Activity

De Cervera a la Jana per l’ermitori de la Font de la Salut i la Perdiguera.

Download

Trail photos

Photo ofDe Cervera a la Jana per l’ermitori de la Font de la Salut i la Perdiguera. Photo ofDe Cervera a la Jana per l’ermitori de la Font de la Salut i la Perdiguera. Photo ofDe Cervera a la Jana per l’ermitori de la Font de la Salut i la Perdiguera.

Author

Trail stats

Distance
18.42 mi
Elevation gain
2,064 ft
Technical difficulty
Moderate
Elevation loss
2,064 ft
Max elevation
1,702 ft
TrailRank 
51
Min elevation
440 ft
Trail type
Loop
Time
9 hours 10 minutes
Coordinates
2849
Uploaded
April 20, 2024
Recorded
April 2024
Share

near Cervera del Maestre, Valencia (España)

Viewed 60 times, downloaded 2 times

Trail photos

Photo ofDe Cervera a la Jana per l’ermitori de la Font de la Salut i la Perdiguera. Photo ofDe Cervera a la Jana per l’ermitori de la Font de la Salut i la Perdiguera. Photo ofDe Cervera a la Jana per l’ermitori de la Font de la Salut i la Perdiguera.

Itinerary description

Ruta llarga però sense cap complicació tècnica, és per això que està qualificada de fàcil malgrat la distància. Discorre en bona part per camins de ferradura en bon estat i nets, i la resta per pistes de terra i asfaltades. La major part del recorregut és seguint itineraris en btt.
La ruta comença en la part baixa del poble, a l’Era, per on mou el camí de Morella. Cal seguir este camí per on hi ha traçada la ruta de l’Aigua, que no seguirem però que anirem trobant al llarg del primer tram del recorregut.
El camí baixa recte cap a la rambla de Cervera entre bancals d’oliveres, ametlers i garroferes, que seran la constant al llarg de la ruta. Quan el camí asfaltat gira a l’esquerra cal seguir recte pel vell camí de ferradura, poc xafat, que ens baixarà al caixer de la rambla que ací té quasi 100 metres d’amplària. Cal travessar-lo i buscar la continuació del camí de l’altra banda, també asfaltat. Ací trobem un pal indicador de les diferents rutes que s’hi poden fer al terme de Cervera (https://www.cerveradelmaestre.es/rutas/) i la direcció a seguir. Nosaltres seguirem la ruta de l’Aigua marcada amb blau que puja pel camí asfaltat de Càlig per la Torre, fins que arribem al Pou de la Torre. Ací deixem l’asfalt i continuem recte pel vell camí, ara de terra, que ens portarà entre bancals a baixar al barranc de l’Alba.
Travessat el barranc trobem la sénia del Roig, curiosa construcció mig colgada per la vegetació, que té un edifici annex amb volta per a accedir al pou on hi ha l’aigua.
Deixarem enrere la sénia i cal seguir pujant per l’altra banda del barranc portant una finca de tarongers a l’esquerra. Quan acaba trencarem a l’esquerra abandonant el camí de Morella, però seguint la ruta de l’Aigua que va per l’assagador de les Masades cap al camí de Càlig. Arribem així al camí vell de Càlig, i el seguirem a l’esquerra de tornada a Cervera, travessant la moderna carretera, fins a baixar novament al barranc de l’Alba.
Recte tornaríem a Cervera però just abans del barranc cal trencar a la dreta pel camí que corre per la vora del barranc d’Alba. El barranc es troba a pocs metres nostre però tapat completament per un espès canyar.
Quan el camí se’n separa un poc del canyar i el barranc, trobem a l’esquerra un estret camí de ferradura que baixa a travessar el barranc. De l’altra banda s’alça la sénia dels Pericans, que bé mereix una visita. Per ací continua la ruta de l’Aigua que, des de la sénia, retorna a Cervera per la Rajoleria.
Després de visitar la sénia cal retornar al camí i continuar per l’Alboreda. Ací trobem algunes sénies més a la vora del barranc, no tan espectaculars com la dels Pericans, i també un rodal on creixen els darrers oms autòctons, pràcticament desapareguts per la grafiosi. A més trobem també alguns bancals plantats d’àlbers.
Seguint el camí s’arriba al punt on el barranc de l’Alba engrava en la rambla de Cervera. Cal seguir ara un camí que va per la vora dreta de la rambla fins que la travessa. Ací l’abandonarem seguint rambla avall. Per ací passa el Caminàs de les Bassoles a la Bassa Blanca, assagador que seguirem buscant el punt on abandona la rambla per l’esquerra, on trobem un camí de ferradura empedrat, que ens portarà a un camí de carro que arriba a la carretera de Càlig. Cal seguir un poc per la carretera per a poder travessar-la i continuar per l’altra banda.
