Activity

day 04 Geraardsbergen - Ieper

Download

Author

Trail stats

Distance
58.69 mi
Elevation gain
1,811 ft
Technical difficulty
Moderate
Elevation loss
1,886 ft
Max elevation
361 ft
TrailRank 
9
Min elevation
26 ft
Trail type
One Way
Coordinates
1589
Uploaded
August 4, 2020
Recorded
August 2020
Be the first to clap
Share

near Onkerzele, Flanders (Belgique)

Viewed 75 times, downloaded 1 times

Itinerary description

Van: Onkerzelestraat, 9500 Geraardsbergen, Vlaanderen, België

Naar: Bolwerkstraat 1, 8900 Ieper, Vlaanderen, België



Routering: Recreatief fietsen - mooiste

Waypoints

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Top Muur Geraardsbergen

De Muur is 14 maal opgenomen geweest in de Ronde van Vlaanderen. In de jaren '50 van de vorige eeuw volledig kasseiweg, sinds 1970 eerst 325 meter asfaltweg en daarna kasseiweg. De helling kent een hoogteverschil van 68 meter (top op 101 meter), een gemiddeld stijgingspercentage van 9,1% met een maximum van 20%. Door de chaotische taferelen in de jaren 1950-1952 (zoals de Koppenberg ze later kende) werd daarna enkel de Kloosterstraat beklommen (tot en met 1969). In 1981 komt de lus om de kapel op de top er bij, de lus kent een stijging van maximaal 17%. Het hoogteverschil wordt nu 77 meter en het gemiddeld stijgingspercentage 9,3%.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Muur van Geraardsbergen

De Muur van Geraardsbergen is een helling en straat op de Oudenberg in de Belgische stad Geraardsbergen. De Muur, ook bekend als de Muur-Kapelmuur, was een begrip als voorlaatste helling in de wielerwedstrijd de Ronde van Vlaanderen van 1973 tot 2011. De Muur is een kasseiweg op de Oudenberg, de heuvel waartegen het stadscentrum van Geraardsbergen aan ligt. In 1940 werd de Oudenberg beschermd als landschap en in 1995 werd de befaamde kasseiweg uitgeroepen tot monument.

De tand des tijds knabbelde aan de beroemde helling en renovatie werd steeds noodzakelijker. In maart 2004 heeft Vlaams minister van Binnenlandse Aangelegenheden Paul Van Grembergen de Muur officieel heropend. Ook premier Guy Verhofstadt en Kamervoorzitter Herman De Croo waren hierbij aanwezig. De totale kosten van de werken werden begroot op 1.256.494 euro.



Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Manneken Pis

De stadsrekeningen van 1455-1456 vermelden de bestelling van een lathoenen mannekin bij een kopergieter uit Brussel. Deze bestelling gebeurde ter gelegenheid van de heropbouw van de stad en de herstelling van de fonteinen en de waterleiding. De stad was immers verwoest op 16 april 1452 door de troepen van Jean de Croy. De Gentenaars steelden in 1452 de leeuw die als fonteinversiering stond boven op de fontein boven de Brugstraat (1400). De schepenen beslisten het leeuwken door een waterend manneken te vervangen. Gilles Van der Gucht beitelde het model in hout, Reinier van Thienen, een Brussels kopergieter, maakte het. In 1459 werd het op de fontein geplaatst, die in 1835 werd afgebroken. Het manneken staat nu onder de pui van het stadhuis en is onbetwistbaar het oudste van het land, dus ook ouder dan het Brussels plassertje dat pas van 1619 is. In het Manneke Pis Museum vind je nog een pak informatie rond het doen en laten van Manneke Pis

Voor bijkomende informatie klik hier.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

