Activity

BÜYÜKADA (PRENCESS İSLAND)

Download

Trail photos

Photo ofBÜYÜKADA (PRENCESS İSLAND) Photo ofBÜYÜKADA (PRENCESS İSLAND) Photo ofBÜYÜKADA (PRENCESS İSLAND)

Author

Trail stats

Distance
9.67 mi
Elevation gain
1,230 ft
Technical difficulty
Moderate
Elevation loss
1,230 ft
Max elevation
753 ft
TrailRank 
94 5
Min elevation
34 ft
Trail type
Loop
Moving time
3 hours 47 minutes
Time
5 hours 19 minutes
Coordinates
2698
Uploaded
February 18, 2018
Recorded
February 2018
  • Rating

  •   5 6 Reviews

near Adalar, İstanbul (Türkiye)

Viewed 7858 times, downloaded 168 times

Trail photos

Photo ofBÜYÜKADA (PRENCESS İSLAND) Photo ofBÜYÜKADA (PRENCESS İSLAND) Photo ofBÜYÜKADA (PRENCESS İSLAND)

Itinerary description

BÜYÜKADA
Marmara'nın cennet adası, Prens adaları içinde en görkemlisi olan Büyükada'da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarihi boyunca Rum ve Türk kültürlerinin özellikleri ile harmanlandığı Büyükada'nın gezilecek yerleri, görülecek güzellikleri masmavi denizin ve yemyeşil ağaçların içinde bizleri beklemektedir. Eski adı Prinkipos olan Büyükada iki tepenin arasında kalan, tarih boyu ünlü devlet adamlarının sürgün edildiği, Türk ve Rum aydınlara ev sahipliği yapan, huzuru ile büyüleyen Büyükada'ya yaz -kış yerli ve yabancı turist akını olmaktadır. Adanın zenginliklerini duyan herkes adayı keşfetmeye başlamıştır.

Büyükada Eski adı Prinkipo'dur. Prinkipo, Yunanca "büyük" demektir. Troçki'nin bir dönem sürgün yaşadığı Büyükada İstanbul Adaları'nın en büyüğüdür. Yüzölçümü 5,4 kilometrekaredir. Maltepe sahiline uzaklığı ise 2300 metredir. Adalar'da, biri güney, diğeri kuzeyde olmak üzere iki tepe bulunur. Güneydeki tepe, 203 metre yükseklikteki Yücetepe'dir. Kuzeydeki tepe ise isa Tepesi'dir. Ada'nın en yüksek tepesinde Aya Yorgi kilise ve manastırı bulunmaktadır.

Büyükada
Büyükada Eski adı Prinkipo'dur. Prinkipo, Yunanca "büyük" demektir. Troçki'nin bir dönem sürgün yaşadığı Büyükada İstanbul Adaları'nın en büyüğüdür. Yüzölçümü 5,4 kilometrekaredir. Maltepe sahiline uzaklığı ise 2300 metredir. Adalar'da, biri güney, diğeri kuzeyde olmak üzere iki tepe bulunur. Güneydeki tepe, 203 metre yükseklikteki Yücetepe'dir. Kuzeydeki tepe ise isa Tepesi'dir. Ada'nın en yüksek tepesinde Aya Yorgi kilise ve manastırı bulunmaktadır. Buradaki ilk yapı, miladi 6. yüzyılda inşa edilmiştir. Bu mevkide, bir çok kilise ve manastırın kalıntıları da vardır. Bunlardan bazıları bugüne kadar ulaşmış, bazıları yıkıntı olarak kalmıştır..Isa Tepesi'nde ise Hristos Kilise ve manastırı bulunmaktadır. Kumsal semtindeki Ayios Dimit-rios Kilisesi de Ada'nın önemli dini yapılarındandır. Adadaki Ortodoks cemaat, büyük ayinlerini burada yapar. Bü-yükada'da bulunan 4 camiden mimari bakımdan en dikkat çekeni 2. Abdülhamid tarafından yaptırılan Hamidiye Cami'dir. Mimari açıdan batı etkisinde inşa edilmiş bulunan mekan, Ada Cami sokağında bulunmaktadır. Görülecek mekanlara gelince, Leon Troçki'nin, Lenin tarafından kovulunca Türkiye'ye gelip yaşadığı ev ve Aya Yorgi Manastır ve Kilisesi'nin özel bir yeri var: Her yıl 23 Nisan ve 24 Eylül günlerinde sayısız mü'minin -her dinden insan var aralarında- 200 metrelik bu tepeyi soluksuz tırmanıp kiliseye ulaştığını ve inancı doğrultusunda dua ettiğini, niyet tuttuğunu ya da şifa umuduyla siyah cüppeli bir Ortodoks papaza kendisini okuttuğunu görebilirsiniz- ki bu kişiler arasında Islami kabul edilen giysiler içindeki kadın ve erkekler de azımsanmayacak bir yüzde oluşturur. olmuştur.

