Activity

Monistrol de Montserrat - Manlleu

Download

Author

Trail stats

Distance
63.56 mi
Elevation gain
6,224 ft
Technical difficulty
Moderate
Elevation loss
5,331 ft
Max elevation
3,048 ft
TrailRank 
16
Min elevation
440 ft
Trail type
One Way
Coordinates
2601
Uploaded
March 29, 2021
Recorded
March 2021
Be the first to clap
Share

near Monistrol de Montserrat, Catalunya (España)

Viewed 40 times, downloaded 0 times

Itinerary description

De Carrer de les Escoles 5, 08691 Monistrol de Montserrat, Catalunya, Espanya

A Passeig de Sant Joan, 08560 Manlleu, Catalunya, Espanya



Enrutament Bicicleta de carreres (amb següent cotxe) - millor

Waypoints

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Monistrol de Montserrat

Monistrol de Montserrat és una vila, cap del municipi del mateix nom, de la comarca del Bages. Està situat a l'extrem sud de la comarca, al límit amb el Baix Llobregat, l'Anoia i el Vallès Occidental.

Està situat sota mateix de Montserrat i formant part de la muntanya. El Riu Llobregat travessa el municipi i el divideix en 2, de manera que el poblat original és a la riba dreta i els nous desenvolupaments urbanístics recents al marge esquerre. Venint del sud, Monistrol és el primer poble de la comarca del Bages, a 15 km. de la capital de comarca, Manresa.


Autor:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Estació de Sant Vicenç de Castellet

Sant Vicenç de Castellet és una estació de ferrocarril propietat d'adif situada a l'est de la població de Sant Vicenç de Castellet a la comarca del Bages. L'estació es troba a la línia Barcelona-Manresa-Lleida i hi tenen parada trens de la línia R4 de Rodalies de Catalunya i de la línia R12 dels serveis regionals de Rodalies de Catalunya, operats per Renfe Operadora.
Aquesta estació de la línia de Manresa va entrar en funcionament l'any 1859 quan va entrar en servei el tram construït per la Companyia del Ferrocarril de Saragossa a Barcelona entre Terrassa i Manresa.

Autor:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Sant Vicenç de Castellet

Sant Vicenç de Castellet és un municipi de Catalunya, el més poblat del sud del Bages. És al bell mig de la resta de municipis que configuren aquesta subcomarca -coneguda com a Bages Sud- i exerceix una funció de capitalitat pel que fa a la prestació de determinats serveis a la resta de municipis: Monistrol de Montserrat, Castellbell i el Vilar, Marganell, Castellgalí i el Pont de Vilomara i Rocafort. És proper pel nord a la confluència del Llobregat i el Cardener, els Dosrius del terme de Castellgalí, i pel sud al congost de Castellbell. Està ben comunicat amb Manresa i Barcelona per dues línies de ferrocarril i per l'Autopista de Montserrat.

El nom oficial del municipi amb la seva ortografia actual, Sant Vicenç de Castellet, data del 1979. Prové de Sant Vicenç, el sant titular de la parròquia del municipi, i de «Castellet», en la documentació antiga Castelleto . A dalt del turó més pròxim al nucli principal de població hi havia el Castell de Castellet, del qual actualment només es conserven part de les muralles, la torre del segle xiv-xv, l'antiga cisterma ampliada, les ruïnes de diferents dependències del castell, així com la base de la torre de guaita del segle x-xi.


Autor:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

El Pont de Vilomara i Rocafort

El Pont de Vilomara i Rocafort és un municipi de la comarca del Bages. El terme municipal ocupa una extensió de 27,35 km². Està situat en el marge esquerre del riu Llobregat i envoltat pels següents municipis: a ponent pel terme de Manresa, a tramuntana pels termes de Sant Fruitós i Talamanca, a llevant pel de Mura i a migdia pel de Sant Vicenç de Castellet.

El municipi, tal com diu el seu nom, és format per dos nuclis de població: El Pont de Vilomara a ponent i Rocafort a llevant, units per set quilòmetres de sinuosa carretera; que si bé han compartit un bon retall de història sota una mateixa dependència feudal, han tingut, a partir de la industrialització del s. XIX una evolució força diferenciada.


Autor:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Castell de Rocafort

El castell de Rocafort fou una fortificació al poble de Rocafort, al Bages, del qual n'és l'origen. En estat ruïnós, les seves restes estan situades en un petit turó, a mà esquerra de la carretera, poc abans d'arribar al poble pujant del Pont de Vilomara.
Rocafort és esmentat per primera vegada el 909 en una escriptura de venda, atorgada pels comtes Sunyer i Riquilda, d'un alou situat a la vall de Néspola al lloc anomenat «Palau de Vesa», del comtat de Manresa. Aquest seria el seu nom primitiu.

