Activity

Espolla - Font del Conill - Coll del Fornell

Download

Trail photos

Photo ofEspolla - Font del Conill - Coll del Fornell Photo ofEspolla - Font del Conill - Coll del Fornell Photo ofEspolla - Font del Conill - Coll del Fornell

Author

Trail stats

Distance
4 mi
Elevation gain
394 ft
Technical difficulty
Easy
Elevation loss
394 ft
Max elevation
552 ft
TrailRank 
37
Min elevation
316 ft
Trail type
Loop
Time
one hour 15 minutes
Coordinates
4312
Uploaded
December 26, 2023
Recorded
December 2023
Share

near Espolla, Catalunya (España)

Viewed 149 times, downloaded 2 times

Trail photos

Photo ofEspolla - Font del Conill - Coll del Fornell Photo ofEspolla - Font del Conill - Coll del Fornell Photo ofEspolla - Font del Conill - Coll del Fornell

Itinerary description

Una ruta senzilla per fer una passejada quan es té poc temps o bé es vol entrenar una mica. Amb tot, hi ha paisatges i vistes que la fan ben interessant. El punt de sortida és el poble d'Espolla on hi ha diversos espais per aparcar.

Se surt d'Espolla pel carrer de Baussitges i la carretera de Banyuls, amb un cert desnivell. Es passa una granja i després uns pins i comença a descendir, al final d'aquesta baixadeta, hi ha un trencall a la dreta que cal prendre. Es puja fins al coll de la Ribera (molt senzill) i aquí hi ha bones vistes sobre la vall de l'Orlina. Cal baixar fins a la font del Conill.

Es travessa tot el paratge de la font, fins que al final de tot, a darrere de les construccions, surt un corriol que cal prendre. Aquest ressegueix tot el riu, amb trams de puja i baixa. Fins que es fa més ample i desemboca a una pista, que cal prendre cap a la dreta.

Aquest camí remunta entremig de vinyes, olivars i boscos de suredes per arribar al coll del Fornell, on cal prendre el camí cap a Espolla (està indicat), que és el que surt a la dreta i planeja, ja que n'hi ha un que surt també a la dreta però fa una forta pujada. Finalment, si es continués recte, es va a Rabós.

El camí d'aquí fins a Espolla és molt agradable, sense desnivells destacables, recorre boscos de suros i olivars. A més, just abans d'arribar al poble, hi ha molt bones vistes sobre aquest que són un colofó excel·lent per a la sortida.

És una sortida senzilla, sense gaires exigències físiques. Tampoc té gaires problemes d'orientació, ara bé, per evitar problemes portar el track és una garantia de no predre's en un lloc on hi ha diversos camins agrícoles.

Waypoints

PictographMountain pass Altitude 551 ft
Photo ofColl de la Ribera

Coll de la Ribera

PictographMountain pass Altitude 481 ft
Photo ofColl del Fornell Photo ofColl del Fornell

Coll del Fornell

PictographIntersection Altitude 349 ft
Photo ofFinal del corriol

Final del corriol

PictographFountain Altitude 397 ft
Photo ofFont del Conill Photo ofFont del Conill Photo ofFont del Conill

Font del Conill

Comments

    You can or this trail