Waypoints

PictographPhoto Altitude 261 ft
Photo ofSedef Adasi Photo ofSedef Adasi Photo ofSedef Adasi

Sedef Adasi

Sedef Adası, İstanbul'da bulunan Adalar'ın yerleşime açık olan en küçük adası. İdari bakımdan Büyükada Maden Mahallesi muhtarlığına bağlıdır. 1.300 x 1.100 metre büyüklüğündedir. Üzerindeki bitki örtüsü uzaktan bakıldığında sedefe benzetildiği için Sedefadası adı verilmiştir

PictographPhoto Altitude 470 ft
Photo ofHarabe 130 m

Harabe 130 m

PictographReligious site Altitude 467 ft
Photo ofHiristos Manastri Photo ofHiristos Manastri Photo ofHiristos Manastri

Hiristos Manastri

Söylentilere göre, manastır Bizans zamanında yaptırılmış. İmparator I. Manuel Comnenus tarafından 1158 senesinde hazırlanan listede bu kiliseden üstü kapalı da olsa bahsediliyor olması bu söylentileri desteklemektedir. Manastır, Osmanlı zamanında zor zamanlar yaşadıysa da, İstanbul’daki Rum bezir yağı tüccar loncasının desteği ve Feneriote asilzadesi Pascharnikos Christodoulos Vlachoutsis tarafından yapılan bağışlar sayesinde bu zorluklara dayandı. Patrik V. Gregory 1809 senesinde burada yaşadı; önceki patrik Chrysanthos ise 1826 yılında emekli olunca bu manastıra yerleşti ve sekiz yıl sonra burada öldü. Patrik Sophronius ise 1866-70 seneleri arasında burada yaşadı. Onun çabaları sonucu manastır yenilendi ve bugünkü katholikon, mimar Vasilis Dimitriou’nun planlarına uygun olarak 1869 yılında tamamlandı. Bugün manastırdan geriye kalanlar, katholikon, manastırın güneyinde yer alan ve ona bitişik olarak inşa edilmiş iki katlı ek bina ve arazisinin batı kısmında bulunan bazı ek binalardır. Katholikon daha önceki kiliseden kalma, yaldızlı ve çiçek ve bitki motifleriyle süslenmiş kabartmalara sahip tahtadan oyma iconostasi’sini hala muhafaza etmektedir. Üzerlerinde yer alan, 18. yy.’dan kalma sekiz küçük resimle, Oraia Pylai’nin kapıları özellikle kayda değerdir. Bu resimler içerisinde en çok dikkat çekici olanı Annunciation’un (Cebrail’in Hz. Meryem’e Hz. İsa’nın doğacağını haber vermesi) tasviridir. Burada ayrıca, üzerinde, Hz. İsa ve onun iki yanında yer alan Hz. Meryem ve Vaftizci Yahya’yı bir arada resmeden bir dini resim bulunan güzel bir 18. yy. (Offertory Diptych) ilahi levhası da yer almaktadır. Bunlara ek olarak, 19. yy.’dan kalma, eski Rum cenaze törenlerine ait bir kabartmanın kopyası da güneydeki dış duvara işlenmiştir.

PictographPhoto Altitude 495 ft
Photo ofMola

Mola

Photo ofRum yetimhanesi Photo ofRum yetimhanesi Photo ofRum yetimhanesi

Rum yetimhanesi

Büyükada'nın Manastır Tepesi'nde bulunan yetimhane. Bina 1898-1899 yıllarında bir Fransız şirketi tarafından otel ve kumarhane olarak inşa edilmiştir. Fakat otelin Büyükada'nın ahlakını bozacağını düşünen bir takım kişiler, dönemin Osmanlı Padişahı II. Abdülhamid'i bu konuda ikna ederler ve II. Abdülhamit de binanın otel olarak işletilmesine müsaade etmez. Bu gelişmeler neticesinde faaliyete geçemeyen yapı, el değiştirmek zorunda kalır. Kimsesiz çocuklara eğitim verilmeye başlanan bina, uzun bir süre Ruhban okulu olarak da hizmet verir. 1898 yılında Fransız mimar Alexendre Vallaury tarafından yapılan Büyükada Rum Yetimhanesi, tamamen ahşap malzemeler kullanılarak inşa edilmiş. Hatta bu nedenle yapının, dünyanın ilk çok katlı ahşap binası olduğu da söyleniyor. Ana ve yan bölümler olmak üzere 3 kısımdan meydana gelen yetimhanenin yan bölümleri 6, ana bölümü ise 5 katlı. Her ne kadar sade bir tasarıma sahip olsa da, oldukça ihtişamlı bir görünüme sahip.

