Activity

Agullana: Menhir de la Pedra Dreta i observatori de Can Palau

Download

Trail photos

Photo ofAgullana: Menhir de la Pedra Dreta i observatori de Can Palau Photo ofAgullana: Menhir de la Pedra Dreta i observatori de Can Palau Photo ofAgullana: Menhir de la Pedra Dreta i observatori de Can Palau

Author

Trail stats

Distance
5.43 mi
Elevation gain
610 ft
Technical difficulty
Easy
Elevation loss
610 ft
Max elevation
899 ft
TrailRank 
46
Min elevation
482 ft
Trail type
Loop
Time
2 hours 34 minutes
Coordinates
1417
Uploaded
February 25, 2024
Recorded
February 2024
Share

near Agullana, Catalunya (España)

Viewed 206 times, downloaded 1 times

Trail photos

Photo ofAgullana: Menhir de la Pedra Dreta i observatori de Can Palau Photo ofAgullana: Menhir de la Pedra Dreta i observatori de Can Palau Photo ofAgullana: Menhir de la Pedra Dreta i observatori de Can Palau

Itinerary description

Aquesta ruta serveix per conèixer la part sud-oriental del terme d'Agullana amb la visita a l'observatori de Can Palau. El punt de partida és el poble d'Agullana, concretament de la zona esportiva, on hi ha espai per aparcar.

Es comença a caminar per la GI-501 en direccióa la Vajol, després de passar pel bonic edifici de les escoles, se surt del poble i de seguida s'agafa un camí que surt a mà dreta i baixa per anar al llit de la ribera. Se segueix el corriol, ben fresat, es passa per sobre d'una palanca i tot seguit per sota d'un pont de la carretera. A partir d'aquí se segueix un corriol entremig del bosc de ribera. Després d'un pujantó i d'una corba bastant tancada, el corriol arriba a un cami asfaltat.

ES pren cap a la dreta i de seguida es deixa a l'esquerra per un camí. Està indicat i ja indica el menhir de la Pedra Dretaa. S'hi arriba seguint aquesta pista entremig d'un bosc de suros en aproximadament un quart d'hora. El menhir queda al costat del camí, a mà dreta.

Un cop visitat el menhir, es torna enrere i es pren un corriol a mà dreta que baixa fins a una ribera. Aquí, es pren una pista que comença a pujar i va fent ziga-zagues. Quan s'arriba a un planer, cal girar a l'esquerra, per un erm i de seguida es veuen uns cartells, cal anar fins allà i d'aquí, en un moment, s'arriba al mirador de l'observatori de Can Palau. Es tracta d'un mirador sobre la vall del Llobregat i la Jonquera, construït al damunt d'un búnquer d'observació construït durant la postguerra.

Es baixa de l'observatori i es pren un corriol molt ben fresat i indicat que passa, primer per un dels accessos a l'observatori, i després va fins al puig de la Llanta. Aquest té millors vistes a la zona de la plana altempordanesa. Del cim es baixa i es passa per sota de la GI-504 pel pont de la Burra. A partir d'aquí, el corriol fa una mica de volta fins que cal girar a la dreta cap a un dipòsit d'aigua i després es gira a la dreta.

Es continua pel mateix corriol, que porta a una pista asfaltada, es gira a l'esquerra i quan s'arriba de nou a la carretera i es pren una pista a l'esquerra. Aquesta passa successivament per uns horts, pel cementiri iper la font del capità Vega abans de tornar a travessar la carretera i entrar al poble d'Agullana per la font de Baix. D'aquí es passa per l'Ajuntament i la plaça Major, amb la bonica església romànica, abans d'arribar al punt de sortida i donar per conclosa la sortida.

És tracta d'uina ruta molt senzilla, sense grans desnivells ni terrenys tècnics, molt de bon fer. Ara bé, és una ruta amb molts corriols i camins, amb trencalls que costen de veure i que és del tot indispensable portar el track per sortir-se'n. Si bé, des de l'observatori hi ha marques al corriol que són de bon seguir i també alguns rètols en punts sensibles.

Waypoints

PictographWaypoint Altitude 529 ft
Photo ofAgullana Photo ofAgullana Photo ofAgullana

Agullana

PictographBridge Altitude 545 ft
Photo ofPont de la Burra Photo ofPont de la Burra

Pont de la Burra

PictographReligious site Altitude 473 ft
Photo ofCementeri Municipal d'Agullana

Cementeri Municipal d'Agullana

PictographFountain Altitude 455 ft
Photo ofFont del capità Vega Photo ofFont del capità Vega

Font del capità Vega

Photo ofMenhir de la Pedra Dreta Photo ofMenhir de la Pedra Dreta

Menhir de la Pedra Dreta

PictographPanorama Altitude 846 ft
Photo ofObservatori de Can Palau Photo ofObservatori de Can Palau Photo ofObservatori de Can Palau

Observatori de Can Palau

PictographBridge Altitude 581 ft

Pont

PictographSummit Altitude 731 ft
Photo ofPuig de la Llanta Photo ofPuig de la Llanta

Puig de la Llanta

Comments

    You can or this trail