Activity

Cresta de Moudang

Download

Trail photos

Photo ofCresta de Moudang Photo ofCresta de Moudang Photo ofCresta de Moudang

Author

Trail stats

Distance
13.62 mi
Elevation gain
6,299 ft
Technical difficulty
Difficult
Elevation loss
5,440 ft
Max elevation
8,813 ft
TrailRank 
35
Min elevation
5,124 ft
Trail type
One Way
Time
one day 6 hours 10 minutes
Coordinates
12094
Uploaded
July 11, 2023
Recorded
July 2023
Be the first to clap
Share

near Éget Cité, Occitanie (Francia)

Viewed 19 times, downloaded 0 times

Trail photos

Photo ofCresta de Moudang Photo ofCresta de Moudang Photo ofCresta de Moudang

Itinerary description

Ruta de Éget Cité a Boca Túnel Aragnouet passant per:
-Port de Moudang
- Port de Héchempy
- Ibón de Salcorz
-Port de Héchempy
- Pic de Bataillence
-Port de La Forqueta
- Cascades de Riou Nère
El recorregut surt del darrera del refugi de Hospiece de Riumajou, i s'enfila per la dreta del petit torrent per on baixa el Riou d'Estat, per anar a dalt del Coll de Moudang de 2460m.
Segueix la cresta de Moudang tot el rato, però nosaltres, a la part mes critica de l'aresta, on es troba el Pic Salcorz, degut a la inestabilitat del temps, decidirem de passar-la per sota, per evitar complicacions, i tornar-la a reprendre, mes endavant, uns metres abans d'arribar al coll de Héchempy decidirem tirar per el dret i baixar al Ibón de Salcorz que teniem a sota els peus, degut a la pluja que començava a caura, amb fortes rafagas de vent, que ja feia estona estàvem tenint.
Als pocs metres de baixar , el vent ja no era el de dalt i la pluja va parar, temps que ens va donar per arribar al Ibón, muntar la tenda, menjar alguna cosa i ficar-nos dins el sac a descansar.
A la poca estona, d'estar tranquils dins, van començar a caure llamps a l'aresta que teniem damunt nostra amb uns estrepitosos trons.
Ja no varen parar durant una hora i mitja més o menys, afegint-se fortes ráfagas de vent, pluja, i pedra, tinguen que aguantar el pal de la tenda, per por que volés, tot i que la tenda era un MSR d'alta muntanya, però no les teniem totes.
Al dia següent, ens varem aixecar i el dia era un altre, així que decidirem pujar al coll de Héchempy a 2450m. que el teniem a pocs metres, i seguir el itinerari, deprés de consultar el part meteorològic.
Al poc rato seguíem la direcció i fèiem el cim de Bataillence de 2604 m.
Continuem per l'aresta fins en un punt on per una forta baixada a la part espanyola, baixem uns 100 m. de desnivell, per girar a la dreta i amb diagonal, sense perdre alçada anar a buscar el coll de Forqueta, ( Una Brecha de Roldan, en miniatura), que dona pas al costat francès. Ara tot es baixada fins el túnel d'Aragnouet, passant per uns magnífics salts d'aigua, un d'ells el del riu Nére.
Per arribar fins on teniem el cotxe (Hospice de Riumajou, varem fer autoestop desde el túnel, on ens agafaran després de caminar uns 4 Km. i deixar-nos just al inici de la carretera que puja al Refugi de Hospiece. Aquí va ser arribar i el primer cotxe ( una furgo rroulot) que va passar, quant no feia ni 10m que haviem arribat, ja ens van pujar fins al mateix refugi, tres estudiants francesos que anaven a fer muntanya, ens vàrem pujar. Mes tard els cinc estàvem en una taula amb un parell de plats de patates fregides amb una mena de salsa de tomàquet, sidres i cerveses, que el meu company i jo els haviem invitat.
Recomano de no fer-la, en cas de que el part meteorològic, anunciï mal temps, per lo exposat, que pot arribar a ser.

View more external

Waypoints

PictographMountain pass Altitude 7,904 ft
Photo of2426 m. Port de la Forqueta

2426 m. Port de la Forqueta

PictographWaypoint Altitude 7,999 ft
Photo of2450 m. Port de Salcorz Photo of2450 m. Port de Salcorz

2450 m. Port de Salcorz

PictographWaypoint Altitude 8,984 ft

2460 m. Port de Moudang

PictographSummit Altitude 8,214 ft
Photo ofPic de Baitaillence 2604 m.

Pic de Baitaillence 2604 m.

PictographSummit Altitude 8,601 ft

PUNTA MARCATIECHO (2651M)1

Comments

    You can or this trail