Activity

BEĞENDİK - İĞNEADA - PANAYIR İSKELESİ (ROTA - 1 ) (İSTANBUL KUZEY ORMANLARI YOLU )

Download

Trail photos

Photo ofBEĞENDİK - İĞNEADA - PANAYIR İSKELESİ (ROTA - 1 ) (İSTANBUL KUZEY ORMANLARI YOLU ) Photo ofBEĞENDİK - İĞNEADA - PANAYIR İSKELESİ (ROTA - 1 ) (İSTANBUL KUZEY ORMANLARI YOLU ) Photo ofBEĞENDİK - İĞNEADA - PANAYIR İSKELESİ (ROTA - 1 ) (İSTANBUL KUZEY ORMANLARI YOLU )

Author

Trail stats

Distance
18.49 mi
Elevation gain
817 ft
Technical difficulty
Moderate
Elevation loss
758 ft
Max elevation
365 ft
TrailRank 
76 5
Min elevation
-204 ft
Trail type
One Way
Time
5 hours 39 minutes
Coordinates
185
Uploaded
August 13, 2020
Recorded
June 2020
  • Rating

  •   5 2 Reviews
Share

near Beğendik, Kırklareli (Türkiye)

Viewed 2345 times, downloaded 17 times

Trail photos

Photo ofBEĞENDİK - İĞNEADA - PANAYIR İSKELESİ (ROTA - 1 ) (İSTANBUL KUZEY ORMANLARI YOLU ) Photo ofBEĞENDİK - İĞNEADA - PANAYIR İSKELESİ (ROTA - 1 ) (İSTANBUL KUZEY ORMANLARI YOLU ) Photo ofBEĞENDİK - İĞNEADA - PANAYIR İSKELESİ (ROTA - 1 ) (İSTANBUL KUZEY ORMANLARI YOLU )

Itinerary description

BEĞENDİK - İĞNEADA - PANAYIR İSKELESİ (ROTA - 1 ) (KARADENİZ YOLU )
BEĞENDİK KÖYÜ : Kırklareli il merkezine 113 km, Demirköy‘e 39 km mesafedeki Beğendik Köyü, yaklaşık 50 haneli, 200 nüfuslu bir köy. İğneada seyahatine çıkan seyahatseverlerin 12 kilometre uzaklıktaki Beğendik Köyü’ne uğramalarını tavsiye ederim.
Türkiye’nin Karadeniz kıyısındaki en batı noktası olan Beğendik Köyü’nün 3 kilometre uzunluğundaki sahili muhteşem. Karadeniz’in tipik anlık derinleşen denizi burada da var. Fakat su temiz ve berrak, bu nedenle suda yüzmek gayet keyifli. Kumsalı ise merkeze uzak olması sebebiyle oldukça tenha. Sahile ulaşmak için köyün içinden geçtikten sonra karşınıza ansızın çıkacak olan Sahil tabelasını takip edebilirsiniz.

İğneada, Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı, Trakya'nın Karadeniz sahilinde bir beldedir. 22 kilometrelik bir sahile sahiptir. Bağlı olduğu ilçeye 26, Kırklareli il merkezine 100 kilometre uzaklıktadır. Nüfusu, TÜİK 2013 sayımına göre 2082 kişidir

Panayır İskelesi Koyu
Panayır İskelesi Koyu Kışlacık Köyü'nde, ilçe merkezine 47 km mesafede bulunuyor. Diğer koylara nazaran daha iyi korunduğu belli olan Panayır İskelesi Koyu'nun, 20 metre genişliğinde ve yaklaşık 200 metre uzunluğunda bir kumsalı var. Koyun geri kalan kısmı ise yemyeşil bir ormanla kaplı.

Gözlerden uzak olması burayı kamp ve karavan turizmi için oldukça elverişli bir hale getirmiş. Kamping alanı dışında kısıtlı ve çok özenli olmayan sezonluk tesisler de bulabilmek mümkün Panayır İskelesi Koyu'nda

Poliçe Koyu'ndan sonra İğneada yönüne doğru devam ettiğinizde, eşsiz güzelliği ile karşılar sizi Panayır İskelesi Koyu. Kamp ve karavan tutkunlarının, ayrıca motor guruplarının sıklıkla uğradığı adreslerden biridir. Oldukça berrak ve temiz bir denize sahip olan Panayır İskelesi Koyu'nda, yer yer denize kaymış kıyı oluşumları görülebiliyor. Panayır İskelesi Koyu, kalkan balığı avcılarının da uğrak noktalarından biri.