De l’altra banda de la carretera, entre bancals de garroferes abandonem el Caminàs de les Bassoles i seguirem el de la Mare de Déu. Pas ramader i camí que ens portarà a l’ermitori de la Mare de Déu de la Salut.
El camí corre entre parets que separen els bancals de garroferes treballats que, més avant, van deixant pas a bancals ermats on va creixent el pinar que, en alguns llocs, és ja un pinar espès però jove. El camí travessa el barranc dels Forats, on coincideix amb un entrador als bancals, encara treballats, que hi ha per les vores d’una barraca o parança.
Des d’ací el camí enfila amunt fins que enllaça amb el camí del Mas de Ventura, que seguirem a l’esquerra. Passem a uns metres del mas, que queda a la dreta envoltat de bancals d’oliveres i garroferes ben cuidades i, un poc més avant cal trencar a la dreta. Recte continua el camí ample que puja a les Bassoles. Per la dreta continua el camí de la Mare de Déu, que seguim, i per ell ve el MTB Maestrat Gran Tour (https://maestrat.travel/va/mtb-grantour/), que continua cap a les Bassoles.
Cal trencar a la dreta per on ve la ruta d’MTB per un caminal, primer ample fins que arriba a un garroferal, des d’on continua amunt com a camí de ferradura pujant per lo Bovalar. Conforme pugem els bancals treballats queden enrere i a la part alta domina la malea que cobreix totes les llomes.
El camí puja fins a la Mare de Déu, on retrobem els bancals treballats. Corona la llometa passant entre bancals llaurats i olivars abans de traspondre ja en terme de Traiguera. Ací el camí es fa ample per a permetre el pas de tractors als bancals. Passa per la vora d’algunes oliveres centenàries i enfila avall a buscar el barranc de la Mare de Déu, on s’alça el Real Santuari de la Mare de Déu de la Font de la Salut, on arribem conjuntament amb el camí de Cervera a la Mare de Déu.
El Santuari bé mereix una visita amb temps però si no l’hem reservada podrem, almenys, disfrutar-la per fora.
Cal seguir des d’ací pel camí asfaltat de la Mare de Déu, que ve des de Traiguera, per on va una de les moltes rutes en MTB que podem trobar al terme de Traiguera (https://turisme.traiguera.es/rutes/), encara que no en seguirem cap en concret tot i què anirem trobant les senyals al llarg d’esta part del recorregut.
Quan el camí puja fins que arribem al Peiró situat a la vora del camí. Seguirem un tros més passant un llomet, i quan el camí comença a baixar haurem de trencar a l’esquerra, pel camí dels Estalls que va cap a la Jana directament. El camí baixa cap al barranc de la Roureda enclotat entre les parets de pedra dels bancals veïns. Travessa el barranc i puja per l’altra banda a buscar el camí del Pasqualino, on arribem just al punt on el camí dels Estolls continua recte per un tram formigonat. Cal seguir pujant pel formigó entre bancals d’oliveres, algunes ben grosses, fins que arribem a un trencall. Recte continua el camí dels Estolls o de la Jana a l’Ermita. Ara seguirem a l’esquerra pel camí dels Esboïcs o del Carrascal, dels Esboïcs per la partida de Traiguera per la qual passa, i del Carrascal perquè va de Traiguera fins a l’antic lloc del Carrascal, depenent de la Jana.
Seguirem pel camí, ara de terra, que va pujant poc a poc cap a les Serres. Cal estar atents perquè al mig quilòmetre trobarem a la dreta una senda per on caldrà seguir. Un pal indicador marca el punt per on continuen algunes de les rutes MTB de Traiguera.
La senda, neta, continua pels Esboïcs, on el paisatge canvia i els bancals treballats deixen pas a un dominat pels bancals erms on creix un interessant bosc de pins i carrasques. La senda ressegueix els barranquets que baixen cap al Barranquet, que dóna nom a la partida ja propera a la Jana.
Passem sota alguns bosquets interessants de carrasques fins que arribem a un punt on trobem una bifurcació. Les rutes de MTB baixen per la dreta cap al Barranquet però nosaltres trenquem a l’esquerra per una senda netejada que puja cap a lo Tossal.
La senda puja fins a un colmet on arriba un ample camí de cotxe. Cal seguir per ell recte de baixada cap a la Jana. Baixem cap a la Jana, que ja tenim davant nostre travessant l’assagador de Folc, fins que entrem a la Jana per l’ermita de Santa Anna.
Haurem de travessar la Jana de cap a cap, passant per la plaça Major i eixim pel carrer de les Escoles, que ens portarà al camí de Cervera. Seguirem ara la «ruta de les oliveres mil·lenàries» (https://www.oliveresmillenaries.com/va/ruta-de-les-oliveres-millenaries) fins a l’Engolidor.
