Argentona-Ruta de les Fonts (22 Fonts)
near Argentona, Catalunya (España)
Viewed 2224 times, downloaded 130 times
Trail photos
Itinerary description
Font d'en Baló
Index IBP: 72 (Veure anàlisi a l'enllaç "Ver más")
Versió en Català
Excursió moderada tant en l'aspecte físic, com des de el punt tècnic, en què farem un recorregut circular des del poble d'Argentona, per tal de coneixer el màxim de fonts d'aquesta vila coneguda per les seves fonts.
Punts d'interès:
1- Font de Sant Domènec
2- Ajuntament
3- Font de Sant Sebastià
4- Ermita de Sant Sebastià
5- Font del Roure
6- Font d'en Quico
7- Font del Gavatx
8- Font dels Castanyers
9- Font del Castanyer
10- Font d'en Baló
11- Font de la Cua Llarga
12- Font de les Oliveres
13- Font del Camí
14- Font de les Sureres
15- Font de l'Esquirolet
16- Font de l'Esquirol
17- Font del Grup
18- Font de Ferro
19- Font de la Puput
20- Font d'en Miliu
21- Font Picant
22- Font del Mig
23- Ca l'Alzina
24- Font del Cau de l'Esparver
25- Font de la Pastanaga
26- Casa Gòtica
27- Parròquia de Sant Julià
28- Casa de Puig i Cadafalch
Nota 1: Indispensable GPS o portar activada la navegació en l'aplicació Wikiloc.
Nota 2: Al tram abans d'arribar a les fonts d'en Balo i de la Cua Llarga, hi ha diversos arbres caiguts, però en cap cas impedeixen poder passar pel camí sortejant-los.
Nota 3: L'excursió no és difícil, però no és apta per a aquells que busquen sortides molt còmodes, sense cap obstacle, i sense haver de mirar el GPS, ja que, no es tracta d'una ruta senyalitzada i cal estar pendent del GPS a les cruïlles.
Nota 4: l'Aparcament Gratuït de l'inici de la ruta només es pot fer servir diumenges i festius. La resta de dies te l'horari limitat a 1 hora d'ús. A la zona de la Font del Cau de l'Esparver es pot aparcar molt bé, per això és una alternativa començar el recorregut des d'aquest punt.
Versión en Español
Excursión moderada tanto en el aspecto físico, como desde el punto técnico, en el que haremos un recorrido circular desde el pueblo de Argentona, para conocer el máximo de fuentes de esta villa conocida por sus fuentes.
Puntos de interés:
1- Fuente de Sant Domènec
2- Ayuntamiento
3- Fuente de San Sebastián
4- Ermita de San Sebastián
5- Fuente del Roble
6- Fuente de Quico
7- Fuente del Gavatx
8- Fuente de los Castaños
9- Fuente del Castaño
10- Fuente d'en Baló
11- Fuente de la Cua Llarga
12- Fuente de los Olivos
13- Fuente del Camino
14- Fuente de los Alcornoques
15- Fuente de la Ardillita
16- Fuente de la Ardilla
17- Fuente del Grup
18- Fuente de Hierro
19- Fuente de la Puput
20- Fuente de Miliu
21- Font Picante
22- Fuente del Medio
23- Ca l'Alzina
24- Fuente del Cau del Gavilán
25- Fuente de la Zanahoria
26- Casa Gótica
27- Parroquia de San Julián
28- Casa de Puig y Cadafalch
Nota 1: Indispensable GPS o llevar activada la navegación en la aplicación Wikiloc.
Nota 2: En el tramo antes de llegar a las fuentes d'en Balo y de la Cua Llarga, hay varios árboles caídos, pero en ningún caso impiden poder pasar por el camino sorteándolos.
Nota 3: La excursión no es difícil, pero no es apta para aquellos que buscan salidas muy cómodas, sin obstáculo alguno, y sin tener que mirar el GPS, ya que, no se trata de una ruta señalizada y hay que estar pendiente del GPS en los cruces.
