Activity

Camí de Sant Jaume a la Selva: zona de muntanya per embassament de Susqueda (Direcció Montserrat)

Download

Trail photos

Photo ofCamí de Sant Jaume a la Selva: zona de muntanya per embassament de Susqueda (Direcció Montserrat) Photo ofCamí de Sant Jaume a la Selva: zona de muntanya per embassament de Susqueda (Direcció Montserrat) Photo ofCamí de Sant Jaume a la Selva: zona de muntanya per embassament de Susqueda (Direcció Montserrat)

Author

Trail stats

Distance
17.6 mi
Elevation gain
4,610 ft
Technical difficulty
Moderate
Elevation loss
3,809 ft
Max elevation
1,501 ft
TrailRank 
40
Min elevation
586 ft
Trail type
One Way
Coordinates
1683
Uploaded
June 5, 2023
Share

near El Pasteral, Catalunya (España)

Viewed 172 times, downloaded 5 times

Trail photos

Photo ofCamí de Sant Jaume a la Selva: zona de muntanya per embassament de Susqueda (Direcció Montserrat) Photo ofCamí de Sant Jaume a la Selva: zona de muntanya per embassament de Susqueda (Direcció Montserrat) Photo ofCamí de Sant Jaume a la Selva: zona de muntanya per embassament de Susqueda (Direcció Montserrat)

Itinerary description

CAT - A la Selva podem trobar camins de Sant Jaume en les tres realitats territorials de la comarca: la muntanya, la plana i el litoral. L’entrada d’aquests camins a la comarca té lloc en dos punts per la zona nord des de la ciutat de Girona, i aquests camins menen cap a les comarques veïnes de la Garrotxa i Osona pel nord, cap al Vallès Oriental per la zona central, i cap al Maresme pel litoral.

Els trams del Camí de Sant Jaume de la part més interior de la Selva, a la zona de muntanya, corresponen al Camí de Sant Jaume de Catalunya que, des de la frontera amb França, es dirigeix cap a Montserrat passant per Girona i per aquesta part de la nostra comarca, fent coincidir el recorregut per la via verda del Carrilet cap a Olot.

Així mateix, a la Selva hi ha una petita branca d’aquest camí que funciona com una drecera. Concretament, el camí passa pels embassaments de Susqueda i Sau des del Pasteral, fet que evita haver de passar per Olot en el camí cap a Vic i Montserrat. En aquesta branca, el camí trepitja els municipis d’Amer, Osor, Susqueda i Sant Hilari Sacalm, en direcció cap a Vilanova de Sau, ja a la comarca d’Osona.

ESP - En la Selva podemos encontrar caminos de Santiago en las tres realidades territoriales de la comarca: la montaña, la plana y el litoral. La entrada de estos caminos en la comarca tiene lugar en dos puntos por la zona norte desde la ciudad de Girona, y estos caminos llevan a las comarcas vecinas de la Garrotxa y Osona por el norte, hacia el Vallés Oriental por la zona central y hacia el Maresme por el litoral.

Los tramos del Camino de Santiago de la parte más interior de la Selva, en la zona de montaña, corresponden al Camino de Santiago de Cataluña que, desde la frontera con Francia, se dirige hacia Montserrat pasando por Girona y por esta parte de nuestra comarca; el recorrido coincide con la Vía Verde del Carrilet que va a Olot.

Además, en la Selva hay un pequeño ramal de este camino que funciona como un atajo. Concretamente, el camino pasa por los embalses de Susqueda y Sau desde el Pasteral; de esta forma, se evita tener que pasar por Olot en el camino de Vic a Montserrat. En este ramal, el camino pasa por los municipios de Amer, Osor, Susqueda y Sant Hilari Sacalm, en dirección hacia Vilanova de Sau, ya en la comarca de Osona.

ENG - In La Selva we can find ways of St James in the county’s three starkly different landscapes: the mountains, the plains and the coast. The entrance of these ways into the country is from the north, in two places, both coming from the city of Girona, which then meander towards the neighbouring counties of La Garrotxa and Osona to the north, toward Vallès Oriental in the centre, or towards Maresme along the coast.

The sections of the Way of St. James in the most inland part of La Selva, the mountains, form part of the Way of St James of Catalonia which runs from the French border and heads towards Montserrat by way of Girona and this part of our county, coinciding with the route of the Carrilet Greenway towards Olot.

There is also a small branch of this way in La Selva that acts as a shortcut. Specifically, it passes by the Susqueda and Sau reservoirs from El Pasteral, which avoids having to go to Olot on the way towards Vic and Montserrat. On this branch, the route crosses the municipalities of Amer, Osor, Susqueda and Sant Hilari Sacalm, in the direction of Vilanova de Sau in the county of Osona.

FR - À La Selva, on trouve des chemins de Saint-Jacques dans les trois réalités territoriales de la région : la montagne, la plaine et la côte. Ces chemins pénètrent dans la région en deux points, au nord de la ville de Gérone, et mènent aux régions voisines de la Garrotxa et d’Osona au nord, au Vallès Oriental dans la zone centrale et au Maresme le long de la côte.

Les portions du Chemin de Saint-Jacques dans la partie intérieure de La Selva, dans la zone montagneuse, correspondent au Chemin de Saint-Jacques de Catalogne qui, depuis la frontière avec la France, se dirige vers Montserrat, en passant par Gérone et cette partie de notre région, coïncidant avec l’itinéraire de la voie verte du Carrilet en direction d’Olot.

De même, à La Selva, il existe une petite portion de ce chemin qui fonctionne comme une voie étroite. Concrètement, le chemin passe par les barrages de Susqueda et Sau depuis le Pasteral, ce qui permet d’éviter de passer par Olot en direction de Vic et Montserrat. Dans cette branche, le chemin traverse les municipalités d’Amer, Osor, Susqueda et Sant Hilari Sacalm, en direction de Vilanova de Sau, qui se trouve actuellement dans la région d’Osona.

Waypoints

PictographWaterfall Altitude 1,312 ft
Photo ofEmbassament de Sau

Embassament de Sau

PictographWaterfall Altitude 1,042 ft
Photo ofEmbassament de Susqueda Photo ofEmbassament de Susqueda

Embassament de Susqueda

PictographReligious site Altitude 779 ft
Photo ofSant Agustí de Lloret Salvatge (tòtem) Photo ofSant Agustí de Lloret Salvatge (tòtem)

Sant Agustí de Lloret Salvatge (tòtem)

PictographWaterfall Altitude 584 ft
Photo ofResclosa del Pasteral Photo ofResclosa del Pasteral Photo ofResclosa del Pasteral

Resclosa del Pasteral

PictographCave Altitude 739 ft
Photo ofCoves del Pasteral

Coves del Pasteral

PictographReligious site Altitude 1,138 ft
Photo ofSant Martí de Querós Photo ofSant Martí de Querós

Sant Martí de Querós

PictographBridge Altitude 1,071 ft
Photo ofPont de Querós (sota dels aigües) Photo ofPont de Querós (sota dels aigües) Photo ofPont de Querós (sota dels aigües)

Pont de Querós (sota dels aigües)

Comments

    You can or this trail