El camí que ens queda per davant es troba asfaltat i el seguirem quasi un quilòmetre fins al Carrascal, passant pel Pou del Carrascal on hi ha unes tauletes a l’ombra per a descansar. Un poc més avant hi ha l’ermita de Sant Josep del Carrascal davant d’on estava l’antic lloc del Carrascal, llogaret medieval que es va acabar despoblant i assolant ara fa un centenar d’anys.
Des d’ací cal trencar a la dreta seguint un camí que ens portarà entre olivers centenàries a buscar l’assagador de les Pedres, que seguirem fins a la Roureda de l’Engolidor. Es tracta este d’un paratge peculiar doncs al bell mig dels olivars hi ha una línia de roures centenaris, al llarg d’una séquia de terra que serveix per a conduir l’aigua de les Llacunes a l’Engolidor, per on desapareix sota terra.
Des d’ací cal seguir el camí paral·lel a la séquia fins a les Llacunes, curiós paratge que només fa honor al seu nom després de fortes pluges quan es formen les llacunes. Ací trencarem a l’esquerra per l’assagador de les Llacunes, que passa per la Bassa de la Llacuna i enfila recte cap a la serra. Travessem el camí de Cervera (que havíem abandonat al Carrascal) i seguim recte fins que arribem al camí de les Bassoles, que ve des de la Jana. Ací cal deixar l’assagador, que puja recte cap a les Serres (i continua a l’Ermita) i seguir a la dreta pel camí de les Bassoles, per on hi ha traçada una de les rutes a peu de la Jana. El camí puja en diagonal per la falda de la serra. Es tracta d’un camí ample i de poca pendent, segurament condicionat per al pas dels carros, i que seguirem fins que arribem a les Bidofes. Ací trobarem una pista que puja i que s’ha traçat sobre l’antic camí i que haurem de seguir amunt cap al colmo de la serra.
Després de passar un pinar que creix en uns vells bancals emboscats, quan la pista arriba a un colladet, trobarem un enforcall de camins. Cal seguir a la dreta cap a la Perdigana. A l’esquerra continua una senda cap a les Serres i recte baixa el camí de les Bassoles al mas del mateix nom. Per ací també passen unes rutes en MTB de Traiguera, no debades ens trobem prop del punt on s’uneixen els termes de la Jana, Traiguera i Cervera. Cal seguir per la pista que puja amunt, cap al vèrtex de la Perdigana, situat al capoll de la Coroneta del Calbo.
Pugem per les Bidofes deixant a la dreta la Barraca de Vallès, reconvertida en un mas ben arreglat, que s’alça enmig d’un olivar ben treballat. Deixem també una altra barraca també arregalda i continuem amunt deixant a la dreta los Castellets, on hi ha les restes d’un poblat ibèric que domina la Plana. Per ací baixa una senda fins a l’Esgarrat, ja al pla. Nosaltres seguirem recte fins al colmo on ens haurem de desviar uns pocs metres per a coronar el vèrtex. Després cal seguir recte baixant per l’altra vessant en vista ja de Cervera.
La pista baixa deixant a l’esquerra la cova de l’Esgarrat i baixa a un collado que separa la capçalera del barranc de la Cova de Silvestre i el barranc de Folc. Ací hi ha la bassa de la Perdiguera situada en l’assagador de la Perdiguera. Continua per l’altra banda seguint l’assagador fins que arribem a un punt on baixa recte, mentre que la pista que seguim fa unes llargues voltes per a baixar al mas d’en Losco.
Arribem a la bassa del mas d’en Losco, situada a un trencall de camins. Per la dreta trobem el camí asfaltat que ve de la Font de la Roca, que seguirem per l’esquerra. Recte baixa una senda al camí de la Jana a Cervera. El mas d’en Losco, assolat queda un poc més apartat.
Cal seguir ara un bon tros d’asfalt que ens portarà per dalt de la Foieta, que queda a la dreta, i de lo Conillet, que deixem a l’esquerra (per on hi va una senda). El camí passa per les Forques i arriba a un colladet entre lo Conillet i lo Colomer. Per ací baixa la senda de lo Conillet fins a la carretera. Nosaltres però seguirem la senda de lo Colomer que puja per a passar per dalt del tossal de lo Colomer, abans de baixar a Cervera, que queda als peus.
Arribats a un punt trobem dos camins, la senda de l’esquerra ix novament al camí de la Font de la Roca i és més curta, però nosaltres baixem per la dreta, seguint una senda que va fent voltes per la vessant, passant sota la cova del Colomer i eixint a la part més nova del poble.
Cal baixar a la carretera i per l’altra banda travessar tot el poble de cap a cap per a acabar la ruta.

