Activity

GRAN VOLTA A LES PLANES DE PONENT

Download

Trail photos

Photo ofGRAN VOLTA A LES PLANES DE PONENT Photo ofGRAN VOLTA A LES PLANES DE PONENT Photo ofGRAN VOLTA A LES PLANES DE PONENT

Author

Trail stats

Distance
269.31 mi
Elevation gain
12,602 ft
Technical difficulty
Moderate
Elevation loss
12,602 ft
Max elevation
2,611 ft
TrailRank 
55
Min elevation
240 ft
Trail type
Loop
Time
11 days 5 hours 24 minutes
Coordinates
7231
Uploaded
November 11, 2023
Recorded
April 2023

near Lleida, Catalunya (España)

Viewed 627 times, downloaded 19 times

Trail photos

Photo ofGRAN VOLTA A LES PLANES DE PONENT Photo ofGRAN VOLTA A LES PLANES DE PONENT Photo ofGRAN VOLTA A LES PLANES DE PONENT

Itinerary description

GRAN VOLTA A LES PLANES DE PONENT

Aquesta ruta en bicicleta fa una gran volta a les planes que hi ha a l’oest de Catalunya, a l'extens territori que abarca tota la meitat occidental de la depressió Central i que es vertebra entorn de la ciutat de Lleida.

L’itinerari comença i acaba a la capital de Ponent, i abasta les terres que van del Pla de la Llitera a l’Alta Segarra i de la vall del Llobregós a les Garrigues.

El track passa per dins dels límits administratius de les comarques del Segrià, el Baix Cinca, la Llitera, la Noguera, L’Urgell, la Segarra, l’Anoia, la Conca de Barberà i les Garrigues.

L’època més recomanable per a fer aquest petit gran viatge és la primavera: els camps de cereal són verds i les temperatures són molt agradables. A l’estiu fa massa calor i, a l’hivern, pot haver boira. A la tardor també hi pot fer una temperatura força bona, però el paisatge potser no és tant atractiu com a la primavera.

Aquesta Gran Volta a les Planes de Ponent està pensada per a gaudir del paisatge de les terres que envolten aquestes planes, pedalant del Montmaneu a Guissona i de Tamarit de Llitera a la Panadella, en bicicleta de muntanya o de gravel.

Unes dues terceres parts de la ruta transcorren per camins sense asfaltar; la tercera part que en resta són camins rurals sense trànsit, algun tram puntual que fem per carreteres molt secundàries, els accessos a les localitats que visitem i els carrers pels quals travessem aquestes poblacions.

Aquest track, en general, no en presenta gaires, de dificultats tècniques, llevat de trams molt concrets, en els quals el camí pot ser una mica més dret que a la resta de l’itinerari, o de manera puntual pot haver-hi pedres, reguerots o algun altre obstacle imprevist.

A tall d’anècdota, val a dir que tan sols en algun lloc molt concret ens haurem de baixar de la bicicleta i caminar uns metres, per tal de superar algun graó o algun tram molt curt d’escales (com ara a la presa de Sant Llorenç de Montgai) o en el cas que alguna ordenança municipal prohibeixi rodar en bicicleta per algun carrer o plaça d’alguna de les localitats que travessem.

El fet que les dificultats tècniques siguin pràcticament testimonials, així com el caràcter rodador del terreny, fan que aquesta ruta sigui molt recomanable per a anar-hi en bici de gravel. Nosaltres, però, vam fer-la en les bicicletes de muntanya, perquè són les que tenim.

LOGÍSTICA

Aquest itinerari està concebut per a ésser realitzat en estil bikepacking o cicloturista clàssic; carregant, si s’escau, el material d’acampada per a poder pernoctar pel nostre compte.

D’aquesta manera podrem gaudir plenament dels paisatges que ens ofereixen aquestes comarques, amb un entorn rural encisador, d’horitzonts llunyans i postes i sortides de sol màgiques.

En cas que opteu per viatjar així, en autonomia, cal tenir en compte que normalment l’acampada lliure, com a tal, no està permesa; això vol dir que haurem de pernoctar de manera discreta, respectant les propietats privades: masos, granges i camps, i mai no fer foc, abandonar deixalles ni fer malbé res.

També hi ha la possibilitat de dormir a les cases rurals, hostals, hotels, i d’altres establiments que trobarem a les poblacions que travessa la ruta, a les seves proximitats o a d’altres localitats properes a les quals ens hi podem arribar fàcilment en bicicleta, tot desviant-nos, si cal, uns quants kilòmetres d’aquest track.

Es poden combinar ambdues opcions, fent bivac algunes nits i buscant allotjament d’altres. Així durant algunes jornades podrem gaudir al cent per cent del contacte amb la natura i, d’altres dies, disposar de comoditats bàsiques, com ara una dutxa calenta i un llit, i solucionar qüestions imprescindibles en una ruta de diversos dies, com ara el fet de poder rentar la roba.

Una darrera possibilitat que alguns podrien tenir en compte és la d’organitzar un vehicle de suport que ens dugui l’equipatge. En aquesta travessa, però, aquesta opció no val gaire la pena, ja que en no haver desnivells gaire importants a superar, el pes no és un factor tant important com a d’altres itineraris més exigents.

Al marge de la manera que triem per a passar les nits al llarg de la ruta, en cap cas no podem deixar passar l’oportunitat de fer un tastet de la gastronomia local, que és particularment bona, en aquestes comarques.

Si viviu a la ciutat de Lleida, a qualsevol altra localitat de les moltes que travessa aquesta ruta, o a alguna altra població de Ponent que no quedi gaire lluny dels llocs per on passa, el més lògic, si la voleu fer, seria sortir directament de casa, fer tota la volta i tornar a casa en bicicleta.

En cas que només us interessi fer un tram més o menys llarg del track, o de que no disposeu de prou dies per a fer tota aquesta volta a les planes de Ponent d’una tacada, la podeu partir fàcilment en diversos trams.

En cas que feu servir el vehicle privat per a arribar al lloc des del qual vulgueu començar a pedalar, haureu de, o bé tornar enrere a buscar-lo o bé disposar de més d’un vehicle i haver de fer complicades combinacions.

És molt més fàcil fer servir el transport públic, sobretot el tren, per tal d’atènyer el punt de partida del tram que vulguem fer. Al llarg d’aquest itinerari passarem per diverses localitats que disposen d’estació de ferrocarril, de la RENFE o dels FGC. En acabat, gairebé sempre podrem fer servir el tren per a tornar a casa.