Nota 4: el Aparcamiento Gratuito del inicio de la ruta sólo se puede utilizar domingos y festivos. El resto de días tiene el horario limitado a 1 hora de uso. En la zona de la Font del Cau del Gavilán se puede aparcar muy bien, por eso es una alternativa empezar el recorrido desde este punto.
English Version
Moderate excursion both physically and from a technical point of view, in which we will make a circular tour from the town of Argentona, to discover as many fountains as possible in this town known for its fountains.
Points of interest:
1- Sant Domènec Fountain
2- City Hall
3- San Sebastian Fountain
4- Hermitage of San Sebastian
5- Oak Fountain
6- Quico Fountain
7- Gavatx Fountain
8- chestnut trees Fountain
9- Chestnut Fountain
10- Source d'en Baló
11- Cua Llarga Fountain
12- Fountain of Olives
13- Fountain of the Way
14- Fountain of the Cork Oaks
15- Fountain of the little squirrel
16- Squirrel Fountain
17- Group Source
18- Iron Source
19- Fountain of the Puput
20- Miliu Fountain
21- Spicy Font
22- Source of the Middle
23- Ca l'Alzina
24- Source of Cau del Gavilán
25- Carrot Fountain
26- Gothic House
27- Parish of San Julián
28- House of Puig and Cadafalch
Note 1: Indispensable GPS or have navigation activated in the Wikiloc application.
Note 2: In the section before reaching the Fuentes d'en Balo and Cua Llarga fountains, there are several fallen trees, but in no case do they prevent you from passing along the path avoiding them.
Note 3: The excursion is not difficult, but it is not suitable for those who are looking for very comfortable outings, without any obstacles, and without having to look at the GPS, since it is not a signposted route and you have to be aware of the GPS. at the crossroads.
Note 4: the Free Parking at the beginning of the route can only be used on Sundays and holidays. The rest of the days have the schedule limited to 1 hour of use. You can park very well in the Font del Cau del Gavilán area, which is why it is an alternative to start the route from this point.
Version française
Excursion modérée à la fois physiquement et d'un point de vue technique, dans laquelle nous ferons un tour circulaire depuis la ville d'Argentona, pour découvrir autant de fontaines que possible dans cette ville connue pour ses fontaines.
Points d'intérêt:
1- Fontaine Sant Domènec
2- Mairie
3- Fontaine Saint-Sébastien
4- Ermitage de San Sebastian
5- Fontaine en Chêne
6- Fontaine Quico
7- Fontaine Gavatx
8- Fontaine aux Châtaigniers
9- Fontaine aux châtain
10- Source d'en Baló
11- Fontaine Cua Llarga
12- Fontaine des Oliviers
13- Fontaine du Chemin
14- Fontaine des chênes lièges
15- Fontaine de le petit écureuil
16- Fontaine de l'écureuil
17- Source de groupe
18- Source de fer
19- Fontaine du Puput
20- Fontaine Miliu
21- Police épicée
22- Source du Milieu
23- Ca l'Alzina
24- Source du Cau del Gavilán
25- Fontaine aux carottes
26- Maison Gothique
27- Paroisse de San Julián
28- Maison de Puig et Cadafalch
Note 1 : GPS indispensable ou avoir la navigation activée dans l'application Wikiloc.
Remarque 2: Dans la section avant d'atteindre les fontaines Fuentes d'en Balo et Cua Llarga, il y a plusieurs arbres tombés, mais en aucun cas ils ne vous empêchent de passer le long du chemin en les évitant.
Remarque 3: L'excursion n'est pas difficile, mais elle ne convient pas à ceux qui recherchent des sorties très confortables, sans aucun obstacle et sans avoir à regarder le GPS, car ce n'est pas un itinéraire balisé et il faut être conscient du GPS à la croisée des chemins.
