 ft
TrailRank 
28
Min elevation
753 ft
Trail type
Loop
Moving time
one hour 34 minutes
Time
3 hours 44 minutes
Coordinates
989
Uploaded
May 12, 2024
Recorded
May 2024
Share

near Sant Pere Molanta, Catalunya (España)

Viewed 24 times, downloaded 0 times

Trail photos

Photo ofAlt Penedès: Font del Cuscó Photo ofAlt Penedès: Font del Cuscó Photo ofAlt Penedès: Font del Cuscó

Itinerary description

Caminada fins la Font del Cuscó des de St Pere Molanda.

- La seva història: Es tracta de la única font existent al terme municipal de Sant Cugat Sesgarrigues i una de les més concorregudes del seu entorn amb un passat ramader i agrícola, on, històricament, s’hi ha anat celebrant esdeveniments tant familiars, col·lectius com públics.

- Recuperació de tipologies constructives: La tècnica constructiva de la pedra seca i del mecanisme i circuit de l’aigua de la font.

- Art de la terra: Es on es troben els murs de pedra seca del municipi i les úniques cabanes. Construccions que assoleixen equilibris paisatgístics i territorials basats en la pròpia construcció de la geometria del territori. Han de ser objecte d’estudi, catalogació i atenció protectora, constitueixen, de fet, les escultures més ancestrals dels nostres paisatges, amb una tècnica constructiva que sorgeix del material i que recrea les formes més arcaiques de la construcció de voltes per formar un espai habitable o aprofitable. Land-Art (Art de la terra) en el seu estat més pur.

- Interès etnològic: Empremtes d’un passat agrícola. En l'actualitat les barraques i els marges de pedra seca resten com un testimoni enmig del territori i permeten fer-se una idea de quin devia ser el paisatge i forma de treball de l'època en què es varen construir.

- Un recurs lúdic i turístic: La protecció de la font, i la seva posterior recuperació, la consolidarà com un actiu d’interès per al municipi, però també per a la resta de la comarca, amb una oferta vinculada als itineraris paisatgístics, al miradors del territori i a la observació del paisatge.

- Simbolisme; Lloc de referència. Com un element, espai o indret on es concentren records i vivències, la Font del Cuscó ha estat motiu d’escrits i poesies com la de Pau Vendrell de les Gunyoles, convertint–se en un símbol. També, és el lloc de trobada dels veïns de Sant Cugat Sesgarrigues per a commemorar la Diada l’onze de setembre.

font: https://www.santcugatsesgarrigues.cat/

Waypoints

PictographCar park Altitude 939 ft

Parking

PictographFountain Altitude 1,234 ft
Photo ofFont del Cuscó Photo ofFont del Cuscó Photo ofFont del Cuscó

Font del Cuscó

Comments

    You can or this trail