També hi ha diverses empreses d’autobusos que donen servei a aquestes comarques, i que potser ens permeten ficar la bici al cotxe de línia, però sovint aquesta possibilitat és menys fiable i depèn en gran mesura de la bona voluntat del xofer.

Aquesta recomanació de fer servir el tren per a transportar la bicicleta també va dirigida als qui viviu a la resta de Catalunya o veniu de més lluny. Cal tenir en compte també que, un cop de viatge, si hem d’escurçar la ruta o hem de canviar de plans, no caldrà haver d’anar a buscar el cotxe allà on l’haguem deixat aparcat.

Adjunto al final d’aquest text l’enllaç a un llibre de ruta que detalla les distàncies i desnivells acumulats parcials entre les diverses localitats per les quals passa l’itinerari en les que podeu trobar allotjament.

Aquest quadre us pot ser de gran utilitat per a ajustar les etapes de la vostra particular Gran Volta a les planes de Ponent a les vostres motivacions, forma física i disponibilitat de dies per a fer-la.

Nosaltres vam fer tota la volta en dotze dies, pedalant amb tota la tranquil·litat del món, carregats amb tot el material d’acampada i sovint rodant només mitja jornada. Vam fer molts més kilòmetres dels que consten en aquest track, per a mirar les diferents opcions que s’oferien a l’hora de triar el camí a seguir, fins a trobar la més adient. També vam dedicar molt de temps a contemplar els fantàstics paisatges que s’oferien al nostre pas i a fer fotos, per a documentar els diversos paratges, poblacions i camins pels quals passa la ruta.

Crec, però, que aquesta ruta es pot fer tranquil·lament en sis o set dies, i, anant per feina, en menys.

A totes les poblacions esmentades en el llibre de ruta, i en els waypoints marcats en el track, hi ha fonts per a carregar aigua, si no es diu el contrari. Al llarg de l’itinerari també podem aconseguir aigua a d’altres fonts o, si cal, a les granges, torres, masos i cases habitades que hi ha escampades al llarg de la ruta.

Podeu accedir al llibre de ruta clicant al vincle que apareix a continuació de la descripció de l'itinerari, en el qual hi diu "veure més", o copiant i enganxant el següent enllaç al vostre navegador:

https://docs.google.com/document/d/17ljK7AuBbbicUDkP8Af0-06eROI02AU-c6IPH1oHS6A/edit?usp=sharing

Si voleu alguna informació més concreta sobre aquesta ruta, com ara llocs recomanables per a acampar o poder fer-hi bivac, em podeu enviar un missatge pel wikiloc o un correu electrònic a xavitranscat@gmail.com.

Salut i pedals.



DESCRIPCIÓ DE L'ITINERARI

Aquesta Gran Volta a les planes de Ponent comença a l’estació de ferrocarril de Lleida-Pirineus, i surt de la ciutat de Lleida tot seguint el marge dret del riu Segre.

El track agafa de seguida el camí de Rufea, el segueix fins als aiguamolls i fa una mica de marrada, per tal de visitar-los. A continuació, seguim pel camí del Riu, passem per l’ermita de la Mare de Déu de Butsènit i fem cap a Alcarràs. En aquest tram de la ruta anirem trobant fletxes i pals indicadors del camí Català de Sant Jaume de Galícia, que va cap a Saragossa.

Des d’Alcarràs, anem cap a Soses, tot creuant l’AP-2. Retrobem el curs del Segre, que seguim durant quatre kilòmetres més, fins a les proximitats d’Aitona. Tot aquest tram de la ruta és pràcticament pla.

Creuem Aitona i fem la primera pujada de la ruta, per anar fins a l’ermita de Sant Joan de Carratalà. Des de les seves proximitats, podem gaudir d’una bona panoràmica d’aquest tram de la vall del Segre, dels seus camps d’arbres fruiters i de les terres que envolten la Punta de Montmaneu, que recorrerem al final de la ruta.

Seguim rodant fins a Seròs i, en arribar-hi, tornem a guanyar alçària. Anem a buscar el canal d’Aragó i Catalunya i el seguim durant cinc o sis kilòmetres, fins a l’aiguabarreig del Segre i el Cinca. Pel camí, el track primer baixa a visitar el monestir d’Avinganya i, tot just abans d’arribar a l’aiguabarreig, passa pel de Santa Maria d’Escarp.

A partir de la confluència dels dos rius, comencem a remuntar el Cinca i deixem enrere el Segre, que no retrobarem fins a Balaguer, que queda a més de cent vint kilòmetres de distància, seguint aquesta ruta.

Passem per Massalcoreig, sortim de la comarca del Segrià, entrem a la del Baix Cinca i seguim pedalant còmodament fins arribar a la seva capital, Fraga, després d’haver creuat l’AP-2 i l’A-2.

Sortint de Fraga, de seguida abandonarem la vall del Cinca i anirem guanyant alçària per la vall de Santa Bàrbara, per tal de pujar fins a les planes de Mont-ral i visitar les seves llacunes. Creuem aquest bonic i solitari paratge i seguim rodant, ara de baixada. Tornem a entrar a la comarca del Segrià, anem a buscar el canal de Vallmanya i passem per sota de les vies de l’AVE.

Pugem pel costat del canal fins a un altre altiplà, i seguim pedalant entre arbres fruiters. El track s’atansa primer a Gimenells i després passa pel Pla de la Font, abans d’entrar a la comarca de la Llitera i seguir rodant pels seus plans.

Creuem l’autovia que va cap a Monsó i Osca i la línia de ferrocarril que va cap a Binèfar, i anem ascendint suaument, tot seguint camins ramaders. Passem per l’ermita de Sant Bartomeu, que queda a un kilòmetre del nucli urbà de El Torricó, i seguim pujant fins a Tamarit de Llitera.

A partir de Tamarit, i fins a arribar a Balaguer, la nostra ruta torna a coincidir amb el camí de Sant Jaume, en aquest cas, el que passa per Osca i per Jaca.

Seguim el track, ara cap a llevant, i de seguida passem l’ermita de Sant Roc. Més endavant, creuem per darrer cop el canal d’Aragó i Catalunya, guanyem una mica d’alçària i deixem enrere definitivament la comarca de la Llitera i la Franja, per a entrar a la comarca de la Noguera.

La nostra ruta creua la vila d’Alfarràs i la Noguera Ribagorçana, baixa pel costat del riu un parell de kilòmetres i passa a continuació per Algerri i per Castelló de Farfanya, tot rodant per la falda de la serra Llarga.

