Activity

25.11.2015 YEDİĞÖLLER DOGA YÜRÜYÜŞÜ BSH

Download

Trail photos

Photo of25.11.2015 YEDİĞÖLLER DOGA YÜRÜYÜŞÜ BSH Photo of25.11.2015 YEDİĞÖLLER DOGA YÜRÜYÜŞÜ BSH Photo of25.11.2015 YEDİĞÖLLER DOGA YÜRÜYÜŞÜ BSH

Author

Trail stats

Distance
6.07 mi
Elevation gain
2,346 ft
Technical difficulty
Difficult
Elevation loss
2,346 ft
Max elevation
4,272 ft
TrailRank 
42 3.7
Min elevation
2,425 ft
Trail type
Loop
Time
one hour 58 minutes
Coordinates
179
Uploaded
October 30, 2015
Recorded
October 2015
  • Rating

  •   3.7 2 Reviews

near Yaylatepe, Düzce (Türkiye Cumhuriyeti)

Viewed 2405 times, downloaded 153 times

Trail photos

Photo of25.11.2015 YEDİĞÖLLER DOGA YÜRÜYÜŞÜ BSH Photo of25.11.2015 YEDİĞÖLLER DOGA YÜRÜYÜŞÜ BSH Photo of25.11.2015 YEDİĞÖLLER DOGA YÜRÜYÜŞÜ BSH

Itinerary description

BSH DAĞ EKİP Ön egitim

Eğitmen Rehberler : İbrahim Akçay, Olcay Bul


YEDİGÖLLER MİLLİ PARKI

Batı Karadeniz Bölgesinde, Bolu ilinin kuzeyinde ve Zonguldak ilinin güneyinde yer almaktadır. Ankara- İstanbul karayolunun 152. km'sinden Yeniçağa ve 190. km'sindeki Bolu il merkezinden kuzeye ayrılan yollarla ulaşılır. Kışın Bolu-Yedigöller güzergahı (karla) kapalı olduğundan ulaşım, Yeniçağa-Mengen-Yazıcık veya Devrek-Yazıcık üzerinden yapılır. Bolu iline 42 km uzaklıktadır.

Batı Karadeniz iklim kuşağındaki havzada İlkbahar serin, yazlar sıcak, Sonbahar kısmen ılık ve kışlar soğuktur. En soğuk ay ortalama +1 °C ile Ocak, en sıcak ay ortalaması +19 °C ile Temmuz'dur. Yıllık yağış ortalaması 629 mm. dir.

Batı Karadeniz Bölgesi'nin oldukça engebeli bir yöresinde bulunan milli parkta irili ufaklı göller, orman denizini andıran zengin bitki örtüsü, göllerde yaşayan alabalıklar ve ve bu değerlerin yarattığı rekreasyonel kullanım potansiyeli ana kaynak değerleri oluştururlar. Genellikle sahanın jeolojik yapısı serpantinlerinden ve volkanik kayaçlardan oluşmuştur. Böldedeki göller; yer hareketleri sonucu kayan kitlelerin vadilerin önlerini kapaması sonucu suların ardada birikmesi ile oluşmuş heyelan gölleridir. Bunlardan bazıları dip kaçakları ile birbirine bağlantılıdır. Milli parkta hakim bitki örtüsü kayın ağaçlarıdır. Ayrıca meşe, gürgen, kızılağaç, karaçam, sarıçam, göknar, karaağaç, ıhlamur ve porsuk gibi değişik tür ağaçlar da görülmektedir.

Etkili koruma ile milli parkın içerisinde ve yakın çevresindeki sahalarda sayıları artan geyik, karaca, ayı, domuz, kurt, tilki ve sincap gibi yaban hayvanı türleri bulunmaktadır. Ülkemizde ilk kültür alabalığı üretme istasyonu, 1969 yılında bu milli parkta kurulmuş olup, ülkemizde yayılmasında örnek teşkil etmiştir.