Remarque 4 : le parking gratuit au début du parcours ne peut être utilisé que les dimanches et jours fériés. Le reste des jours ont l'horaire limité à 1 heure d'utilisation. Vous pouvez très bien vous garer dans la zone de la Font del Cau del Gavilán, c'est pourquoi c'est une alternative de commencer l'itinéraire à partir de ce point.
Altres excursions a prop:
Moncada i Reixac:https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/sant-pere-de-reixac-font-dels-avellaners-les-maleses-sant-onofre-sant-jeroni-de-la-murtra-sant-clim-66709566
Tiana: https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/tiana-font-de-lalba-cementiri-dels-empestats-font-del-ferro-font-de-la-teula-poblat-iberic-castellr-91238061
Alella: https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/alella-pi-bord-91377719
Teià: https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/teia-rocs-den-flores-rocs-den-riera-turo-den-baldiri-turo-de-dos-pins-mirador-de-la-pedrera-sant-ma-91568773
Premià: https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/premia-de-dalt-font-del-boxter-can-riera-cim-de-sant-mateu-ermita-de-sant-mateu-pedra-del-diable-ba-91719049
Vilassar de Dalt: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/vilassar-de-dalt-mirador-de-la-pedrera-dolmen-den-toni-cova-den-joan-roca-llobetera-font-den-dirol-91800100
Cabrils: https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/cabrils-font-den-dirol-roca-den-toni-menhir-de-cal-camat-font-de-can-blanc-laberints-font-del-llop-92203126
Cabrera de Mar: https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/cabrera-de-mar-creu-de-montcabrer-castell-de-burriac-turo-dels-oriols-ermita-de-santa-elena-ermita-92844460
Òrrius: https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/orrius-laberints-turo-rodo-turo-de-cellecs-turo-de-mataro-dolmen-de-cellecs-bosc-encantat-sant-bart-93385240
Mataró: https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/mataro-5-senies-turo-donofre-arnau-sant-miquel-de-mata-sant-marti-de-mata-fonts-dels-avellaners-de-93976925
Waypoints
Aparcament Gratuït i Font de Sant Domènec
Aparcament Gratuït: Aquest pàrquing només es pot fer servir diumenges i festius. La resta de dies te l'horari limitat a 1 hora d'ús. A la zona de la Font del Cau de l'Esparver es pot aparcar molt bé, per això és una alternativa començar el recorregut des d'aquest punt.
Ajuntament
Ajuntament: Casal gòtic de l'any 1693 que va pertànyer al Capítol de la Seu de Barcelona. Després de la desamortització del segle XIX passà a ser la seu de l'Ajuntament de la vila fins el 1991. Molt reformat, conserva el portal adovellat i finestres gòtiques d'arc conopial. Informació Extreta de: https://www.poblesdecatalunya.cat
Ermita de Sant Sebastià
Ermita de Sant Sebastià: està situada al nord de la vila. Consta d’una planta rectangular allargada que acaba amb un absis. La façana presenta una finestra a cada banda d’un portal de llinda recta i una espandanya sota el petit campanar que contè una única campana (l’Elvira). El text més antic que es coneix referent a la capella de St. Sebastià d’Argentona data de l’any 1579 (segle XVI). Durant el segle XIX i concretament entre el 27 de desembre de 1829 i el 22 de maig de 1830, la capella es va utilitzar com a parròquia ja que l’església de St. Julià va ser profanada. per vessament de sang. La memòria popular comenta que la capella també va servir de magatzem a l’exèrcit republicà en la seva retirada al final de la guerra civil espanyola (1936-1939). La darrera restauració de la capella data de mitjan segle XX i la seva estructura no sembla córrer perill. El maig de 2012 la Colla de Nats el 1955 de la vila ha realitzat l’arranjament de la seva façana. Informació Extreta de: https://www.poblesdecatalunya.cat
Font del Roure