Arribem a la vila de Balaguer i la creuem. Hi retrobem el riu Segre, que remuntem fins a la seva confluència amb el riu Sió, ja fora del nucli urbà.

Seguim el canal de Balaguer i el canal Auxiliar d’Urgell fins al pantà de Sant Llorenç de Montgai. Arribem al poble tot pedalant per la riba del pantà, i a continuació rodem quatre kilòmetres per la carretereta que va cap a Camarasa, gaudint d’un dels paisatges més pintorescos de tota la ruta, entre parets de roca on s’hi practica l’escalada i l’aigua del Segre, que omple l’embassament.

Creuem la carretera C-13, que puja cap al Pallars, i tornem a guanyar alçària, per terreny de secà, poc poblat. Deixem enrere el riu, els canals, el pantà i els regadius de la plana, i les muntanyes de la serra del Mont-roig i la serra Carbonera, que els dominen, i anem ascendint de manera progressiva.

Arribem a Cubells pel serrat del Sitial, creuem la C-26, que va cap a Artesa, i seguim rodant per terreny més planer. Anem resseguint els relleus suaus de les petites serres que trobem camí de Montclar d’Urgell, creuem el poble i seguim pedalant, ara per la serra de Montclar.

A continuació, el nostre itinerari puja una estona pel GR 3, passa pels despoblats de Claret i de Maravella, i baixa suaument fins a Cabanabona.

Tot seguit, ens atansem a Vilalta i de seguida el track entra a la comarca de la Segarra, després d’haver rodat durant els darrers 20 kilòmetres entre l’Urgell i la Noguera i d’haver fet ja més de la meitat del kilometratge total de tota la ruta.

Baixem als aiguamolls de Granollers, pugem al petit nucli de Granollers de Segarra, seguim pedalant cap a Selvanera i alternant pujades i baixades fins a arribar a Guissona, que creuem pel bell mig.

A partir de Guissona, continuem avançant per terreny rodador, el qual, a partir de El Llor, pica una mica cap amunt. Passem per Portell, creuem l’eix Transversal, C-25, i passem tot seguit pel costat de Ferran.

El nostre itinerari passa pel costat de Pujalt i acaba de guanyar una mica més d’alçària, fins a atènyer els altiplans que fan de divisòria d’aigües entre la capçalera del riu Sió i la del riu Anoia. Aquest tram de la ruta transcorre entre els límits administratius de la comarca de la Segarra i la de l’Anoia, per terres que pertanyen a la comarca natural de l’Alta Segarra.

Rodem còmodament, entre aerogeneradors, per les pistes de servei del parc eòlic que ocupa aquest paratge, que és el punt més oriental de tots els que visita aquesta Gran Volta a les planes de Ponent.

Més endavant, passem per Sant Domí, Sant Guim de Freixenet i Sant Guim de la Rabassa; baixem una mica i tornem a pujar, per tal de creuar l’autovia A-2 i l’antiga N-2, a l’alçada del coll de la Panadella, que és un altre indret emblemàtic pel qual passa aquesta ruta.

A la Panadella, retrobem el camí català de Sant Jaume, que ve de Montserrat i va cap a la ciutat de Lleida, i el seguim durant tres kilòmetres, de baixada. Trenquem a l’esquerra, tornem a entrar a la comarca de la Segarra, tornem a guanyar alçària, passem per Montfar i, tot just abans d’arribar a Talavera, haurem de pedalar amb ganes, perquè la pujada es redreça.

Un cop a Talavera, retrobem el GR 171, que ja havíem creuat a Ferran, i el seguim. Primer anem una mica de pla i després acabem de pujar una mica més, fins al llogarret de Suró, que marca la cota més alta que assoleix aquesta travessa, a més de 800 metres d’altitud.

Baixem fins a l’Albió, creuem el poble i trobem el que potser sigui el tram més tècnic de tota la travessa: una trialera fàcil de gairebé mig kilòmetre, totalment ciclable en bicicleta de muntanya. En cas que no la vulguem fer, la podem evitar fàcilment, tot baixant per carretera, sense trànsit, des de l’Albió fins al balneari de Vallfogona de Riucorb.

El cas és que, del balneari, anem cap a Vallfogona de Riucorb, tot rodant un kilòmetre còmodament per asfalt. En tot aquest tram que va de L’Albió a Vallfogona, pedalem pels confins de la comarca de la Conca de Barberà.

Sortint de Vallfogona, baixem per camins sense asfaltar i corriols fàcils fins a Guimerà. Ja tornem a ser dins dels límits de la comarca de l’Urgell.

A Guimerà, val la pena fer una petita marrada per tal de visitar-ne el castell, amb bones vistes dels voltants del poble. Tot seguit, pugem una mica més i sortim una estona de dins de la vall del riu Corb, per tal d’atansar-nos al santuari de la Mare de Déu de la Bovera, un altre mirador des del qual podem albirar un panorama molt més extens.

A continuació, el nostre itinerari torna a seguir el curs del riu Corb, tot passant a la vora de Ciutadilla, pels afores de Nalec, i de Rocafort de Vallbona i creuant El Vilet, Sant Martí de Maldà i Belianes.

En tot aquest tram de la ruta, haurem anat perdent alçària de manera progressiva, i podem avançar a bon ritme.

A partir de Sant Martí de Maldà i de Belianes, la vall del riu Corb s’obre a la plana de l’Urgell i el nostre horitzó torna a eixamplar-se. A Belianes, trobem el traçat del camí de Sant Jaume que va de Tarragona a Lleida, i el seguim cap a Arbeca. Deixem enrere la comarca de l’Urgell i entrem a la de les Garrigues.

Creuem la vila d’Arbeca, trobem el canal d’Urgell i el seguim a fins a les Borges Blanques, capital de les Garrigues.

Creuem el casc urbà de les Borges Blanques i continuem rodant còmodament pels camins de servei del canal d’Urgell, durant gairebé 10 kilòmetres més.

A partir d’aquest punt, el nostre itinerari deixa de banda el canal i va elevant-se de manera progressiva. Creuem l’autopista AP-2, trobem el GR 3 i seguim pujant fins a Castelldans.

Creuem Castelldans i baixem de manera suau cap a la reserva natural dels Secans de Mas de Melons. Creuem aquest bonic paratge fins a Mas de Melons mateix i seguim pedalant fins al Cogul, havent de superar una mica més de desnivell, pel camí.