Kıyıköy'e yürüme mesafesinde bulunan Panayır İskelesi Koyu, keşfedilmemişliğin verdiği güzellikle, Karadeniz'in uçsuz bucaksız ve hırçın dalgalarının manzarası ile büyülüyor insanı.

Eğer yolunuz Kıyıköy'e ya da İğneada'ya düşerse, Panayır İskelesi Koyu'nu da gezi listenize eklemeyi lütfen ihmal etmeyin.

Waypoints

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Asvalt Yol

Asvalt Yol

PictographWaypoint Altitude 0 ft
Photo ofBegendik Köyü Photo ofBegendik Köyü Photo ofBegendik Köyü

Begendik Köyü

Begendik Köyü Kırklareli il merkezine 113 km, Demirköy‘e 39 km mesafedeki Beğendik Köyü, yaklaşık 50 haneli, 200 nüfuslu bir köy. İğneada seyahatine çıkan seyahatseverlerin 12 kilometre uzaklıktaki Beğendik Köyü’ne uğramalarını tavsiye ederim. Türkiye’nin Karadeniz kıyısındaki en batı noktası olan Beğendik Köyü’nün 3 kilometre uzunluğundaki sahili muhteşem. Karadeniz’in tipik anlık derinleşen denizi burada da var. Fakat su temiz ve berrak, bu nedenle suda yüzmek gayet keyifli. Kumsalı ise merkeze uzak olması sebebiyle oldukça tenha. Sahile ulaşmak için köyün içinden geçtikten sonra karşınıza ansızın çıkacak olan Sahil tabelasını takip edebilirsiniz.

PictographWaypoint Altitude -66 ft
Photo ofBulgaristan Sınırı Beğendik Köyü Photo ofBulgaristan Sınırı Beğendik Köyü Photo ofBulgaristan Sınırı Beğendik Köyü

Bulgaristan Sınırı Beğendik Köyü

Kırklareli il merkezine 113 km, Demirköy‘e 39 km mesafedeki Beğendik Köyü, yaklaşık 50 haneli, 200 nüfuslu bir köy. İğneada seyahatine çıkan seyahatseverlerin 12 kilometre uzaklıktaki Beğendik Köyü’ne uğramalarını tavsiye ederim. Türkiye’nin Karadeniz kıyısındaki en batı noktası olan Beğendik Köyü’nün 3 kilometre uzunluğundaki sahili muhteşem. Karadeniz’in tipik anlık derinleşen denizi burada da var. Fakat su temiz ve berrak, bu nedenle suda yüzmek gayet keyifli. Kumsalı ise merkeze uzak olması sebebiyle oldukça tenha. Sahile ulaşmak için köyün içinden geçtikten sonra karşınıza ansızın çıkacak olan Sahil tabelasını takip edebilirsiniz.