NMBS station Geraardsbergen

Station Geraardsbergen is een druk spoorwegstation langs spoorlijn 90 in de stad Geraardsbergen. Per dag gebruiken zo'n 8000 mensen het station (ongeveer 4000 instappende reigers). Er zijn 2 kopsporen en 6 doorgaande sporen. De sporen zijn in 1986 elektrisch met de elektrificatie van de spoorlijn 90 naar Denderleeuw en spoorlijn 123 naar Edingen. Het eerste stationsgebouw werd in 1855 of 1856 gebouwd in Vlaamse neo-renaissancestijl, naar een ontwerp van Jean-Pierre Cluysenaar. Het zogenaamde stadsstation (ook te vinden in Lessen, Ninove, Aalst, Lokeren en Dendermonde) was een symmetrisch gebouw met in het midden een dienstlokaal, links een wachtzaal en rechts een goederendepot. Het huidige stationsgebouw werd ontworpen in de periode 1944-1946 en was in die tijd een ultramodern station. Hoewel de bouw reeds klaar was in 1944 werd het gebouw pas in 1946 ingehuldigd, in aanwezigheid van minister Rougvaux. In 1998 werd de tunnel naar de sporen verlengd tot de Papiermolenstraat. De oude goederenloods heeft een andere bestemming gekregen, heden ten dage is er het treinbegeleiders- en machinistendepot in ondergebracht. Voor het stationsplein bevindt zich de busterminal. De infrastructuur van deze is echter nogal verouderd, wel zijn er elektronische informatiepanelen aanwezig die onder meer busvertragingen aan de reizigers mededelen.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Toepkapel

De Toepkapel is een kapel in de Belgische plaats Nederbrakel. De neogotische kapel ligt op een heuvel en wordt ook genoemd naar Sint-Jozef en naar Onze-Lieve-Vrouw van de Vrede. Rond de kapel bevinden zich de zeven staties van de ommegang Jozefs Smart en Vreugde. De kerk werd door dorpelingen opgericht in 1924 als dank omdat het dorp was gespaard gebleven in de oorlog. Op 31 augustus werd ze ingewijd door Mgr. Seghers. Het woord Toep is een dialectnaam voor top of hoogste punt. De naam van de kapel wordt ook gebruikt in het wielrennen voor de helling van de nabijgelegen Toepkapelstraat, die een van de vele hellingen vormt in de Vlaamse Ardennen. De helling is bekend uit onder andere de Reuzen van Vlaanderen, een parcours voor wielertoeristen. De beklimming ligt iets ten noorden van de uit de Ronde van Vlaanderen bekende Tenbosse.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Tenbosse

De Tenbossestraat is een straat in het Belgische dorp Nederbrakel. De straat loopt in het verlengde van de Stationsstraat in zuidoostelijke richting weg uit het dorpscentrum. De hellende straat klimt weg van de laagte van de Zwalmbeek.
De straat was vroeger een smalle voetweg met weinig bebouwing. In 1925 werd de weg verbreed, en heeft nu hoofdzakelijk rijwoningen uit de 20ste eeuw.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Valkenberg

In het wielrennen is de Valkenberg heuvel vooral bekend als beklimming in de wielerklassieker Ronde van Vlaanderen. Het is een van die venijnige klimmetjes waar de RvV om bekend staat. Eertijds een smalle kasseiweg (beklommen in de Rondes van 1959 tot 1973), in 1973 geasfalteerd en pas weer opgenomen in de editie van 1996, daarnaast ook in de edities van 2005, 2006 en 2007. In 1959 wordt de klim in de Ronde gesitueerd tussen de Statieberg en de Kloosterstraat, in 1960 tussen de Varentberg en de Kloosterstraat, van 1961-1966 tussen de Edelareberg en de Kasteelstraat, van 1967-1969 tussen de Kloosterstraat en de Kasteelstraat, in 1970 tussen de Muur en Semmerzake, in 1971 en 1972 tussen de Muur en Berg Hostellerie en in 1973 tussen de Varentberg en de Muur. In 1996 komt ze terug, nu tussen de Berendries en de Muur-Kapelmuur (daar tussenin ligt Tenbosse, maar deze is nog geen officiële klim). In de edities van 2005-2007 ligt ze tussen de Berendries en Tenbosse. Daarnaast is de Valkenberg 22 maal opgenomen in de Omloop Het Volk. Ook wordt hij wel eens opgenomen in Dwars door Vlaanderen. Karakteristieken: Top:98m Hoogteverschil: 53m Lengte: 875m Gemiddelde Stijging: 6,06% Steilste stuk: 15%