Abans d’arribar al Cogul, el track s’atansa a la Roca dels Moros, un important santuari prehistòric, en el qual hi podem veure pintures rupestres de fa 6.000 anys.

Després de passar pel Cogul, seguim pujant i baixant fins a l’ermita de la Mare de Déu del Roser, a tocar de Granyena de les Garrigues. Val la pena enfilar-s’hi perquè, des de dalt, podem gaudir d’una bona panoràmica del poble i de les terres dels voltants.

Creuem Granyena i iniciem una llarga davallada fins a Torrebesses, al llarg de la qual entrem dins dels límits administratius de la comarca del Segrià.

Cal tenir en compte que Torrebesses serà la darrera població que trobarem en molts kilòmetres. Seròs queda a més de 30 kilòmetres (i, per tal d’arribar-hi, haurem de sortir una miqueta del track), i abans no arribem a Torres de Segre, propera població per la qual passa el track d’aquesta ruta, haurem de fer 55 kilòmetres ben bons. A Torrebesses haurem de carregar tota l’aigua que ens hagi de caldre, perquè en tot aquest tram, car tampoc hi trobarem fonts.

Sortint de Torrebesses, creuem la C-12, que va cap a l’Ebre, i continuem amb la tònica un xic trenca-cames dels darrers trenta kilòmetres, amb pujades i baixades successives. Seguim pedalant per terres de secà, solitàries, esquitxades de masos abandonats.

El nostre itinerari passa pel despoblat d’Adar. Pugem dalt d’un turó, sobre el qual s’alça el misteriós Arc d’Adar, al costat d’una ermita dedicada a Sant Marc.

A continuació, la nostra ruta torna a guanyar alçària, primer de manera decidida, amb un parell de rampes prou dretes i sostingudes, i després de forma més suau, per dalt d’una carena amb bones vistes.

Un cop creuem la carretera C-45, que ens duria a Maials, hem de seguir pedalant, però ara ja per terreny molt més planer, entre arbres fruiters.

Un darrer kilòmetre de pujada ens permet d’arribar al refugi de caçadors de Montmaneu, situat a un parell de kilòmetres en línia recta de l’emblemàtic cim de la Punta de Montmaneu; val la pena aturar-s’hi, perquè és un bon mirador.

En cas de necessitat, podem agafar aigua de pluja a la cisterna que hi ha al darrera del refugi, tenint cura de no embrutar el seu interior i de deixar-la ben tancada.

Tot seguit, podem gaudir del darrer descens de la travessa: vuit kilòmetres de davallada pràcticament ininterrompuda, abans no arribem a la riba del Segre. Al llarg de la baixada, podem continuar gaudint de bones vistes panoràmiques, que abasten gran part de la plana del Segrià i que, si el dia és clar, poden arribar molt més lluny.

Un cop a baix, retrobem el curs del riu Segre. Hem fet més de 350 kilòmetres voltant les planes de Ponent, des de l’aiguabarreig del Segre amb el Cinca, fins a tornar a ser a tocar del riu; ara tan sols cal remuntar-lo fins a Lleida.

Després de pedalar un kilòmetre a la vora del riu, trobem el pont de Francesc Macià, que va ser l’únic de tot el front del Segre que no va ser destruït durant la Guerra Civil.

Creuant el pont i trencant a l’esquerra, podem arribar a Seròs, fent tan sols un kilòmetre i mig per un camí que va paral·lel a la carretera. Seguint el track, encara en queden tretze, de kilòmetres, fins a Torres de Segre.

Continuem fent via cap a Lleida, rodant pel marge esquerre del riu Segre, encarant la recta final del nostre particular periple al voltant de les planes de Ponent. Rodem majoritàriament per camins rurals asfaltats, entre camps, horta i arbres fruiters.

El nostre itinerari creua Torres de Segre, passa molt a la vora de Sudanell i de Montoliu de Lleida i pels afores d’Albatàrrec, tot remuntant la sèquia de Torres pràcticament fins a Lleida.

Entrem a la ciutat de Lleida pedalant pel costat del riu, el creuem, i al cap d’un kilòmetre arribem al final del track, al mateix punt on comença, davant de l’estació de ferrocarril de Lleida-Pirineus.




Cliqueu a "Veure més" per tal d'accedir al llibre de ruta. També podeu accedir-hi a través d'aquest enllaç: https://docs.google.com/document/d/17ljK7AuBbbicUDkP8Af0-06eROI02AU-c6IPH1oHS6A/edit

View more external

Waypoints

PictographTrain stop Altitude 0 ft
Photo ofLLEIDA Photo ofLLEIDA Photo ofLLEIDA

LLEIDA

La ciutat de Lleida és a on comença i acaba aquest track. Lleida és la capital del Segrià, la tercera comarca més extensa de Catalunya, i de totes les terres de Ponent. Hi podem trobar tota mena de serveis i una gran estació de ferrocarril, amb línies de FGC, regionals i de llarga distància. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://www.femturisme.cat/ca/pobles/lleida

PictographLake Altitude 0 ft
Photo ofAIGUAMOLLS DE RUFEA Photo ofAIGUAMOLLS DE RUFEA Photo ofAIGUAMOLLS DE RUFEA

AIGUAMOLLS DE RUFEA

Els aiguamolls de Rufea són una bonica zona humida que trobem sortint de la ciutat de Lleida, camí de l’ermita de Butsènit. Existeixen només des de fa uns anys, quan es va rehabilitar l’espai que ocupen, en el qual s’hi extreien sorra i grava, i que malauradament havia esdevingut un abocador. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://www.espaisnaturalsdeponent.cat/ca/altres-espais-d-interes/altres-espais/4/aiguamolls-de-rufea

PictographProvisioning Altitude 0 ft
Photo ofALCARRÀS Photo ofALCARRÀS Photo ofALCARRÀS

ALCARRÀS

Alcarràs, a la comarca del Segrià, és la primera localitat que trobem en sortir de Lleida, tot fent aquesta Gran Volta a les planes de Ponent. El track passa pels afores del seu nucli urbà, en el qual hi podem trobar botigues, bars, restaurants i diverses opcions d’allotjament. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://www.femturisme.cat/ca/pobles/alcarras https://docs.google.com/document/d/17ljK7AuBbbicUDkP8Af0-06eROI02AU-c6IPH1oHS6A/edit

