Activity

Damavand summit

Download

Trail photos

Photo ofDamavand summit Photo ofDamavand summit Photo ofDamavand summit

Author

Trail stats

Distance
10.64 mi
Elevation gain
8,271 ft
Technical difficulty
Moderate
Elevation loss
8,271 ft
Max elevation
18,342 ft
TrailRank 
35
Min elevation
9,888 ft
Trail type
Loop
Coordinates
290
Uploaded
August 18, 2022
Be the first to clap
Share

near ‘Abbāsābād, Māzandarān (Iran)

Viewed 28 times, downloaded 2 times

Trail photos

Photo ofDamavand summit Photo ofDamavand summit Photo ofDamavand summit

Itinerary description

صعود به قله دماوند از جبهه جنوبی
سه شنبه بیست و پنجم مرداد1401
(بام استان مازندران و کشور ایران)
دماوَند کوهی در شمال ایران و استان مازندران است که بلندترین کوه ایران و بلندترین آتشفشان آسیا و خاورمیانه است. دماوند در پارهٔ مرکزی رشته کوه البرز در جنوب دریای مازندران جای دارد. این کوه از دیدگاه تقسیمات کشوری، در بخش لاریجان در شهرستان آمل در استان مازندران قرار دارد.این کوه به هنگام صاف و آفتابی بودن هوا، از شهرهای تهران، ورامین، قم و همچنین کرانه‌های جنوبی دریای خزر قابل رؤیت است.کوه دماوند در تاریخ سیزدهم تیر ماه سال ۱۳۸۷ به عنوان نخستین اثر طبیعی ایران در فهرست آثار ملّی ایران ثبت شد. این کوه همچنین از سال ۱۳۸۱ به عنوان «اثر طبیعی ملّی» در شمار مناطق چهارگانهٔ ارزشمند از نظر حفاظت محیط زیست قرار گرفته‌است.
مسیر جنوبی تقریباً ساده‌ترین مسیر برای صعود به قله دماوند است. برای صعود از این مسیر ابتدا باید به روستای پلور بروید. سپس جاده‌ی لار را در پیش می‌گیرید و پس از آن به سمت رینه خواهید رفت. در میانه‌ راه رینه تابلویی کوچک می‌بینید که مسیر صعود به سمت شمال را به شما نشان می‌دهد. به این مکان پارکینگ جنوبی گفته می‌شود و در آن لندرورهایی قرار دارند که مسافران را تا مسجد صاحب‌الزمان در ارتفاع ۳۰۰۰ می‌رسانند. این مسیر ۵/۳ کیلومتر طول دارد و پیمایش آن حداکثر ۳ ساعت زمان می‌برد. شاید در نگاه اول استفاده از لندرورها راحت و همراه با صرفه جویی در زمان باشد. اما این مسیر نه تنها بسیار زیبا و دلفریب است و سرتاسر آن بوی گیاهان کوهی و در صدر آن‌ها آویشن می‌آید. همچنین با پیمودن این مسیر با پای پیاده، آسیب‌های لاستیک لندرور و نیسان بر طبیعت بسیار کاهش می‌یابد.
موقعیت جغرافیایی :
پلور، رینه، گوسفندسرا و بارگاه سوم
رایج‌ترین مسیر صعود:
جبههٔ جنوبی؛ از سمت جنوب شرقی کوه. پلور، رینه، گوسفندسرا و بارگاه سوم در این مسیر قرار می‌گیرند. رایج‌ترین و پرترددترین مسیر صعود به دماوند مسیر جنوبی است. کوهپیمایی این مسیر از مکانی موسوم به دوراهی آغاز می‌شود که در آن راه خاکی به سمت مسجد، از مسیر آسفالت وصل‌کنندهٔ پلور و رینه جدا می‌شود. پس از عبور از مسجد و گوسفندسرا به بارگاه سوم می‌رسد و پس از آن با صعود از یال مستقیم جنوبی و عبور از کنار آبشار یخی به تپه گوگردی و در نهایت قله می‌انجامد. پاکوب‌های این مسیر به علت تردد بالا بسیار واضح و همچنین درگیری با سنگ در این مسیر وجود ندارد.
دسترسی به آب:
بارگاه سوم
محل شب مانی:
مسجد صاحب الزمان که در سال ۱۳۷۱ و در ارتفاع ۳۰۰۰ متری یال جنوبی ساخته شده‌است.
جان‌پناه بارگاه سوم (قدیم) که در سال ۱۳۴۶ و در ارتفاع ۴۲۰۰ جبهه جنوبی ساخته شده‌است. این پناهگاه به علت سقوط بهمن در زمستان سال ۱۳۵۱ از بین رفت و پس از یک سال، بنای سنگی جایگزین آن شد. در پیرامون آن مکان‌هایی برای چادر زدن آماده شده‌است.
پناهگاه بارگاه سوم (جدید) که در سال ۱۳۸۷ و حدود ۵۰ متر بالای جان‌پناه قدیم (بارگاه سوم) در یال جنوبی ساخته شده‌است. این پناهگاه شامل اتاق‌های کمک‌های اولیه، انبار کوله، انبار عمومی، غذاخوری، آشپزخانه، ظرفشویی کوهنوردان، اتاق مدیریت، اتاق خواب عمومی، اتاق خواب اختصاصی و سرویس بهداشتی عمومی است
به علاوه قرارگاه‌های کوهنوردی پلور در جبهه غربی و رینه در جبهه جنوبی تسهیلاتی مانند وسیله رفت‌وآمد تا پای صعود، امکان شب‌مانی و راهنمای کوهنوردی ارائه می‌دهد.

Waypoints

PictographCampsite Altitude 9,903 ft
Photo ofگوسفند سرا Photo ofگوسفند سرا Photo ofگوسفند سرا

گوسفند سرا

PictographMountain hut Altitude 13,776 ft
Photo ofجانپناه قدیمی Photo ofجانپناه قدیمی

جانپناه قدیمی

PictographMountain hut Altitude 13,889 ft
Photo ofبارگاه سوم دماوند Photo ofبارگاه سوم دماوند Photo ofبارگاه سوم دماوند

بارگاه سوم دماوند

PictographWaterfall Altitude 16,709 ft

ابشار یخی

PictographSummit Altitude 18,344 ft
Photo ofقله دماوند Photo ofقله دماوند Photo ofقله دماوند

قله دماوند

Comments

    You can or this trail