Waypoints

PictographWaypoint Altitude 823 ft
Photo ofcervera Photo ofcervera Photo ofcervera

cervera

Eixida del poble pel camí de Morella (o de Càlig). El poble de Cervera es troba al voltant del seu castell, que va ser el més important de les terres interiors del Maestrat, cap d’una encomanda que abraçava Traiguera, La Jana, Xert, el Carrascar (de la Jana), Càlig, la Barcella (de Xert), Rossell, Sant Mateu, Canet lo Roig i Mas dels Estellés (actual Sant Jordi). Propietat dels hospitalers va passar posteriorment a l’ordre de Montesa que tenia ací la seu del Mestre fins al segle XV, que va es va traslladar a Sant Mateu. Conserva per això un interessant casc històric i les restes del castell, que van del segle X al XV. El seu terme municipal és molt gran i, en bona part muntanyós. Al nord hi ha les muntanyes de Cervera o Serra d’en Menor, mentre que al sud del poble, i de la rambla de Cervera (o riu Sec) que passa als seus peus, acaben les muntanyes que sovint s’anomenen les Talaies d’Alcalà. El terreny és abrupte, i més de la meitat del terme és improductiu, cobert de pasturatges aprofitats antigament pel bestiar cabrum. Els conreus de secà són gairebé exclusius i dedicats a garroferes, oliveres, ametlers i vinya.

