Activity

Edegem 30 Oost

Download

Author

Trail stats

Distance
18.13 mi
Elevation gain
79 ft
Technical difficulty
Easy
Elevation loss
79 ft
Max elevation
82 ft
TrailRank 
9
Min elevation
23 ft
Trail type
Loop
Coordinates
477
Uploaded
May 13, 2022
Recorded
May 2022
Be the first to clap
Share

near Buisegem, Flanders (Belgique)

Viewed 6 times, downloaded 1 times

Itinerary description

Van Buizegemlei 102, 2650 Edegem, België

Naar Buizegemlei 102, 2650 Edegem, België



Routering Recreatief fietsen - mooiste

Waypoints

PictographWaypoint Altitude 0 ft

De Frimethe

Als je te midden van de boomgaarden staat, doet niets vermoeden dat je slechts enkele kilometers van de historische steden Antwerpen en Lier bent. Voor toeristen en zakenlui is het een gedroomde uitvalsbasis voor een weekendje Antwerpen of Lier.

Auteur: tovpubliek
Meer informatie

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Station Hove

Tot in 1889 had Hove geen station. In 1892 werd een wachtzaal gemaakt in een oude spoorwegwagen zonder wielen. Op 01/10 1898 werd een eerste stenen gebouwtje geopend. In 1932 werd de spoorweg uitgegegraven, omdat de lijn 25 geëlectrificeerd werd kwamen er 2 dubbele sporen en een nieuw stationsgebouw aan de overzijde. De huidige spoorwegbrug verving de bareel. Het stationsgebouw is nu gesloten en doet dienst als café.

Het stationsgebouw is gebouwd op het niveau van het perron, 1 niveau onder het stationsplein. De stationschef had via het stationsplein toegang tot zijn dienstwoning. De reizigers konden via een trap naast het gebouw afdalen naar het perron. De voor de treindienst bestemde lokalen waren via het perron bereikbaar.


Auteur: Wikipedia
Meer informatie

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Ranst

Ranst heeft een rijk verleden. Zo gaat de geschiedenis van de deelgemeente Broechem terug tot het jaar 868. Recentelijk werden hier ook belangrijke, archeologische vondsten gedaan die dateren uit de Merovingische periode . In Oelegem werden zelfs vondsten gedaan uit het midden-steentijdperk en is er een nederzetting uit de Romeinse periode blootgelegd. De "Schranshoeve" heeft nog een kleine omwalling en een brede gracht ter verdediging tegen de Noormannen.
Grote delen van het huidige grondgebied vielen in de late middeleeuwen en in de nieuwe tijd afwisselend onder de macht van de heren van Berchem, de heren van Ranst, de heren van Zevenbergen en de heren van Doggenhout. De eerste parochie die door de kerstening ontstond, was die van Millegem, later gevolgd door die van Ranst. Getuigen hiervan zijn de gotische kerk met het fraaie 18de-eeuwse orgel in het gehucht Millegem en de laatgotische Sint-Pancratiuskerk in het centrum van Ranst.

Auteur: Wikipedia
Meer informatie

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Villa Les Clématites

Bart Peeters: "Hier in villa Les Clématites is destijds het Sfinksfestival ontstaan. Van '75 tot '80 werd hier het grootste folkfestival van Europa georganiseerd, na dat van Cambridge. The Chieftains, Dan Ar Braz, Bert Jansch, Pentangle, Martin Carthy,... al die mythische figuren heb ik hier zien spelen. Daardoor ontstond een misvatting in mijn hoofd: ik dacht dat muziek per definitie folkmuziek was. En als het dan toch moest rocken, kon je terecht bij Fairport Convention, de eerste folkrockgroep. Begin jaren tachtig vervelde Sfinks tot een wereldmuziekfestival, en kwamen grote namen als Nusrat Fateh Ali Khan, Ruben Blades, Queen Ida en Baaba Maal. Eens het een wereldmuziekfestival werd, moesten de organisatoren ook extra instrumenten bij elkaar zoeken, want de meeste van die artiesten waren al lang blij dat ze hun wasbord konden meebrengen uit Louisiana. Er woonde destijds maar één drummer in Boechout, en dus mocht ik mijn drumstel uitlenen. Daardoor kon ik verbroederen met die fantastische drummers. Maar ook dan heb ik jarenlang gedacht dat muziek een combinatie is van folk en wereldmuziek. Laat dat nu ongeveer zijn wat ik nu doe. Het Sfinksfestival heeft -kortom- een enorme invloed gehad op mijn eigen muzikale ontwikkeling."



Auteur: Joe
Meer informatie

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Bessemgebied

Bart Peeters: "Het Bessemgebied is het terrein waar tegenwoordig het Sfinksfestival wordt georganiseerd. De laatste jaren mag ik hier met mijn groepke regelmatig top of the bill zijn. Een jaar of zes geleden had je hier zowel Youssou N' Dour, de Buena Vista Social Club, Kid Creole & The Coconuts én Bart Peeters met de Ideale Mannen. Ik woon hier op nog geen kilometer vandaan, dus ik ben toen samen met de rest van ons huishouden gewoon met de fiets gekomen. Tot op het podium zelfs, want dat mocht toen nog. Wat zou ik hier parking liggen zoeken? Meer thuismatch kan het niet worden. Maar wat ik totaal onderschat had: organisatoren van wereldmuziekfestivals uit andere landen komen hier ook op bezoek. Zo zijn we ooit nog in Marokko op het Timitar festival terecht gekomen. Die organisatoren hadden ons op Sfinks gezien en dachten: als het hier lukt zal het bij die Berbers in Agadir ook wel aanslaan. En dat was inderdaad het geval. Er vallen sindsdien regelmatig uitnodigingen vanuit het buitenland in de bus. Onlangs weer uit Vilnius. Op de vraag om in Zuid-Korea te komen spelen zijn we dan weer niet ingegaan. Daar wist ik op dat moment enkel van dat het naast Noord-Korea lag. Dat leek me toch wat te riskant. Eén druk op een knop en niet alleen je festivalpodium ontploft, maar ook de rest van het land."