Rekreasyon açıdan olta balıkçılığına kaynak olmuştur. Ayrıca kampçılık, günübirlik piknik, doğa yürüyüşü gibi uğraşların yanında, fotoğrafçılık için de ziyaretçilerine zengin peyzaj güzellikleri sunar. Milli park içerisindeki farklı büyüklük ve normlardaki saf kayın veya karışık (kayın-karaçam-meşe) ormanlarıyla çerçevelenmiş üst üste dizilmiş göller, Kapankaya manzara seyir terasından farklı renk-doku- tek tür çeşitliliği içerisindeki eşsiz peyzaj güzellikleri, irili ufaklı şelaleler, Karaçam Anıt Ağacı, çok sayıda doğal su kaynakları, geyik üretme sahası, Köyyeri tepesindeki halen kalıntıları görülen tarihi dinlenme yeri, özellikle sonbahardaki flora çeşitliliğinin sergilediği farklı renklerdeki peyzaj görüntüleri görülmeye değer yerlerdir. Kapankaya manzara seyir terasına çıkıldığında gölleri ve eşsiz peyzaj güzellikleri görmek mümkün olduğu gibi, yol kenarındaki levhaların bulunduğu yerden patika takip edildiğinde Karacak Anıt Ağacı görülebilir. Geyik üretim alanı da ziyaret edilebilecek yerlerdendir. Milli park günübirlik rekreasyonel faaliyetlerden piknik, doğa yürüyüşleri, sportif olta balıkçılığı gibi aktivitelerin gerçekleştirilmesine oldukça uygun olup, bu faaliyetler düzenli bir şekilde gerçekleştirilmekte ve kontrol edilmektedir. Amatör ve profesyonel fotoğrafçılık yapanlara da geniş kullanım imkanları sunulmaktadır.

Orman Bakanlığı'na ait misafirhane ve bungalovlarda konaklama imkanı olduğu gibi, ziyaretçiler çadır ve karavanlarda da konaklayabilirler. Ancak çadır ve karavanlar için alt yapı yetersizdir.

Türkiye’nin zengin orman örtüsü ve doğal güzelliklere sahip yerlerinden biri olan Yedigöller yöresi, Orman Kanunu’nun 25. maddesine dayanarak 29 Nisan 1965 yılında Milli Park olarak ayrılmıştır. “Milli Park” oluşturma sebebi “karışık orman bitkilerinin topluca aynı yörede” bulunmasıdır. Bununla beraber parka adını veren ve yan yana dizili 7 adet küçük gölün varlığı buranın en dikkat çeken unsurlarıdır. Göller, vadiyi dolduran iki heyelanın teşkil ettiği setlenmeler sonucu meydana gelmiş olup, isimleri ormancılarımızın ince zevklerini yansıtmaktadır. Kuzeyden güneye doğru göllerin dizilişi şöyledir: Seringöl, Büyükgöl, Deringöl, Nazlıgöl, Kurugöl, İncegöl ve Sazlıgöl. Sahanın alanı 1642 Ha. dır.

FLORA
Ülkemizin en güzel ve karışık ormanlarını burada görmek mümkündür. Hakim bitki örtüsü kayın ağaçlarıdır. Bununla birlikte ibrelilerden Karaçam, Sarıçam, Uludağ Göknarı, Porsuk; Yapraklılardan Meşe, Gürgen, Kızılağaç, Karaağaç, Akçaağaç, Ağaçcıklardan ise; Kızılcık, Ormangülü, Papaz Külahı, Sandal, Üvez, alıç, çalı formunda olanlardan; ahududu, böğürtlen otsu bitkilerden; siklamen, kabalak, yabani zambak, sahlep, öksürük otu, keseli kiraz gibi yaklaşık 240'a yakın bitki türünün değişik zaman ve renklerde çiçeklenerek parkta çok değişik peyzaj değerini sunmaktadırlar.
kaynak
http://bolge9.ormansu.gov.tr/9bolge/AnaSayfa/falliyetlerimiz/milliparklar/yedigoller/yedigollergenisbilgi.aspx?sflang=tr

Waypoints

PictographWaypoint Altitude 3,327 ft

Wypt 169kaya

25 Eki 2015 8:55 am

PictographWaypoint Altitude 3,328 ft
Photo ofWypt 170

Wypt 170

25 Eki 2015 8:55 am

PictographWaypoint Altitude 2,977 ft

Wypt 171

25 Eki 2015 9:36 am

Comments  (4)

  • Photo of ALPS
    ALPS Jan 4, 2016

    bitki örtüsü mükemmel

  • Photo of ALPS
    ALPS Jan 4, 2016

    I have followed this trail  View more

    çadır alanları çok kalabalık

  • Photo of Peakoli
    Peakoli Oct 15, 2016

    rota içinde zorlu alanlar var profosyenel ekip ip kulanımı mevcuttur

  • Photo of Nikotine
    Nikotine Dec 30, 2023

    I have followed this trail  View more

    Ridiculous. As soon as you leave the road into the woods, all trails are gone and you're climbing steep hills just following a line on the GPS...

You can or this trail