Font del Roure: També la podríem anomenar font del Roure de can Calau per diferenciar-la d’una altra amb el mateix nom dins d’aquest veïnat a tocar del terme d’Òrrius, ara seca i inoperant. Podem admirar aquest idíl·lic racó decorat per roques pintades artísticament amb taques de líquens, moles i falgueres, com ara l’herba pigotera i la falzia negra. L’entorn vegetal d’aquest racó, està dominat per petites alzines acompanyades d’altres espècies com ara el lligabosc, el bruc i el marfull. Informació Extreta de: https://naturalocal.net
Font d'en Quico
Font d'en Quico: Ens trobem a l’esplanada de la font d’en Quico rodejats per un ambient màgic, conformat per diversos actors; capritxoses formacions granítiques de formes arrodonides, plataners plantats aquí i allà, que fan ombra i frescor a l’ambient, i fruiters com ara el nesprer i el cirerer que acaben de conformar un escenari perfecte i atractiu per les bestioles que habiten l’indret. L’aigua abundant que raja permanentment abans regava uns horts més avall i ara calma la set dels habitants del bosc. Per això, a l'estiu i a primera hora del dia o a tocar de la vesprada, l’escenari està sempre acompanyat per una banda sonora de merles i cargolets. Informació Extreta de: https://naturalocal.net
Font del Gavatx
Font del Gavatx: La font està emplaçada arran de l’entrada de l’antiga mina, i si us fixeu bé, encara es veuen restes de l’antiga canonada que portava l’aigua a l’antic mas situat a uns 300 metres de distància. Ens trobem a un dels nombrosos torrents que tributen a la riera de Clarà enfrontats a l’antiga masia de can Cabot i el fet d’estar encaixonats al torrent i flanquejats per uns altíssims plàtans, fan d’aquest racó un lloc especial. Els plàtans són arbres molt apreciats per la seva ombra i que els agrada viure a prop de cursos d’aigua i en sols profunds i frescos. És un arbre de creixement ràpid i la seva fusta és semblant a la del faig però més lleugera. Es tracta d’un arbre molt apreciat pels antics. Com anècdota comentar que, per exemple, sota un exemplar de plàtan a Atenes, Sòcrates tenia els seus col·loquis sobre la immortalitat amb els seus deixebles. Informació Extreta de: https://naturalocal.net
Font dels Castanyers
Font dels Castanyers: El nom de la font li ve donat de quan envoltada de vinyes, al costat de la mina, hi havia uns castanyers, avui hi ha pins i alguna alzina. La font queda a uns 30 metres per dessota de la boca de la mica i l’aigua és un xic escassa. No havia estat així quan canalitzada anava al safareig de la masia, situadada a l'altra banda de la riera de Clarà, tot aprofitant el gran desnivell. Informació Extreta de: https://naturalocal.net
Font del Castanyer
Font del Castanyer: Aquesta font és una de les poques que no ha estat restaurada pel Grup de Fonts d’Argentona i es conserva tal com estava antigament. Recomanem no beure de les seves aigües, abans agradables, ja que per culpa d’unes feines de desbrossament es va malmetre la deu i ara tenen un lleuger regust fangós. Destaquem d’aquesta font el castanyer amb diversos peus que tenim a tocar de la font i al qual deu el seu nom. Del castanyer s’aprofita pràcticament tot; les castanyes pel seu alt contingut en hidrats de carboni, en altres èpoques era una important font d’aliment; l’escorça serveix per a l’elaboració de molts preparats farmacèutics per tractar faringitis, bronquitis, tos irritativa i diarrees; i per últim la fusta per a la fabricació de pals, estaques, planxes de revestiment i botes de vi. Informació Extreta de: https://naturalocal.net
Font de les Sureres
Font de les Sureres: rep el seu nom en honor a les dues impressionants alzines sureres que podem observar al seu davant. Les sureres (Quercus suber) són arbres típics de la Mediterrània, caracteritzats per la seva gran resistència al foc. La cobertura de suro protegeix el tronc dels efectes de les flames, i així salvaguarda el teixit encarregat de transportar les substàncies nutritives per tot l’arbre. El suro és molt apreciat i s’arrenca periòdicament, cada 8 o 10 anys. Té moltes aplicacions, encara principalment serveix per a la fabricació de taps per a les ampolles de vi. En aquest lloc també hi trobem un monòlit erigit pel Grup de Fonts d'Argentona, l’any 2003, i que ens recorda que “L’aigua és vida”. Informació Extreta de: https://naturalocal.net