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Foreest

Helling 'Het Foreest'
Foreest, MAARKEDAL(Schorisse)

smalle asfaltweg
685m lang

GEMIDDELD STIJGINGSPERCENTAGE 8,36%
MAXIMUM STIJGINGSPERCENTAGE 12,90%
HOOGTEVERSCHI 51,02m
Bron cijfers: mvi.be

4 x in de Ronde (2002-2006)

Er was eerst veel kritiek tegen omdat het foreest in een stiltegebied ligt. De helling start aan de kerk van Schorisse. Bovengekomen draait de ronde karavaan linksaf de gevaarlijke afdaling van de Ganzenberg af om zo beneden te beginnen aan de Steenberg.

Gezien het feit dat er in de Ronde nooit grootse wapenfeiten te melden waren op het traject Het Foreest - Steenberg besloot de organisatie dit deel in 2007 te schrappen en na de Boigneberg direct de Haaghoek en de aansluitende Leberg op te zoeken.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Herberg Moeder Stiene

"Herberg Moeder Stiene" is een landelijke herberg, volgens lokale bron sinds 1782 al zogenaamd "Moeder Stiene". De cafénaam zou verwijzen naar de toenmalige uitbaatster van deze afspanning, Christine De Wulf uit Armentières die vooraf als kwartiermeester diende in het leger van Napoleon. De herberg staat op de hoek achter vier knotlinden en is bouwkundig erfgoed sinds 05-10-2009. Gunther Vandermeirsch is sinds 2011 de vijfde generatie van uitbaters. Wekelijks is er ook kaartersclub "De plankierkaarters" actief op woensdagmiddag. Bij het binnenkomen valt een kleine pancarte op met publiciteit voor hun huisbier 'tripel Moeder Stiene' . Volgens uitbater Gunther was hij al jaren van plan om unieke streekbieren en hapjes te serveren. Tripel Moeder Stiene is zijn eerste huisbier en wordt door een kennis hobbybrouwer gebrouwen en rechtstreeks uit het vat getapt. Snoodaards denken dat de kennis van de patron hobbybrouwer De Hr. Xavier Vanneste uit Brugge is en gokken op Straffe Hendrik Naast zijn huisbier heeft Gunther maar liefst een 90- tal bieren op zijn kaart staan. Voor wie een hongertje heeft kan proeven van zijn zelf klaargemaakte escargots. En ook zijn brochettes zouden een smaaksensatie zijn. Voor wie eens in de Vlaamse Ardennen vertoeft is het zeker een aanrader om eens binnen te wippen.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Delfdries-Aatse Heirweg

Del = dael, laagte, vallei. In oude geschriften lezen we: "Hyquam van eenen berge neder, dander reet opwaert uter delen". Deze straat maakt deel uit van de Aatseheerweg. Deze heerweg is een Bavay-Velzeke-Gent en liep via de Koekamer, de Berg ten Haute, Delfdries, Bossenare, Ellestraat en Eikenberg naar Oudenaarde en dan verder naar Kruishoutem. Tot de aanleg van de rijksweg Oudenaarde-Ronse (N60) op het einde van de 18e eeuw was de Aatse heerweg de voornaamste verbindingsweg tussen Oudenaarde, Ath en Mons.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Taaienberg

De Taaienberg is een heuvel en straat in Etikhove in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. De straat is bestraat met kasseien en werd in 1995 beschermd als monument.
De Taaienberg werd regelmatig beklommen in de wielerklassieker Ronde van Vlaanderen. Het is een venijnige klim van 800 meter met kasseistroken.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Kortekeer

De Kortekeer is een straatnaam en helling in Maarkedal bekend van de wielerklassieker Ronde van Vlaanderen. Het is een smalle asfaltweg die maximaal 17,1% stijgt.
Op 11 juni 1938 lag hier het epicentrum van een van de krachtigste aardbevingen in België, namelijk 5,5 op de schaal van Richter.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Scheldemeersen menroute