PictographProvisioning Altitude 0 ft
Photo ofSOSES Photo ofSOSES Photo ofSOSES

SOSES

A Soses, comarca del Segrià, podem trobar-hi botigues, bars, restaurants i alguna opció d’allotjament. El nostre itinerari passa pel costat d’aquesta població, abans de seguir Segre avall, camí d’Aitona. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://www.femturisme.cat/ca/pobles/soses https://docs.google.com/document/d/17ljK7AuBbbicUDkP8Af0-06eROI02AU-c6IPH1oHS6A/edit

PictographProvisioning Altitude 0 ft
Photo ofAITONA Photo ofAITONA Photo ofAITONA

AITONA

El track d’aquesta ruta creua el nucli urbà d’Aitona i a continuació s’enfila fins a l’ermita de Sant Joan de Carratalà, des de la qual podem contemplar les terres que envolten aquest tram de la ribera del Segre. A Aitona, que també és a la comarca del Segrià, hi podem trobar botigues, bars, restaurants i alguna opció d’allotjament. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://www.femturisme.cat/ca/pobles/aitona https://docs.google.com/document/d/17ljK7AuBbbicUDkP8Af0-06eROI02AU-c6IPH1oHS6A/edit

PictographProvisioning Altitude 0 ft
Photo ofSERÒS Photo ofSERÒS Photo ofSERÒS

SERÒS

A la vila de Seròs, situada a la comarca del Segrià, podem trobar-hi botigues, bars, restaurants i alguna opció d’allotjament. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://www.femturisme.cat/ca/pobles/seros https://docs.google.com/document/d/17ljK7AuBbbicUDkP8Af0-06eROI02AU-c6IPH1oHS6A/edit

PictographRiver Altitude 0 ft
Photo ofAIGUABARREIG DEL SEGRE I EL CINCA Photo ofAIGUABARREIG DEL SEGRE I EL CINCA Photo ofAIGUABARREIG DEL SEGRE I EL CINCA

AIGUABARREIG DEL SEGRE I EL CINCA

L’aiguabarreig del riu Segre i el riu Cinca és un paratge de gran interès natural, situat en el límit de les comarques del Segrià i del Baix Cinca. Forma part de la que és la confluència fluvial més important de la península Ibèrica, ja que, una mica més avall, a nou kilòmetres, el Segre s’ajunta amb el riu Ebre. No hi ha font, però, a un kilòmetre escàs, fora del track, hi ha el nucli urbà de la Granja d’Escarp, en el qual hi trobarem també botigues, bars, restaurants i alguna opció d’allotjament. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://www.espaisnaturalsdeponent.cat/ca/espais-naturals-de-ponent/espais/2/aiguabarreig-segre-cinca

PictographProvisioning Altitude 0 ft
Photo ofMASSALCOREIG Photo ofMASSALCOREIG Photo ofMASSALCOREIG

MASSALCOREIG

Aquest itinerari creua la població de Massalcoreig, a la comarca del Segrià, anant camí de Fraga, a la comarca del Baix Cinca. A Massalcoreig hi ha alguna botiga i algun bar. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://ca.wikipedia.org/wiki/Massalcoreig

PictographProvisioning Altitude 0 ft
Photo ofFRAGA Photo ofFRAGA Photo ofFRAGA

FRAGA

Fraga és la capital de la comarca del Baix Cinca, a la Franja. En aquest territori, tot i pertànyer administrativament a l’Aragó, s’hi parla català, i és dins de la zona d’influència de la ciutat de Lleida. A Fraga hi trobarem tota mena de serveis. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://ca.wikipedia.org/wiki/Fraga https://docs.google.com/document/d/17ljK7AuBbbicUDkP8Af0-06eROI02AU-c6IPH1oHS6A/edit

PictographLake Altitude 0 ft
Photo ofLLACUNES DE MONT-RAL Photo ofLLACUNES DE MONT-RAL Photo ofLLACUNES DE MONT-RAL

LLACUNES DE MONT-RAL

Les llacunes i el despoblat de Mont-ral, a la comarca del Baix Cinca, constitueixen un atractiu i solitari paratge, situat en l’altiplà que separa la conca del riu Cinca de la del Segre. No hi ha font ni cap mena de servei, tan sols algunes granges escampades pels voltants.

PictographProvisioning Altitude 0 ft
Photo ofGIMENELLS Photo ofGIMENELLS Photo ofGIMENELLS

GIMENELLS

Gimenells és a la comarca del Segrià. Hi ha bars i botigues. Una mica més endavant, el track passa pel nucli del Pla de la Font, que pertany al mateix municipi. Podem trobar-hi un bar. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://www.enciclopedia.cat/gran-enciclopedia-catalana/gimenells-i-el-pla-de-la-font

PictographProvisioning Altitude 0 ft
Photo ofEL TORRICÓ Photo ofEL TORRICÓ Photo ofEL TORRICÓ

EL TORRICÓ

El Torricó és una població de la comarca de la Llitera. Ens hi podem arribar pedalant tan sols un kilòmetre i mig, que és la distància que hi ha des de l’ermita de Sant Bartomeu fins al seu nucli urbà. Hi trobarem botigues, bars i restaurants. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://ca.wikipedia.org/wiki/El_Torric%C3%B3

PictographProvisioning Altitude 0 ft
Photo ofTAMARIT DE LLITERA Photo ofTAMARIT DE LLITERA Photo ofTAMARIT DE LLITERA

TAMARIT DE LLITERA

Tamarit de Llitera és considerada la capital de la part catalanoparlant de la comarca de la Llitera, a la Franja. Hi podem trobar botigues, bars, restaurants i diverses opcions d’allotjament. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://ca.wikipedia.org/wiki/Tamarit_de_Llitera https://docs.google.com/document/d/17ljK7AuBbbicUDkP8Af0-06eROI02AU-c6IPH1oHS6A/edit

PictographProvisioning Altitude 0 ft
Photo ofALFARRÀS Photo ofALFARRÀS Photo ofALFARRÀS

ALFARRÀS

Sortint d’Alfarràs, a la comarca del Segrià, aquest track creua la Noguera Ribagorçana i segueix el riu durant un parell de kilòmetres. A Alfarràs hi ha diverses botigues, bars i restaurants. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://www.femturisme.cat/ca/pobles/alfarras

PictographProvisioning Altitude 0 ft
Photo ofALGERRI Photo ofALGERRI Photo ofALGERRI