PictographPhoto Altitude 451 ft
Photo ofSedef adasi

Sedef adasi

PictographPhoto Altitude 706 ft
Photo ofAdakule

Adakule

PictographReligious site Altitude 722 ft
Photo ofAya Yorgi Manastıri Photo ofAya Yorgi Manastıri Photo ofAya Yorgi Manastıri

Aya Yorgi Manastıri

Patrikhane kayıtlarından elde edilen bilgilere göre Aya Yorgi Manastırı'nın inşa ediliş tarihi 1751'dir. Bu tarihte inşa edilmiş olan küçük kilise, şapel ve dua yeri eski kilise olarak bilinir ve iki katlı, kiremit örtülü küçük bir yapıdır. Aya Yorgi Kilisesi, Efes’teki Meryem Ana’nın Evi ile birlikte Hıristiyanlar tarafından Türkiye’deki iki hac noktasından biri kabul ediliyor. Bu yüzden her sene 23 Nisan ve 24 Eylül’de burası ziyaretçilerin akınına uğrar.

PictographPhoto Altitude 265 ft
Photo ofKayaliklar

Kayaliklar

PictographPhoto Altitude 344 ft
Photo ofManzara

Manzara

Comments  (39)

  • Photo of erolgeygel
    erolgeygel Mar 28, 2018

    BÜYÜKADA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ
    18 ŞUBAT 2018 Pazar günü Büyükada doğa yürüyüşü; 16 km kolay parkur

  • Photo of erolgeygel
    erolgeygel Mar 28, 2018

    Bizans İmparatorluğu zamanında sürgün yeri olarak kullanılan Büyükada, günümüzde hem hafta sonu kaçamağı hem de uzun süreli tatil için tercih edilen bir tatil destinasyonu olarak anılıyor. Eşsiz kültürel birikimi ve muhteşem plajlarıyla gezginlere keyifli anlar yaşatan İstanbul’un dibindeki cennette tatil günlerinizi dolu dolu geçirmenizi sağlayacak tüm mekânları, Büyükada gezilecek yerler listesinde sizler için sıraladım.

  • Photo of erolgeygel
    erolgeygel Mar 28, 2018

    1. Aya Yorgi Kilisesi ve Manastırı

  • Photo of erolgeygel
    erolgeygel Mar 28, 2018

    Bulunduğu konum sayesinde ziyaretçilerine eşsiz bir manzara sunan Aya Yorgi Kilisesi ve Manastırı’nı, yerleşim yerinin en önemli simgelerinden biri olduğu için Büyükada gezilecek yerler listenize dâhil edebilirsiniz. Manastır olarak kullanılan bölümü 1751’de tamamlanan kilisenin kesme taştan yapılmış yeni binası 1905’te inşa edilmiş ve 1909 yılında kullanıma açılmış. Üzerinde dinlenme alanlarının bulunduğu, ağaçlarla çevrili bir yokuştan tırmanarak ulaşacağınız dini yapıyı özellikle 23 Nisan ve 24 Eylül tarihlerinde pek çok kişi dilekte bulunmak için ziyaret ediyor.

  • Photo of erolgeygel
    erolgeygel Mar 28, 2018

    2. Rum Yetimhanesi

  • Photo of erolgeygel
    erolgeygel Mar 28, 2018

    Adanın en güzel yerlerinden birisi olan, çam ağaçlarıyla çevrili Hristos Tepesi’nde bulunan Rum Yetimhanesi, 1898-1899 yılları arasında Mimar Alexandre Vallaury gözetiminde otel olarak inşa edilmiş; ancak II. Abdülhamit’in gerekli izinleri vermemesi nedeniyle satışa çıkarılmış. Bunun üzerine tarihi bina, Elini Zarifi tarafından satın alınmış ve Rum Patrikhanesi’ne bağışlanmış. 1. Dünya Savaşı sırasında Kuleli askeri Lisesi’nin yerleştiği tarihi binanın en önemli özelliği dünyanın en eski ve en büyük ahşap monoblok yapılarından birisi olması.