De Scheldemeersen menroute start aan Bistro-Taverne De Klokke in Zulzeke (Kluisbergen). Ze voert ons langs de vlakke meersen van de Boven-Schelde met zijn nog vele oude en visrijke Scheldemeanders. Onderweg is de Koppenberg, bekend uit het wielermonument 'Ronde van Vlaanderen', een voortdurende baken in het landschap. Naar het einde proeven we even van de echte Vlaamse Ardennen met een niet al te steile klim naar Kapel Ter Boeker, het hoogste punt op deze route. Onderweg doen we de dorpjes Zulzeke en Melden aan. Oudenaarde en Berchem (Kluisbergen) zijn niet veraf.

Voor bijkomende informatie klik hier.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Oude Kwaremont

De Oude Kwaremont werd 36 maal in de Ronde van Vlaanderen opgenomen(1974-2009).
Voor 1974 werd de (Nieuwe) Kwaremont beklommen.
Gemiddelde hellingsgraad: 3 %
Maximale hellingsgraad: 11 %
Afstand: 2500
Hoogteverschil: 89m
Straat: Broektestraat - Ommegangstraat - Kwaremontplein - Schilderstraat
Plaats: Kluisbergen (Berchem - Kwaremont)
Routes die hier langskomen: Fietsnetwerk Vlaamse Ardennen , Ronde van Vlaanderen-fietsroute: oranje lus , Eddy Merckx-route

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Sint-Martinuskerk

  In het centrum van Avelgem op het eind van de Kerkstraat vallen de dominante toren en kerkbeuken op van de St.-Martinuskerk. Het gebouw is neogotisch van stijl en is in 1928 ingewijd. De oudste vermeldingen van een kerkgebouw dateren uit de 13e eeuw, een romaanse kerk met een vierkante toren. In de 16e eeuw bouwt men een gotische kerk. In de 19e eeuw wordt herbouwd in neogotische stijl. Vier keer werd heropgebouwd! Sint Martinus van Tours, de patroonheilige staat in het boogveld van het portaal. Bij het betreden van de kerk is men verrast door het vele licht en de grootse kerkbeuken. De aandacht gaat vooral naar de koorpartij met het altaar en de hoge smalle ramen. Boven het kooraltaar staat het ciborium in de vorm van een tempeltje dat rust op zuilen. Alle toegepaste kunst hier vormt een eenheidsstijl, namelijk neogotiek. De messing lezenaar in de vorm van een arend en de doopvont in hetzelfde gele metaal stammen uit de 15e eeuw. Ze zijn in de Doornikse ateliers gemaakt. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werden ze onder de kerkvloer weggestopt. Onder de kruising van het kerkschip met de beuken staat het nieuwe altaar in de vorm van twee schragen en een blad. Het is eenvoudig van lijn en vorm. Met de lezenaar, de stoelen en banken in esdoornhout is de altaarzone compleet. Een messing verrijzeniskruis is van Jean-Pierre Belaen en aan de rechterkolom hangt een prachtig doek van Thomas Lange. Een piëta is hier afgebeeld en aan weerszijden een man en een vrouw. Kunstenaar Pat De Vylder schilderde een kruisweg speciaal voor deze kerk. Er hangen ook nog drie mooie iconen van de hand van iconografe Noëlla Adams.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Heestert Military Cemetery

Heestert Military Cemetery is een Britse militaire begraafplaats met gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog, gelegen in het Belgische dorp Heestert . De begraafplaats werd ontworpen door William Cowlishaw en ligt tussen de Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartkerk en het kerkhof. Ze wordt onderhouden door de Commonwealth War Graves Commission. Er liggen 184 doden begraven.

Heestert was van bij het begin van de oorlog in Duitse handen. Het werd pas eind oktober 1918 door de Britten ingenomen. De begraafplaats werd rond februari 1919 door landbouwers uit de omgeving aangelegd. Zij brachten de Britse en Duitse slachtoffers vanuit het slagveld en hun boerderijen naar hier, om ze onder leiding van de burgemeester te begraven. In 1920 werd de begraafplaats gereorganiseerd waarbij de Duitse graven naar de zuidkant van het terrein werden verplaatst. Later dat jaar werden nog drie Britse graven vanuit het kerkhof van Moen naar hier overgeplaatst.


Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Sint-Pietersbrug

Als je een goed beeld wil hebben van hoe een kanaal er in de 19de eeuw uitzag, moet je zeker eens het beschermde Sint-Pietersbrugje gaan bekijken. Het ligt in een erg idyllische omgeving, op een oude arm van het Kanaal Bossuit-Kortrijk. Het Kanaal Bossuit-Kortrijk verbindt de Schelde met de Leie en dateert uit 1861. Twaalfhonderd arbeiders doen er drie jaar over om de 15,4 kilometer lange bedding uit te graven, vanzelfsprekend volledig met de hand. Er komen ook 18 bruggen, het Sint-Pietersbrugje is er daar één van. Het eerste wat opvalt als je de site gaat bezoeken, is hoe smal de bedding naar onze normen is - het brugje ligt op een oude kanaalarm, de dimensies zijn dus historisch correct. Het kanaal was oorspronkelijk bedoeld voor schepen tot 300 ton. Ter vergelijking: nu is het bevaarbaar voor schepen tot 1.350 ton. De Sint-Pietersbrug is relatief zeldzaam: er zijn niet veel 19de-eeuwse exemplaren van ijzeren hefbruggen meer overgebleven. Ze wordt met de hand bediend, wat veel makkelijker is dan het klinkt: de brugwachter draait aan een rad om ze op te halen, maar door de tegengewichten en de tandwieloverbrenging hoeft hij niet erg veel kracht uit te oefenen. De brug heeft meer dan honderd jaar dienst gedaan: bij de verbreding in de jaren 1980 komt ze op deze oude kanaalarm te liggen.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Het Verloren Gedicht

Op Bellegemplaats prijkt een kloosterkapel in neogotische stijl (1872). In deze kapel, temidden de groene long van Kortrijk en slechts 5 min. van het centrum met de wagen, treft u B&B 'Het Verloren Gedicht' aan. Twee romantische kamers en een luxueuze bruidssuite, drie gedichten, drie aparte ervaringen... U geniet een volledige hotelservice. Onze kamers zijn uitgerust met badkamer, flatscreen TV en internetaansluiting. Je kunt ontbijten in onze knusse eetzaal of bij mooi weer loungen in de tuin. Vanaf juli 2010 zal onze binnentuin heraanlegd zijn met jacuzzi, sauna en zwemvijver.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Brouwerij Omer Vander Ghinste

Eén van de interessantste brouwerijen in de Leiestreek is Omer Vander Ghinste in Bellegem - vroeger bekend als Bockor. Je kan het bedrijf bezoeken, de rondleiding wordt afgesloten met een degustatie. Op het einde van de negentiende eeuw heeft ieder dorp in de Leiestreek één of twee brouwerijen. De bierconsumptie ligt naar onze normen dan ook duizelingwekkend hoog: 400 liter per jaar per persoon - zeg maar zowat vijf pintjes per dag, het hele jaar door, voor iedere man en vrouw. In 1892 begint de drieëntwintigjarige Omer Vander Ghinste in Bellegem een brouwerijtje. Met de inbreng van zijn vrouw, een dochter uit een brouwersgeslacht, slaagt hij erin zijn bier ook in Kortrijk te slijten. De brouwerij floreert, en als in de jaren twintig het pilsbier aan zijn opmars begint, heeft Vander Ghinste genoeg geld om een koeltoren te bouwen - die heb je nodig voor pils. De pils wordt al snel het bekendste bier, en krijgt in de jaren dertig de merknaam Bockor - van 1977 tot 2014 draagt de brouwerij ook die naam. Toch blijft de familie Vander Ghinste tot op de dag van vandaag ook bieren van spontane en hoge gisting brouwen. De bekendste zijn Omer en Vander Ghinste Roodbruin, een Vlaams roodbruin bier dat typisch is voor de Leiestreek. De bedrijfsgebouwen zijn niet meer gewijzigd sinds 1948, er is alleen nog een magazijn toegevoegd. De brouwerij verwelkomt graag groepen voor bedrijfsbezoeken. Je kan als individuele bezoeker de brouwerij elke eerste zaterdag van de maand bezichtigen of aansluiten bij een andere groep, reserveer daarvoor via de website.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Brouwerij Bockor

