Activity

De Vilamaniscle a Sant Quirze de Colera

Download

Trail photos

Photo ofDe Vilamaniscle a Sant Quirze de Colera Photo ofDe Vilamaniscle a Sant Quirze de Colera Photo ofDe Vilamaniscle a Sant Quirze de Colera

Author

Trail stats

Distance
5.37 mi
Elevation gain
1,257 ft
Technical difficulty
Easy
Elevation loss
1,198 ft
Max elevation
1,559 ft
TrailRank 
51
Min elevation
511 ft
Trail type
One Way
Time
2 hours 39 minutes
Coordinates
1782
Uploaded
February 18, 2024
Recorded
February 2024
Share

near Vilamaniscle, Catalunya (España)

Viewed 186 times, downloaded 1 times

Trail photos

Photo ofDe Vilamaniscle a Sant Quirze de Colera Photo ofDe Vilamaniscle a Sant Quirze de Colera Photo ofDe Vilamaniscle a Sant Quirze de Colera

Itinerary description

Una ruta lineal per conèixer els entorns de Vilamaniscle i de Sant Quirze de Colera, per seguir la serra de Dofines. El punt de partida és el poble de Vilamaniscle, on hi ha diversos punts per aparcar. S'ha de comptar que algú haurà de fer l'enllaç de tornada des de Sant Quirze (o fer-lo caminant, però té poc encant perquè és una carretera).

El primer que es fa és visitar el mirador del Suro Vell, un dels de la xarxa de miradors del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, s'hi arriba pel carrer del Nord i d'aquí un caminet que passa davant d'una casa, es veu entremig dels suros i ofereix una bona panoràmica de les muntanyes del nord de l'Alt Emporda. Es continua llavors pel carrer del Suro Gros, la font del mateix nom i de seguida se surt del poble per iniciar la pista que puja cap al coll de la Serra. Aquest és un tram de pista, en alguns trams encimentada, i que puja bastant. S'obvia un rètol que posa dòlmens, és una dracera, però més dura i que perd l'encant del coll de la Serra.

Un cop al coll de la Serra es gira a l'esquerra i s'inicia la carena que segueix gairebé tota la sortida. Primer comença amb una bona pujada, amb bones vistes a cada costat. Aquesta carena té uns puja i baixa prou suaus fins al coll de la Rossa, aquí s'inicia una bona pujada fins al puig del Roure. Es baixa una miqueta fins al coll del Trauc i llavors s'inicia una altra pujda, més suau, que porta fins al puig del Trauc i tot seguit al dolmen del Coll de Dofines.

Del dolmen es baixa fins al coll de Dofines i aquí es gira a l'esquerra per un sender, prou complicat, que voreja la muntanya dels Rocs Blancs. El corriol, que té algun tram prou complicat, acaba en un camí, que cal prendre en bona baixada fins que es troba un rètol que indica Sant Quirze i també unes inscultures. No són lluny i la ruta hi arriba, estan situades al costat esquerre del camí, indicades amb un monticle de pedres. Cal fer un anar i tornar.

Un cop al trencall, es pren i un corriol bastant ràpid baixa fins al monestir de Sant Quirze de Colera. Indica 25 minuts, però de baixada és bastant més ràpid. S'hi arriba per la font de l'Abat i des d'aquí, es travessa la ribera per un pont i es dona per acabada la sortida.

És una sortida prou curta i relativament fàcil, si bé hi ha un parell de rampes (les pujades al puig del Roure i del Trauc) i alguna rampa de baixada, és una ruta de bon fer. Per altra banda, hi ha bones indicacions en alguns punts clau i també hi ha marques de colors en algun punt del camí, amb tot, cal vigilar perquè a vegades no n'hi ha, per això us recomano portar el track i evitar-se complicacions.

Waypoints

PictographMountain pass Altitude 1,424 ft
Photo ofColl de Dofines Photo ofColl de Dofines

Coll de Dofines

PictographMountain pass Altitude 1,034 ft
Photo ofColl de la Rossa Photo ofColl de la Rossa

Coll de la Rossa

PictographMountain pass Altitude 842 ft
Photo ofColl de la Serra Photo ofColl de la Serra

Coll de la Serra

Photo ofDolmen del Coll de Dofines Photo ofDolmen del Coll de Dofines

Dolmen del Coll de Dofines

PictographFountain Altitude 651 ft
Photo ofFont de l'Abat Photo ofFont de l'Abat Photo ofFont de l'Abat

Font de l'Abat

Photo ofInscultures del Mas Mallol Photo ofInscultures del Mas Mallol Photo ofInscultures del Mas Mallol

Inscultures del Mas Mallol

PictographPanorama Altitude 546 ft
Photo ofMirador del Suro Gros Photo ofMirador del Suro Gros

Mirador del Suro Gros

PictographSummit Altitude 1,265 ft
Photo ofPuig del Roure Photo ofPuig del Roure Photo ofPuig del Roure

Puig del Roure

PictographSummit Altitude 1,514 ft
Photo ofPuig del Trauc Photo ofPuig del Trauc

Puig del Trauc

PictographReligious site Altitude 578 ft
Photo ofSant Quirze de Colera Photo ofSant Quirze de Colera Photo ofSant Quirze de Colera

Sant Quirze de Colera

Comments

    You can or this trail