Font de l'Esquirol
Fonts de l'Esquirol: Quan es construïa aquesta font i encara no tenia nom, els membres del Grup de Fonts d'Argentona van veure com un esquirol juganer els espiava, saltant de branca en branca. A partir d'aquesta anècdota, la font va passar a ser coneguda com la font de l'Esquirol. Informació Extreta de: https://naturalocal.net
Font del Grup
Font del Grup: Emmarcada per un bosc de pins i alzines amb un avellaner al costat, aquesta font va ser construïda aprofitant l’aigua provinent d’una antiga mina, l’any 1993, pel Grup de Fonts d’Argentona. De fet, el seu nom ret homenatge a aquest grup. Volem destacar en aquest punt la importància del Grup de Fonts d’Argentona, associació que treballa per al manteniment i la recuperació d’aquest patrimoni que la natura ha donat a Argentona i gràcies a la feina del qual ara tots en podem gaudir. El Grup de Fonts es va crear l’any 1977, quan una colla d'amics es va aplegar amb l’objectiu de fer un treball de recerca de totes les fonts i naixements d’aigua que hi havia hagut a Argentona. Una vegada feta la feina de documentació, es van proposar restaurar i netejar algunes fonts, tasca que avui en dia encara continua. Informació Extreta de: https://naturalocal.net
Font de Ferro
Font de Ferro: També coneguda per la font de Dalt. l’aigua va ser descoberta a l’any 1861 i per acostar-la als estiuejants, es va canalitzar fins la font d’en Pau (Al torrent de la Salut), al costat de l’Hotel Solé i que més tard (1923) va ser reemplaçada per l’actual font del mig. La font del Ferro, va esdevenir una competidora de la font Picant i la seva aigua també bicarbonatada, portava a més ferro que era molt útil per combatre les anèmies i era administrada pel mateix metge del balneari Prats, finalment a les darreries del segle XIX es va fer una caseta senzilla que seria reemplaçada per l’actual als anys 30 del segle XX i restaurada pel Grup de Fons durant els anys 1994-1996, després d’una acurada neteja de l’entorn i una rehabilitació de la caseta, es va decidir no fer la teulada, ja que la font quedaria oberta. Actualment la deu és d’aigua amb gas natural. Informació Extreta de: http://cea.cat/grupdefonts/
Font de la Puput
Font de la Puput: es troba al Parc de la Serralada Litoral, la qual fou recuperada pel Grup de Fonts d'Argentona el 1992. És una font ben arranjada i amb una fornícula dins d'un mur de pedra, la qual cobreix el broc i la petita pica. Un banc de pedra a cada costat i una barana de fusta a la banda del torrent completen el conjunt. Al damunt hi creix una mata de romaní de bona mida i a sota un espès canyar ocupa aquesta part del torrent. Al camí que mena a la font des del carrer de la Soleia hi ha una petita barraca de vinya, excavada al sauló, i la típica figuera que sempre acompanya aquestes barraques. Informació Extreta de: https://ca.wikipedia.org
Font Picant
Font Picant: Aquest és un indret emblemàtic del poble on concorria gent de tota la comarca a fer-hi passejades i passar-hi els dies de lleure, tot gaudint de la seva aigua picant amb els típics anissos. Descobertes les aigües mineromedicinals a mitjan segle XIX, es propicià la construcció del Balneari Prats. El 1900 es construeix el passeig que va cap a la font i el parc que l'envolta. I al lloc del balneari, es construeixen el xalet i la planta embotelladora de Manantial Burriach que funcionaria fins al 1976. El 2002 la font esdevingué municipal. Informació Extreta de: https://argentona.cat
Font del Mig