Bockor wordt hier in de brouwerij van Bockor gemaakt. Omer Vander Ghinste was de brouwer die Bockor maakte. Bockor had tal van cafés. Café Sportwereld in de buurt is er één van. Om wat publiciteit te maken plaatste Omer Vande Ghinste brandramen in de cafés met zijn naam en de naam van het bier. Toen de zoon er aan kwam werd die ook Omer genoemd, omdat bij overname door de zoon men dan die brandramen die duur waren niet moesten veranderen. ZO ging de traditie verder. Nu zijn er al 5 generaties Omer. Ze hebben hun nieuwste bier dan ook Omer genoemd.



Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Kloosterhoeve Guldenbergabdij

In deze beschermde site bevindt zich de vroegere kloosterhoeve van de Guldenbergabdij. Vooral de monumentale westelijke poort (1743) en de duiventoren (1699) op de binnenkoer van de hoeve zijn merkwaardig. De monumentale poort kunt u bezichtigen via de Kloosterstraat. De duiventoren staat op de binnenkoer (privé-domein) en eveneens te zien vanaf de Kloosterstraat. Contactgegevens: - Kloosterhoeve Guldenbergabdij - Lauwestraat 168-170, 8560 Moorsele - Tel: +32 56 43 34 00 - Fax: +32 56 43 34 01 - E-Mail: gemeentebestuur@wevelgem.be - Web: www.wevelgem.be

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Molen 'De Goede Hoop'

Net buiten het stadscentrum staat de molen "De Goede Hoop". Menen telde vroeger talloze molens. Slechts één is bewaard gebleven en recent ook volledig maalvaardig gerestaureerd. Oorspronkelijk werd de molen als olieslagerij gebruikt. Het korengedeelte kwam pas later in werking. Op heden is enkel het korengedeelte nog in werking. In 1981 werd de molen aangekocht door de stad. Tijdens het molendraaiseizoen is de molen open voor het publiek. Groepsbezoeken zijn mogelijk na afspraak.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Stadsmuseum 't Schippershof

Het stadsmuseum van Menen is samen met het museumcafé ondergebracht in ’t Schippershof, een gerestaureerd pand uit het einde van de 17de eeuw. Je vindt er een rijke collectie beelden van Menense kunstenaars, en in de zaal ‘Menen bezet’ maak je aan de hand van verhalen, oude postkaarten, filmbeelden en stadsplannen op een interactieve manier kennis met de militaire geschiedenis van de grensstad. Het museum focust verder ook op de economische geschiedenis van Menen en omgeving.

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Jukeboxmuseum

De site Roussel, gelegen aan de oude Leiearm, omvat het Jukeboxbelevingscentrum, een prachtige art decovilla, een betonnen takelbrug als industrieel erfgoed en een cafetaria. Het Jukeboxbelevingscentrum beschikt over een 100-tal speelklare jukeboxen, duizenden singels en een 350-tal radio’s uit de periode 1926-1950. Extra informatie: -Educatief programma -Groepsrondleiding -Toegankelijk voor mindervaliden

Auteur:

PictographWaypoint Altitude 0 ft

Speghelhof

Deze prachtig gerestaureerde hoeve baadt in de authentieke charme van het West-Vlaamse platteland. U kiest uit drie themakamers met eigen salon, badkamer en toilet: gezellige boerenstijl, romantisch met hemelbed of koloniale stijl, geïnspireerd op 'Out of Africa'. ’s Morgens ontbijt u met verse hoeveproducten, bij goed weer bij de duiventil op binnenplaats. De verfijnde luxe en zalige rust staan garant voor een ontspannen weekend.

Auteur:

Comments

    You can or this trail