PictographBeach Altitude -111 ft
Photo ofİĞNEADA Photo ofİĞNEADA Photo ofİĞNEADA

İĞNEADA

İğneada, Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı, Trakya'nın Karadeniz sahilinde bir beldedir. 22 kilometrelik bir sahile sahiptir. Bağlı olduğu ilçeye 26, Kırklareli il merkezine 100 kilometre uzaklıktadır. Nüfusu, TÜİK 2013 sayımına göre 2082 kişidir Dünyada birkaç yerde örnekleri görülen ve Türkiye'nin en büyük Longoz Subasar Ormanları 2007 yılında Milli Park ilan edilerek tamamen koruma altına alınmıştır. İğneada'nın etrafını çevreleyen bu doğa harikası oluşum, fauna ve flora çeşitliliği ile Türkiye'nin en önemli doğal yaşam alanıdır. Dünya çapında büyük projelere ev sahipliği yapmış olup birçok yaban hayat gözlemcileri, kuş gözlemcileri, botanikçiler araştırmalarda bulunmuş ve belgeseller çekilmiştir. Longoz ( Subasar ) Ormanları: Yıldız Dağlarından eriyen kar suları, yağmur suları derler ile denize doğru akmaya başlar. Ormanların içinden akarak deniz kenarında bulunan göllerde ( Mert, Erikli, Saka, Aypoloz Gölleri) toplanmaya başlarlar. Bu göller ile deniz arasında yüksek kumsallar vardır ve suların önünde baraj görevi üstlenir. Göllerde biriken suların debisi arttıkça arkasında bulunan ormanın derinliklerine doğru yönelir ve orman sular altında kalır. Suların gücüne dayanamayan kum tepeleri yıkılır ve ormanın içine basan ve gölde biriken sular denize doğru akmaya başlar. Dalgalar yükselmeye başladıktan sonra kum tepelerini tekrar inşa etmeye başlar ve göllerde yine su birikmeye başlar. Bu yağışlara ve dalgaların etkisine göre yılda 6-7 defa gerçekleşen bir doğa döngüsüdür. Bazen dalgalar o kadar yükselir ki gölleri denizde doldurabilir. Kış aylarında dağlardan gelen sular dere yataklarından taşar ve sel etkisi yaratarak ormanın içinde yayılarak göllere doğru akmaya başlar. Bu şiddetli sular yüzyıllar boyu dağlardan alüvyonlar toplayarak ormanların içinde farlı zenginlikler taşımıştır. Longoz Ormanları kumul eko sistem, sulak eko sistem, subasar eko sistem ve yaprak döken eko sistemlerinin bir arada bulunduğu bir oluşumdur. Orman kısmında geniş gövdeli yüksek yapılı yaşlı ağaçların oluşturduğu ve çeşitliliğin en fazla görüldüğü yerlerin başında gelir. Özellikle kayın, gürgen, meşe, dış budak, kızıl ağaç, ak ağaç, çınar yapraklı akça ağaç, ceviz, kızılcık, fındık ve orman meyveli ağaçları yoğunluktadır. Ağaçların gövdelerini sarıcı ve tırmanıcı türdeki bitkiler sararak tropikal bir görüntü oluşturmaktadır. Longoz Ormanları aynı zamanda yaban hayatın canlı olduğu bir yaşam alanıdır. Bölgede avlanması yasak olan ve koruma altına alınan birçok yaban hayvanı yaşamaktadır. Özellikle kurt, karaca, su samuru, tilki, çakal, geyik, yediuyur, sincap, tavşan, domuz, yaban kedisi, vaşak, köstebek ve porsuk bölgede en çok görülen canlılardır. Birçok kuş türüne de yuva olan Longoz Ormanlarında; ağaçkakanlar, şahin, kartal, atmaca, doğan, üveyik, yalıçapkını, kuğu, ördek, balıkçıl, karaleylek ve sakarmeke görülmektedir. Kuzey Avrupa Kuş Göç yolu üzerinde bulana longoz ormanları göç eden birçok kuşu konaklama ortamı sağlar.

PictographLake Altitude 0 ft
Photo ofMert Gölü Longozu Photo ofMert Gölü Longozu Photo ofMert Gölü Longozu