Font del Mig: Aquesta font, es va inaugurar a l’any 1923 i va substituir la font d’en Pau, molt visitada pels estiuejants i persones que venien a fer cures amb les aigües. Aquestes fonts es varen crear per acostar l’aigua al poble, encara que aquí també se n’hi va trobar, encara que sense propietats medicinals i van bastir una mina, amb un safareig, creant un entorn agradable, envoltat de natura i amb moltes possibilitats de fer trobades i ballades de sardanes al seu voltant, amb una mena servei de bar i tot. A finals del segle XX, i després de dècades d’abandó, l’Ajuntament adquireix l’espai, encara que més reduït, sense els arbres ni mina ni safareig s’ha convertit en un lloc ideal per fer berenades i festes infantils. Actualment la caseta està sense teulada, pendent d’un arranjament de tota la fusta. L’aigua que raja a la font de l’entorn prové de la xarxa pública. Informació Extreta de: http://cea.cat/grupdefonts/
Ca l'Alzina - Desviament cap a la dreta
Ca l'Alzina (Torre Ruiz): Edifici acabat l'any 1904 i que podem inscriure dins el vessant goticista del modernisme. La part més interessant és la façana principal, coronada amb un joc de pinacles i un escut on hi figura l'any de construcció. Les finestres i balcons s'ornamenten amb un motlluratge ricament esculpit, igual que les baranes de l'obertura abalconada de la planta baixa, que té al bell mig una columna nervada. Informació Extreta de: https://www.poblesdecatalunya.cat
Casa Gòtica
Casa Gòtica: Edifici del 1534, segons indica la inscripció en una de les llindes, construït sobre la base d'una casa més antiga. Conserva el portal de punt rodó i el porxo d'arcs ogivals, així com diverses finestres d'estil gòtic tardà, d'arc conopial lobulat. Va ser reconstruït durant els anys cinquanta del segle XX per Joan Rectoret que el llegà a la vila. Actualment allotja l'Arxiu Històric Municipal "Jaume Clavell i Nogueras", i les oficines del Museu del Càntir. Informació Extreta de: https://www.poblesdecatalunya.cat
Parròquia de Sant Julià i Museu del càntir
Parròquia de Sant Julià: Hi hagué una primitiva església romànica, documentada des de l'any 1060, que va ser substituïda pel temple actual, construït entre els anys 1517 i 1539 per iniciativa del rector Lluís Desplà, que posteriorment va ser ardiaca de Barcelona. És una església d'estil gòtic tardà, de tres naus capçades amb absis semicircular i un airós campanar de torre, emmerletat i amb quatre gàrgoles. De la façana en destaca la rosassa i els dos sarcòfags que flanquegen la portada, procedents de Sant Pere de Clarà. A l'interior hi ha uns interessants tapissos de l'artista Grau Garriga. L'església va ser restaurada el 1897 per Puig i Cadafalch que va reconstruir, alhora, la capella modernista del Santíssim. Informació Extreta de: https://www.poblesdecatalunya.cat
Casa de Puig i Cadafalch
Casa de Puig i Cadafalch: La família de Josep Puig i Cadafalch tenia una casa a la plaça del Vendre, posteriorment va adquirir les dues que li eren veïnes i, amb totes tres, l'arquitecte va dissenyar, entre 1897-1905, la casa d'estiueig familiar. És una construcció en angle, de maó vist, amb un coronament emmerletat i un ràfec que descansa sobre tornapuntes de fusta. A l'exterior hi ha un jardí amb pèrgola i una glorieta hexagonal de fusta, a l'angle de la cantonada. També hi ha una font de pedra que reprodueix la denominada Font dels Nens, al Parc de la Ciutadella de Barcelona, obra de l'escultor Josep Reynés. Informació Extreta de: https://www.poblesdecatalunya.cat
Comments (18)
You can add a comment or review this trail
que belleza esas fuentes! es que son súperlindas y los senderos son únicossssss Tocayo te felciitoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo que pasada de rutaaaaaaa
Mi hermanoooo pero que belleeeeezzaasssssssssss
Las fotos son un aperitivo para hacer esta ruta. Desde siempre me ha parecido que una ruta tendría que tener sus fuentes con agua fresquita para ir bebiendo y disfrutar de la naturaleza, de modo que ofreces 22 !!!