Auteur: Joe
Meer informatie

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Spokenhof

Op hoek met Spokenhofstraat gelegen woning in traditionele bak- en zandsteenstijl (nok parallel aan de straat), uit het eerste kwart van de 17de eeuw. Inplanting binnen rechthoekig omgracht (waarover bakstenen brug) en omhaagd domein. De benaming Spokenhof is blijkbaar een vervorming van Sompekenhof. Spokenhof stond op grondgebied moederhofstad Scille, terwijl de tegenoverliggende hoeve Capenbergh op grondgebied moederhofstad Sombeke stond. Deze moederhofsteden werden reeds vermeld in 1362. In 1595 vermeld als speelhuis met hoeve, zogenaamd "Capenbergh". Volgens Schobbens zou het de resten vormen van het feodaal kasteel van de familie Sombeke, waarvoor echter geen bewijs gevonden werd. In 1556 (?) kwamen de twee moederhofsteden aan dezelfde eigenaar en bleven dus beiden afhankelijk van cijnshof van Sombeke (afhankelijk van Sint-Baafsabdij, Gent) en van de heer van Boechout. De datering 1610 (muuranker verplaatst naar oostelijke zijgevel van aanbouwsel) laat vermoeden dat Capenbergh gebouwd werd door G. Fredericx die het hof kocht in 1598. Het wapenschild (dakvenster) verwijst naar ridder Albert Roose (1676-1707). Vanaf 1707 tot de tweede helft van de 19de eeuw in bezit van de familie de Labistrate, vandaar de benaming Labistratenhof in de 19de eeuw. Door huidige eigenaar na 1963 gerestaureerd en verbouwd (voornamelijk aanbouwsel).

Auteur: Onroerend erfgoed Vlaanderen
Meer informatie

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Langgestrekte hoeve

Oorspronkelijk langgestrekte hoeve (nok parallel aan de straat), voor 1980 onderverdeeld in drie woningen. Woonhuisgedeelte van anderhalve bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse en cementpannen), breder uitgebouwd stalling- en schuurgedeelte onder zadeldak (golfplaten), kern uit de 18de eeuw, verbouwd in de loop van de 19de en de 20ste eeuw. Verankerde baksteenbouw; rechthoekige muuropeningen met houten lateien. In 1980 geheel vernieuwd.

Auteur: Onroerend erfgoed Vlaanderen
Meer informatie

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Gasthuishoeve

Hoeve met losstaande bestanddelen, woonhuis (nok loodrecht op de straat) uit de 17de of 18de en 19de eeuw, en rechthoekige langsschuur (nok parallel aan de straat) uit het eerste kwart van de 20ste eeuw aan noordzijde. Gelegen ten oosten van het zogenaamde "Drogenhof" op een omhaagd domein met moestuin aan noordzijde en vierkante waterput aan westzijde. Bij splitsing van de "Nieuwe hoeve" ontstond deze "Gasthuyshoef". Door erfenis van kannunik Ignatius Georgius van Gessel kwam in 1678 het Sint-Elisabethgasthuis van Antwerpen gedeeltelijk in het bezit van de hoeve. In 1682 bezat het Sint-Elisabethgasthuis de volledige hoeve.

Auteur: Onroerend erfgoed Vlaanderen
Meer informatie

PictographWaypoint Altitude 0 ft

De pastoor van Vremd

In restaurant De Pastoor van Vremd moet je zeker eens geweest zijn. De oude pastorij van Vremde werd omgetoverd tot een leuke plek waar je kan genieten van een hapje en een drankje. Ook de jongste bezoekers voelen zich er helemaal thuis en ook met de fiets ben je er van harte welkom.

Auteur: Toerisme Provincie Antwerpen
Meer informatie

PictographWaypoint Altitude 0 ft

De Garderobe

Sinds 2005 verwelkomt Yuna Bertrand je in haar sfeervolle huiskamerrestaurant in een knap gerenoveerd burgerhuisje uit 1904 in het oude Mortsel-dorp. Als vrouw achter het fornuis, verwent ze je papillen met dagverse smaaktoppers, én zorg ervoor dat je je thuis voelt. Je aperitief of koffie neem in de gezellige salon, of je schuift meteen aan een van de 12 tafels aan. De kaart is beperkt maar zorgvuldig gekozen zodat er voor ieder wat wils is, en wisselt regelmatig. Op warme avonden zijn er enkele tafeltjes op het tuinterras voorzien. Kortom : een aangenaam en ongedwongen eetadresje.

Auteur: Toerisme Provincie Antwerpen
Meer informatie

Comments

    You can or this trail