PictographRiver Altitude 594 ft
Photo oframbla de Cervera Photo oframbla de Cervera Photo oframbla de Cervera

rambla de Cervera

Passada la rambla continua el camí recte. La rambla de Cervera o riu Sec és un corrent d'aigua intermitent valencià situat al nord de la província de Castelló, d'uns 50 km de llargària. La rambla naix en el terme de Morella. La rambla naix amb la unió del barranc de Vallivana (format pels barrancs de la Bota, de Querol i dels Corrals, entre altres), que naix al port de Querol, i del barranc de Salvassòria, que baixa dels Fusters i la Llècua (al qual s’afegeix el de Gibalcolla). Recorre el Baix Maestrat en direcció d'est a sud-est, recollint les aigües dels múltiples barrancs i barranquets que aflueixen al seu caixer. Rep el nom de la vila de Cervera del Maestrat i passa molt a la vora de la vila de Càlig. L'altre nom amb què es coneix, riu Sec, fa referència a la manca d'aigua i el poc cabdal que porta el riu habitualment. La rambla de Cervera desemboca a la Platja de la Mar Xica, al terme municipal de Benicarló.

PictographIntersection Altitude 725 ft
Photo ofpou de la Torre Photo ofpou de la Torre Photo ofpou de la Torre

pou de la Torre

Recte pel camí de terra.

PictographMonument Altitude 581 ft
Photo ofsénia del Roig Photo ofsénia del Roig Photo ofsénia del Roig

sénia del Roig

PictographIntersection Altitude 623 ft
Photo ofesquerra Photo ofesquerra Photo ofesquerra

esquerra

Vora hort de tarongers. Recte a Càlig.

PictographIntersection Altitude 571 ft
Photo oftravessem carretera de Càlig Photo oftravessem carretera de Càlig Photo oftravessem carretera de Càlig

travessem carretera de Càlig

100 metres més avant a la dreta per la vora del barranc de l'Alba

PictographMonument Altitude 509 ft
Photo ofsénia dels Pericans Photo ofsénia dels Pericans Photo ofsénia dels Pericans

sénia dels Pericans

Sénia de grans dimensions que s’alça al costat del barranc d’Alba. Està realçada uns quatre metres sobre el terreny que l’envolta i disposa d’un aqüeducte per tal de poder regar la major quantitat de terra possible. Es troba ben conservada i en ús, encara que la maquinària antiga ha estat substituïda per un modern motor de gasolina.

PictographIntersection Altitude 453 ft
Photo ofsenda esquerra Photo ofsenda esquerra Photo ofsenda esquerra

senda esquerra

Caminàs (assagador) de les Bassoles a la Bassa Blanca.

PictographIntersection Altitude 525 ft
Photo ofcaminàs de la Mare de Déu Photo ofcaminàs de la Mare de Déu Photo ofcaminàs de la Mare de Déu

caminàs de la Mare de Déu

Travessem carretera de Sant Jordi i pugem a l'esquerra i de seguida a la dreta el camí que es va fent estret entre bancals.

PictographIntersection Altitude 614 ft
Photo ofesquerra Photo ofesquerra Photo ofesquerra

esquerra

Camí del mas de Ventura

PictographWaypoint Altitude 659 ft
Photo ofmas de Ventura Photo ofmas de Ventura Photo ofmas de Ventura

mas de Ventura

Queda a la dreta.

PictographIntersection Altitude 673 ft
Photo ofdreta Photo ofdreta Photo ofdreta

dreta

Camí de la Mare de Déu per lo Bovalar. Recte continua pista a les Bassoles.

PictographMountain pass Altitude 978 ft
Photo ofla Mare de Déu Photo ofla Mare de Déu Photo ofla Mare de Déu

la Mare de Déu

Continua pista

PictographReligious site Altitude 853 ft
Photo ofermitori de la font de la Salut Photo ofermitori de la font de la Salut Photo ofermitori de la font de la Salut

