Activity

Elmalı Baraj Gölü - Hekimbaşı (13.05 2022)

Download

Trail photos

Photo ofElmalı Baraj Gölü - Hekimbaşı (13.05 2022) Photo ofElmalı Baraj Gölü - Hekimbaşı (13.05 2022) Photo ofElmalı Baraj Gölü - Hekimbaşı (13.05 2022)

Author

Trail stats

Distance
8.51 mi
Elevation gain
1,152 ft
Technical difficulty
Moderate
Elevation loss
899 ft
Max elevation
570 ft
TrailRank 
56
Min elevation
215 ft
Trail type
One Way
Moving time
3 hours 47 minutes
Time
5 hours 25 minutes
Coordinates
2346
Uploaded
May 13, 2022
Recorded
May 2022
Be the first to clap
Share

near Baklacı, İstanbul (Türkiye)

Viewed 636 times, downloaded 1 times

Trail photos

Photo ofElmalı Baraj Gölü - Hekimbaşı (13.05 2022) Photo ofElmalı Baraj Gölü - Hekimbaşı (13.05 2022) Photo ofElmalı Baraj Gölü - Hekimbaşı (13.05 2022)

Itinerary description

Yürüyüş başlangıç noktasına ulaşım: Yamanevler iett durağından 20 numaraya binip, Vekil çıkmazı durağında inilecek.

Yürüyüş bitiş noktası Hekimbaşı iett durağından birçok yöne otobüs kalkıyor. 11H ile Üsküdar'a gidilebilir.

9,75 km mesafesindeki "Giriş yasak" diye işaretli noktaya kadar olan bölge içinde inşaat faaliyetleri var. Buradan çıkışta şantiye görevlileri yasak olduğunu söylediler..

Waypoints

PictographBus stop Altitude 421 ft
Photo ofOtobüs durağı

Otobüs durağı

Vekil Çıkmazı Durağı

PictographLake Altitude 219 ft
Photo ofElmalı Baraj Gölü Photo ofElmalı Baraj Gölü Photo ofElmalı Baraj Gölü

Elmalı Baraj Gölü

PictographLake Altitude 230 ft
Photo ofElmalı Baraj Gölü Photo ofElmalı Baraj Gölü Photo ofElmalı Baraj Gölü

Elmalı Baraj Gölü

https://tr.wikipedia.org/wiki/Elmal%C4%B1-2_Baraj%C4%B1 Elmalı-2 Barajı, İstanbul'da Çavuşbaşı Çayı üzerinde 1952-1955 yılları arasında inşa edilmiş içme-kullanma ve sanayi suyu temini amaçlı bir barajdır. Beton ağırlık tipi olan barajın gövde hacmi 103.000 m³, akarsu yatağından yüksekliği 42,5 m'dir. Normal su kotunda göl hacmi 10,00 hm³, normal su kotunda göl alanı 2,80 km²'dir. Yılda 10 hm³ içme suyu temin edilmesini sağlamaktadır.

PictographPhoto Altitude 397 ft
Photo ofYeni açılmış yol Photo ofYeni açılmış yol

Yeni açılmış yol

PictographRiver Altitude 320 ft
Photo ofDere Photo ofDere Photo ofDere

Dere

PictographDoor Altitude 341 ft
Photo ofİzci Kampı Photo ofİzci Kampı Photo ofİzci Kampı

İzci Kampı

https://umraniye.bel.tr/tr/main/project/kent-ormani-ve-izci-kampi/54/kent-ormani-ve-izci-kampi/329

PictographDoor Altitude 303 ft
Photo ofİski Sorumluluk Alanı

İski Sorumluluk Alanı

Geçiş yasak

PictographDoor Altitude 355 ft
Photo ofİzci Kampı Girişi Photo ofİzci Kampı Girişi

İzci Kampı Girişi

Giriş yasak

PictographDoor Altitude 448 ft
Photo ofGiriş Yasak Photo ofGiriş Yasak Photo ofGiriş Yasak

Giriş Yasak

PictographPhoto Altitude 482 ft
Photo ofFotoğraf Photo ofFotoğraf Photo ofFotoğraf

Fotoğraf

PictographFountain Altitude 529 ft
Photo ofKanuni Sultan Süleyman Kent Ormanı Photo ofKanuni Sultan Süleyman Kent Ormanı Photo ofKanuni Sultan Süleyman Kent Ormanı