ALGERRI

La vila d’Algerri és a la comarca de la Noguera. Hi podem trobar botigues, bars, restaurant i allotjament. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://www.femturisme.cat/ca/pobles/algerri https://docs.google.com/document/d/17ljK7AuBbbicUDkP8Af0-06eROI02AU-c6IPH1oHS6A/edit

PictographProvisioning Altitude 0 ft
Photo ofCASTELLÓ DE FARFANYA Photo ofCASTELLÓ DE FARFANYA Photo ofCASTELLÓ DE FARFANYA

CASTELLÓ DE FARFANYA

A la vila de Castelló de Farfanya, a la comarca de la Noguera, hi trobarem alguna botiga i un bar. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://www.femturisme.cat/ca/pobles/castello-de-farfanya

PictographTrain stop Altitude 0 ft
Photo ofBALAGUER Photo ofBALAGUER Photo ofBALAGUER

BALAGUER

Balaguer és la capital de la comarca de la Noguera, que és la més extensa de Catalunya. Hi podem trobar moltes botigues, bars, restaurants i diverses opcions d’allotjament. També hi ha un taller de bicicletes i estació de la línia de FGC que va a Lleida. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://www.femturisme.cat/ca/pobles/balaguer https://docs.google.com/document/d/17ljK7AuBbbicUDkP8Af0-06eROI02AU-c6IPH1oHS6A/edit

PictographLake Altitude 0 ft
Photo ofPANTÀ DE SANT LLORENÇ DE MONTGAI Photo ofPANTÀ DE SANT LLORENÇ DE MONTGAI Photo ofPANTÀ DE SANT LLORENÇ DE MONTGAI

PANTÀ DE SANT LLORENÇ DE MONTGAI

El pantà de Sant Llorenç de Montgai alimenta d’aigua el canal auxiliar d’Urgell. No hi ha font, però el pantà no queda gaire lluny del poble, on sí que n’hi ha, d’aigua potable. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://ca.wikipedia.org/wiki/Pant%C3%A0_de_Sant_Lloren%C3%A7_de_Montgai

PictographTrain stop Altitude 0 ft
Photo ofSANT LLORENÇ DE MONTGAI Photo ofSANT LLORENÇ DE MONTGAI Photo ofSANT LLORENÇ DE MONTGAI

SANT LLORENÇ DE MONTGAI

Sant Llorenç de Montgai, a la comarca de la Noguera, està enclavat en un dels paisatges més pintorescos que visita aquesta ruta, entre les aigües del pantà i els espadats que l’envolten. Hi podem trobar algun bar-restaurant, diverses opcions d’allotjament i una estació de la línia de FGC que va de Lleida a la Pobla de Segur. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://www.femturisme.cat/ca/pobles/camarasa https://docs.google.com/document/d/17ljK7AuBbbicUDkP8Af0-06eROI02AU-c6IPH1oHS6A/edit

PictographFountain Altitude 0 ft
Photo ofMONTCLAR D'URGELL Photo ofMONTCLAR D'URGELL Photo ofMONTCLAR D'URGELL

MONTCLAR D'URGELL

Montclar és un enclau de l’Urgell, envoltat per terres que pertanyen a la comarca de la Noguera. Per sota del poble passa la mina de Montclar, que permet que l’aigua del canal d’Urgell pugui creuar la serra de Montclar. Hi podem trobar diverses opcions d’allotjament. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://ca.wikipedia.org/wiki/Montclar_d%27Urgell

PictographRuins Altitude 0 ft
Photo ofCLARET Photo ofCLARET Photo ofCLARET

CLARET

El despoblat de Claret pertany al terme municipal d’Oliola, a la comarca de la Noguera. No hi ha aigua ni cap mena de servei. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://www.poblesabandonats.cat/fitxes/212

PictographProvisioning Altitude 0 ft
Photo ofCABANABONA Photo ofCABANABONA Photo ofCABANABONA

CABANABONA

La vila de Cabanabona és a la comarca de la Noguera. Hi ha una botiga, un bar i un restaurant. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://www.femturisme.cat/ca/pobles/cabanabona

PictographLake Altitude 0 ft
Photo ofGRANOLLERS Photo ofGRANOLLERS Photo ofGRANOLLERS

GRANOLLERS

Granollers és un petit poble que pertany al municipi de Torrefeta i Florejacs, a la comarca de la Segarra. Al costat, hi ha els patamolls de Granollers, una zona humida d’interès natural. Podem trobar-hi alguna opció d’allotjament. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://ca.wikipedia.org/wiki/Granollers_(Torrefeta_i_Florejacs) https://docs.google.com/document/d/17ljK7AuBbbicUDkP8Af0-06eROI02AU-c6IPH1oHS6A/edit

PictographProvisioning Altitude 0 ft
Photo ofGUISSONA Photo ofGUISSONA Photo ofGUISSONA

GUISSONA

La vila de Guissona és la segona població més gran de la comarca de la Segarra. Hi trobarem tota mena de serveis i un taller de bicicletes. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://www.femturisme.cat/ca/pobles/guissona https://docs.google.com/document/d/17ljK7AuBbbicUDkP8Af0-06eROI02AU-c6IPH1oHS6A/edit

PictographFountain Altitude 0 ft
Photo ofPORTELL Photo ofPORTELL Photo ofPORTELL

PORTELL

Portell és un poble que pertany al terme municipal de Sant Ramon, a la comarca de la Segarra. Hi ha diverses opcions d’allotjament. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://ca.wikipedia.org/wiki/Portell_(Sant_Ramon) https://docs.google.com/document/d/17ljK7AuBbbicUDkP8Af0-06eROI02AU-c6IPH1oHS6A/edit

PictographFountain Altitude 0 ft
Photo ofPUJALT Photo ofPUJALT Photo ofPUJALT

PUJALT

Pujalt és dins dels límits administratius de la comarca de l’Anoia, però geogràficament pertany a la comarca natural de l’Alta Segarra. No hi trobarem gaires serveis, tan sols alguna opció d’allotjament. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://www.femturisme.cat/ca/pobles/pujalt https://docs.google.com/document/d/17ljK7AuBbbicUDkP8Af0-06eROI02AU-c6IPH1oHS6A/edit

PictographTrain stop Altitude 0 ft
Photo ofSANT GUIM DE FREIXENET Photo ofSANT GUIM DE FREIXENET Photo ofSANT GUIM DE FREIXENET