ermitori de la font de la Salut

Ermita, hospederia, oficina turisme, restaurant, ... El nom oficial és el de Reial Santuari de la Mare de Déu de la Font de la Salut de Traiguera, és tracta d’un conjunt devocional que consta d’església i diverses edificacions annexes (hospederia,un palau inacabat, ...), d'estil renaixentista i barroc, amb restes gòtiques. Té el seu origen al segle XIV, però té el període de màxima esplendor al segle XVI. Es únic amb la categoria de Reial de la província, concedida per Carles V durant l’any 1542, renovada per Felip II i confirmada per la Butlla Papal l’any 1555. El conjunt d’edificacions existents avui dia corresponen bàsicament al segle XVI, amb transformacions del temple gòtic als segles XVII i XVIII. El temple es situa al centre del conjunt, a la dreta es troba el pou i la font del Miracle així com la cuina medieval. Sobre aquests, al voltant d’un pati i en dues altures es desenvolupa l’hostatgeria. A l’esquerra es disposen l’antiga casa «dels Capellans» i les restes d’un antic i inacabat palau. Precedint l’entrada del temple se situa el pòrtic renaixentista de 1588. L’espadanya és l’element més emblemàtic de l’ermitori medieval construïda en 1439. https://turisme.traiguera.es/patrimoni/reial-santuari-font-de-la-salut/

PictographReligious site Altitude 991 ft
Photo ofpeiró Photo ofpeiró Photo ofpeiró

peiró

A 100 metres esquerra camí de la Jana a l'Ermita

PictographIntersection Altitude 860 ft
Photo ofrecte Photo ofrecte Photo ofrecte

recte

camí dels Estolls

PictographIntersection Altitude 1,171 ft
Photo ofels Esboïcs Photo ofels Esboïcs Photo ofels Esboïcs

els Esboïcs

Senda dreta

PictographIntersection Altitude 1,017 ft
Photo ofesquerra Photo ofesquerra Photo ofesquerra

esquerra

Dreta també va.

PictographWilderness hut Altitude 1,135 ft
Photo ofBarraca de lo Tossal Photo ofBarraca de lo Tossal Photo ofBarraca de lo Tossal

Barraca de lo Tossal

PictographIntersection Altitude 1,142 ft
Photo ofrecte Photo ofrecte Photo ofrecte

recte

Esquerra senda al camí dels Esboïcs i a les Serres

PictographReligious site Altitude 984 ft
Photo ofermita de Santa Anna Photo ofermita de Santa Anna Photo ofermita de Santa Anna

ermita de Santa Anna

Ermita del segle XVII que formava part de l'antic convent de la Mare de Déu de la Solitud.

PictographWaypoint Altitude 1,001 ft
Photo ofla Jana Photo ofla Jana Photo ofla Jana

la Jana

Eixim pel carrer de les Escoles (camí de Cervera). Es tracta d’un dels pobles que formaven part de la setena del castell de Cervera. Situada al cap d’un extens pla que forma part dels corredors prelitorals del nord valencià, que s’estenen cap a Catalunya. El seu emplaçament està condicionat per ser el lloc on s’encreuaven dos importants vies de comunicació: l’antic camí Real de València a Barcelona (continuació de la Via Augusta), i el camí d’Aragó per Morella. A la plaça del poble, davant l’església de Sant Bartomeu hi ha un mil·liari romà, traslladat ací des de les Llacunes per a la seua preservació. La Jana té un terme municipal reduït i quasi completament plantat d’oliveres. El seu casc urbà conta amb algunes cases senyorials, a més de l’església de Sant Bartomeu, d’estil renaixentista i l’ermita de Santa Anna del segle XVII.

PictographPicnic Altitude 1,024 ft
Photo ofPou del Carrascal Photo ofPou del Carrascal Photo ofPou del Carrascal

Pou del Carrascal

tauletes i font

PictographReligious site Altitude 1,047 ft
Photo ofermita de Sant Josep del Carrascal Photo ofermita de Sant Josep del Carrascal Photo ofermita de Sant Josep del Carrascal

ermita de Sant Josep del Carrascal

Dreta. L’ermita és tot el que queda de l’antic lloc del Carrascal, situat en este mateix emplaçament i que es va poblar arran de la conquesta cristiana. La seua proximitat a la Jana, i la Pesta Negra del segle XIV van contribuir a la seua despoblació de manera que al segle XV va acabar fusionant-se amb la Jana, amb qui ja quasi del seu naixement, compartia govern. Va quedar definitivament abandonat a principis del segle XX, quan només quedava un veí. Tenia una torre defensiva, desmantellada al segle XX per a aprofitar les pedres per a fer el molí d’oli del poble. L’ermita actual és una construcció tardogòtica del segle XVI d’una única nau amb voltes de creueria. S’han realitzat tasques de restauració per tal d’evitar la seua degradació. https://my.matterport.com/show/?m=Nr1ZRGjAurf