Jamás había visto tantas fuentes juntas. Un saludo !!
Gracias Jawio por tu valoración. El objetivo de esta ruta era precisamente juntar el máximo de fuentes en un recorrido atractivo, que transitara mayoritariamente por senderos.
No solo es increible juntar 22 fuentes en un recorrido relativamente tan corto sino que además está claro que esa asociación / grupo que se dedica a su restauración y mantenimiento ha hecho un trabajo increible en la zona puesto que apetece pasar a visitarlas porque con o sin agua constituyen un bonito patrimonio que bien vale la pena conservar y conocer.
Felicidades es un recorrido muy bien elaborado y esa puntualización en la explicación con la observación de que el aparcamiento solo es gratuíto en festivos es de agradecer.
El reportaje fotográfico es increiblemente bonito y completo, no digamos ya de las fantásticas explicaciones.
Seguro este track hará las delicias de mucha gente que se acerque a la zona y además pone en valor la población de Argentona. De todas las fuentes creo que solo conozco 2 imagina si me quedan por visitar, jaja
Saludos
Muchas gracias Chatame1, por tu valoración. La verdad es que "El Grup de Fonts d'Argentona", hace un trabajo encomiable, manteniendo un rico patrimonio que pone Argentona en el mapa. Un abarzo.
Estaba leyendo los comentarios y tengo que añadir que Andrés tiene razón y son muy acertadas sus consideraciones, en la zona donde resido hay un grupo que se encarga de restaurar las antiguas barracas de piedra seca, (soy un fan descarado de esas construcciones), además no hay nada mas ecológico porque lo único que se hace es cambiar de sitio las piedras y montar esos igloos pétreos, de modo que totalmente de acuerdo en restaurar estas joyas modernistas, quizás así consigamos concienciar un poco a la gente y afear la conducta de que los que se dedican a pintarrajear todo lo que aparece.
De modo que aprovecho para comentar otra vez y esperar que pronto pueda seguir esta delicia de track de fuentes, y por supuesto hacer una cata de las que aún funcionen. ¡¡ Saludos !!
Vaya documentación necesitarías para encontrar tantas fuentes.....Excelente reportaje
Muchas gracias Nandomoneda por tus palabras. En esta salida, tuvimos que buscar muchos tracks para localizar todas las fuentes, y luego, una vez en el terreno, localizamos algún sendero que nos hizo variar el recorrido. Saludos.
Ahir vam fer-la amb uns amics i val molt la pena, felicitats per la ruta i per compartir-la
Gràcies Toni, pel teu comentari. Salutacions.
Muchas gracias Tetititu por compartir esta bonita ruta.
Un abrazo.
Muchas gracias MPuet, por la valoración. Un fuerte abrazo.
Una de mejores rutas para visitar fuentes.
Buenas explicaciones.
Gracias por compartir y un abrazo.
Muchas gracias Sara por la valoración. Un fuerte abrazo.
I have followed this trail verified View more
Information
Easy to follow
Scenery
Moderate
Molt maca, hi ha alguna punts difícil trovar cami
Moltes gràcies Ramon, per la teva valoració. Salutacions.
Bonita ruta con muchas fuentes. Un abrazo
Muchas gracias Emilio, por la valoración. Saludos.