  • Photo of erolgeygel
    erolgeygel Mar 28, 2018

    3. Adalar Müzesi

  • Photo of erolgeygel
    erolgeygel Mar 28, 2018

    İstanbul’un ilk çağdaş kent müzesi olarak 2010 yılında ziyarete açılan Adalar Müzesi, bölgenin en eski yerleşim alanı olan Aya Nikola’da yer alıyor. Sürekli sergilerin gösterimde olduğu bu mekân dışında, açık hava organizasyonları Çınar Müze Alanı’nda düzenleniyor. Yerel halkın bağışları sayesinde ada kültürünü ve tarihini oldukça iyi bir şekilde ziyaretçilerine aktaran müzenin koleksiyonunda 20 bine yakın belge ve 6 bin fotoğraf ile çok sayıda obje bulunuyor.

  • Photo of erolgeygel
    erolgeygel Mar 28, 2018

    4. Meryem Ana Kilisesi

  • Photo of erolgeygel
    erolgeygel Mar 28, 2018

    Adadaki Müslüman halkın “Arabacılar”, Ortodokslar’ın ise “Panayia” adını verdiği Meryem Ana Kilisesi, Balıkçıl Caddesi ile Arabacılar Meydanı arasında bulunuyor. Adanın en eski mezarlık alanının içerisindeki dini yapı, Meryem Ana’nın ölümüne adanmış. Bahçesine girdiğinizde eskiden bu bölgede bulunan tapınaklara ait kalıntıları görebileceğiniz tarihi kilisenin iç kısmı ve çan kulesi mimari açıdan görenlerde hayranlık uyandıracak güzelliğe sahip.

  • Photo of erolgeygel
    erolgeygel Mar 28, 2018

    5. Müslüman Mezarlığı
    Tepeköy’deki Müslüman Mezarlığı’nı, sizleri bölgenin geçmişine götürecek etkileyici atmosferi nedeniyle Büyükada gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz. Ada tarihinde önemli yerleri olan pek çok Müslüman şahsiyetin mezarları burada yer alıyor. Ahmed Refik Altınay, Aliye Berger, Şakir Paşa, İbrahim Necmi Dilmen, Tahsin Nahid, Abdullah Paşa, Ahmed Fehim, Mahmut Emin Koral ve Doğan Avcıoğlu bu şahsiyetlerden bazıları.

  • Photo of erolgeygel
    erolgeygel Mar 28, 2018

    6. Hamidiye Camii

  • Photo of erolgeygel
    erolgeygel Mar 28, 2018

    Abdülhamit’in emriyle inşa edilen Hamidiye Camii, 1895 yılında ibadete açılmış. Mimari açıdan oldukça estetik bir görünüme sahip olan dini yapının yapımında kesme küfeki taşlar tercih edilmiş. Dış mimarisi Osmanlı döneminde inşa edilmiş pek çok türdeşinden farklı olan caminin iç kısmının görselliği kalem işi ve çinilerle artırılmış. Minaresi tek şerefeli olan tarihi yapının son cemaat yerinin tavanında ise yanlarında hilal motiflerinin olduğu sekiz köşeli yıldıza yer verilmiş.

  • Photo of erolgeygel
    erolgeygel Mar 28, 2018

    7. Adakule

  • Photo of erolgeygel
    erolgeygel Mar 28, 2018

    Adanın deniz seviyesinden en yüksek noktasını oluşturan Hızır İlyas Tepesi üzerindeki Adakule, etkileyici manzarası nedeniyle deneyimli gezginlerin uğrak noktası. Yangın kulesi olarak inşa edilmiş 202 metre yüksekliğindeki yapı, 2006 yılında Orman Genel Müdürlüğü tarafından restore edilerek, toplantı ve düğün organizasyonlarında kullanılabilecek hale getirilmiş. Önce faytonla Lunapark Gazinosu’na çıkıp, ardından 700 metre kadar yürüyerek ulaşabileceğiniz kulenin sakin ortamı fotoğraf çekmek için ideal.