SANT GUIM DE FREIXENET

Sant Guim de Freixenet és a la comarca de la Segarra. Hi podem trobar botigues, bars, restaurants, allotjament i una estació de ferrocarril, de la línia que va de Lleida a Barcelona, passant per Manresa. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://ca.wikipedia.org/wiki/Sant_Guim_de_Freixenet https://docs.google.com/document/d/17ljK7AuBbbicUDkP8Af0-06eROI02AU-c6IPH1oHS6A/edit

PictographProvisioning Altitude 0 ft
Photo ofLA PANADELLA Photo ofLA PANADELLA Photo ofLA PANADELLA

LA PANADELLA

La Panadella, lloc de pas obligatori, a mig camí entre la ciutat de Lleida i la de Barcelona, ha estat sempre la tradicional porta d’entrada a les terres de Ponent per a molts catalans de la resta del país. Pertany al municipi de Montmaneu, a la comarca de l’Anoia. A la benzinera hi ha una botiga, i a l’altra banda de la carretera, un restaurant i un hostal. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://ca.wikipedia.org/wiki/La_Panadella https://docs.google.com/document/d/17ljK7AuBbbicUDkP8Af0-06eROI02AU-c6IPH1oHS6A/edit

PictographFountain Altitude 0 ft
Photo ofMONTFAR Photo ofMONTFAR Photo ofMONTFAR

MONTFAR

Montfar és un petit poble que hi ha a la capçalera del riu Ondara, a la comarca de la Segarra. No hi trobarem cap mena de servei, només una font. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://ca.wikipedia.org/wiki/Montfar

PictographFountain Altitude 0 ft
Photo ofTALAVERA Photo ofTALAVERA Photo ofTALAVERA

TALAVERA

Talavera és un municipi de la comarca de la Segarra, a la capçalera del riu Ondara. Tant el poble de Talavera com el llogarret de Suró, que pertany al seu terme municipal, són els nuclis habitats pels quals passa aquest itinerari que es troben a més alçària. No hi trobarem cap mena de servei, tan sols una font. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://www.femturisme.cat/ca/pobles/talavera

PictographFountain Altitude 0 ft
Photo ofALBIÓ Photo ofALBIÓ Photo ofALBIÓ

ALBIÓ

Albió pertany al municipi de Llorac, integrat en els límits administratius de l’actual comarca de la Conca de Barberà, però dins de la comarca natural de l’altiplà de la Segarra. Hi ha una botiga i una casa de turisme rural. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://ca.wikipedia.org/wiki/Albi%C3%B3_(Llorac)

Photo ofEL BALNEARI DE VALLFOGONA Photo ofEL BALNEARI DE VALLFOGONA Photo ofEL BALNEARI DE VALLFOGONA

EL BALNEARI DE VALLFOGONA

El Balneari de Vallfogona de Riucorb és al terme municipal de Vallfogona de Riucorb, a la Conca de Barberà. Hi podem trobar diversos hotels i restaurants. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://ca.wikipedia.org/wiki/Balneari_de_Vallfogona_de_Riucorb https://docs.google.com/document/d/17ljK7AuBbbicUDkP8Af0-06eROI02AU-c6IPH1oHS6A/edit

PictographProvisioning Altitude 0 ft
Photo ofVALLFOGONA DE RIUCORB Photo ofVALLFOGONA DE RIUCORB Photo ofVALLFOGONA DE RIUCORB

VALLFOGONA DE RIUCORB

Vallfogona de Riucorb actualment pertany a la comarca de la Conca de Barberà, però sempre havia format part de la Segarra històrica. Hi trobarem algun bar, restaurant i diverses opcions d’allotjament. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://www.femturisme.cat/ca/pobles/vallfogona-de-riucorb

PictographProvisioning Altitude 0 ft
Photo ofGUIMERÀ Photo ofGUIMERÀ Photo ofGUIMERÀ

GUIMERÀ

La vila de Guimerà pertany a la comarca de l’Urgell. Aquest track creua la part alta del seu nucli urbà i s’enfila fins al seu castell. Hi ha alguna botiga, bars, restaurants i algunes opcions d’allotjament. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://www.femturisme.cat/ca/pobles/guimera https://docs.google.com/document/d/17ljK7AuBbbicUDkP8Af0-06eROI02AU-c6IPH1oHS6A/edit

Photo ofSANTUARI DE LA MARE DE DÉU DE LA BOVERA Photo ofSANTUARI DE LA MARE DE DÉU DE LA BOVERA Photo ofSANTUARI DE LA MARE DE DÉU DE LA BOVERA

SANTUARI DE LA MARE DE DÉU DE LA BOVERA

Santa Maria de la Bovera és un santuari i antic monestir que pertany al terme municipal de Guimerà. És dalt d’un turó, i des de dalt estant podem gaudir de bones vistes d’aquest sector de la comarca de l’Urgell. Als voltants, hi ha taules, bancs i podem trobar-hi aixopluc, però l’accés als lavabos i l’aigua corrent resta tancat amb clau. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://ca.wikipedia.org/wiki/Santa_Maria_de_la_Bovera

PictographFountain Altitude 0 ft
Photo ofROCAFORT DE VALLBONA Photo ofROCAFORT DE VALLBONA Photo ofROCAFORT DE VALLBONA

ROCAFORT DE VALLBONA

Rocafort de Vallbona és a la comarca de l’Urgell, a la vall del riu Corb. Podem trobar-hi alguna opció d’allotjament. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://ca.wikipedia.org/wiki/Rocafort_de_Vallbona https://docs.google.com/document/d/17ljK7AuBbbicUDkP8Af0-06eROI02AU-c6IPH1oHS6A/edit

PictographProvisioning Altitude 0 ft
Photo ofSANT MARTÍ DE MALDÀ Photo ofSANT MARTÍ DE MALDÀ Photo ofSANT MARTÍ DE MALDÀ

SANT MARTÍ DE MALDÀ

A Sant Martí de Maldà, comarca de l’Urgell, hi ha botigues, bars, restaurants i alguna opció d’allotjament. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://www.femturisme.cat/ca/pobles/sant-marti-de-riucorb https://docs.google.com/document/d/17ljK7AuBbbicUDkP8Af0-06eROI02AU-c6IPH1oHS6A/edit

PictographProvisioning Altitude 0 ft
Photo ofBELIANES Photo ofBELIANES Photo ofBELIANES

BELIANES

La vila de Belianes és a la comarca de l’Urgell. Podem trobar-hi botigues, bars, restaurants i alguna opció d’allotjament. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://www.femturisme.cat/ca/pobles/belianes https://docs.google.com/document/d/17ljK7AuBbbicUDkP8Af0-06eROI02AU-c6IPH1oHS6A/edit