PictographTree Altitude 997 ft
Photo ofl'Engolidor Photo ofl'Engolidor Photo ofl'Engolidor

l'Engolidor

Avenc que funciona com a desguàs de les Llacunes de la Jana, paratge som on s’acumula l’aigua de pluja. Des de les Llacunes hi ha una séquia que arriba a l’engolidor, feta per a facilitar-ne el drenatge i poder-les dessecar. Si l’engolidor ja formava part d’este complex càrstic, o si va ser aprofitat per a dessecar-lo és hom que no queda clar. Al seu voltant hi ha un conjunt de set roures centenaris, amb edats aproximades de 200 anys, que conformen un paratge que contrasta amb els camps d’oliveres que l’envolten i ha estat declarat Monument d’interès local.

PictographIntersection Altitude 991 ft
Photo ofles Llacunes Photo ofles Llacunes Photo ofles Llacunes

les Llacunes

Esquerra assagador de les Llacunes. Paratge de la Jana on se formen unes llacunes temporals, drenades parcialment per una séquia que desguassa a l’engolidor. Encara queden unes vint hectàrees que no estan drenades i on l’aigua s’entolla.

PictographLake Altitude 1,004 ft
Photo ofbassa de la Llacuna Photo ofbassa de la Llacuna Photo ofbassa de la Llacuna

bassa de la Llacuna

PictographIntersection Altitude 1,027 ft
Photo ofrecte Photo ofrecte Photo ofrecte

recte

Travessem camí de Cervera

PictographIntersection Altitude 1,138 ft
Photo ofcamí de les Bassoles Photo ofcamí de les Bassoles Photo ofcamí de les Bassoles

camí de les Bassoles

Dreta. Esquerra a la Jana i recte a les Serres.

PictographIntersection Altitude 1,220 ft
Photo ofpista amunt Photo ofpista amunt Photo ofpista amunt

pista amunt

Barraca de pedra

PictographMountain pass Altitude 1,388 ft
Photo ofles Bidofes Photo ofles Bidofes Photo ofles Bidofes

les Bidofes

Dreta. Esquerra a les Serres i recte al mas de les Bassoles

PictographMountain hut Altitude 1,424 ft
Photo ofcaseta Photo ofcaseta Photo ofcaseta

caseta

PictographIntersection Altitude 1,503 ft
Photo oflos Castellets Photo oflos Castellets Photo oflos Castellets

los Castellets

Recte. Dreta baixa per los Castellets al pla

PictographSummit Altitude 1,696 ft
Photo ofla Perdiguera Photo ofla Perdiguera Photo ofla Perdiguera

la Perdiguera

Vèrtex geodèsic i el pic més elevats de les muntanyes de Cervera o Serra d'en Menor, alineació muntanyosa que s'alça al nord del poble de Cervera del Maestrat i al sud del terme municipal de Traiguera. A l'oest de la serra es troba el terme municipal de la Jana. El terreny és de naturalesa rocosa i argilenca. Des dels cims hi ha molt bones vistes sobre la plana de Vinaròs i Benicarló amb el mar al fons en dies de temps clar.

PictographIntersection Altitude 1,302 ft
Photo ofmas d'en Losco Photo ofmas d'en Losco Photo ofmas d'en Losco

mas d'en Losco

Recte asfalt Ruïnes. Bassa del mas al costat. Dta a la font de la Roca.

PictographIntersection Altitude 1,165 ft
Photo oflo Conillet Photo oflo Conillet Photo oflo Conillet

lo Conillet

Senda dreta pel Colomé.

Comments

    You can or this trail