  • Photo of erolgeygel
    erolgeygel Mar 28, 2018

    8. Reşat Nuri Güntekin Evi

  • Photo of erolgeygel
    erolgeygel Mar 28, 2018

    Ada Müzesi’ne komşu olan Reşat Nuri Güntekin Evi, kültürel öneminin yanı sıra ada mimarisinin önemli örneklerinden sayıldığı için yoğun bir şekilde ziyaret ediliyor. 3 katlı evdeki odalar, ünlü roman yazarının ölümünün ardından, yapı müzeye dönüştürülmediği halde, aslına uygun olarak korunmuş. Yazarın kullandığı pek çok eşyayı görebileceğiniz tarihi yapıdan ayrılmadan önce hoş bir görünüm oluşturan pembe pervazlı dış cephesinde fotoğraf çektirebilirsiniz.

  • Photo of erolgeygel
    erolgeygel Mar 28, 2018

    9. Rum Ortodoks Mezarlığı
    İçerisinde Ermeniler’e ait bir bölümün de bulunduğu Rum Ortodoks Mezarlığı, Aya Nikola Manastırı’nın bulunduğu yolun üst kesiminde yer alıyor. Rum asıllı ünlü Türk futbolcular Lefter Küçükandonyadis ve Kostas Kasapoğlu’nun yanı sıra İmparatoriçe İrene ile Patrik Hrisantos’un gömülü olduğu mezarlık, bölgede yaşamış Rumlar’ın kültürleri hakkında bilgi edinebileceğiniz yerlerden bir tanesi. Mezarlığı ziyaretiniz sırasında 1878’de ahşap malzeme kullanılarak yapılmış Profitis İlias Kilisesi’ne de zaman ayırabilirsiniz.

  • Photo of erolgeygel
    erolgeygel Mar 28, 2018

    10. Ada Sokakları

  • Photo of erolgeygel
    erolgeygel Mar 28, 2018

    Birbirinden değerli yapıları görmek için oluşturduğunuz Büyükada gezilecek yerler listenize, muhteşem güzellikteki atmosferleriyle sizlerde hayranlık uyandıracağına inandığım Ada Sokakları’nı da dâhil etmenizi öneririm. Adanın, pek çoğu gösterişli bahçelere sahip tarihi evlerinin arasından uzanan bu sokakları fayton veya bisiklete binerek, yürüyerek rahatlıkla dolaşabilirsiniz. Özellikle hem doğanın tüm güzelliğini sergilediği hem de ilginin daha az olduğu ilkbahar ve sonbahar aylarında bu sokaklarda zaman geçirirseniz, fotoğraf çekebileceğiniz eşsiz kareler yakalayabilirsiniz.

  • Photo of erolgeygel
    erolgeygel Mar 28, 2018

    11. Tarihi Köşkler

  • Photo of erolgeygel
    erolgeygel Mar 28, 2018

    Bir kısmı otele dönüştürülerek, ziyaretçilerine eşsiz bir konaklama deneyimi yaşatan Tarihi Köşkler, Büyükada’yı gezginlerin gözünde cazip kılan bir başka değer. Çoğu 19. yüzyılın son çeyreği ile 1900’lü yılların başında inşa edilmiş olan köşkler, sahip oldukları zarif mimari özellikler sayesinde görülmeye değer hale geliyor. Grek tarzındaki Sabuncakis Köşkü, Toskana estetiği taşıyan ve günümüzde Kültür Evi olarak kullanılan Fabiato Köşkü, Hükümet Konağı’na ev sahipliği yapan Hacopoulos Köşkü ile değişik üslupların sentezlendiği Con Paşa Köşkü adanın sahip olduğu zenginliklerden sadece bir kaçı.

  • Photo of erolgeygel
    erolgeygel Mar 28, 2018

    12. Dilburnu Piknik Alanı

  • Photo of erolgeygel
    erolgeygel Mar 28, 2018

    Tabiat parkı statüsündeki Dilburnu Piknik Alanı, konuklarına adanın doğal güzellikleri içerisinde rahatlama ve keyifli vakit geçirme fırsatı veriyor. Kuzeyinde Değirmen Koyu’nun, güneyinde ise Yörük Ali Koyu’nun yer aldığı piknik alanı, tamamen çam ormanlarıyla kaplanmış; 500 metre uzunluğunda ve 100 metre genişliğinde araziye sahip. Çocuklara ayrılmış oyun alanları sayesinde ailelerin de tercih edebileceği bir yer haline getirilmiş olan tesiste dilerseniz işletmecinin sunduğu hazır mangal setlerini satın alabilir veya sadece giriş ücretini ödeyip, piknik masalarında kendi hazırlamış olduğunuz sağlıklı öğünleri tüketebilirsiniz.