PictographProvisioning Altitude 0 ft
Photo ofARBECA Photo ofARBECA Photo ofARBECA

ARBECA

La vila d’Arbeca pertany a la comarca de les Garrigues, tot i que, geogràficament, sigui a la plana de l’Urgell. A Arbeca hi ha diverses botigues, bars, restaurants, i algunes opcions d’allotjament. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://www.femturisme.cat/ca/pobles/arbeca

PictographTrain stop Altitude 0 ft
Photo ofLES BORGES BLANQUES Photo ofLES BORGES BLANQUES Photo ofLES BORGES BLANQUES

LES BORGES BLANQUES

La vila de les Borges Blanques és la capital de la comarca de les Garrigues. Hi podem trobar moltes botigues, bars, restaurants, diverses opcions d’allotjament i una estació de ferrocarril de la línia que va de Lleida a Barcelona, passant per Tarragona i Reus. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://www.femturisme.cat/ca/pobles/les-borges-blanques https://docs.google.com/document/d/17ljK7AuBbbicUDkP8Af0-06eROI02AU-c6IPH1oHS6A/edit

PictographProvisioning Altitude 0 ft
Photo ofCASTELLDANS Photo ofCASTELLDANS Photo ofCASTELLDANS

CASTELLDANS

Castelldans és a la comarca de les Garrigues. Podem trobar-hi alguna botiga, un parell de bars-restaurant i allotjament. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://www.femturisme.cat/ca/pobles/castelldans https://docs.google.com/document/d/17ljK7AuBbbicUDkP8Af0-06eROI02AU-c6IPH1oHS6A/edit

Photo ofMAS DE MELONS Photo ofMAS DE MELONS Photo ofMAS DE MELONS

MAS DE MELONS

A Mas de Melons hi ha el centre d’interpretació de l’espai natural de Mas de Melons-Alfés, el qual està repartit entre la comarca de les Garrigues i la del Segrià. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://www.espaisnaturalsdeponent.cat/ca/espais-naturals-de-ponent/espais/5/secans-de-melons-i-alfes

PictographProvisioning Altitude 0 ft
Photo ofEL COGUL Photo ofEL COGUL Photo ofEL COGUL

EL COGUL

El Cogul és un poble famós per les pintures rupestres que hi ha a la anomenada Roca dels Moros, que queda aproximadament a un kilòmetre del seu centre urbà, tot seguint aquest track. Aquestes pintures són considerades la manifestació artística més antiga de Catalunya, ja que tenen uns 6.000 anys d’antiguitat. Al poble, hi ha alguna botiga i un bar. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://www.femturisme.cat/ca/establiments/roca-dels-moros

PictographProvisioning Altitude 0 ft
Photo ofGRANYENA DE LES GARRIGUES Photo ofGRANYENA DE LES GARRIGUES Photo ofGRANYENA DE LES GARRIGUES

GRANYENA DE LES GARRIGUES

A Granyena de les Garrigues hi ha alguna botiga, algun bar-restaurant i un hotel. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://www.femturisme.cat/ca/pobles/granyena-de-les-garrigues https://docs.google.com/document/d/17ljK7AuBbbicUDkP8Af0-06eROI02AU-c6IPH1oHS6A/edit

PictographProvisioning Altitude 0 ft
Photo ofTORREBESSES Photo ofTORREBESSES Photo ofTORREBESSES

TORREBESSES

A Torrebesses, comarca del Segrià, podem trobar alguna botiga, bar-restaurant i allotjament. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://www.femturisme.cat/ca/pobles/torrebesses https://docs.google.com/document/d/17ljK7AuBbbicUDkP8Af0-06eROI02AU-c6IPH1oHS6A/edit

PictographMonument Altitude 0 ft
Photo ofARC D'ADAR Photo ofARC D'ADAR Photo ofARC D'ADAR

ARC D'ADAR

L’Arc d’Adar és un arc de pedra que hi ha al despoblat d’Adar, dins del terme municipal de Llardecans. En aquest solitari i enigmàtic paratge no hi ha cap mena de servei, ni font d’aigua potable. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://ca.wikipedia.org/wiki/Poblat_d%27Adar

Photo ofREFUGI DE CAÇADORS DE MONTMANEU Photo ofREFUGI DE CAÇADORS DE MONTMANEU Photo ofREFUGI DE CAÇADORS DE MONTMANEU

REFUGI DE CAÇADORS DE MONTMANEU

El refugi de caçadors de Montmaneu és dins del terme municipal de Seròs, no gaire lluny del cim de la punta de Montmaneu, que és una de les muntanyes més altes del Segrià i és la més emblemàtica de la comarca. Al seu porxo hi ha taules i bancs, i a la banda del darrera del refugi hi ha una cisterna d’aigua de pluja que podem fer servir per beure, en cas de necessitat, tenint sempre cura de no embrutar-la.

PictographProvisioning Altitude 0 ft
Photo ofTORRES DE SEGRE Photo ofTORRES DE SEGRE Photo ofTORRES DE SEGRE

TORRES DE SEGRE

Torres de Segre és la darrera població que creua aquest itinerari abans d’arribar al seu final, a la ciutat de Lleida. A Torres de Segre hi ha botigues, bars, restaurants i alguna opció d’allotjament. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://ca.wikipedia.org/wiki/Torres_de_Segre https://docs.google.com/document/d/17ljK7AuBbbicUDkP8Af0-06eROI02AU-c6IPH1oHS6A/edit

PictographProvisioning Altitude 0 ft
Photo ofALBATÀRREC Photo ofALBATÀRREC Photo ofALBATÀRREC

ALBATÀRREC

Aquest itinerari passa pel costat d’Albatàrrec, pocs kilòmetres abans d’arribar a Lleida. Si ens desviem una mica del track, podem trobar-hi botigues, bars, restaurants i alguna opció d’allotjament. PER A MÉS INFORMACIÓ: https://ca.wikipedia.org/wiki/Albat%C3%A0rrec

Comments  (2)

  • Photo of CarlesBV
    CarlesBV Mar 12, 2024

    Impressionant! Gràcies per la feinada i per servir-los amb tant de detall. Friso per fer el tomet.... salut!

  • Photo of XaviXTC
    XaviXTC Mar 13, 2024

    Moltes gràcies pel teu comentari, CarlesBV. Espero que puguis gaudir d'aquest itinerari ben aviat, que ara a la primavera és bona època.

You can or this trail