Activity

Argolida:Kapodistrias-Tirins 2023-11-22 14:22

Download

Trail photos

Photo ofArgolida:Kapodistrias-Tirins 2023-11-22 14:22 Photo ofArgolida:Kapodistrias-Tirins 2023-11-22 14:22 Photo ofArgolida:Kapodistrias-Tirins 2023-11-22 14:22

Author

Trail stats

Distance
5.91 mi
Elevation gain
574 ft
Technical difficulty
Moderate
Elevation loss
659 ft
Max elevation
664 ft
TrailRank 
51
Min elevation
-19 ft
Trail type
One Way
Coordinates
340
Uploaded
November 22, 2023
Recorded
November 2023
Be the first to clap
Share

near Kapodístrias, Peloponnese (Greece)

Viewed 138 times, downloaded 0 times

Trail photos

Photo ofArgolida:Kapodistrias-Tirins 2023-11-22 14:22 Photo ofArgolida:Kapodistrias-Tirins 2023-11-22 14:22 Photo ofArgolida:Kapodistrias-Tirins 2023-11-22 14:22

Itinerary description

Kapodístrias - Tírins
●Περιγραφή
Κεντρικός δρόμος-Προφήτης Ηλίας Νέας Τίρυνθας-Νέα Τίρυνθα-Θολωτός Μυκηναϊκός Τάφος-Ακρόπολη Τίρυνθας
Η διαδρομή γίνεται σε άσφαλτο και λίγο χωματόδρομο προς τον Μυκηναϊκό Θολωτό Τάφο καθώς και στον περιήγηση μας στην Μυκηναϊκή Ακρόπολη της Τίρυνθας
Χρόνος διαδρομής:3 ω.περίπου...
●Πληροφορίες
¡) Μυκηναϊκός Θολωτός Τάφος
Σε απόσταση δύο περίπου χιλιομέτρων από την Ακρόπολη της αρχαίας Τίρυνθας, ο επισκέπτης συναντά τον θολωτό τάφο της Τίρυνθας.
Ο θολωτός τάφος της Τίρυνθας ήρθε στο φως από τις ανασκαφές που έγιναν στην περιοχή το 1913. Τοποθετείται χρονικά στη μυκηναϊκή εποχή, και το ύψος του υπολογίζεται ότι αγγίζει σχεδόν τα 8 μέτρα. Η είσοδος του συγκεκριμένου τάφου ήταν μάλιστα διακοσμημένη από τοιχογραφίες με σπείρες.
Χτισμένος πάνω στους πρόποδες του λόφου του Προφήτη Ηλία της Νέας Τίρυνθας, ο θολωτός τάφος της Τίρυνθας, αποτελεί ένα μεγάλο οικοδόμημα από πέτρα, με κυκλικό σχήμα και θολωτή στέγη, μέσα στο οποίο ενταφιάζονταν οι βασιλιάδες και τα μέλη των βασιλικών και άλλων ευγενών οικογενειών.
Μετά την ταφή, ο τάφος και ο διάδρομος που οδηγούσε σ’ αυτόν, σκεπάζονταν με χώμα δημιουργώντας έναν τεχνητό λοφίσκο.
Σήμερα ο θολωτός τάφος της Τίρυνθας είναι επισκέψιμος καθημερινά, αλλά δυστυχώς έχουν χαθεί τα πλούσια αντικείμενα που συνόδευαν τους νεκρούς του, και δεν σώζονται σχετικά ευρήματα.
¡¡) Μυκηναϊκή Ακρόπολη Τίρυνθας
Η Τίρυνθα ήταν ένα φρούριο πάνω σε έναν λόφο, εγκαταλελειμένο επτά χιλιάδες χρόνια, πριν από την αρχή της Εποχής του Χαλκού. Έφτασε στο απόγειο της μεταξύ 1400 και 1200 π.Χ., όταν έγινε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του μυκηναϊκού κόσμου, και ειδικότερα της Αργολίδας. Τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά της ήταν το ανάκτορό της, οι κυκλώπειες σήραγγες και ιδιαίτερα τα κυκλώπεια τείχη της, που έδωσαν στην πόλη το ομηρικό της επίθετο «ισχυρή τειχισμένη Τίρυνθα». Η Τίρυνθα συνδέθηκε με τους μύθους γύρω από τον Ηρακλή, καθώς η πόλη ήταν η κατοικία του ήρωα κατά τη διάρκεια των άθλων του, και ορισμένες πηγές την αναφέρουν ως γενέτειρά του.
Το περίφημο μέγαρο του ανακτόρου της Τίρυνθας διαθέτει μεγάλη αίθουσα δεξιώσεων, η κύρια αίθουσα της οποίας είχε θρόνο τοποθετημένο στον δεξιό τοίχο και κεντρική εστία, που οριοθετείται από τέσσερις ξύλινους κίονες μινωικού τύπου, που χρησίμευαν ως στηρίγματα της στέγης. Δύο από τους τρεις τοίχους του μεγάρου ενσωματώθηκαν σε αρχαϊκό ναό της Ήρας. Η τοποθεσία παρήκμασε στο τέλος της μυκηναϊκής περιόδου και ερήμωσε εντελώς την εποχή που την επισκέφτηκε ο Παυσανίας τον 2ο αιώνα μ.Χ.
Το 1300 π.Χ. η ακρόπολη και η κάτω πόλη είχαν πληθυσμό 10.000 κατοίκων που κάλυπταν 20–25 εκτάρια. Παρά την καταστροφή του παλατιού το 1200 π.Χ., ο πληθυσμός της πόλης συνέχισε να αυξάνεται και μέχρι το 1150 π.Χ., είχε πληθυσμό 15.000 κατοίκων.

Waypoints

PictographReligious site Altitude 646 ft
Photo ofΠροφήτης Ηλίας Photo ofΠροφήτης Ηλίας Photo ofΠροφήτης Ηλίας

Προφήτης Ηλίας

PictographReligious site Altitude 105 ft
Photo ofΝέα Τίρυνθα:Αγία Ζώνη Photo ofΝέα Τίρυνθα:Αγία Ζώνη

Νέα Τίρυνθα:Αγία Ζώνη

Photo ofΜυκηναϊκός Θολωτός Τάφος Photo ofΜυκηναϊκός Θολωτός Τάφος Photo ofΜυκηναϊκός Θολωτός Τάφος

Μυκηναϊκός Θολωτός Τάφος

Photo ofΜυκηναϊκή Ακρόπολη Τίρυνθας Photo ofΜυκηναϊκή Ακρόπολη Τίρυνθας Photo ofΜυκηναϊκή Ακρόπολη Τίρυνθας

Μυκηναϊκή Ακρόπολη Τίρυνθας

Comments

    You can or this trail