  • Photo of erolgeygel
    erolgeygel Mar 28, 2018

    13. Aya Dimitri Kilisesi

  • Photo of erolgeygel
    erolgeygel Mar 28, 2018

    Eklektik tarzdaki Aya Dimitri Kilisesi, 1856 yılında Fistikas tarafından inşa edilmiş. Bazilikal planlı olarak tasarlanan ve bir avlu içerisinde yer alan dini yapı, adını adanın koruyucusu sayılan Aziz Dimitrios’tan almış. 1924 yılından bu yana Adalar Metropolitliği olarak kullanılan tarihi yapı, 1999’da meydana gelen Gölcük Depremi’nde büyük zarar görmüş. 2010 yılında restore edilerek yeniden kullanıma açılan kilise, birbirlerine kemerle bağlanmış sütunların bulunduğu 3 neften oluşuyor. Yapıda en çok ilgiyi özel ibadet odalarında yer alan ve bir tanesi 17. yüzyıldan beri ayakta olan ikonalar çekiyor.

  • Photo of erolgeygel
    erolgeygel Mar 28, 2018

    14. Prenses Plajı

  • Photo of erolgeygel
    erolgeygel Mar 28, 2018

    Yürümek isterseniz Âşıklar Yolu üzerinden ulaşabileceğiniz Prenses Plajı, Büyükada’nın nadide koyları arasında en çok rağbet göreni. Güneşin ve denizin tadını doyasıya yaşayabileceğiniz plajın bulunduğu koya ayrıca işletmenin sunmuş olduğu ve iskeleden kalkan tekne servis hizmetinden yararlanarak da ulaşabilirsiniz. Hafta içi ve hafta sonu giriş için farklı fiyat tarifesinin uygulandığı plajda yeme içmenin yanı sıra konaklama olanakları da bulunuyor.

  • Photo of erolgeygel
    erolgeygel Mar 28, 2018

    15. Nakibey Plajı

  • Photo of erolgeygel
    erolgeygel Mar 28, 2018

    Büyükada gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz diğer denize girilebilecek alan ise 1984 yılından beri özenli hizmet politikası ile bir aile tarafından işletilen Nakibey Plajı. Ailelerin rahat edebilmesi için her tür güvenlik önleminin düşünülmüş olduğu plajın denizi sığ ve derinliği ortalama bir insanın boyuna ulaşana kadar kumlu. 6 adet bungalovun bulunduğu tesisin restoran ve büfesinin menüleri her damak tadına hitap edecek şekilde tasarlanmış.

  • Photo of KAMPTREK
    KAMPTREK Nov 2, 2020

    I have followed this trail  View more

    16 km iniş ve çıkışlı güzel bir parkur oldu Teşekkürler.

  • Photo of mel6677
    mel6677 Nov 2, 2020

    I have followed this trail  View more

    Prens adaları içinde en görkemlisi olan Büyükada'da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarihi boyunca Rum ve Türk kültürlerinin özellikleri ile harmanlandığı Büyükada'nın gezilecek yerleri, görülecek güzellikleri masmavi denizin ve yemyeşil ağaçların içinde bizleri beklemektedir.

  • emre_serinyel Nov 26, 2021

    I have followed this trail  View more

    Harikaydı.

  • Photo of Sencer Selman
    Sencer Selman Nov 27, 2021

    Bende severek yürüyorum bu rotada

  • Photo of erolgeygel
    erolgeygel Nov 27, 2021

    Teşekkürler

  • Photo of mcuneytkoc
    mcuneytkoc Jun 5, 2022

    I have followed this trail  View more

    Kaç kez yürüdüğümü hatırlamıyorum, sonuncusu pandemi öncesiydi. Yine yürüme zamanı geldi.
    Yüreğinize sağlık.
    Yaz aylarında sabah veya akşam üzeri yüremekte fayda var.

  • Photo of cem şahindokuyucu
    cem şahindokuyucu Oct 1, 2022

    Bu rotayı tamamladım. Bol duraklı ve istediğiniz zaman dinlenebileceğiniz çok yüksek eğimlere sahip olmayan bir rota

  • Photo of zbostan
    zbostan Oct 23, 2022

    I have followed this trail  verified  View more

    Doğa içerisinde güzel bir yürüyüş ve takip edilmesi keyifli bir parkurdur. Kolaylıkla yürünebilir ancak mesafe nedeniyle daha önce yürüyüş yapılmamış ise yorucu gelebilir.

  • Photo of mehdi.tabibvand
    mehdi.tabibvand Jan 22, 2023

    Cok guzel 🌹🌹🌹🌹🌹

You can or this trail