Mert Gölü Longozu

Mert Gölü Longozu Dünyada birkaç yerde örnekleri görülen ve Türkiye'nin en büyük Longoz Subasar Ormanları 2007 yılında Milli Park ilan edilerek tamamen koruma altına alınmıştır. İğneada'nın etrafını çevreleyen bu doğa harikası oluşum, fauna ve flora çeşitliliği ile Türkiye'nin en önemli doğal yaşam alanıdır. Dünya çapında büyük projelere ev sahipliği yapmış olup birçok yaban hayat gözlemcileri, kuş gözlemcileri, botanikçiler araştırmalarda bulunmuş ve belgeseller çekilmiştir. Longoz ( Subasar ) Ormanları: Yıldız Dağlarından eriyen kar suları, yağmur suları derler ile denize doğru akmaya başlar. Ormanların içinden akarak deniz kenarında bulunan göllerde ( Mert, Erikli, Saka, Aypoloz Gölleri) toplanmaya başlarlar. Bu göller ile deniz arasında yüksek kumsallar vardır ve suların önünde baraj görevi üstlenir. Göllerde biriken suların debisi arttıkça arkasında bulunan ormanın derinliklerine doğru yönelir ve orman sular altında kalır. Suların gücüne dayanamayan kum tepeleri yıkılır ve ormanın içine basan ve gölde biriken sular denize doğru akmaya başlar. Dalgalar yükselmeye başladıktan sonra kum tepelerini tekrar inşa etmeye başlar ve göllerde yine su birikmeye başlar. Bu yağışlara ve dalgaların etkisine göre yılda 6-7 defa gerçekleşen bir doğa döngüsüdür. Bazen dalgalar o kadar yükselir ki gölleri denizde doldurabilir. Kış aylarında dağlardan gelen sular dere yataklarından taşar ve sel etkisi yaratarak ormanın içinde yayılarak göllere doğru akmaya başlar. Bu şiddetli sular yüzyıllar boyu dağlardan alüvyonlar toplayarak ormanların içinde farlı zenginlikler taşımıştır. Longoz Ormanları kumul eko sistem, sulak eko sistem, subasar eko sistem ve yaprak döken eko sistemlerinin bir arada bulunduğu bir oluşumdur. Orman kısmında geniş gövdeli yüksek yapılı yaşlı ağaçların oluşturduğu ve çeşitliliğin en fazla görüldüğü yerlerin başında gelir. Özellikle kayın, gürgen, meşe, dış budak, kızıl ağaç, ak ağaç, çınar yapraklı akça ağaç, ceviz, kızılcık, fındık ve orman meyveli ağaçları yoğunluktadır. Ağaçların gövdelerini sarıcı ve tırmanıcı türdeki bitkiler sararak tropikal bir görüntü oluşturmaktadır. Longoz Ormanları aynı zamanda yaban hayatın canlı olduğu bir yaşam alanıdır. Bölgede avlanması yasak olan ve koruma altına alınan birçok yaban hayvanı yaşamaktadır. Özellikle kurt, karaca, su samuru, tilki, çakal, geyik, yediuyur, sincap, tavşan, domuz, yaban kedisi, vaşak, köstebek ve porsuk bölgede en çok görülen canlılardır. Birçok kuş türüne de yuva olan Longoz Ormanlarında; ağaçkakanlar, şahin, kartal, atmaca, doğan, üveyik, yalıçapkını, kuğu, ördek, balıkçıl, karaleylek ve sakarmeke görülmektedir. Kuzey Avrupa Kuş Göç yolu üzerinde bulana longoz ormanları göç eden birçok kuşu konaklama ortamı sağlar.

PictographBeach Altitude 0 ft
Photo ofPANAYIR İSKELESİ Photo ofPANAYIR İSKELESİ Photo ofPANAYIR İSKELESİ

PANAYIR İSKELESİ

Panayır İskelesi Koyu Panayır İskelesi Koyu Kışlacık Köyü'nde, ilçe merkezine 47 km mesafede bulunuyor. Diğer koylara nazaran daha iyi korunduğu belli olan Panayır İskelesi Koyu'nun, 20 metre genişliğinde ve yaklaşık 200 metre uzunluğunda bir kumsalı var. Koyun geri kalan kısmı ise yemyeşil bir ormanla kaplı. Gözlerden uzak olması burayı kamp ve karavan turizmi için oldukça elverişli bir hale getirmiş. Kamping alanı dışında kısıtlı ve çok özenli olmayan sezonluk tesisler de bulabilmek mümkün Panayır İskelesi Koyu'nda Poliçe Koyu'ndan sonra İğneada yönüne doğru devam ettiğinizde, eşsiz güzelliği ile karşılar sizi Panayır İskelesi Koyu. Kamp ve karavan tutkunlarının, ayrıca motor guruplarının sıklıkla uğradığı adreslerden biridir. Oldukça berrak ve temiz bir denize sahip olan Panayır İskelesi Koyu'nda, yer yer denize kaymış kıyı oluşumları görülebiliyor. Panayır İskelesi Koyu, kalkan balığı avcılarının da uğrak noktalarından biri. Kıyıköy'e yürüme mesafesinde bulunan Panayır İskelesi Koyu, keşfedilmemişliğin verdiği güzellikle, Karadeniz'in uçsuz bucaksız ve hırçın dalgalarının manzarası ile büyülüyor insanı. Eğer yolunuz Kıyıköy'e ya da İğneada'ya düşerse, Panayır İskelesi Koyu'nu da gezi listenize eklemeyi lütfen ihmal etmeyin.

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Sol Limanköy

Sol Limanköy

Comments  (2)

  • Photo of mel6677
    mel6677 Nov 2, 2020

    I have followed this trail  View more

    Bu rotayı Karadeniz Sahili boyunca Sakarya ya kadar ulaşmak için yaptık. Yani Karadeniz - Sakarya hattının bir rotası.
    Bol bol deniz kenarında yürüyüş içeriyor. Keyifli yürüyüşler dilerim.

  • Photo of KAMPTREK
    KAMPTREK Nov 3, 2020

    I have followed this trail  View more

    Teşekkürler hocam

You can or this trail