Kanuni Sultan Süleyman Kent Ormanı

https://beykoz.bel.tr/icerik/detay/istanbul-un-en-guzel-sehir-ormani-acildi/1/n198 İstanbul’un en güzel ve en büyük mesire alanı Kanuni Sultan Süleyman Şehir Ormanı yaz aylarıyla birlikte şenlenmeye başladı. Beykoz-Ümraniye yolu üzerinde yer alan ve şehrin 5 farklı noktasından kolayca ulaşılan mesire merkezi konumuyla ailelerin yeni gözdesi olacak. Türkiye’nin 8 ili ve 7 bölgesinden esinlenerek, Beykoz Belediyesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın imzaladığı protokolle 8 milyon 479 bin m2’lik bir alanda yapımına başlanan Kanuni Kent Ormanı’nın birinci bölgedeki ilk etabı yeni düzenlemelerle ziyarete açıldı. İstanbulluların şehrin ortasında kuş sesleri eşliğinde temiz havada huzur bulacağı, aileleriyle piknik ve spor yaparak keyifli vakit geçirdiği şehir ormanına Beykoz-Ümraniye yolu üzerindeki Küçüksu Caddesi’nden ulaşılıyor. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne yakınlığıyla Avrupa Yakası ve komşu ilçelere de ulaşım kolaylığı sunan alan şehrin tüm sakinlerini doğaya ve ailecek mutlu anlara çağırıyor. 11 km’lik yürüyüş yolu Ziyaretçileri yeşil ve bakımlı ortamıyla karşılayan mesirenin ilk etabında suni bir gölet, ormanda gezinti ve koşu imkânı sunan toplamda yaklaşık 11 km uzunluğunda yürüyüş parkuru, 4 bin 400 m bisiklet yolu ve parkı, piknik alanları, çocuk oyun grupları, çeşmeler, restoran ve kafeterya bulunuyor. Doğaya Saygılı Mangal Aileler için çocuk oyun gruplarının ve piknik masalarını çevresinde hazırlan 7 büyük doğal gazlı mangal ünitesi piknikçilere doğaya saygılı, temiz ve zahmetsiz mangal keyfi sunuyor. Ziyaretçiler yanlarında getirdikleri etleri mangal ünitelerinde görevliler eşliğinde ya da kendileri kolayca pişirebilecek. Ormanda bu üniteler dışında mangal yakılamayacak. Böylece ormanların kâbusu olan mangal kazalarının da önüne geçilmiş olacak. Atlı Sporlar Yapılacak Açık alanda sporu tercih edenlere koşu, yürüyüş ve bisikletin yanı sıra alternatif spor olanakları da sağlanacak. Bu amaçla ormanda okçuluk, cirit ve atlı kızak gibi geleneksel atçılık sporlarının yapılacağı 4 bin 200 m2 büyüklüğünde çalışma ve eğitim alanları da hazırlanıyor. Beykoz Belediyesi’ne ait gölet manzaralı nikâh salonunun da hizmet verdiği şehir ormanının kafeteryası ise nezih ortamıyla çay ve kahve molası vermek isteyenleri ağırlıyor. Büyük, temiz ve yeşil ortamıyla İstanbul’a nefes aldıracak alanda ayrıca 778 araçlık otopark da yer alıyor.

PictographProvisioning Altitude 526 ft
Photo ofMarket Photo ofMarket

Market

PictographPhoto Altitude 564 ft
Photo ofKuş Kafesleri Photo ofKuş Kafesleri Photo ofKuş Kafesleri

Kuş Kafesleri

İnşa Halinde

PictographDoor Altitude 537 ft
Photo ofKapı Photo ofKapı

Kapı

PictographLake Altitude 520 ft
Photo ofYapay Gölet Photo ofYapay Gölet Photo ofYapay Gölet

Yapay Gölet

PictographDoor Altitude 542 ft
Photo ofKanuni Sultan Süleyman Kent Ormanı Girişi Photo ofKanuni Sultan Süleyman Kent Ormanı Girişi Photo ofKanuni Sultan Süleyman Kent Ormanı Girişi

Kanuni Sultan Süleyman Kent Ormanı Girişi

PictographDoor Altitude 451 ft
Photo ofHekimbaşı Av Köşkü Sosyal Tesisi Photo ofHekimbaşı Av Köşkü Sosyal Tesisi

Hekimbaşı Av Köşkü Sosyal Tesisi

Tadilatta olduğundan giriş yasak. http://www.umraniye.gov.tr/hekimbasi-av-kosku Küçüksu-Ümraniye yolunda, Hekimbaşı Çiftlik Caddesi ile Okul Caddesi arasında yer alır. Sultan Abdülaziz’in Av Köşkü ya da Yusuf İzzettin Köşkü olarak da bilinir. Hekimbaşı Küçük Hayrullah Efendi (1817-1866) tarafından, mimar Sarkis Balyan’a yaptırılmıştır. Köşk, Balıklı Dere ile Hekimbaşı Deresi arasında kalan yükselti üzerine, büyük bir çiftliğin ikamet yapısı olarak inşa edilmiştir. Hemen arkasında, orta avlulu çiftlik binaları bulunur. Rönesans üslubunda yapılan av köşkü, İstanbul için alışılmadık bir mimariye sahiptir. Toplam inşaat alanı 1200m2 olan bina, 2/3 katlı iki bölüm ile 20m. yüksekliğindeki 4 katlı bir merdiven kulesinden oluşmaktadır. Köşkte en dikkati çeken unsur da bu merdiven kulesidir. Zaman içinde kaçak yapılar arasında kalan köşkün, döşeme kaplamaları, ahşap doğramaları, kesme taşları sökülmüş; yapı adeta talan edilmiştir. 1999 yılında İBB tarafından restorasyona alınan yapının 1.etap çalışmaları 2001’de tamamlanmış, bir süre ara verilen çalışmalar 2005 senesinde tekrar başlamıştır. Toplam 7 yıl süren çalışmaların ardından tümüyle yenilenen Hekimbaşı Av Köşkü, 2006 yılında kapılarını ziyaretçilerine tekrar açmıştır.

Comments

    You can or this trail