Autor:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Sant Martí de Mura

Sant Martí de Mura és una església romànica del municipi de Mura inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.
Està ben conservada, tot i les múltiples transformacions que ha patit, de la qual en destaca el portal. Poc abans del segle XI existia una petita església preromànica d'una sola nau. D'aquesta església es conserva el capçal i una paret exterior. Ben aviat, aquesta església fou remodelada allargant cap a ponent la nau primitiva i afegint-hi un portal de pedra tosca.

Autor:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Mura

Mura és un poble, cap del municipi del mateix nom, al sud-est de la comarca del Bages, ja en contacte amb el Moianès i el Vallès Occidental. Situat a 454 m d'altitud, és una de les principals portes d'entrada del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.

Durant la guerra de Successió Espanyola, Antoni Desvalls i de Vergós va presentar batalla als borbònics el 7 de maig de 1713 en el Combat de Mura, derrotant la columna de Diego Gonzalez, després de fer una incursió sobre Manresa en la que va derrotar el regiment borbònic napolità de Félix de la Escalera, dirigint-se posteriorment a Terrassa, sent atacat el dia 9 a Esparreguera per un destacament sortit de Martorell.

Autor:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Granera

Fins al 2015, que es va reconèixer la comarca del Moianès, estava adscrit a la comarca del Vallès Oriental. Pertany al Bisbat de Vic i al Partit Judicial de Manresa.

Se situa a l'angle nord-oest de la comarca, on una cinglera en retrocés, la serra de Granera, ataca un sector de la plataforma estructural del Moianès. Els materials visibles són els calcaris horitzontals de l'Eocè, que alternen amb molasses, gresos i margues damunt dels conglomerats roigs, i formen l'esquenall entre les capçaleres del Ripoll i el Tenes i la de la riera de Rubió o de Sant Joan . L'altiplà, de 600 a 800 m alt, culmina a 954 metres d'altitud . El bosc de pi roig i els ermots ocupaven una bona part del terme, que fou un dels més perjudicats en el gran incendi forestal de l'agost del 2003.


Autor:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Moià

Moià és una vila, cap del municipi del mateix nom, capital de la comarca del Moianès, de la qual n'està situat al centre.

L'any 1983 tenia un cens de 3.140 habitants. El 31 de desembre de 2008 ja arribava a 5.711 habitants , i el 2010 a 5.713. La seva economia es basa en la ramaderia, l'agricultura, el comerç, la construcció, el lleure, la indústria tèxtil i l'alimentària.


Autor:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Santa Maria del Barri

Santa Maria del Barri és una església romànica que es troba a la població de Tona a la comarca d'Osona. És una obra inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.
Van ser els seus fundadors Miró Gotmar i la seva muller Eicolina, que van reconstruir-la en l'any 1073, sobre una altra documentada en l'any 1011. Per les destrosses sofertes durant els terratrèmols de 1425, es va haver de restaurar, sent els seus patrons els senyors de Barri o Desbarri, que més tard van cedir els seus drets de propietat al mas Planell, els quals els van conservar fins al segle XVIII, quan l'església va passar a ser parroquial en substitució de la de Sant Andreu del Castell de Tona.

Autor:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Sant Andreu del Castell de Tona

Sant Andreu és una església romànica amb fases i reformes gòtiques, renaixentistes i barroques. Es troba situada al Pla del Castell de Tona sobre el turó que presideix la vila de Tona, a la comarca d'Osona. Les intervencions arqueològiques i de consolidació han permès conèixer millor la història i evolució del monument. En 1988 la va restaurar la Generalitat de Catalunya.
El temple és d'una sola nau, coberta amb volta de canó, capçada per un absis semicircular amb tres finestres, una tapada pel campanar, pel que no s'aprecia en l'exterior. La capella de l'esquerra té una volta apuntada i en la de la dreta, la té de creueria amb el campanar al costat, de torre de planta rectangular.

Autor:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Taradell

Es troba al sector de llevant de la Plana de Vic, a la falda del Montseny. Limita al nord amb el municipi de Santa Eugènia de Berga, a l'est amb Sant Julià de Vilatorta i Viladrau, al sud amb Seva, i a l'oest amb Tona i Malla. El seu punt més alt és el puig de l'Enclusa de 868 metres d'altura, tot i que l'altitud mitjana del municipi és de 623 metres i el punt més baix és de 499 metres, al curs del riu Gurri, al barri de Mont-rodon.

Situat a 6 quilòmetres de Vic, en un petit altiplà als inicis del Montseny, està envoltat de boscos de pinedes, alzinars i rouredes, i gaueix d'un clima més sec que el del fons de la Plana. La seva privilegiada ubicació, l'ha fet un lloc tradicional d'estiueig per la gent de Vic que, de mica en mica, ha anat convertint les segones residències que hi tenia en primeres residències, el que ha fet que la població del municipi anés creixent en els darrers anys de manera força notable. També gent d'altres indrets de Catalunya han vist en Taradell un lloc ideal per a establir-hi la seva segona residència o casa d'estiueig. Hi han fet estada, entre altres, els poetes Carles Riba, Clementina Arderiu i Joan Oliver.


Autor:

Comments

    You can or this trail