Activity

Campdevànol+Gombren+Santuari de Montgrony

Download

Trail photos

Photo ofCampdevànol+Gombren+Santuari de Montgrony Photo ofCampdevànol+Gombren+Santuari de Montgrony Photo ofCampdevànol+Gombren+Santuari de Montgrony

Author

Trail stats

Distance
5.77 mi
Elevation gain
2,110 ft
Technical difficulty
Moderate
Elevation loss
194 ft
Max elevation
4,448 ft
TrailRank 
43
Min elevation
2,519 ft
Trail type
One Way
Time
3 hours 11 minutes
Coordinates
9998
Uploaded
November 25, 2023
Recorded
October 2023
Be the first to clap
Share

near Sant Llorenç, Catalunya (España)

Viewed 88 times, downloaded 2 times

Trail photos

Photo ofCampdevànol+Gombren+Santuari de Montgrony Photo ofCampdevànol+Gombren+Santuari de Montgrony Photo ofCampdevànol+Gombren+Santuari de Montgrony

Itinerary description

Caminada des de el càmping Pirinenc fins el Santuari de Montgrony, son quasi 10km de pujada tot i que al principi no ho sembli. Des de que iniciem la caminada seguint el camí que també ens portaria als gorgs tenim una lleugera pendent que mes o menys es mantinguda fins a Gombrèn on comença la pujada mes forta, per tant, la part mes difícil de la caminada. En el tram abans que va del càmping a Gombrèn hi han uns 500m que el recorregut passa per la carretera, just des de l’entrada al càmping Mas Serradell fins la cruïlla de l’empalme.
Com dèiem a Gombrèn comença la pujada i si fins ara havíem caminat per camí ample principalment ara fins el Santuari tot es un corriol pel mig del bosc. Tant a la part inicial com a la final de la pujada al Santuari el terreny es una mica mes pedregós.

Salut i força caminades!!!!

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Caminata desde el camping Pirenaico hasta el Santuario de Montgrony, son casi 10km de subida aunque al principio no lo parezca. Desde que iniciamos la caminata siguiendo el camino que también nos llevaría a las pozas tenemos una ligera pendiente que más o menos se mantiene hasta Gombrèn donde comienza la subida más fuerte, por tanto, la parte más difícil de la caminata. En el tramo antes de que va del camping a Gombrèn hay unos 500m que el recorrido pasa por la carretera, justo desde la entrada al camping Mas Serradell hasta el cruce del empalme.
Como decíamos en Gombrèn comienza la subida y si hasta ahora habíamos caminado por camino ancho principalmente ahora hasta el Santuario todo es un sendero por el bosque. Tanto en la parte inicial como en la final de la subida al Santuario el terreno es algo más pedregoso.

Salut i força caminades!!

Waypoints

PictographReligious site Altitude 4,593 ft
Photo ofSantuari de Montgrony Photo ofSantuari de Montgrony Photo ofSantuari de Montgrony

Santuari de Montgrony

El santuari o capella de Santa Maria de Montgrony és un santuari marià del bisbat de Vic, situat al Montgrony. Es troba en el cingle de la Serra de Sant Pere, a uns 1370 metres sobre el nivell del mar, en el municipi de Gombrèn, a la comarca catalana del Ripollès. Just sobre el cingle on està situada la capella hi ha l'església de Sant Pere de Montgrony. https://ca.wikipedia.org/wiki/Santa_Maria_de_Montgrony

PictographCar park Altitude 4,544 ft
Photo ofParking

Parking

Parking

PictographReligious site Altitude 2,657 ft
Photo ofErmita Sant Llorenç de Campdevanol

Ermita Sant Llorenç de Campdevanol

La parròquia de Sant Llorenç independent ja el 1075 es troba a l'esquerra del Merdàs prop de la carretera de Gombrèn. De la primitiva església resta sencer el campanar ornat d'arcuacions cegues i lesenes als pisos superiors. La torre sembla que fou escapçada o potser inacabada i ha estat coberta per una teulada a doble vessant. Al primer pis hi ha una finestra d'obertura senzilla les altres dues estan aparedades. Al segon pis hi ha quatre finestres una cada cara de la torre%2C dues d'elles també aparedades. https://ca.wikipedia.org/wiki/Sant_Llorenç_de_Campdevanol

PictographFountain Altitude -32,805 ft
Photo ofGombren Photo ofGombren Photo ofGombren

Gombren

Gombren

PictographRisk Altitude 2,661 ft
Photo ofCreuar la carretera de Gombren a Campdevànol

Creuar la carretera de Gombren a Campdevànol

Desprès de passar l'ermita de Sant Llorenç s'ha de creuar la carreterra perquè el camí ral continua pel costat dret de la carretera. L'entrada està un 25m mes enllà de la sortida a la carretera.

PictographRisk Altitude 2,713 ft
Photo ofCaminar per la carretera fins l'empalme

Caminar per la carretera fins l'empalme

En aquest punt s'acaba el camí ral que circula per l'esquerra i hem de continuar caminat per l'esquerra de la carretera fins arribar a l'encreuamanent anomenat l'empalme.

Comments

    You can or this trail