Activity

Castell de Molinàs des de Coll de Sant Antoni (COLERA) 12-OCTUBRE-2023

Download

Trail photos

Photo ofCastell de Molinàs des de Coll de Sant Antoni (COLERA) 12-OCTUBRE-2023 Photo ofCastell de Molinàs des de Coll de Sant Antoni (COLERA) 12-OCTUBRE-2023 Photo ofCastell de Molinàs des de Coll de Sant Antoni (COLERA) 12-OCTUBRE-2023

Author

Trail stats

Distance
6.21 mi
Elevation gain
1,148 ft
Technical difficulty
Easy
Elevation loss
1,148 ft
Max elevation
1,146 ft
TrailRank 
32
Min elevation
200 ft
Trail type
Loop
Coordinates
328
Uploaded
October 12, 2023
Be the first to clap
Share

near Garbet, Catalunya (España)

Viewed 75 times, downloaded 0 times

Trail photos

Photo ofCastell de Molinàs des de Coll de Sant Antoni (COLERA) 12-OCTUBRE-2023 Photo ofCastell de Molinàs des de Coll de Sant Antoni (COLERA) 12-OCTUBRE-2023 Photo ofCastell de Molinàs des de Coll de Sant Antoni (COLERA) 12-OCTUBRE-2023

Itinerary description

Degut a una BATUDA SENGLARS, fem una ruta d'anada i tornada, ( pista ample) per la Forest "Muntanya de Colera -CUP 73", sobre la vall modelada per la riera Molinàs. Des de el Coll de Sant Antoni (a peu de carretera) passem per:
- Coll de la Perica (1.5 km)
- Coll d'en Poca Sang (3.0 km)
- els Quatre Camins (4.4 km)
- Castell de Molinàs (4.9 km)

El 30 de setembre de 1920 és una data encara recordada per la gent gran de la contrada, ja que en poca estona es concentrà un aiguat a les capçaleres de Coma d’Infern, Selva Rodona i Sant Miquel (Puig d'Esquers), i al seu pas pel veïnat de Molinàs en provocà el desbordament, tot superant el nivell de les cases, dues de les quals s’ensorraren, i es produí la mort d’una nena de catorze anys arrossegada per l’aigua, a més de la pèrdua dels horts arrenglerats al llarg de la riera, els camps i les vinyes, així com de tres dels masos bastits al costat del llit riberenc .

Waypoints

PictographMountain pass Altitude 227 ft
Photo ofColl de Sant Antoni

Coll de Sant Antoni

PictographMountain pass Altitude 483 ft
Photo ofColl de la Perica

Coll de la Perica

PictographMountain pass Altitude 771 ft
Photo ofColl d'en Poca Sang

Coll d'en Poca Sang

PictographCastle Altitude 917 ft
Photo ofCastell de Molinàs Photo ofCastell de Molinàs Photo ofCastell de Molinàs

Castell de Molinàs

Es tracta d'un castell d'època baix-medieval, de caire popular i rústec, que podria estar construït sobre les restes d'una torre anterior altmedieval. No hi ha notícies històriques que es puguin aplicar de manera clara a aquest edifici, ja que el nom de castell de Molinàs podria ser d'implantació relativament moderna. La seva planta és quadrangular i fa uns 20 m de costat. Alguns murs encara es conserven prou bé, malgrat l'alteració produïda per una construcció més moderna, actualment enrunada, corresponent a una petita masia que s'adossa al costat de llevant i que ocupa l'espai interior del recinte. Els murs perimetrals s'han mantingut d'una manera molt irregular. El mur de tramuntana es conserva en una alçada màxima de 10 m i manté dues filades d'estretes espitlleres: vuit a la planta baixa i set a nivell del pis superior. En aquest darrer nivell, a la meitat de ponent del llenç hi ha un matacà i, en una posició més elevada que el matacà i el rengle superior d'espitlleres, una obertura d'arc de mig punt.

Comments

    You can or this trail