Activity

Kapıkule - Sarp arası Transit Yol

Download

Trail photos

Photo ofKapıkule - Sarp arası Transit Yol Photo ofKapıkule - Sarp arası Transit Yol Photo ofKapıkule - Sarp arası Transit Yol

Author

Trail stats

Distance
979.45 mi
Elevation gain
34,469 ft
Technical difficulty
Moderate
Elevation loss
34,774 ft
Max elevation
1,648 ft
TrailRank 
25
Min elevation
-11 ft
Trail type
One Way
Coordinates
1355
Uploaded
November 6, 2013
Recorded
November 2013
Be the first to clap
Share

near Kapitan-Andreevo, Област Хасково (България)

Viewed 3684 times, downloaded 4 times

Trail photos

Photo ofKapıkule - Sarp arası Transit Yol Photo ofKapıkule - Sarp arası Transit Yol Photo ofKapıkule - Sarp arası Transit Yol

Itinerary description

Avrupa Asya Arası Karadeniz Sahilden Transit Rota:

Avrupa Ülkelerinden Asya Ülkelerine yolculuk yapmak için Türkiye köprü ülke konumundadır. Avrupa’dan Türkiye’den giriş yapacağınızda Kapıkule Sınır Kapısı en kullanışlı olanıdır.

Kapıkule – İstanbul arası 240 kilometrelik Trakya bölgesi yol boyunca geniş ve güvenli bir yolda manzaralar eşliğinde geleceksiniz ama İstanbul’a yaklaştıkça araba trafiği artacak ve bu biraz sizi zorlayacaktır. İstanbul – İzmit arası 120 kilometrelik yolda araç trafiği ile karşılaşmamak için yolun büyük bölümünü sahil kenarından gerçekleştirebilirsiniz. İzmit’ten sonra kuzeye doğru yönelip Karadeniz kıyısına ulaşabilirsiniz. Karasu – Sinop arası Batı Karadeniz sahil yolu inişli çıkışlı zorlu rampalar olmasına rağmen göreceğiniz manzaralar açısından bu yorgunluğa değecektir. Sinop’tan Artvin Sarp sınır kapısına kadar 700 kilometrelik yolda eğim yok denebilecek kadar azdır. Doğu Karadeniz duble sahil yolu sağ emniyet şeridinin genişliği bisiklet yolculuğu için oldukça elverişlidir ve güvenlidir.
Güzergah; Kapıkule, Edirne, Lüleburgaz, Silivri, İstanbul, Gebze, İzmit, Karasu, Zonguldak, Bartın,

Sinop, Samsun, Ünye, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Hopa, Sarp

Coğrafi Özellik; Kapıkule – İstanbul arası Trakya Bölgesi Türkiye'nin ortalama yükseltisi en az olan bölgesidir. Yer şekillerinin sade olması nedeniyle ulaşım kolaydır. Karadeniz Bölgesinin yeryüzü şekillerini III.jeolojik devirde Alp kıvrımları sonucu oluşan doğu- batı yönündeki Kuzey Anadolu Dağları ile bu dağlar arasındaki oluklar oluşturmaktadır. Karadeniz boyunca uzanan dağların yükseltileri batıda 2000 m civarında olup, Orta Karadeniz'de 1000 m'ye kadar inmekte, doğuda ise yükselti 4000 m'ye çıkmaktadır. Dağların kıyıya paralel uzanması sonucunda kıyılar fazla girintili - çıkıntılı değildir. Küçük koylar hariç, kıyılarda önemli girinti ve çıkıntı yoktur. Güçlü dalgalar, kıyıda falez oluşumuna neden olur. Kıyılar boyuna kıyı tipi özelliğini taşır. Kızılırmak ve Yeşilırmak ağzında oluşan deltalar dışında, kıyı çoğu yerde diktir.
İklim; Trakya bölgesinde karasal iklim hüküm sürmektedir. Özellikle Edirne ve Kırklareli bu kışları soğuk olan karasal iklimin etki alanı içerisindedir. Anadolu'daki Karasal İklimden farklı olarak daha yağışlı olarak görülür. Yazları sıcak ve kurak, kışları çok soğuk ve kar yağışlıdır.

Bölgede Karadeniz iklim şartları etkilidir. Her mevsim yağışlıdır. Yıllık sıcaklık farkı azdır. Yazları serin, kışları ılıktır.

Karadeniz Bölgesi Türkiye'nin en fazla yağış alan bölgesidir. Dağlar kıyı kesimin nemli havasının iç kısımlara geçmesini engeller Bölgenin kıyı ile iç kesimleri arasında önemli iklim farkları görülür. Kıyıdan iç kesimlere doğru gidildikçe hem yağış oranı azalmakta, hem de karasallık nedeniyle sıcaklıklar düşmektedir. Karasal iklimin görüldüğü yerlerde yazlar sıcak, kışlar soğuk ve kar yağışlıdır. Dağların yükselti ve doğrultusu nedeniyle Orta Karadeniz'de denizel iklimin yayılma alanı, Doğu ve Batı Karadeniz'e oranla daha geniştir. Orta Karadeniz Bölümü'nde dağların iç kısımlardan başlaması nedeniyle yağış miktarında azalma görülür.

Comments

    You can or this trail